hamilelik ve reflü

_BERAY_

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2007
1.571
35
643
47
kızlar hamile kalmadan yaklasık 6 ay önce 3 ay süren reflü tedavisi görmüştüm
hamile kalasıya kadar da her sabah aç karnına lansor içiyordum bi şikayetim yoktu
hamile kalınca lansoru kestim ama berbat durumdayım
sürekli midem yanıyor boğazımın altında bşey var sanki yutkununca geçmiyor
çarpıntım oluyor ve seslerim çatallaşıyor kusmaktan da kendimi alamıyorum
midem boş olup kustuğum zaman sadece su ve asitler çıkıyor köpük şeklinde
daha çok yeni hamileyim napıcam bilmiyorum en kötüsü de sanki nefes alamıyorum
nefesim dönmüyor napabilirim lütfen yardımcı olun bana önerilerinizi bekliyorum

Offff canım yaaa benimde 6.haftada başladı yanma.Doktorlar rennıe ve gavıscon verdiler çoğu hamileye fayda etmiş bu ilaçlar ama bana fayda etmedi.En son gastroloğa gönderdiler beni o da antepsin,axıd gibi ilçlar verdi bu ilaçlarda kaynama yaptı resmen.Şimdi bayram sonrası gastroloğa tekrar gitcem.Ama içimden bir his doğurana kadar geçmeyecek diyor.Çünkü ancak doğum sonrası doğru dürüst tedavi yapıyorlar....Sana,bana ve bizim gibi hamileliğinde ağır reflü yaşayan tüm arkadaşlara Rabbim en kısa zamanda şifa versin.....

sağol cnm amin inş

Canım senin önceside olduğu için hamilelik hormonlarıda eklenince ilerlemiş iyice bana kalırsa mutlaka bir gastroloğa git durumunu anlat.Henüz sesimde çatallaşma olmadı ama ilerleyen zamanlarda yanmanın yemek borusunu tahriş edip kanama yaptığı nefes almakta zorluk çıkardığı gibi belirtilerini okumuştum.Doktora bu durumunu anlatırsan mutlaka senin için bir şeyler yapacaktır.Ama aklımdayken 3 ay olmadan da fazla bir ilaç yazamıyorlar.Çünkü ilk 3 ay yazacağımız ilaçlar sınırlı demişti doktor bana.... Rabbim yardımcın olsun canım....

yemek borusunun tahriş olması kötü bişey mi

Arkadaşlar benim reflü hem de ülser vardı hamile kalmadan önce. İlaç filan yuttuğum zaman ülser azıyordu. Reflü kusmalarından bende de oldu. Kusmaların nedeninin biraz da mide bulantısıyla reflünün bir araya gelmesiyle olduğunu düşünüyorum. Aynen şunu yaptım; gittim arı poleni ve arı sütü aldım. Her sabah aç karna ilk önce pulcet'imi yuttum. Sonra arı sütü, arı poleni. 1 hafta böyle devam ettim. Birde gece yatarken 2 yastık kullanıyorum, fazla acı yemiyorum. Allah'a şükürler olsun şimdi iyiyim. Ara sıra bişiler olduğu zaman rennie yutuyorum, önceden rennieden sonra bir güzel kusuyordum. Yıllarca bu reflüyü çekenler varmış, yani boğaz tahrişinden o kadar da korkmayın. Doktorunuzla görüşün derim, benim önerim gerçekten işe yarıyor.

cnm yorumun için teşekkür ederim pulceti hamileliğin kaçıncı haftalarında basladın
arı sütü ve arı polenini nerden temin edebiliriz

cnm yorumun için teşekkür ederim pulceti hamileliğin kaçıncı haftalarında basladın
arı sütü ve arı polenini nerden temin edebiliriz

Canım ben 12-13. haftalar gibiydi heralde kullanmaya başladığımda.
Ben önerdim ama tabi mutlaka doktoruna sor, benim doktorum pulcet, arı sütü ve poleni zararlı değil dedi. Başka bir doktor da uzun süre kullanmanı önermem dedi.

Bu arada arı sütü ve polenini eşim buldu. Aktar veya baharatçıdan almış sanırım. Biz Bakırköy'den aldık.

Son düzenleme:

Canım biliyorum senle hemen hemen aynı şeyleri yaşadık.En son doktorum gastroloğa gönderdi beni antepsin ve axıd verdi fakat onlarda fayda etmedi.Doktora pulcet ismini verdim.Şimdilik bunları kullan şikayetler devam ederse tedaviyi değiştireceğiz ilerleyen aylarda başka ilaçlarada geçeceğiz dedi.Bakalım bayramdan sonra tekrar gideceğim gastroloğa.İnş. bu defa acımı dindirecek bir çözüm bulur....

Merhaba,

18 haftalık hamileyim ve hamilelik öncesi de var olan reflüm canavara dönüştü. Dr.um Pulcet verdi gece yatmadan önce içmem için. Pulcet gece içtiğimde çok etkisini bırakmadı sabaha kadar, bende sabah aç karnına almaya başladım daha iyi geldi. Dr.uma sormadan içmeye başlamıştım sabah. Sizinde sabah Pulcet içtiğinizi görünce sormak istedim. Bir sorun oluşturmuyor değil mi bebek açısından da.

bu berbat bisiy benimde 3 aylikken falan cikti ama o kadar rahatsiz edici degildi az acidiktan sonra uykuya daliyodum fakat 28.haftamda bi cikti beraberinde kusmayla geceleri agliyordum artik...dayanilmaz bi aci cekiyordum saatlerce..35 haftamda doktoruma söledim artik dayanamiyorum kusmaktan yemek yemiyorum kilo veriyorum diye..bide kuscam diye bebegi asagi itmisim haftalarca....tedavi uyguladi simdi cok sükür rahatim son iki haftam kalmis insallah bidaha olmaz..

bende yaşıyorum mide ağrısı ve reflü ilaç falan fayda etmedi ne yapıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum..siz nasıl dayandınız neler yaptınız..

ben hamileliğin başından beri yaşıyorum. mide bulantısı zaten vardı birde bu çıkınca bulantıyı falan unutturdu. artık reflüye bağlı kusuyorum yediklerim geri geliyordu. dr. ilk gaviscon verdi işe yaramadı.sonra pulcet verdi hergün onu kullanıyorum. almazsam hayatı cehenneme çeviriyor. o da tam işe yaramıyor ama yine de hafiflettiğini söyleyebilirim. inş. bebeğe bir zararı olmaz.

canım çok sağol cevabın için pulceti ne kadar süredir kullanıyorsun kaç haftalıksın gebelik haftası olarak

canım çok sağol cevabın için pulceti ne kadar süredir kullanıyorsun kaç haftalıksın gebelik haftası olarak

Kizlar suan bende reflu tedavisi goruyorum 1 senedir yoktu simdi tekrar basladi nexium ve gaviskon kullaniyorum bazen bogazimda dugum oluyor sanki bogazima kadar hava dolmus gibi hissediorum.isin kotusu bogazimda agriya sebep oldu ve yutkunurken batma var gebelikte daha kotu olmaktan korkuyorum neler yaptiniz nasil gecti reflunuz onerilerinizi dinlemek isterim

Selamlar
Ben gebeyim şu anda, açtığım konulara da bakabilirsiniz. Hamilelik öncesi hafif olan reflüm ve boğaz acımın reflüden kaynaklı olduğunu keşfedemem sebebiyle tedavi göremeden hamile kaldım. İlk 4. Haftada boğaz acım nirvana oldu yutkunamama, hep bir ağrı , kesik tat, boğaz acısı hayatıma yerleşti resmen. Kbb 2 doktora gittim faranjit etmiş mide asidin reflü boğaz reflüsü hatta diyip yolladılar. Nexium kadın dogum doktorum önerisiyle cok ilerleyince başladık her sabah ac karnına maalesef icmek zorundayım tedaviye 2 ayda anca yanıt verdi tamamen geçmiş değil ama azaldı, yüksek yastıkta yatıyorum yediklerime dikkat etmeye calısıyorum. Boğaza vuran reflü berbatmış, sesim çatallanıyor her saniye faranjitsin gerçek hasta olsam anlamayacak duruma gelmiştim. Dogum sonrası dogru endoskopiye gireceğim ben de tahribat çok gibi boğaz acısını inanılmaz yogun yaşadım

Sizi cok iyi anliyorum suan ben o drumdayim bogazima sanki kilcik var yutkundukca batiyor ne yersem yiyim asit oluyor sanki bogazimi yakiyor bogazimin tek tarafi suan felaket agriyor bende 1 sene once oldum endeskopi gastirit dediler mide kapaginda hafif gevseklik var asit yapan seyler yemiceksin fln dediler 1 senedir ara ara olup hafif geciyordu simdi iyice azdi nexiumda fayda etmiyor sanki sizede 3 ayda etki etmis ben birakmistim smdi 3 gundur iciyorum ama bi etkisi yok tekrar endeskopi olmayada gitmedim bilmiorum gitsemmi 1 sene gecti hamilelikte birde onun stresi allahbyardimciniz olsun cok kotu bir hastalik allah dusmanima vermesin

Hamile henüz değilseniz gastroentrolojiye muhakkak görünün, hamilelikte ilk 3 ay resmen her doktor ne yapabiliriz ki hamilesin modunda yaklastılar, o kadar zor günler geçirdim ki boğaz acımdan dolayı hayat konforumu etkiledi. Boğaz acısı orda olusmus bir tahriş olma durumundan kaynaklı benimki artık yaraydı ve bir yara nasıl yavas iyileşirse benimki de o derece uzun sürdü. Şimdi bile ara ara yasıyorum doguma kadar dişimi sıkmaya gayret edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…