Hamilelik ve kpss sınavı

kedicik 1527

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
6
Merhaba.Hamileyim.Kpss sınavına hazırlanıyorum.Daha önce hamile ya da çocuklu olup kazanan var mı çok endişeliyim hamile olmam kazanmama engel mi ikisi birlikte zor oluyor mu verimli bir şekilde nasıl çalışabilirim bu sınavı kazanmam lazım fikirleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim

19 yaşında mısın?

Kazanan vardır ama zor yani. Çocuk olmadan KPSS halledilmeli diye düşünüyorum ben. KPSS 10 sene önceki sınav değil artık çok zor destek personeli bile 89 90 puanla alınıyor

Evet çalışır, istediği zamanda yapar

Afedersiniz o nasıl olacak, kadın da olsan erkek de olsan yeni doğmuş çocuğun varsa yni başladığın işte performans göstermek zor. yeni başlanan işte bir alışma süreci oluyor, kullanılan araçlar, yazılım türleri, farklı farklı konuları kapmak gerekiyor. Gece 5 saat uykuyla işe gidip canavar gibi girmek zor değil mi En optimali aynı işyerinde en azından 2 yıl kadar durup yerini sağlamlaştırıp, işi iyice kapıp öyle kafan rahat şekilde çocuk işlerine girmek. Ben burda kimsenin kötülüğü için yazmıyorum, her şeyin yeri ve zamanı farklı, kariyerde bazı şeyleri oturttuktan sonra aileni kurmaya ilerlersin, aynı anda 2 karpuzu 2 koltukta taşıyıp strese girmek yerine sırayla gitmek daha rahat olmaz mı??

Kazanan vardır ama zor yani. Çocuk olmadan KPSS halledilmeli diye düşünüyorum ben. KPSS 10 sene önceki sınav değil artık çok zor destek personeli bile 89 90 puanla alınıyor
Ben de öyle düşünüyorum ama nasip meselesi o yüzden kafaya çok taktım ya

kız bi du sen de her işe giren yazılım aracı mı kullanıyor

KPSS'ye ne amaçlı girdiğine bağlı olarak işe girince rahat edip etmeyeceği çok değişken
benim etrafımda "işyerine gidince dinlenen" dünya kadar memur anne var

mesela yurt (yurkur yurtları var ya) memuru aldılar bir ara, kız yurtlarına da kadın memur aldılar, epey de yurt var ilçelerde filan, bi sürü giden oldu
neyse, ne iş yapıyorlar dersen bir şey yaptıkları yok

yani, kendi söyledikleri bu, işe gidince dinleniyorlarmış. bi odaları var, yurt müdürü bişey icat etmediği sürece orada kakara kiriri, yatak vs. de var uyuyan uyuyor vs. yani pek alışacak da öğrenecek de bişeysi yok mesela.

Neden çalışamayım ki?

Yani kedicik dedigim gibi, 2 karpuz bir koltuga zor sigar, olur tabi ama cok yorulursun. Hem yeni ise, ortama alisacaksin, hem yepyeni bir duruma cocuk bakimina alisacaksin, cok yorulursun o sirada. ise gideyim, ay sonunda maas cekimi toplayayim dersen olur. Ama super konsantre calisayim, isi kapayim dersen az uykuyla, yorgunlukla nasil olur bilemedim.

teyzem var benden 7 yaş büyük kendisi öğretmen 2 erkek çocuğu var çocuklar küçük bu halde bile o kadar yıpranıyor ki ev iş yemek çocuklar elbette eşi yardım ediyor ama sizin durumunuzda çocuk henüz doğmamış sınavınız iyi geçti diyelim çocuk doğdu işe girdiniz ikisini bir idare edebilecek misiniz ?

Ben çocuğum henüz bikaç aylıkken girdim. Sizin durumunuz daha iyi bence. Sınavı kazanırsanız çocuk doğunca 2 yıl ücretsiz izne ayrılırsınız sonrasında işiniz hazır olur. Kafanız rahat mis gibi büyütürsünüz. Ben öyle yaptım.

Ücretsiz iznin şartı şurtu var yalnız öyle ha diyince ayrılamıyorsun. Belli bir sene doldurmuş olman gerekiyor. Ha ama bakacak biri varsa olabilir niye olmasın

Olur tabi ki. Kolay olmaz ama neden olmasın? Başarılar dilerim. Bebeğini de sağlıkla kucağına al

Ücretsiz iznin şartı şurtu var yalnız öyle ha diyince ayrılamıyorsun. Belli bir sene doldurmuş olman gerekiyor. Ha ama bakacak biri varsa olabilir niye olmasın
Çocuk doğurunca belli bir yıl şartı aranmıyor. Sizin bahsettiğiniz 5 yıl dolmadan ayrılamamak. O çocuk için değil de normal ücretsiz izinler için geçerli.

gebeligin sinav calismaya ne etkisi olur ki?
biraz da hamilelik durumuna bagli
kusa kusa bir hal olursan, sabah aksam uyumak istersen, vucudun odem tutarsa, hamilelikte fıtığın vs azarsa, acil serviste yatmali bir gebelik gecirirsen tabii ki zor, o halde sinava mi calisilir
ama benim (sukur diyeyim) simdilik normal gunumde farksiz gecti bitti ilk trimesterim, ikinci ondan bile rahat diyorlar. bu sekilde sıkıntısız hamileligi olan insanlar neden calisamasin ki sinava?
cocukla calismak da ayni. iştahi yerinde, gülücügü yüzünde, uykuyu seven bebegi olanla işahsiz, alerjik, kolik bebegi olanin annelik yorgunlugu bir mi?
boyle konular herkeste bir olamaz, herkesin deneyimi farkli

`