Hamilelik ve Oruç

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
arkadaşlar içinizde oruç tutacak varmı? ben çok istiyorum ama dayanabilirmiyim yada bebeğime bi zararı olurmu diye düşünüp duruyorum
eskilere soruyorum biz oruçluyken gittik doğuma bişey olmaz diyor
şimdikilere soruyorum tutan olmamış hiç
doktorumuda aradım açmadı telefonu soramadım
doktoruyla bu konuyu konuşan varmı?

Canim o senin bünyene bagli tabikide....
Ben iki hamileligimdede oruc tuttum cok sükür birsey olmadi oruc yüzünde...
Doktorunun izin verecegini zannetmiyorum...
Hele bu sicaklarda

merhaba havalar çok sıcak sıkıntılı bol bol sıvı almalısın sonra kazasını yapar tutarsın riske atma bence
komşumda 4 aylık hamile doktoru kesinlikle tutmucaksın demiş
Allah yardımcın olsun hamilelik ve sıcaklar zor

karar veremedim 33 bitti 34. haftadayım,gün çok uzun ve hava çok sıcak. tutmak istiyorum ama bi yandanda çok korkuyorum ya bebeğim gelişemezse diye
sonra kazasını yapmak çok zor
heleki 30 günün
doktorumunda izin vereceğini sanmıyorum,eşime hocaya sordurttum,o da doktora sorsun demiş,ama inancından emin olduğunuz doktora demiş :) nerden bulayım canım ben inançlı doktoru hem ne bileyim :))

ben de ilk kez bu sene tutamıycam doğuma 20 gün kaldı
tansiynum zaten düşük düşüp bayılırım
çok su içiyorum günler çok uzun ve sıcak
hamile olmasam dayanırdım

guzelim oruc tutup tutamayacagina aslinda karari verebilecek tek insan sensin doktorda hocalarda senin bunyeni bilemez
eminimki bir cok doktor mutlaka tutma diyecekler
suan bildigim kadariyla turkiye cok sicak ve gunler uzun oldugu icin oruclu kalinan sure cok uzun
bende doktorlara hak veriyorum benim son haftam bu hafta yani tutabilirsemde ancak 3, 5 gun tutucam
gecen hafta bir gun denedim tutmayi ve bozmadan tamamladim allaha sukur ama oldum oldum dirildim ben kan hapi kullaniyorum ilaci almayinca mahvoldum
o nedenle tutmayi dusunmuyorum

hem kazasini dert etme 30 gun pespese tutmak zorunda degiliz biliyorsun
kisin gunler kisalinca haftada iki gun iki gun tutabiliriz eminim bu bizim icin daha kolay olur

yarın bak şimdi bana nasıl kızacaklar :) hamileyken oruçmu tutulur bebeğe hiçmi acımıyorsunda falanfa falan :)
ama benim hiç içime sinmiyor oruç tutmamak
bugün tutmıycam ama yarın güzelce araştıracağım en azından içim rahat tutmazsam tutmıyım
böyle bile bile yiyormuşum gibi geliyor
nette araştırdım tutabilirsin diyende var tutamazsın sakıncalı diyende
bakalım yarın bi olsun
bu arada herkese hayırlı ramazanlar

elif sena bünyemi bir türlü anlayamadımki ben
bigün hiç iştahım yok,bi gün çıldırmış gibi yemek yiyorum
yemekten bişey olacağını sanmıyorum gerçi
ama susuzluktan bi sıkıntı olurmu acaba

bebeğinin kilo alacağı bir zamandasın. ben de bu sene ilk defa tutmuyorum, canım sıkılıyor ama dinimiz kolaylık dini. daha sonra kaza edebilme durumumuz var bizim. yine de sen bileceksin.

Bende tutma diyenlerdenim.Allah korusun bebeğine bir şey olsa buna bağlamaz mısın,ben psikolojik olarak bağlar bağlantı kurarım.
Hiç bir şey benim bebeğimden değerli değildi,ben ne hamileyken tuttum ne de emzirirken.
Şimdi bir mazeretim yok niyetliyim o ayrı.

E şimdi arkadaşı kırmayalım dimi:hulya:

Tutmayınız efendim, siz bir can besliyorsunuz. O üzden ne hamileyken ne de emzirirken oruç tutmayınız. Mazeretiniz var sonuçta, kaza edin. Sonra kısa günlerde tutun.

Benim de hamileliğim Raman'a denk gelmişti,oruç tutmadım.Şöyle düşündüm,bebek bize Allah'tan emanet,onu rahmimizdeyken de koruyup gözetmekle yükümlüyüz,biz belki açlığa,susuzluğa dayanabiliriz ama o dayanamaz,düzenli beslenmeye,suya ihtiyacı var.Emanetine en iyi şekilde sahip çıkmalıyız.Daha sonra da kaza edebiliriz,dinimiz böyle bir kolaylık sunmuş bizlere...

Her sene aynı şey oluyor yine oruç tutabilirmiyim ..
Kaç gündür tv lerde hocalar üzerine basarak konuşuyorlar...
Hamileler oruç tutamaz diye söylüyorlar...
Günler uzun hava da çok sıcak vücut zaten su kaybediyor...
Yazık değilmi hem size hemde bebeğinize bir can taşıyorsunuz sonuçta..
Ne hamileyken nede emzirirken tutmayın orucunuzu daha sonra tutarsınız ...

canım benm doktorum bu konulara çok duyarlı ve çok iyi biri. o yüzden ben onun söylediğine güvendim ve tutma dedi bende 30 hafta içindeyin kendimi bildim bileli ilk defa tutmayacağım insan üzülüyor ama yemekten çok su bu sıcaklarda bizim için çok önemli :)

Katılıyorum,sağlığınız herşeyden önemli..tamam yine ibadetinizi yapın ama sizin şu an bol bol sıvı tüketmeniz lazım böyle bir sıcakta hamilelerin oruç tutması hiç mantıklı gelmiyor bana..Ben bile tutmuyorum,su içmezsem çatlarım çünkü...

ay ya herkeste aynı soru ben tutmadım valla sıkı sıkı tembih aldım eşimin ailesindende kendi ailemden de bebklerim ikiz olduğu için daha küçükler 2 aylık hamileyim ama onlara bir şey olursa dayanamam ne yapayımm allah sabrını verir ilerde kaza ederimmmm yavrularıma bir şey olmasınnnn önemli olan oo açlık bir yana susuzlukkk çocuğa çok zarar

Bende tutmuyorum tansiyon sıkıntın var hemde susuzluğa dayanmak çok zorken ..
Gebeler nasıl dayansın bu sıcağa ve susuzluğa...

İşte olması gerekende bu zaten bebeğine zarar gelebileceğini düşünen bilen bilinçli bir anne adayımız tebrik ediyorum sizi ...vereliniortak

allah herşeyin kolayını vermiş kızlarr hiç gereği yok bence işi riske atmayaa tamam belki hiç birşey olmayacak oruç tutunca ama hadi olursaaa bu riski göze alabiliyor musunuzzz ben 4 sendir evlat hasreti çekiyorum ve tüp bebekle anne oldummm ben aslaaa bebeklerimi riske atmaaaammmmmm

tam 16 saat oruçlu olunacak
yemek için demiyorum ama sıvı tüketmeden nasıl dayanacaksınız
diyanet açıklama yaptı hamileler kesinlikle oruç tutmasın diye
sadece örnek olsun diye yazıyorum. birebir bağlantı kurulamaz, ama uzun vadede düşünülünce gerçekten insanın aklına gelmiyor değil
arkadaşımın ablası kızına hamileyken orucunu tutmuş
kızı hep gelişim geriliği yaşadı
bünye sağlam olmadığından hep sıkıntı yaşamış
kız 25 yaşındayken amipli dizanteri geçirdi ve hakkın rahmetine kavuştu. allah rahmet eylesin
yine söylüyorum birebir bir bağlantı kurmak doğru değil ama uzun vadeye yayınca acaba bu sebepten ötürü mü diye düşünüp duruyor arkadaşım
allah korusun herkesin çocuğunu
allah herşeyin kolayını vermiş demiş bir arkadaş çok doğru söylemiş
kazası var bu olayın. daha sonradan bebeğin sağlığıyla ilgili bir problem olduğunda acaba oruç tuttuğum için mi böyle oldu diyerek kendi kendini yiyip bitirmektense hiç tutma daha iyi
hem memleketin bu konudaki en üst düzey kurumu açıklama yapmışken...

Ben ne hamileyken ne emzirirken asla tutmadım...
Yazık değilmi bebeğinine onun beslenmeye ihtiyacı var.
heleki bu sıcaklarda bol bol sıvı alman gerekiyor senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…