hamilelik ve röfle

eflatunben

MUSTAFA SEYMEN'in annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
242
4
96
Gaziantep
kızlaaar ben doğumdan önce röfle yaptırmak istiyorum.malum doğuma az kaldı ve loğusalığımı güzel karşılamak istiyorum.bebeğimi kucağıma aldıktan sonra zaman olur mu bilmem.siz hiç röflenin zararlı olduğunu duydunuz mu ya da doktoruyla boya mevzusunu konuşan var mı?fikirlerinizi bekliyorum.netten araştırıyorum ama kesin birley yok.

canım valla ben ilk gebeliğimde boyattım ve doğuma gitmeden senin gibi röfle yaptırdım birşey olmadı şimdi 14+5 haftalık hamileyim yine boyuyorum şükür birşey olmuyor ve çevremde herkez boyatıyor bence korkma

kızlaaar ben doğumdan önce röfle yaptırmak istiyorum.malum doğuma az kaldı ve loğusalığımı güzel karşılamak istiyorum.bebeğimi kucağıma aldıktan sonra zaman olur mu bilmem.siz hiç röflenin zararlı olduğunu duydunuz mu ya da doktoruyla boya mevzusunu konuşan var mı?fikirlerinizi bekliyorum.netten araştırıyorum ama kesin birley yok.

bende boyatmak istiyorum ama cesaret edemiyorym.Doğumdan sonrayı bekliyorum.Ne olur ne olmaz bebeğim herşeyden daha önemli

ben röfle yaptırdığımda bebeğim 5 6 haftalıkmış :26:
haberim yoktuu :25:
sonra git gide insna çirkinleşiyor bende saçımı kapatmak istedim kahve aldım
ama bitkisel aldım açıkçası başka boyalara güvenmiyorum
boyasammı yine diye düşünüyorum çünki kapanmadı ama
malesef doğumdan sonrayı beklicem

en sağlıklısı doktorunuza sormanız,röfle saç diplerine temas etmedigi için pek sorun olmuyor ama neticede boya ile cila yaplıyor,doktorunuz ne derse onu yapın,

Merhaba, ben bu konuyu doktoruma sordum. Saç diplerine gelmediği sürece sorun olmaz dedi. Ben de doğuma yakın gölge yaptırmayı düşünüyorum.

ben ılkınde hiç yaptırmadım şimdi 32 haftalık hamıleyım sonlara doğru ben yaptırıcam valla.kafam ılkınde 2 renktı bakıyorum da şimdi iğrençmişim:)
benım bı arkadaşım sarı saç takıntılı ve 9 ay boyunca 3 kez röfle yaptırdı.görünürde bişey yok bebeğinde.saç dıplerıne değmediği muddetçe bı zararı yok dıye bılıyorum bende kı röflede de öyle oluyor zaten.

canım bende de röfle var hamile iken saçlarım platin sarıydı, dip boyamı yaptırdım hamile kaldım hiç ellemedim 9 ay artı 5 ay daha emzirmeden kesene kadar, röfle sadece diplere ama ya kuaför hatasıo olursa diye gitmedim hiç, psikolojini çok iyi anlıyorum, hayırlı doğumlar:)

ya kızlar... Valla bence "İmaj hiçbir şeydir, bebiş her şey" :))) ben anlıyorum insan kendisini o fotolarda iyi görmek istiyor... bu çok normal... sonra bir korku oluşuyor ben doğum izninde salıp periaşn olan annelerden mi olacağım yoksa korkusu... ama röfleler olmadan da bebişlerimiz bizi severrrr :) ben şimdi yolun çok başındayım bilmiyorum sonuna doğru durumum ne olur ama şimdilik sanırım düşünmüyorum... daha röflemize bakmalara doyamayacağımız, ben sarışın olmak için yaratılmışım dediğimiz çoook zamanımız olur Allah'ın izni ile :) şimdilik öncelik içimizdeki bıdıkların... Hepinize kocaman sevgiler, bol bol dualar gönderiyorum... en güzel, en kolay, en sağlıklısından doğumlar....

saç rengim boyasız hali ile daha çok hoşuma gidiyor.Doktorum her türlü boyayı yasakladı bana.. İyi kide yasaklamışş şimdi saçlarım doğal halinde bide uzadıkça daha da hoşuma gidiyor...:))) Boşverin canım doğumun anneliğin güzelliği ap ayrıı ...

Bende siyah rengi açtırmaya başlamıştım bebişin tutunduğu döneme denk geldi, devamındaki işlemleri öğrenince yaptıramadım tabi, şimdi ööööyle bekliyorum :37: Önceki hamileliğimde de bunda da izin vermedi dr.um. Ayrıca bana dr.umdan önce boyatmak için gittiğim kuaför, dr.a sormadan yapamam dedi,birşey demese bilinçsiz bir şekilde yaptıracaktım. Oreal bulundurması sakıncalı,o olduğu sürece izin vermiyorlar ama bitkisel düşünülebilir :34:

Son düzenleme:
İstanbul Üniversitesi eski öğretim üyesi biyo kimya profesörü Prof. Dr. Hulusi Barlas bir doğal ürün firmasının tanıtımı nedeniyle geldiği Adana’da, yaptığı açıklamada, şifalı bitkilerle başlayan, ardından kozmetiğe ve özellikle de saç boylarına sıçrayan "organik" trendini, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi koşuluyla desteklediğini belirtti.

Gıdadan kozmetiğe ve konfeksiyona kadar ham maddesi organik olan tüm ürünlerin insan sağlığına ve çevreye önemli katkılarının tartışılmaz olduğuna işaret eden Prof. Dr. Barlas, "Ancak, oluşan büyük pazarda fırsatçılara yer verilmemeli" dedi.

Prof. Dr. Barlas, "ambalajında ’organik’ yazan her boyanın organik ya da bitkisel olmadığını, bu durumun özellikle, kimyasal saç boyası kullanmaları yasak olan kadınlar için büyük tehlike yarattığını" savunarak, şunları söyledi: "kadınların, organik sandıkları kimyasal katkılı boyaları kullanmasının bebeğe vereceği zarar telafi edilemez. Piyasada satışa sunulan tüm ürünler sağlık Bakanlığının izniyle satışa sunulur. Ambalajın üzerinde tüm ürünlerin katkı maddelerinin tek tek yazılması, oluşabilecek yan etkilerin tüketiciye bildirilmesi zorunludur.

Ticari kaygı güden bazı firmaların, bu yasal zorunluluğu yasak savma şeklinde yerine getirdiğine tanık oluyoruz. Bu firmalar, ürünlerindeki katkı maddelerini tüketicinin anlamadığı teknik terimlerle, üstelik karınca duasını andıran büyüklükteki yazılarla etiketliyor. Ürünün, vücutta oluşturabileceği yan etkiler ise ambalajın hiç görünmeyen en alt tabanına yapıştırılıyor."

Prof. Dr. Barlas, her şeye rağmen geçmişten günümüze kullanılan kına ve türevlerinin, en doğal saç boyası olma özelliğini koruduğuna dikkati çekerek, "Kına gibi hiçbir kimyasal katkı maddesi içermeyen doğal saç boyaları piyasada var, ancak bunların kimyasal boya kadar etkili olduğunu söylemek doğru olmaz. Buna karşın, kişinin beklentilerine cevap verebilir" dedi.

Doğal olanla olmayanı ayırt edin!

Prof. Dr. Barlas, doğal kozmetiğin, doğadaki etken maddeler yardımıyla insan vücudunun bakımı ve güzelliğini amaçladığını, bunların cilde ve çevreye dost ham maddelerle sağlanabileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Doğal olduğu iddia edilen ürünlerde BDIH (kontrol edilmiş doğal kozmetik) sertifikası aranmalı. Sentetik koku, renk ve konserve edici madde parafin ve diğer petrol kökenli maddeler içermemeli."

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke ise hamilelik sırasında annenin aldığı kimyasalların bebeği doğrudan etkilediğini bildirdi. Prof. Dr. Evrüke, gebelikte kimyasal katkılı boyalarla saç boyanması veya perma ve röfle işlemlerinde uygulanan kimyasal ilaçları önermediklerini, bu maddelerin, saç derisinden emilip kana karışabileceğini, bunun da bebekte çeşitli doğumsal anomaliye yol açabileceğini kaydetti.
Alıntıdır..:34:

13 hafta 5 günlük hamileyim.çalışan bi bayan olduğum ve işim gereği bakımlı olmam gerektiği için ayrıcada dipleri çıkınca aynaya baktığımda kendimi iğrenç bulduğum için bende dün doktorumunda izniyle çok güvendiğim kuaförüme röfle yaptırdım.diplerine değdirmeden resmen tel tel ayırarak dantel işler gibi attı paketleri sağolsun ve kendisi diplere değmemesi ve cila yapılmaması gerektiğini söyledi.Allahımında izniyle hiç bişey olmamıştır umarım bebişime :)

Back
X