Hamilelik ve Oruç

bende ilk defa bu yıl tutmuyorum içim sızlıyor bi taraftan ama bebeğimin sağlığını düşünmek zorundayım
birde hamileliğin verdiği tansiyon sorunum başladı dayanamayacağım için bu yıl böyle geçecek inşallah sonra kazasını yaparız

bende tutmayı düşünmüyorum arkadaşlar daha 5 haftalık bebeğim ama şuan onun iyi beslenmeye başlaması lazım bol su süt ve meyve suyu gibi takvıyeler yapmamız lazım bebeğimize.ben cesaret edipde tutamıyorum bişi olursa ona çok üzülürüm.allahım biliyor içimizi sonucta onun verdiği canı korumak için yapıyoruz bunu....

Bende bu sene ilk defa tutamayanlardanim ..
icime hic mi hic sinmiyor ama sabahlari tansiyon problemim oldugu icin
mecbur yatakdan kalkmadan biseyler atisdirmak zorunda kaliyorum ..
Bebegimin sagligi ve iyi beslenmesi benim icin cok daha önemli ..
Kazasini nasilsa ilerleyen zamanlarda tutabilirim .. ama bebegimin sagligina birsey olursa
kendimi asla affetmem ..

Oruc tutan herkeze ALLAH sabirini versin ..

ben de 17. haftamdayım ve oruç tutmuyorum malesef.hem tansiyonum hem şekerim düşük,gün içinde kaç defa dizlerimin bağı çözülüyor,bayılacak gbi oluyorum,bieşyler atıştırınca kendime geliyorum. o yüzden kendime güvenip de niyetlenemedim oruca.Allah affetsin...

kızlar bende çok tutmak istiyorum sabahtan beri vicdan azabı çeekiyorum ve kendimi oruçlu gibi hissediyorum 8 yaımdan beri ilk oruçsuz geçecek ramazanım bu ve benden önce doğum yapan akrabalarım ben tuttum bişi olmadı abartıyo doktorlar ve yeni nesil hamileler diyor ama doktorlar kesinlikle izin vermiyor ayrıca benim kansızlık problemim var ilaç almak zorundayım lökasitim yüksek günde en az 5 lt su içmem lazım çünkü ilaç kullanamıyorum yani tek kullanımlık aldım bikaçkez ama faydası olmadı ayrıca hiç bi ssorun olmasa bile 16 saat aç ve susuz kam-lmak bebeğime ve ayrıca susuzluk plesentama zarar verir suyum azalırsa erken doğurabilirim diye düşünüyorum yaptığım araştırmalar sonucu 32. haftamdayım 6-8 hafta sonra bebeğim gelecek şuan tam gelişme zamanı sizce bebeğimi aç özellikle susuz bırakmaya hakkım varmı

Ben tutmayi aklimdan bile geciremedim ki 16. haftamdayim ve hala bulanti kusma devam ediyor. Sabah kalktim yine cikardim nasil tutabilirdim.. Rabbim bebegime saglik versin telafi ederim insallah

sabahleyin kahvaltı yaparken vicdanım azap içindeydi ama yapabilcek birşeyim yok yediğim halde kilom çok düşük oruç tutarsam kilo kaybım daha fazla olacak bebegimede zarar gelecek diye düşündüm zaten aşırı yiyemiyorum birde oruç tutarsam hiç yiyemicem dinimiz kolaylık dini daha sonra tutmaya izin var rabbim biliyo görüyo...

madem bize soruyorsun ben cevap vereyim şakkıdı bebeğini aç özellikle susuz bırakmaya hakkın var. madem akrabaların hep oruç tutmuş sende tut hiç bi şey olmaz. üstelik o kadar sağlık sorunun var sana kesin farzdır. sakın tutmamazlık etme. rabbim zaten göbeğin büyüsün diye vermiş sana o bebeği. bakasın diye değil ki?

merak ediyorum hamile olup oruç tutamayanlar insanlar hakkında atıp tutarken namazını geciktirirken de bu kadar vicdan azaabı yaşıorlar mı? valla bence her yıl bu konunun açılması için tek sebep var. gebeler ben 30 günü sonradan nasıl tutacam diye kendilerini düşünüyorlar. ramazan herkes oruçlu kolaya geliyor tabi. yoksa kışın tek başına oruç tutmak zor haliyle. ben başka bir sebep göremiyorum. dün diyanet işlerinde bir yetkili bile açıklama yaptı "doktorunuz izin vermiyorsa tutmanız bence günah bile sayılılabilir diye" . ben de 7 haftalık gebeyim. hayatımda ilk defa oruç tutmuyorum. sadece eşimin yanında lıkır lıkır su içerken kendimi kötü hissesettim. rabbim bu kolaylığı vermiş onun emanetine en şekilde bakmak için sağladığı kolaylığı kullanacağım.

bende bu sene ilk defa tutmayanlardanım ve kendime güvenemedim yarın 23.haftaya başlıyorum zaten son adetime göre bebeğimin gelişimi 5 gün geriden geliyor. ayrıca okuduğum ve edindiğim bilgilerden sonra allahın bana verdiği emanete en iyi şekilde bakmak benim görevim.o ben zamanında tuttum bişi olmadı diyenlerde efet kışın tutmak kolay ilkbahar sonbaharda da kolay ama şu an kavurucu sıcakların içindeyiz normal insanlardan 2 kat fazla terleyip su kaybediyoruz. bol bol sıvı tüketmemiz lazım yoksa suyumuz azalır ve erken doğum riskimiz artar. ayrıca hiç yoktan yere hamilelik şekerimiz çıkabilir. bebek gerekli sıvıyı ve yemeği alamayınca gelişimi bozulur ve bizim de kalbimizde sorunlar çıkabilir. cenabı hak zaten hamile ve emziren kadınlara izin vermiş. inşallah daha sonra tutarız borçlarımızı gerçekten tutamadığı için üzülen bir insana daha sonra tek başına 30 günü yanlız tutmanın rahatsız edeceğine inanmıyorum. nasıl ramazandan sonra 6 günler ve borçlarımızı tutuyorsa yine ramazandan önce kandilleri 3 ayları tutuyorsak 1 aylık borcuda ödemek zor gelmez. allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin onlarda önemlisi yok şu an.

Ya herkez kendi icin oruc tutuyor ..
Tutanin sevapi kendine tutmayanin günahi kendine ..
Tutabilenlere allah sabir versin ama rahatsizlikdan dolayi tutamayanlarada laf edilmesin ..
Tamam Hamilelik bir hastalik degil ama egerki bünye kaldirmiyorsa vede bebegin
gelisimi zaten geride kaldiysa oruc tutup bebegin sagligini tehlikeye atmaya hic gerek yok ..

Iciniz rahat olsun arkadaslar .. ALLAH icinizden gecenleri biliyor ..
size bi can emanet etmis vede onu en güzel sekilde tasiyip beslemeniz gerekiyor ..

Bünye meselesi bu onun bunun deyimiyle oruc tutup veya tutmayip sevap veya günahlariniz artmaz .. dedigim gibi herkezin kendi sevapi günahi .. kula hesap sormak düsmez ..

ben 31.hafatama girdim daha dün kontrolde doktorum ben sormadan kendi söyledi oruç tutmak yok diye.iftardan sonra kan şekerinde ani düşüşler olabiliyomuş.gebelerde bu düşüşlr bebek ölümlerine bile neden olabiliyomuş.bunca ay bebeğim için heycanlanırken minicik yavrumu riske atamam.bide akşama kadar aç susuz yazık bebişlere.şu an herşeyden önemli bebişlerimiz ve bizim sağlığımız bence.orucumuzuda sonra kaza ederizi nasıl olsa.

arkadaşım senin bünyen gayet iyi heralde.ben 20 haftalık hamileyim 2 saat ağzıma bişey koymazsam üzülüyorum.bebeğim acıktı diye.bu nasıl bir düşünce bizim dinimiz kolaylıklar dini.kendini zorlamaya gerek yok.doğumdan sonra da emzireceksin ama illaki de tutacağım diyorsan doğumdan sonra tut.ben de ilk defa bu sene tutamıyorum ama şu an en önemlisi bebeğim.ona iyi bakmak zorundayım.kendini ve bebeğini tehlikeye atma..

Benimde 23. haftam ve doktor tut desede tutamam sanırım.Sabah bulantılarım devam ediyor,kaldı ki 3-4 saat aç kalsam kan şekerim düşüyor,miğdem bulanıyor.Bünye meselesi, kendinizi iyi hissediyorsanız bir kere tutmayı da deneyebilirsiniz.

cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum
bütün cevapları okudum bazı arkadaşlar coşmuşlar niye bu celallenme gerçekten anlayamıyorum
soru sormaya neden gerek yok ben anlamadım,diyanetten tabiki haberimiz var ama içimiz rahat değil
allahın emaneti o bebek bize ona iyi bakmak zorundayız yediğimize içtiğimize tabiki dikkat etmeliyiz ama bi yandanda allah için yapılan birşeyden bana ne zarar gelir diye düşünmüyor değiliz,ister kör deyin ister geri kafalı ama benim vicdanım buna gerçekten zor izin veriyor
evet bugün oruç tutmadım tutmayıda düşünmüyorum,uyandığımda bi kaç saat hiçbirşey yiyip içmedim ama 2 saat dayanabildim,bugün niyetlenmeyip deneyecektim ama yapamadım
bünye meselesi ben tutmadım ama başka hamileler tutar
lütfen size sorulan sorulara,nasıl iyi niyetle soruluyorsa sizde öyle iyi niyetle cevap verin
hee birde nurdost arkadaşım sonra tutmak zor gelmiyor,hatta kolaya bile gelir,yazın değil kışın kazasını yaparsın aşam 4de 5 de okunuyor o zaman ezan :) sadece ramazan ayında oruç tutamadığım için bu kaygım,yoksa hiç önemli değil

Siz açsanız bebeğiniz de aç..

Siz susuzsanız bebeğiniz de susuz..

Bu iki iki daha dört eder kadar net birşey..

Sadece ve sadece sizden beslenen bir yavru varken içinizde onu 16 saat aç ve susuz bırakmanın zararlı olmaması mümkün değil..

Arkadaşlar ben 14 haftalık hamileyim ve 2 gündür orucumu tutuyorum.sahurda ve iftarda bol su sebze,meyve,süt,yoğur tüketiyorum.yaklaşık 2-3 saat uyuyorum ve Allah a şükür hiçbir şikayetim olmadı.Eğer olursa tabiki tutmam.ama iyi gidiyorsa neden bırakayım.bu ay çok büyülü çok mübarek,faydalanmak istiyorum..ama şunu da vurgulamak istiyorum emziren anne olsaydım kesinlikle tutmazdım çünkü direk sütü azaltıyor ve kesiyor.

Zaten sizin şikayetiniz olmaz karnınızdaki bebeğinizin şikayeti olur. O da size şikayetini bildireceği bir pozisyonda olmadığı için bilemezsiniz.

Siz açsanız bebeğiniz de aç; siz susuzsanız bebeğiniz de susuz..

kızlar ben daha çok yeni hamile olduğum için yani bebişimin tam organ oluşumu olduğu için pek gözealamadım.. sonuçta rabbim bu gibi durumlarda kaza edebilirsin demiş.. hem 1 aylık tutamadığım orucun parasını vercem hem de inş. seneye ya da ondan sonraki sene tutup orucun borcundan kurtulcam..aslında tutsammı die ben de çok düşündüm ama kıyamadım bebeğime..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…