bende tutuyorum. doktora gittiğim gün tutmadım sadece. başından beri tutuyorum. benim ki daha çok yeni zaten 6 haftalık. allahım a emanet olsun bebeklerimiz.
bende tutamıyorum. ama tutmayı çok isterdim mide bulantılarım devam ettiği için açlığa gelemiyorum. özellikle ilk 3 ay oruç tutmanın hiçbi şekilde zararı olduğunu sanmıyorum. çünkü ben tam 6 kilo verdim, aç ve susuz 3 ay geçirdim çok şükür bebeğim sağlıklı. hatta gelişimi önden gidiyodu. yani ilk 3 ay zaten yemeniz veya yememeniz çocuğu etkilemiyo içiniz rahat orucunuzu tutun derim eğer tutabiliyosanız.
oruçlarınızı allah kabul etsin arkadaşlar,ben gebelikte oruç tutmanın çok doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum.allaha çok şükür bu yıla kadar hiç bırakmadan tuttum orucumu,ama şimdi yaklaşık 10 haftalık hamileyim, öncesinde 2 düşük yaşadım ve o yüzden düzenli ilaç ve iğne kullnıyorum.bu yıl tutamıyorum ve kazaya bırakacağım. allah ödemeyi nasib etsin.karnımızdaki o minicik canları riske sokmanın doğru olduğunu düşünmüyorum, çünkü bu sıcaklarda aşırı bir tansiyon düşmesi bebeğin hayatını tehlikeye sokar, bu ilk 3 ayda da geçerli.
Ne diyosunuz arkadaşlar hamileliğin her aşaması bebek için ayrı önem taşır Allah ın emaneti bebeklerimiz kaza yapın Allah günah yazmaz bu sıcakta aç özellikle sussuz bırakarak siz günah işliyosunuz Yapmayın lütfen çok büyük risktir bu gelişim bozukluğu olabiilir ben bu sene hariç hep tuttum şimdi kaza yapıyorum lütfen anneler bebeğinizi düşünün
ben daha 7haftalık hamileyim bir hafta tuttum sonra doktara gittim ilk kontrol için ama vücut susuz kalmasın diye iftardan sahura kadar 3lt su mutlaka içtim doktoruma oruç tuttuğumu söyleyince güldü ne cesaret der gibi su an tutmuyorum bebeğinizi düsünüyorsanız tutmayın derim en basiti idrar yolu enfeksiyonu olabilir ani tansiyon düsmesi yada cıkması da olabilir
arkadaşlar bende 18 haftalık hamileyim ve oruç tutamıyorum. yalnız bütün anne adaylarında veya diğer insanlarda şunu görüyorum, oruç tutmak ibadetten çıkmış gelenek haline gelmiş sanki. yapmayın arkadaşlar bu bir inanç meselesi, mesela ben 17 yaşımdan beri orum tutarım. Şuan 30 yaşındayım ve bu 2. hamilleğim. İlk hamileliğimde de emzirirken tutmamıştım. Sonuçta bir can taşıyoruz ve ona karşı sorumluluklarımız var. Şimdi diyceksiniz ki tutanlara bişey olmuyor, ama ya olursa ?
hem arkadaşlar oruç tutanların yarısı namaz kılmıyo aslında oda islamın şartı ve oruçtan daha kolay. Gebeliğinize,tansiyonunuza, şekerinize genel olarak vücudunuza hiçbir zararı yok. Namaz kılmayınca yadırganmıyoruz da neden oruç tutmayınca yadırganıyoruz ki ?
Bunu inancımız için yapıyorsak emin olun kazasınıda sonra tutarız Allah büyük. Bebeklerimizin bize ihtiyacı var ve günler çok fazla uzun. Lütfen onu ve kendinizi riske atmayın.
merhaba arkadaşlar bende bugün hamile olduğumu öğrendim ,ve bu güne kadarda oruç tuttum ,daha doktora gitmedim sanırım bayramdan sonraya kalcak ben hiç zorlanmadım ama kafamı karıştırıyor hamileliğin ilk haftalarındayım acaba bir sakıncası olurmu?
rana62 merhaba ilk üç ay bebek gelişimi için çok önemli tutma bence düşük riskide fazla bi anda bayılabilirsin herşey olabilir kaza et Allah ın izniyle tutarsın benimde içim gidiyo ama tutmuyorum 20 haftalık hamileyim bişey olursa kendimi asla affetmem çünkü
Hamilelik ve Çocuk Emzirme:
Oruç tutmaları kendilerine veya çocuklarına zarar vermesi halinde, hamile
kadınlar oruçlarını tutmayabilirler. Emzikli kadınlar da, sütlerinin kesilmesi ve
çocuklarının zarar görebilecegi durumlarda oruç tutmayabilirler. Hz. Peygamber buna
müsaade etmistir (Nesâî, Sıyam, 50-51, 62; bn Mace, Sıyam,3). bakiniz Kuran-i Kerim
benim bu 3.hamileliğim.ilk hamileliğimde saatlerin geri alındığı dönemdeydi kısaydı yani 4,5 gibi açıyorduk orucu tutabiliyordum.1 hafta tuttuktan sonra dr olan abim çok kızdı bi daha tutamadım korkudan.sonra emzirme dönemi geldi tutamadım.kızımda günlerin uzadığı zamana denk geldi tutamadım,sadece son 1 hafta tutmuştum,emzirirken tutamadım.şimdi bu bebeğim de plansız oldu.kızım daha 19 aylık ve bebğim karnımdaki 4 aylık.bundada tutmuyorum.günler çok uzun.denemedim bile.bir de çok sıcak çok su kaybediyoruz..ben 2 gebeliğin borcunu ödememişken bu 3.sünde oruç tutmayı düşünmüyorum sıcaklardan dolayı.Allah izin verirse 160 gün fln ediyor sanırım ama kış aylarında 2 yılsonra başlar yavaş yavaş tutarım bütün borçlarımı.niyetim bu.sonuçta Rabbimin bize verdiği bir fırsat neden bebeğime ve kendime şimdi sıkıntı çektireyim?