Hamilelik ve yumurtalık rezervi

nergis hayırlı olsun canım
maşallah ya topik hareketlendi vallahi hadi bakalım oleyyyyyyyyyyy

picasso oh rahatmışsın ne güzel işte dedimmi ya yatma fazla ,iyi olmaz

ben hiç duş almamaşıtım aklında olsun çok ılık al duşu beraber gezseydik ya yakınız neyse buluşuruz igneyi alırken sonrada ayrılmayız

sağol tatlım teşekkür ederim.

bernacigim bogazım düğüm düğüm oldu okuyunca. benimde 24 haftalıkken kaybım olmuştu. ben de senin gibi tek başıma doğurdum yavrucağı. sesimi duyan olmadı. ben bakamadim benimkine. kızdı benim ki. annem görmüş. kadıncağız aylarca anlatmadı bana.

neyse canlar gecmiste kaldı hepsi... artik önümüzdeki güzel günlere bakalım. şansımız yanımızda olsun...

adalenacim ben 2 aşılama 2 tüp bebek denedim. ama olmadı. laparoskopi histeo vırt zırt hepsi mevcut, komplikasyonlar vs ne varsa yok yok yani... allahım sana emanetim diyorum. ona sığınıyorum. ben de 3. yü deneyecektim neyse olsun hazirana kısmetse...

wannacığım kuzuuumm olacak bu iş.öyle böyle değil, her şeyi ile tam olacak... biliyorum hissediyorum....:109:

picassocugummm kendini yormuyon de mii... evde komik şeyler seyret... romantik komediler falan... :38:

dumancigim benim topigimizin bir tanesi.... :54:
mantımmm yerim seni:) mantı sevmem aslında ama seni seviyorum sayende mantıya ısınmaya başladım ;) o depresif hallerin geçti bak böyle görmek çok güzel senii:16::16:

Merhabalar..

Hepinize selamlar, Allah herkesin gönlü muradini verir insallah.. 2. defa tüp bebek denedim negatif.. hep hayal kirikligi ama rabbimden gelene eyvallah, sabir.. bendede yumurta rezervi azligi var. ben ikinci negatiften sonra cok kötü oldum isyanda etmiyorum ama cok korkuyorum nasil dayanacagim diye.

Herkes bilenler teselli ediyor beni ama teselliler bile üzüyor beni, ne demis Nasrettin Hoca agactan düsünce bana agactan düsen birini geitirin o anlar beni diye.. okudum cogunuzun yazdiklarini hepimizin acilari umutlari ayni, kimimizin daha agir acilari, cok icten dua ediyorum allah kimseyi evlat acisiyla yokluguyla sinamasin
hoşgeldin canım... ümitsizliğe kapılmak yok bak tüp bebek diye düşünürken Allah doğal yolla veriyo bebeğimizi bize..inşallah hepimiz birgün bu sıkıntıları yaşamamış sayarız hepimizin bebişi kucagında olur...

slm kızlar inşallah hepiniz aha şu ay tedavi bu ay derken başlamadan hamiş olursunuz.....hepinizi takip ediyorum....rabbim gönlünüzdekini en kısa zamanda nasip eder inşallah

biliyorsunuz pazartesi transferim oldu herkesden sakladığımız içinde bakacak kimse yoktu :) ilk 2 gün bir bayan baktı baktı derken sadece kavaltımı hazırladı yanımda oturdu sıkılmayım gibisinden ilk günden bu yana çok yatmadım hep ewde dolaştım nadir oturdum tv izlerken pc başındaykende hep uzandım doktorum sadece karın kaslarını çalıştırma ve transferi unut dedi

açıkcası unutuyorumda içimde ne pozitif nede negatif his var sadece çok rahat oldumu olacakmı gerginlik hiç yok adeta bir boşluktayım sanki belirtide bende yok denecek kadar az sadece arada bir başım dönüyor birde kasıklarım bazen ağrıyor ilaçlara bağlı sanırım doktorumun söylediğine göre bu süreçlerde hamilelik belirtisi olmazmış hayırlısı artık kızlar elimizden geleni yapıyoruz nasipde varsa gelecek....

birazdanda yiğenimin provasına gideceğim ilk çıkışım yarın kalabalık olur en azından provada göreyim.......

bendeki haberler şimdilik bukadar tekrar tekrar inşallah rabbim gönlünüzdekini çift çift nasip eder....
canım yaaaa daha oluşum aşamasındaki bebekde ne belirtisiymiş o:) belirti olmazsada sıkma canını belli etmez kendini... test günün ne zaman yaa? az kaldı dimi güzel haberler almaya??

inş ikiside tutar iikz olurda elin b.........k dan kurtulmaz iyi düşün kuzum ya
8 hücreli güzel kötü degil valla 4 hücreli hamişler vardı has.

kabız olmadın degilmi

birde niye anestezi aldın o anı yaşasaydın ya akıllım çok güzel duygu özelde eşler de oluyordu yanımızda
bu ne güzel bi dua öyle:)))

tatlım merhaba inş sana da rabbim bian önce bebeğini göndersin.benim 2. deneme adana abaşkent hastanesinde oldu.benim yumurta rezervim az 6 yumurta toplanı 3 tane döllendi. öyle işte canım şimdilik beklemedeyim.inş olur çok istiyorum rabbim haayırlısını versin diyorum artık.
haydii bakalım o zaman senden de güzel haberler bekliyoruzz...

natalieeeee,milstoneeee,wannaaaaa huhuuuuuuuu:3::3::3:

iyi aksamlar kızzlaarrr

manti da sizi cok severr...:54::54::54:

transferi olan arkadaslara bol bol şans diliyorum. takip ettigim kadari ile piccassoo ve nergis degil mi atladigim yok...

ben yarına caylar kürler ne varsa basliyorum... gelsin macunlar...

:27::27::27:

iyi aksamlar kızzlaarrr

manti da sizi cok severr...:54::54::54:

transferi olan arkadaslara bol bol şans diliyorum. takip ettigim kadari ile piccassoo ve nergis degil mi atladigim yok...

ben yarına caylar kürler ne varsa basliyorum... gelsin macunlar...

:27::27::27:

heyyyttttt başlasın tabiii yaaaa...... ne kadar hırs o kadar yumurtaaa:1:

tatlım seni aradan kaçırmışım inşallah transferin hayırlısı ile pozitif sonuçlanır.....

kızlar test günüm haftaya cumartesi ama şuda varki beklenen adet günü perşembe yani olmazsa önceden öğreneceğim......transfer gününü sayarsak bugün 5.günüm......inşallah hamileliğimin 5. ayıda derim birgün :)

picasso canım yol arkadaşımdın sen benim:)uzun zamandır takipindeydim transferin olmuş :9: hadi bakalım inşş teyze olacagımıda ilan edersin buradan seni çok seviyoruz.
sen yinede azıcık dikkat et,çok fazla hareket etme bide bol bol su iç .
heyecanla bekliyoruz haberlerini:nazar:

picasso canım yol arkadaşımdın sen benim:)uzun zamandır takipindeydim transferin olmuş :9: hadi bakalım inşş teyze olacagımıda ilan edersin buradan seni çok seviyoruz.
sen yinede azıcık dikkat et,çok fazla hareket etme bide bol bol su iç .
heyecanla bekliyoruz haberlerini:nazar:

canım benim inşallah güzel haberi verebilirim veremesemde daha süresi varmış demektir :) bende seni çoğu zaman takip ediyorum mrcimeklerim büyümüş ek gıdayada geçmişler teyzeleri kocaman öpüyor onları.....

kızlar duss de bizden hatta olmaz denenlerden kendiside hep der benim olduysa herkesin olur diye :) şimdi maşallah ikizlerini büyütüyor...
kimse umutsuz olmasın nasibimizde olduğu gün bizide bulacak :)

günaydınlar kızlar adet agrısı öldürdü beni ya

koldan lucrini yapıyorum ama havasınımı almıyorum ne şişiyor

picasso demek haftaya inş. canım ya

picasso bir konuda haklı evet düş ü biliyorum ne güzel valla picasso yeter nazenin ve semramus hepimizin sorunu aynı

kızlar merhba benim de dün transfer oldu 8 hücreli 1 tanecik inş olursa ben ona bitaneciğim derim. şuan hiç b.şey yok zaten çok erken inş olur çok istiyorum.

inşallah olur inşallah.bende yaşadım aynı şeyleri ya çok zor biliyorum.ama olumlu düşün. o bitaneyle 38 yaşında hamile kalan arkadaşım oldu.dualarım siznle transfer sonucu beklemek en zoru aslında olacak mı olmayacakmı.hayırlısı ne ise o olsun hakkında.bende aynı durumdayım artık o kadar hayal kırıklığı yaşadıkki şimdi tekrar denemeye cesaretim yooooookk:(

günaydınlar kızlar adet agrısı öldürdü beni ya

koldan lucrini yapıyorum ama havasınımı almıyorum ne şişiyor

picasso demek haftaya inş. canım ya

picasso bir konuda haklı evet düş ü biliyorum ne güzel valla picasso yeter nazenin ve semramus hepimizin sorunu aynı

giz sen nerde tedavi oluyorsun.yumurtalar ne durumda ben tedavi olma cesaretini yakalrsam ben de başlayacağım ama..
benim test sonuçlarına göre dr tedaviye alacak ama tüp bebek değil.fsh iyi gelirse seni tedavi ederim dedi.bilmiyorum kafam karışık aslında.inşallah sonuçlar iyi çıkar inşallah.allahım bebek isteyen herkesin kucağını doldur artık nolurrrrr:5::5:

heyyyttttt başlasın tabiii yaaaa...... ne kadar hırs o kadar yumurtaaa:1:

dumancığım sen neler yapıyorsun ya.tedaviye başladın mı? ben yine ısrarla söylüyorum sen normal hamile kalırsın daha önce olduysa yie olur.ben hiç kalamadım hiç tadamadım o duyguyu:( sen ne aşamadasın.bir de kullandığınız yumurta gelişimine ve kalitesini artıracak bitkisel neler var bana tavsiyelerinizi yazarmısnız.ben bal polen ve hayıt kullanıyorum.ama hiç bilmediğim konularda bilgi sahibi olanlar var.akıl akıldan üstündür kızlar hadi yazın ne kullanıyosunuz neler yapıyosunuz.

dumancığım sen neler yapıyorsun ya.tedaviye başladın mı? ben yine ısrarla söylüyorum sen normal hamile kalırsın daha önce olduysa yie olur.ben hiç kalamadım hiç tadamadım o duyguyu:( sen ne aşamadasın.bir de kullandığınız yumurta gelişimine ve kalitesini artıracak bitkisel neler var bana tavsiyelerinizi yazarmısnız.ben bal polen ve hayıt kullanıyorum.ama hiç bilmediğim konularda bilgi sahibi olanlar var.akıl akıldan üstündür kızlar hadi yazın ne kullanıyosunuz neler yapıyosunuz.

canım biz bir kere daha normal yolla deniycez....hamile kalabileceğime bende inanıyorum ama devamı gelirmi gelmezmi ondan emin değiliz, bende hem kalitesiz yumoşlar hemde kan pıhtılaşması var..sağlam yumurta olsa bu kez kan pıhtılaşmasından kaybetme riskim var.suan kan pıhtılaşmasıyla ilgili görüşüyorum dr la... yüksek olan değerlerimi düşürmeye çalışıyoruz,iğne filan kullanmaya başladım hazırlıklar tamam bebişde sağlıkla gelirse inş.güzel olacak:)

tatlım seni aradan kaçırmışım inşallah transferin hayırlısı ile pozitif sonuçlanır.....

kızlar test günüm haftaya cumartesi ama şuda varki beklenen adet günü perşembe yani olmazsa önceden öğreneceğim......transfer gününü sayarsak bugün 5.günüm......inşallah hamileliğimin 5. ayıda derim birgün :)

ayyyyyy canım ne tatlısııınnnn inşalaahhhhh

giz sen nerde tedavi oluyorsun.yumurtalar ne durumda ben tedavi olma cesaretini yakalrsam ben de başlayacağım ama..
benim test sonuçlarına göre dr tedaviye alacak ama tüp bebek değil.fsh iyi gelirse seni tedavi ederim dedi.bilmiyorum kafam karışık aslında.inşallah sonuçlar iyi çıkar inşallah.allahım bebek isteyen herkesin kucağını doldur artık nolurrrrr:5::5:

ben ankara zekai tahirde yaptırıyorum
cesareti bende zor topladım şimdi o kadar heyecanlıyım ki eşim bile ne zaman toplanacak sonuç ne zaman demeye başladı allahım hayırlısını versin

Bilindiği gibi bebek sahibi olamayan çiftlerde, birçok tedaviden sonra son çare olarak tüp bebek tedavisine gidilmektedir. İleri yaşa bağlı veya genç yaşta olmasına rağmen yumurtalık rezervi azalmış kimseler tüp bebek tedavisinin en zor vakalarıdır. Bu kadınlarda tedavide kullanılan yüksek dozlu hormon ilaçlarına rağmen, yumurtalıklar genellikle zayıf cevap verir ve elde edilen yumurta sayısı ya çok azdır ya da hiç yumurta veya embriyo elde edilemez. Elde edilen yumurtaların çoğunun kalitesi düşük olduğundan, iyi kalitede embriyo nadiren oluşur ve gebelik elde etme ihtimalleri de çok düşer. Üstelik de defalarca tekrar edilen denemelerde bu yüksek dozlu hormon ilaçlarının verdiği manevi ve maddi külfet çiftleri oldukça yıpratır. Sonuç alınmadığı zaman, eninde sonunda çiftlere önerilen yöntem, Türkiye’de uygulanmayan ve birçok çifttin kabullenmediği yumurta bağışıdır. Çiftlerin çoğunluğunun istediği kendi yumurtaları ile gebeliğe ulaşmaktır.

Mini Tüp Bebek, Tokyo’nun en ünlü tüp bebek merkezlerinden Kato Ladies Klinik’te tasarlanmış ve Japonya’da yaygın olarak uygulanan bir tüp bebek tedavisidir. Bu tedavinin felsefesinde düzenli adet gören kadınların her ay ürettikleri yumurtaların yüksek dozda hormona maruz kalan yumurtalara göre daha kaliteli olduğu mantığı yatar. Mini Tüp Bebekte doğal olarak üretilen yumurta veya yumurtaların elde edilmesi ve bununla tüp bebek yapılması amaçlanır. Bu yöntem, tüm düzenli adet görebilen ve yumurtalığı faaliyette olan kadınlarda uygulanabilmesine rağmen, başta belirttiğimiz rezervi çok düşük olan ve normal tüp bebek yöntemi ile şans bulamayan hasta grubunda, belirgin olarak gebelik elde etme ihtimalini arttırır. Düzenli adet görüp, FSH hormonu yüksek diye tüp bebek deneme şansı bulamayan veya defalarca denemelerine rağmen embriyo elde edilemeyen ya da kötü kalite embriyolara sahip olmuş olgularda belirgin olarak daha iyi kalitede embriyolar elde edilebilmektedir. Bu da, bu tür umudu çok düşük hastalar için gebelik şansı yaratmaktadır. Bu tip vakalarda bir diğer yaklaşım da arka arkaya yapılan Mini Tüp Bebek denemeleri ile elde edilen embriyoları dondurup biriktirmektir. Bu, zamana karşı yarışan çok düşük rezervli hastaların zaman kaybını engeller. Bu tedavinin efektif şekilde uygulanabilmesi için laboratuar koşullarının ve embriyo dondurma programının çok iyi olması gereklidir. Mini Tüp Bebek tedavisinin getirdiği bir diğer avantaj da, uygulama maliyetlerinin belirgin olarak daha düşük olmasıdır.

Özet olarak Mini Tüp Bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan olgularda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti çok düşük olan ve de belirgin olarak gebelik ihtimalini arttıran farklı bir yaklaşımdır.

ALINTIDIR......

canım biz bir kere daha normal yolla deniycez....hamile kalabileceğime bende inanıyorum ama devamı gelirmi gelmezmi ondan emin değiliz, bende hem kalitesiz yumoşlar hemde kan pıhtılaşması var..sağlam yumurta olsa bu kez kan pıhtılaşmasından kaybetme riskim var.suan kan pıhtılaşmasıyla ilgili görüşüyorum dr la... yüksek olan değerlerimi düşürmeye çalışıyoruz,iğne filan kullanmaya başladım hazırlıklar tamam bebişde sağlıkla gelirse inş.güzel olacak:)

dumancım,inşallah herşey yolunda gider.benim dün hafif bir ağrıyla beraber lekelenme geldi,ardından sancı biraz artınca kanama geldi çok değil ama ufak bir parçada geldi.dünden beri ağlıyorum bir arkadaşım yumoşun kalitesiz olabilir tutunamadı galiba diyor biri kimyasal gebelik diyor doktorum yarın gelecek sabah ilk işim koşacağım ona ama sanırım kötü haber verecek.dünden beri kanama yok ama kasıklarımda ağrı var biraz.çok üzgünüm çok:43::43::43:

dumancım,inşallah herşey yolunda gider.benim dün hafif bir ağrıyla beraber lekelenme geldi,ardından sancı biraz artınca kanama geldi çok değil ama ufak bir parçada geldi.dünden beri ağlıyorum bir arkadaşım yumoşun kalitesiz olabilir tutunamadı galiba diyor biri kimyasal gebelik diyor doktorum yarın gelecek sabah ilk işim koşacağım ona ama sanırım kötü haber verecek.dünden beri kanama yok ama kasıklarımda ağrı var biraz.çok üzgünüm çok:43::43::43:

canım yaa deme böyle lütfen :( inşallah kirli kan filandır,sen umudunu kaybetme biçok hamilelikte kanama oluyo.ayrıca kimyasal gebelik olsaydı kanaman devam ederdi yani adet olmaya başlardın,,kimyasalda öyle oluyo.ufak bi kanama olup kesildiyse kötü bişey olmama ihtimali yüksek..düşük filan da olsa kanamanın devam etmesi lazım...sen güzel şeyler geçir içinden yine yat dinlen inşallah yarın güzel haberlerini alırız:(

Merhaba bernacım ,, bende transferimin son günlerindeyim salı günü testim var ve bende adet olcak gibi hissediyorum ,, ama arkası gelmeyen kanama kötü bişey değildir hatta iyi bişey bile olabiliyo biliyosun ,, inşallah öyledir seninki de stres yapmamaya çalış zor biliyorum belki yazdıklarım anlamsız geliyo sana hatta nerden çıktı bu kızda kim diyebilirsin belki ama sadece senin için dua ettim ve iyi dileklerimi yazayım dedim :))

Back
X