Hamilelik ve Oruç

bende bu yıl ilk defa tutmayanlardanım sizdeki huzursuzluk tabi bende de var ama arkadaşlar düşünücek olursak yavrumuz minicik ve bize ihtiyacı var heleki bu sıcak ve uzun günlerde oruç tutmakakannehir
hamile arkadaşlar şu anda bize oruç tutmak farz değil daha sonra kaza yapmak kaydıyla ama sağlığımızı korumak farz değilmi gerisi size kalmış:hulya:

hamileler parasını veremiyormuş
para oruç tutamayacak olanlar için verilmesi gereken birşeymiş
yani şeker hastaları mesela,onlar hasta ve tutamayacaklar
ama hamileler daha sonra telafisini yapabilirler,doğumdan sonra tutabilecek duruma geldiklerinde kazasını yapabilirler
o yüzden parası verilmiyormuş

slm bizde bu ay deneyecegiz bebegi..orucu dewam etmelımıyım yoksa bebek olur dusuncesıyle orucu kazaya bırakmalıyım? bilgisi olan varmı bu konuda...henuz bır gebelık sozkonusu deıl..

benim test sonucum pozitif çıktı,kan tahlilimde yaklaşık 5 haftalık oldugunu gösteriyo arkadaşlar.. doktorada daha gidemedim..doktorların başıda inanılmaz kalabalık,randevu için çok ileri tarih veriyolar..birisi ekim ayı ortalarına verdi..benim istediğim doktorda eylül başı verebiliyo..yani sorularıma cvp alamıyorum.. oruç tutup tutmamak arasında karar veremeyenlerdenim ((

şuan size bir can muhtaç içinizde ufacık bir melek onlar.siz ne yerseniz içerseniz onunla besleniyolar.şu sıcak havalarda hamile bayanların oruç tutması bence çok kasıncalı özellikle bebeğinizin suya dahada ihtiyacı oluyor.eğer meleğinizin suyu biterse allah korusun ölür onları tehlikeye atmamız gerekiyor.ben 31 haftalık hamileyim tutamıyorum çok su ihtiyacım oluyor bide çok çabuk acıkıyorum tansiyonum şekerim düşüyor.tvlerde hocalar zaten söylüyor hamileler oruç tutmayın diye

smirna35 daha hamile olup olmadığın bile belli değilken orucunu bırakma bence
tabi bırakma derken sorduğun için söylüyorum yoksa sevabıda günahıda sana :)

endişeleniyorum ya bu ay tutarda bebıs olursa ona bır zarar verırsem dıye..doktor tutmamalısın dıyor..tabıkı gunahıda sevabıda bana tskler ılgıne

evet bende emziriyom ve tutmuyom yemeğince sütüm gelmediği için Allah tan hamileliğim son haftasına geldi gecen sene 4 5 gün tutamamıştım ama şimdi tutamıyom günde kaç litre su tüketiyom oruç tutarsam bayılırım herhalde.

nasıl yani ben ramazanda hamile kaldım iftardan sonra da çalışma olur kazaya bırakmanıza gerek yokki hiç birşeyde olmaz rabbim bana nasip etti sanada inşalah nasip eder

Canım havalar bu kadar sıcak olmasa belki tutmanın bir sakıncası olmaya bilir ama şu an bebeğin amniyon sıvısını yenileyebilmesi için senin alacağın sıvılara çok ihtiyacı var.Aynı zamanda seninde sıcaklardan dolayı tansiyon sorunu yada böbrek sorunu yaşamaman için günboyunca en az 3lt su alman lazım... Bana kalırsa bu yıl için kefaretini ver orucunun sonra da kazasını tutarsın Allahın izniyle...
İlla bebeğine birşey olacak denilemez ama olabileceğini de unutmamak gerekir ve bu riski almamak lazım bence. Çünkü bizler zaten Rabbimin üflediği canları taşıyoruz şu anda.Yani başka bir ibadet ediyoruz.

nasıl yani ben ramazanda hamile kaldım iftardan sonra da çalışma olur kazaya bırakmanıza gerek yokki hiç birşeyde olmaz rabbim bana nasip etti sanada inşalah nasip eder

tskler sizin planlı gebelık mıydı?yoksa kaza oldu ben sımdı bılıyorum ya deneyecegımızı o acıdan bu sekılde bakıyorum herhalde bende ole dusunuyorum bakalım..

ben de 25 haftalık hamileyim.
ilk gün cesaret edemedim ama son 3 gündür hiç sıkıntı çekmeden oruç tutuyorum hamdolsun. çok susarım diye düşünüyorsum çünkü normalde boğazım kuru kuru geziyordum ama ne susadım ne çok acıktım Rabbim sabrını veriyor gerçekten. hamile kalmadan önce oruç tutarken ne yaşıyorsam onu yaşıyorum. bende tansiyon ya da şeker de yok hamdolsun. oğluşum da kıpır kıpır karnımda bütün gün :)
sahurda ve iftarda bol bol suyumu içiyyorum hatta çok şaşıyorum gün içinde bir kaç kere idrara çıkıyorum. oruçtan önce çok sıcaklardım şimdi eşim karşımda yanıyorum diyor ben ona gülüyorum resmen :)
salı günü kontrole gideceğim amino sıvısında ya da bebekte bir sorun olmazsa ikimiz de Rabbime emanet devam edeceğiz nasipse..
herkesin kendi seçimi tabiiki...

ilk gün bende tuttum çok zorlandım şimdi tutmuyorum doktoruma telefon ettim tutma dedi 16 aat oruçlu kalınıyor son ayım tam bebeğin geliştiği ay cesaret edemiyorum sonra kaza edeceğim Allah nasip ederse

Bana -gayrimüslim- doktorum tutabilecegimi söyledi (Islami ve nasil oruc tuttugumuzu iyi bilen bir doktor). Gerci sonradan tansiyonum düsük oldugu icin biraz tereddüt etti ama "bebek de sen de sagliklisiniz, tansiyon sorunu yasamadigin sürece tutabilirsin" dedi. 40. haftadayim ve acikcasi gecen yildan cok daha rahat bir ramazan gecirdigimi söyleyebilirim. Ayrica orucun dogumun baslamasinda etkili oldugunu tecrübe etmis pek cok kisiden duydum, o yüzden daha da gayretliyim.

maşallahhh 40. haftada oruç tutabiliyorsun
üstelik doktorunda izin vermiş hemde müslüman olmayan bir doktor
maşallah sana,ben cesaret edip tutamıyorum

öncelikle herkese merhabalar. ben de 1 aylık hamileyim. oruç tutuyorum. ama burda yazılanları okuyunca tereddütte kaldım. yarın doktora gidicem bi de ona soruyum. herkese hayırlı ramazanlar

ben gittim doktora bugün. çok kızdı hamileyken oruç tutlmasına. sizin az az ve sık yemeniz gerekiyor.o bebeğe yazık değilmi dedi. ben de tutuyordum başından beri. ama bırakcam sanırım. bebeğin sağlığını riske atmak istemiyorum.

ilk günden beri bende tutuyorum çok fazla zorluk çekmiyorum..iftarda ve sahurda bol su içiyorum gün boyuda yatıp dinleniyorum Rabbim gerçekten sabrını veriyor..birkaç gün sonra doktorumuza gidicez bakalım ne diyecek..

38 haftalık hamileyim ve oruç tutmuyorum çünkü ben çok sık acıkıyorum dayanamıyorum.. daha sonra kazasını yapıcam rabbim nasip ederse.. aslında tartışmaya açık bi mevzu. 16 saatlik oruç bebeği nasıl etkiler acaba ? e düşünün kan hapı içiyoruz vitamin içiyorum kalsiyum ve magnezyum da kullanıyorum . sahur ve iftara nası bölünüyoki bu ilaçlar üst üste ağır gelmez mi sizce ? e bide şöle düşünün . günde 2 öğün yemiş oluyorsunuz.. biz hamilelerin az az ve sık sık yememiz gerkiyor en az da2 lt su içmeliyiz ki heleki bu sıcaklarda su şart.. ama tutanlara da özeniyorum nası acıkmıyonuz ya :)

öncelikle rabbim tamamına erdirsin...ben de 10 haftalık hamileyim..ve orucu allahın izniyle tutmaya çalışıyorum..hatta sabahları kustuğum bile oluyo ama biliyosun ki istemeden kusmak orucu bozmaz..ve kendimi iyi hissettiğim sürece de tutmaya devam edcem inşallah..zaten geçmişten bir sürü borcum var ve bir ay daha ekleyemem...sen de kendini iyi hissettiğin sürece ve çalışmayan bi bayansan tutmanda bir sakınca olacağını sanmıyorum.. çünkü evin içinde akşama kadar yata yata tutmak o kadar da zor olmasa gerek..CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…