Doğuma Hazırlık Hamilelik ve korona kabusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ayy bende öyleyim 5 haftadır gitmiyordum bugün test sonuçlarını göstermeye gittim 2 haftadır sabaha karşı el ve ayaklarim yanıyordu ailede kronik şeker var korktuk çünkü avuç avuç ter akıyordu cinsiyetini de öğrendik bende uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum daha Allah sonumuzu hayır etsin

benim de iki hafta sonra tetanoz aşısı olmam gerekiyor. doktoruma sordum. acil bir durum degil, gitmeyin saglık ocagına dedi. dolayısıyla yaptırmıycam. tetanoz yaptırmayan oldu mu aranızda?

Kizlar ozel hastanelerde vaka almiyolar zaten devletler sıkinti gidin randevunuze ertelemeyin biyere dokunmayin yeter
Malesef artık alıyorlar. Yoğun bakım ünitesi olan özellerin hepsi almak zorunda. Şuan yeditepede yoğun bakımda tedavi gören bir çok hasta var. Ve çok yoğun olduğu söyleniyor. Biri de arkadaşımın tanıdığı.

Ben bu mesaji yazdgmda daha corona cok yeniydi ve özellee almiyordu daha sonra degisti canim

Ben bu mesaji yazdgmda daha corona cok yeniydi ve özellee almiyordu daha sonra degisti canim
Bayadir giremedim nete canim git demistin gittim ongun once allah razi olsun doktor iyi yaptin dedi bir dahada gitmeyecegim tabiki allahtan bir aksilik olmaz insallah saglikli hamilelik yasariz hepimiz ozeldeki doktorumda baska sehre tayin olmus tanidigim baska doktor da yok iyice psikolojim bozuldu

benim de iki hafta sonra tetanoz aşısı olmam gerekiyor. doktoruma sordum. acil bir durum degil, gitmeyin saglık ocagına dedi. dolayısıyla yaptırmıycam. tetanoz yaptırmayan oldu mu aranızda?
Canim tetanoz asisi hamileliktemi oluyordu?ilk hamileligimde hatirlamiyorum oyle birsey kacinci ay oluyor acaba ogrenebildiniz mi

Acil durumunuz yoksa gelmeyin diyor doktorlar siz bilirsiniz ama hastaneler tehlikeli su ara malum.bende altinci aya girecem ayrintili ultrasona gitmeyecegim korona adi bile artik psikolojimi bozdu

İlginç. Ben 1-2 hafta önce kontrolüme gittim. Kontrol sırasında doktorumu biri aradı kontrole gelelim mi (korona olayları var diye) doktor da gelin diyip kapattı ardından bayaaaa bir söylendi (Hastanede de kimse yoktu) Gerekli önlemleri al gel zaruri bir durum bu, süreç daha ne kadar uzayacak belli değil, bi de bunlarla uğraşıyoruz diye konuştu da konuştuuuuu :) kaldı ki yapılan araştırmalarda şu an için hamileler özellikle bir risk grubunda değil, özeller Korona vakalarına bakmadığı için özelde bir kadın doğum uzmanına görünebilirsiniz. Dünya üzerinde bir gebenin minimum 4 kez kontrole gitmesi gerektiği kanısı var. Yani kritik dönemlerinizde kontrollerinizi ihmal etmemenizde fayda var. Zira bu süreç 1 ay da sürebilir 1 yıl da... Doktorunuza danışın ve mutlaka ne diyorsa ona uyun. Ben maskemi takıp sosyal mesafeye dikkat edip, ellerimi yüzüme vs sürmeyip bir yere dokunduktan sonra da dezenfekte edip gidiyorum.

Acil durumunuz yoksa gelmeyin diyor doktorlar siz bilirsiniz ama hastaneler tehlikeli su ara malum.bende altinci aya girecem ayrintili ultrasona gitmeyecegim korona adi bile artik psikolojimi bozdu
doktorumu aradım önlemini al gel dedi çok tedirginim, insanların umrunda değil ve yayılışı çok hızlı eylülde doğum var ve virüs bu sene bitecek gibi değil napcaz bilmiyorum

Bir iki hafta once bukadar yaygin degildi 15 gun once bende gittim simdi gelme diyorlar acil her gece profosorleri dinliyoruz acil durum yoksa gitmeyin diyorlar millet cinsiyet baktirma vs gereksiz seylere gidiyor ozellerde pandemi hastanesi ilan edildi haberiniz yok sanirim?sonucta ozel de olsa hastane hasta kayniyor kimde ne var bileemzsiniz gittiginiz dr da bile olabilir acil durumlar disinda gidilmemesi gerekir ama dedigiiniz gibi onemli aylarda takip icin gidilebilir

Hayır özellerden gönüllü olanlar edildi... Hepsi “Pandemi” ilan edilmedi. Ve ayrıca şu an zaten özel hastanelerin sahipleri ile anlaşılmaya çalışıyor. Zira kendileri ‘Ücret dahilinde’ bakabileceklerini açıkladılar. Dün de gittim kontrole kimse yoktu. Herkes de maske vs ile gelmiş. Bu şehirle ve hastane ile alakalı galiba. Ben maskemi eldivenimi takıp sosyal mesafeye dikkat edip gidiyorum. Dr sıraları 1’er saat arayla veriyoruz dedi.

Canim tetanoz asisi hamileliktemi oluyordu?ilk hamileligimde hatirlamiyorum oyle birsey kacinci ay oluyor acaba ogrenebildiniz mi

daha once hiç tetanoz olmadı iseniz gebelikte 25. ve 30. haftada olmak üzere iki kere olunuyor. Dogumdan sonra da bir doz yapıyorlar fakat ona daha cok var arastırmadım:)

1 dozu yapılmışti, 2.doz geçtiğimiz hafta yapilacakti ama arayan soran olmadi ben de gidemiyorum saglik ocagina.

Bu aşıyı vurulmamak bi zarar getirir mi ?

ben doktorla konustum. ameliyat sırasında paslı alet kullanmak durumuna önlem olarak oluyormusunuz tetanoz asısı. ama zaten artık boyle vakalar olmuyor. bu donemde saglık ocagına gitmek daha tehlikeli olma dedi doktor. olmadım ben de. Benim arkadaslarımdan eski donemde (korona ile alakasız) tetanoz olmayan bir Eczacı arkadasım vardı. olmak istememiş. bir saglıkcı bile reddetti ise sorun yaratmadım ben de aşı olmamayı.

Bu aşıyı vurulmamak bi zarar getirir mi ?
Eğer sezeryan olursanız veya normal doğumda kesi atılma durumu olursa.
Ne olacağı belli olmaz.. sonuçta cerrahi aletlerle yapılıyor. YA mikrop kapılırsa ? Yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız ama bir tehlikeden kurtulup başka bir tehlikeye atmayn derim kendinizi ki korona önlemini alıp giderseniz eve gelp bütün kıyafetlerinizi yıkayıp duş alırsanz bulaş durumu olmayan birşey ama tetenoz doğum esnasında ne olacağını bilmediğiniz birşey..

Selam kızlar, korona virüsü gerçekten hepimizin kabusu oldu. Ben de bu olaya hamileyken denk gelenlerdenim ne yazık ki, bu yüzden de neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum. Bugünlerde duygularımı paylaşmanın iyi geleceğini düşündüğüm için hepimize iyi geleceğine inandığım bir yazı yazdım. Hem ileride bebeğime ve kendime bir anı kalmasını istedim. Yazımı buraya ekliyorum. Sizler de yazımı okuyup duygu ve düşüncelerinizi paylaşırsanız bu zor günleri beraber atlatabiliriz. Hiçbirimiz yalnız değiliz. Sabır ve dayanışmayla bu zor günleri atlatacağımıza inanmalıyız.

Gebelik ve corona virüsü

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…