Hamilelik ve kedi

benibenibihterinii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
429
322
53
Merhaba, suan 4 aylik hamileyim. Toxoplasma denilen hastalik bulasmasindan cok tedirgin oluyorum. Cig et, iyi yikanmamis sebze, kedi ve kopeklerden bulasabiliyormus diye biliyorum. Iki tane akrabam ve kayinvalidem evinde kedi besliyorlar. Akrabalarima cok sık gitmiyorum zaten. Kv ye de kediden dolayi gitmek istemiyorum ama senenin 6 ayi istanbuldalar hamilelik de olsa bir kere bile gelmedi kediyi falan bahane etti derler diye de yanlis anlasilmaktan cekiniyorum. Bu toxoplasma bulasmasi ile ilgili iyice kafam karisti henuz doktorla konusamadim ama. Sonucta kedi kendi kumuna basiyor evin icinde dolasiyor olmaz olmaz olur diye sıkıntı ettim kendime. Kisaca kedi beslenen bir eve girmek istemiyorum hamileligim boyunca icim rahat etmeyecek.
Sizce abartiyor muyum kv kp gorumce beraber yasiyor bu sekilde soylesem ayip olur mu bilemedim ?

Merhaba, suan 4 aylik hamileyim. Toxoplasma denilen hastalik bulasmasindan cok tedirgin oluyorum. Cig et, iyi yikanmamis sebze, kedi ve kopeklerden bulasabiliyormus diye biliyorum. Iki tane akrabam ve kayinvalidem evinde kedi besliyorlar. Akrabalarima cok sık gitmiyorum zaten. Kv ye de kediden dolayi gitmek istemiyorum ama senenin 6 ayi istanbuldalar hamilelik de olsa bir kere bile gelmedi kediyi falan bahane etti derler diye de yanlis anlasilmaktan cekiniyorum. Bu toxoplasma bulasmasi ile ilgili iyice kafam karisti henuz doktorla konusamadim ama. Sonucta kedi kendi kumuna basiyor evin icinde dolasiyor olmaz olmaz olur diye sıkıntı ettim kendime. Kisaca kedi beslenen bir eve girmek istemiyorum hamileligim boyunca icim rahat etmeyecek.
Sizce abartiyor muyum kv kp gorumce beraber yasiyor bu sekilde soylesem ayip olur mu bilemedim ?

Evimde 2 tane kedi var. Herhangi birşey olmadı, olması da mümkün değil! Bu ev kedileri çiğ et yemedikten sonra toxoplazma paraziti oluşmuyor. Ev kedisi kuru mama veya pişmiş et tarzı yediği sürece olmaz da. Ki çoğu kedi de bebeklikte bu paraziti taşıyor.
Bu parazitin insana geçmesi için de kumunu temizleyip(eldivensiz) dışkısı eline bulaşması gerek ve elini yıkamadan ağzına götürmesi gerek kedi sahiplerinin. Size bulaşması hiç bir şekilde mümkün değil. Kıldan veya dokunduğu yerlerden bulaşamaz. Bunları bilmediğiniz için tedirgin oluyorsunuz ama çiğ etten geçmesi çok daha büyük bir olasılık.
Kedilerden,evcil hayvanlardan geçebilecek bir hastalık yoktur kuduz olmadığı sürece.
Önyargılarınızı da kırın bir zahmet bilmiyorsanız araştırın!

Benim bildiğim toxoplasma fareden kediye geçen bir hastalık kedidende insana geçebiliyor.Pis ortamda sokak kedilerinde fare yiyenlerde bulunur daha çok sanırım.Ama tabi yinede dikkat etmekte fayda var.

Abartiyorsun tabi ki. Sokak kedisi degil bu hayvanlar ev kedileri. Asisi yapildiktan sonra hicbir sey olmaz. Yesilliklere ete daha cok dikkat et o kadar korkuyorsan.

Kedinin dışkı yaptığı kumuna dokunmadıktan sonra size bir şey olmaz.
Ev kedisi zaten aşılıdır,
Alerjiniz ya da daha önce böyle bir hastalık yaşamışsanız gitmeyin evlerine,riske girmeye hiç gerek yok.

Sokak kedilerinde genelde bebeklikte geçiriyor ve bebeklikte geçirdiği için bağışıklık kazanıyorlar. Onlara dokunarak zaten bu parazit size geçmez dışkısına dokunup ağzınıza değmesi gerek. Öyle basit birşey değil. Toxoplazmadan korunmak için çiğ ete dokunmayın,bilmeden elinizi ağzınıza götürdüğünüzde yine aynı şekilde bulaşır. Veya eti iyi pişmiş yiyin sebzelerin yıkandığından emin olmadan yemeyin. Bunlara dikkat edin birşey olmaz.

Aşırı bir abartı bu
Evde bakılan aşılı kedide olmaz bu virüs
Üstelik kedi pisliğini alıp eline yüzüne falan sürmen lazım bulaşması için

Kedinin iç dış parazit aşıları var mı öğrenmen yeterli

Sizin zaten bunca zaman toxoplazmayı almış olma ihtimalinizde var. Gebeliğin ilk rutin tetkiklerinde bakılıyor. Ne çıktı orada?
Hem taşıyıp taşımamanıza hem de aldıysanız bağışıklık kazanmanıza bakılıyor.
Geri kalan kısmını da en iyi dr bilir.

Evimde 2 tane kedi var. Herhangi birşey olmadı, olması da mümkün değil! Bu ev kedileri çiğ et yemedikten sonra toxoplazma paraziti oluşmuyor. Ev kedisi kuru mama veya pişmiş et tarzı yediği sürece olmaz da. Ki çoğu kedi de bebeklikte bu paraziti taşıyor.
Bu parazitin insana geçmesi için de kumunu temizleyip(eldivensiz) dışkısı eline bulaşması gerek ve elini yıkamadan ağzına götürmesi gerek kedi sahiplerinin. Size bulaşması hiç bir şekilde mümkün değil. Kıldan veya dokunduğu yerlerden bulaşamaz. Bunları bilmediğiniz için tedirgin oluyorsunuz ama çiğ etten geçmesi çok daha büyük bir olasılık.
Kedilerden,evcil hayvanlardan geçebilecek bir hastalık yoktur kuduz olmadığı sürece.
Önyargılarınızı da kırın bir zahmet bilmiyorsanız araştırın!

Zahmet edip (!) simdilik arastirdim fakat internette yazilanlardan cok bu durumu olumlu/olumsuz yasamis gercek kisilerden bilgi edinmek istedim ki burasi da bunun icin uygun bir yer. Ve ayrica evet haklisiniz onyargilarimdan kurtulma cabasi icinde oldugum icin abartiyor muyum sizce diye de sordum. Cevabiniz icin tesekkur ederim ama her hamile ayni rahatlikta olamiyor iste.

Zahmet edip (!) simdilik arastirdim fakat internette yazilanlardan cok bu durumu olumlu/olumsuz yasamis gercek kisilerden bilgi edinmek istedim ki burasi da bunun icin uygun bir yer. Ve ayrica evet haklisiniz onyargilarimdan kurtulma cabasi icinde oldugum icin abartiyor muyum sizce diye de sordum. Cevabiniz icin tesekkur ederim ama her hamile ayni rahatlikta olamiyor iste.

Çok iyi yapmışsınız araştırmakta.Bunu doktorunuza sorun ama doktorlar da hepsi aynı fikirde değil. Kimisi hayvan sevmediği için uzak dur diyecektir.
Hamileliğinize laf eden olmadı zaten bilmediğiniz için size bilgi verdim. Ama bunu kedi besleyen akrabanıza da sorabilirdiniz evine gitmiyorum demeden önce!

Valla ben de gitmesim hamileligim boyunca kedisi olan evlere. Doktora sormustum disari hic cikmayan ev kedisiyse ve kalasıyla muhatap olmazsan gidebilirsin demişti. Ama ben olsam da gitmezdim.

Benim evime de kedi var ye gelmeyen varsa söylese keşke. Valla öyle bir ağız payı veririm ki :)
Onları dışlamak size kalmamış.

Siz sanirim kedi sevmeyen gruba agzinin payini vermek icin boyle bir konu acilmasini beklediniz :) tum icinizi kustunuz :) yalniz konunun bununla alakasi yok onu kacirdiniz :) daha once evimde kedi beslemedigim icin ogrenmek istediklerimi sordum. Gereksiz tartisma icine girmeye calismayin lutfen bunun icin baska konular var forumda

Siz sanirim kedi sevmeyen gruba agzinin payini vermek icin boyle bir konu acilmasini beklediniz :) tum icinizi kustunuz :) yalniz konunun bununla alakasi yok onu kacirdiniz :) daha once evimde kedi beslemedigim icin ogrenmek istediklerimi sordum. Gereksiz tartisma icine girmeye calismayin lutfen bunun icin baska konular var forumda

Yok canım ne ilgisi var ben sadece evine kedi var diye girmiyorum kısmına takıldım.

Back
X