- 20 Mart 2020
- 118
- 75
- 13
- 28
Ayy bende öyleyim 5 haftadır gitmiyordum bugün test sonuçlarını göstermeye gittim 2 haftadır sabaha karşı el ve ayaklarim yanıyordu ailede kronik şeker var korktuk çünkü avuç avuç ter akıyordu cinsiyetini de öğrendik bende uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum daha Allah sonumuzu hayır etsinKizlar anne adaylari merhaba malum illet virus var ortalikta evden cikamaz olduk 5 aylik hamileyim 7 yasinda da oglum var sukur korkudan doktor kontrolune gidemiyorum gitmeyi de dusunmuyorum dort ay var doguma dogumu nasil yapicaz nerde yapacaz kafamda deli sorular benim gibi psikolojisi bozulan var mi
Malesef artık alıyorlar. Yoğun bakım ünitesi olan özellerin hepsi almak zorunda. Şuan yeditepede yoğun bakımda tedavi gören bir çok hasta var. Ve çok yoğun olduğu söyleniyor. Biri de arkadaşımın tanıdığı.Kizlar ozel hastanelerde vaka almiyolar zaten devletler sıkinti gidin randevunuze ertelemeyin biyere dokunmayin yeter
Ben bu mesaji yazdgmda daha corona cok yeniydi ve özellee almiyordu daha sonra degisti canimMalesef artık alıyorlar. Yoğun bakım ünitesi olan özellerin hepsi almak zorunda. Şuan yeditepede yoğun bakımda tedavi gören bir çok hasta var. Ve çok yoğun olduğu söyleniyor. Biri de arkadaşımın tanıdığı.
Bayadir giremedim nete canim git demistin gittim ongun once allah razi olsun doktor iyi yaptin dedi bir dahada gitmeyecegim tabiki allahtan bir aksilik olmaz insallah saglikli hamilelik yasariz hepimiz ozeldeki doktorumda baska sehre tayin olmus tanidigim baska doktor da yok iyice psikolojim bozulduBen bu mesaji yazdgmda daha corona cok yeniydi ve özellee almiyordu daha sonra degisti canim
Canim tetanoz asisi hamileliktemi oluyordu?ilk hamileligimde hatirlamiyorum oyle birsey kacinci ay oluyor acaba ogrenebildiniz mibenim de iki hafta sonra tetanoz aşısı olmam gerekiyor. doktoruma sordum. acil bir durum degil, gitmeyin saglık ocagına dedi. dolayısıyla yaptırmıycam. tetanoz yaptırmayan oldu mu aranızda?
Acil durumunuz yoksa gelmeyin diyor doktorlar siz bilirsiniz ama hastaneler tehlikeli su ara malum.bende altinci aya girecem ayrintili ultrasona gitmeyecegim korona adi bile artik psikolojimi bozdu4 aylık hamileyim cinsiyeti netleştirmek istiyorum gidemiyorum doktora, ayrıntılı ultrason için merkezde bi özele gitmem lazım orda da vaka olduğunu duydum napcam diye kara kara düşünüyorum. Tam hamile olcak zaman bizim ki müsterih olamıyorum
doktorumu aradım önlemini al gel dedi çok tedirginim, insanların umrunda değil ve yayılışı çok hızlı eylülde doğum var ve virüs bu sene bitecek gibi değil napcaz bilmiyorumAcil durumunuz yoksa gelmeyin diyor doktorlar siz bilirsiniz ama hastaneler tehlikeli su ara malum.bende altinci aya girecem ayrintili ultrasona gitmeyecegim korona adi bile artik psikolojimi bozdu
Bir iki hafta once bukadar yaygin degildi 15 gun once bende gittim simdi gelme diyorlar acil her gece profosorleri dinliyoruz acil durum yoksa gitmeyin diyorlar millet cinsiyet baktirma vs gereksiz seylere gidiyor ozellerde pandemi hastanesi ilan edildi haberiniz yok sanirim?sonucta ozel de olsa hastane hasta kayniyor kimde ne var bileemzsiniz gittiginiz dr da bile olabilir acil durumlar disinda gidilmemesi gerekir ama dedigiiniz gibi onemli aylarda takip icin gidilebilirİlginç. Ben 1-2 hafta önce kontrolüme gittim. Kontrol sırasında doktorumu biri aradı kontrole gelelim mi (korona olayları var diye) doktor da gelin diyip kapattı ardından bayaaaa bir söylendi (Hastanede de kimse yoktu) Gerekli önlemleri al gel zaruri bir durum bu, süreç daha ne kadar uzayacak belli değil, bi de bunlarla uğraşıyoruz diye konuştu da konuştuuuuu :) kaldı ki yapılan araştırmalarda şu an için hamileler özellikle bir risk grubunda değil, özeller Korona vakalarına bakmadığı için özelde bir kadın doğum uzmanına görünebilirsiniz. Dünya üzerinde bir gebenin minimum 4 kez kontrole gitmesi gerektiği kanısı var. Yani kritik dönemlerinizde kontrollerinizi ihmal etmemenizde fayda var. Zira bu süreç 1 ay da sürebilir 1 yıl da... Doktorunuza danışın ve mutlaka ne diyorsa ona uyun. Ben maskemi takıp sosyal mesafeye dikkat edip, ellerimi yüzüme vs sürmeyip bir yere dokunduktan sonra da dezenfekte edip gidiyorum.
Siz bilirsiniz herkesin kendi tercihidoktorumu aradım önlemini al gel dedi çok tedirginim, insanların umrunda değil ve yayılışı çok hızlı eylülde doğum var ve virüs bu sene bitecek gibi değil napcaz bilmiyorum
Hayır özellerden gönüllü olanlar edildi... Hepsi “Pandemi” ilan edilmedi. Ve ayrıca şu an zaten özel hastanelerin sahipleri ile anlaşılmaya çalışıyor. Zira kendileri ‘Ücret dahilinde’ bakabileceklerini açıkladılar. Dün de gittim kontrole kimse yoktu. Herkes de maske vs ile gelmiş. Bu şehirle ve hastane ile alakalı galiba. Ben maskemi eldivenimi takıp sosyal mesafeye dikkat edip gidiyorum. Dr sıraları 1’er saat arayla veriyoruz dedi.Bir iki hafta once bukadar yaygin degildi 15 gun once bende gittim simdi gelme diyorlar acil her gece profosorleri dinliyoruz acil durum yoksa gitmeyin diyorlar millet cinsiyet baktirma vs gereksiz seylere gidiyor ozellerde pandemi hastanesi ilan edildi haberiniz yok sanirim?sonucta ozel de olsa hastane hasta kayniyor kimde ne var bileemzsiniz gittiginiz dr da bile olabilir acil durumlar disinda gidilmemesi gerekir ama dedigiiniz gibi onemli aylarda takip icin gidilebilir
Canim tetanoz asisi hamileliktemi oluyordu?ilk hamileligimde hatirlamiyorum oyle birsey kacinci ay oluyor acaba ogrenebildiniz mi
1 dozu yapılmışti, 2.doz geçtiğimiz hafta yapilacakti ama arayan soran olmadi ben de gidemiyorum saglik ocagina.benim de iki hafta sonra tetanoz aşısı olmam gerekiyor. doktoruma sordum. acil bir durum degil, gitmeyin saglık ocagına dedi. dolayısıyla yaptırmıycam. tetanoz yaptırmayan oldu mu aranızda?
1 dozu yapılmışti, 2.doz geçtiğimiz hafta yapilacakti ama arayan soran olmadi ben de gidemiyorum saglik ocagina.
ben de hiçbir dozu yaptırmıycam malesef.
Bu aşıyı vurulmamak bi zarar getirir mi ?
Eğer sezeryan olursanız veya normal doğumda kesi atılma durumu olursa.Bu aşıyı vurulmamak bi zarar getirir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?