Hamilelik ve yumurtalık rezervi

Selamlar
Cok sağol duman85
Tüp bebek öncesi hazırlık için gitmeye başladım. Epeydir aklimdaydi. Benim rahim duvarı ince ve kaliteli yumurta sayısı az. Aslında fsh kötü değil. Daha önce yazmıştım benim eski gittiğim dr bana da abuk subuk konuşmuştu. Isimdi doktorumuz da degistiricem. hayırlısı bakalim.

Selamlar
Cok sağol duman85
Tüp bebek öncesi hazırlık için gitmeye başladım. Epeydir aklimdaydi. Benim rahim duvarı ince ve kaliteli yumurta sayısı az. Aslında fsh kötü değil. Daha önce yazmıştım benim eski gittiğim dr bana da abuk subuk konuşmuştu. Isimdi doktorumuz da degistiricem. hayırlısı bakalim.

hayırlısı cnm yeni bi adım atmak ve farklı bi karar vermek iyi gelecektir eminim...

merhaba arkadaslar ben de akupunkktura basladim. dun ilk seans vardi. ben de bilgisayarla el ve ayak bileginden olcumlerden sonra seans yapildi. yumurtalıklara yakin karın bolgesine koydyklari ignelere pulse seklinde elektrik akim verdiler. aku yaptiran arkadaslar sizde de boyle bir islem yapildi mi??

Aynen böyle oluyor benimkide canımm..Birde ayak ve el bileklerim ile kafamada koyuyorr iğnelerdenn.Hatta kafamdakilere elektrik akımı alıyorum her seansta..Birde ön taraf yaklaşık 30 dk sürüyorr..Arkamı dönüp belimede iğneler batırılıyor ve elektrik akımı veriliyor..Rahme giden sinirler varmış belde ondan bu işlemde yapılıyorr..

kızlar selam nasılsınız? sanırım ben yeniden doğal yolla hamile kalmayı deniycem :( eşim 1 kez daha öyle denemek istiyo, hatırladığım kadarıyla düşük rezervlede sağlıklı gebelik elde edenler olmuştu..belki onlardan biri olurum diyorum...

kızlar selam nasılsınız? sanırım ben yeniden doğal yolla hamile kalmayı deniycem :( eşim 1 kez daha öyle denemek istiyo, hatırladığım kadarıyla düşük rezervlede sağlıklı gebelik elde edenler olmuştu..belki onlardan biri olurum diyorum...

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış diyeceğim şimdi ama sen inş bu sefer yeneceksin canımm..Hayırlısıyla Rabbim sağlıkla meleğini gönderir sana..Sende bize umut olursunn canımıniçi..:nazar::nazar::nazar:

hadi bakalım dumancım:)inşallah bu sefer sağlıklı uzun ömürlü olsun
eşin haklı belkide doğal yolla gebelik elde edilebiliyorsa bi kez daha denenebilir...

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış diyeceğim şimdi ama sen inş bu sefer yeneceksin canımm..Hayırlısıyla Rabbim sağlıkla meleğini gönderir sana..Sende bize umut olursunn canımıniçi..:nazar::nazar::nazar:
canım valla ben çok korkuyorum ama sırf kırmayım diye kabul edicem gibi geliyo... inşallah allah bu kez yüzümüze bakar:17::17:
hadi bakalım dumancım:)inşallah bu sefer sağlıklı uzun ömürlü olsun
eşin haklı belkide doğal yolla gebelik elde edilebiliyorsa bi kez daha denenebilir...

yine aynı şey olursa birdaha düşünmem zaten canım... farklı bi dr bulduk ya bide onu deneyelim bişey olursa da alıştım artık zatenn:43::43:

canım valla ben çok korkuyorum ama sırf kırmayım diye kabul edicem gibi geliyo... inşallah allah bu kez yüzümüze bakar:17::17:

yine aynı şey olursa birdaha düşünmem zaten canım... farklı bi dr bulduk ya bide onu deneyelim bişey olursa da alıştım artık zatenn:43::43:[/QUOTE

inşallah herşey yolunda gider be güselimm.arı sütü bal polen dhea kullanalı epey oluyo
herşey çok güzel olacak:34:
allahın izni ile inşallahh

merhabalar
millstone :)verdigin bilgi icin cok tesekkur ederim. benim doktor sadece ön taraftan yaptı.. daha sonra bel kısmına bir sey koymadi. hatta dun 2. seansa gittim. daha once enseye koydugu igneleri de koymadi-sanki unuttu. bu elektrik akim olayini sadece karin bolgesine yapiyor. bir de oksijen veriyor. özel bir karışımmış. bana ozon terapi gibi geldi. simdi e be kadın sorsana doktoruna dedigini duyar gibiyim :)) soramadim gercekten. hem biraz işine karışıyormuşum gibi bir tavır oluyor hem de türkiyeye ilk getiren benim dedi :S
sana acaba ilerleyen seanslarda mi baş kısmına ve bel bölgesine yapilmaya basladi yoksa ilk seansdan beridir boyle mi yapiliyor?
kendinize iyi bakın.
sevgiler

Arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin. 0,5 amh ile kendiliğinden hamile kaldım. Hemde 2 negatif aşılama 3 negatif tüp bebekten sonra
kuzum kendiliğinden geldi. Şu anda 11 haftalık hamileyim.

maşallah ne güzel allahım sağsağlim eline almayı nasip etsin canım.bizede dua et lütfen.

yine aynı şey olursa birdaha düşünmem zaten canım... farklı bi dr bulduk ya bide onu deneyelim bişey olursa da alıştım artık zatenn:43::43:[/QUOTE

inşallah herşey yolunda gider be güselimm.arı sütü bal polen dhea kullanalı epey oluyo
herşey çok güzel olacak:34:
allahın izni ile inşallahh
ne güzel konuşuyosun sen öyleeee ağzından bal damlıyooo inşallahhh işe yarar...

bisteronu sevmiyorummmm yaaaa 2 tane sivilcem olduu hemde kocaman:43::43::43:

merhabalar
millstone :)verdigin bilgi icin cok tesekkur ederim. benim doktor sadece ön taraftan yaptı.. daha sonra bel kısmına bir sey koymadi. hatta dun 2. seansa gittim. daha once enseye koydugu igneleri de koymadi-sanki unuttu. bu elektrik akim olayini sadece karin bolgesine yapiyor. bir de oksijen veriyor. özel bir karışımmış. bana ozon terapi gibi geldi. simdi e be kadın sorsana doktoruna dedigini duyar gibiyim :)) soramadim gercekten. hem biraz işine karışıyormuşum gibi bir tavır oluyor hem de türkiyeye ilk getiren benim dedi :S
sana acaba ilerleyen seanslarda mi baş kısmına ve bel bölgesine yapilmaya basladi yoksa ilk seansdan beridir boyle mi yapiliyor?
kendinize iyi bakın.
sevgiler

Canım dediğin gibi bazenn seanstan seansa değişebiliyorr iğnelerin koyulduğu yerler..Karın bölgeme de elektrik yiyorum ama özellikle rahim üstü iğneler ve yumurtalık üzeri iğneler elektrik verincee birkaç gün acayip bir his oluyorr.Sanki vücudun tekrar çalışmaya başlıyormuş gibi hissediyorsunn..Seanslar ilerledikçe eminim doktorun da kendini aşarakk farklı farklı yerlerde denemeler yapacaktır..Şifaa olsun inşş canım..

ALİN hayırlı olsun hamileliğin darısı hepimizin başına olsun tez zamanda işallah..arkadaşlar bu akapıkturun nasıl bi faydası yumurta sayısınımı artırıyor ..yoksa ruhsal olarakmı rahatlatıyor..

Merhaba,
Akupunktur tedavisi ve nöralterapi, hormonal fonksiyon bozukluğu olan anne adaylarında, ideal olarak infertilite tedavisinden 6-8 hafta öncesinde başlamalı; tedavi sürecinde de devam etmelidir. Bununla beraber, adet döneminin 3.-4. gününden itibaren başlanılan ve embriyo transferi sonrasında da devam eden uygulamalar, anne adaylarının stresini, kaygı ve korkularını azaltmakta; embriyonun tutunmasına ve sağlıklı gelişimine destek olmaktadır.
İnfertilite tedavisinde Akupunktur ve Nöralterapi:
• Rahim kan akımını artırır, endometriumu (rahim içi dokusu) iyileştirir.
• GnRH, FSH, LH (üreme) hormonlarını düzenler, doğal yumurta gelişimini sağlar.
• Overlerin (yumurtalıklar) dengeli uyarılmasıyle yumurta kalitesini artırır.
• Tedavi sürecinde stresi, kaygı ve endişeyi azaltır.
• Rahim kasılmalarını azaltarak embriyonun tutunmasını sağlar.
• Bağışıklık sistemini dengeleyerek düşük tehlikesini azaltır.
• Hormonal tedavinin yan etkilerini azaltır.
Bununla beraber, sizin geçirdiğiniz bazı operasyonlar;rahim içine ve komşu dokulara yönelik olanlar özellikle bir bozucu alan oluşturabilir.Bu açıdan detaylı bir hikaye alınması, tedavinin sizin durumunuzda en etkili nasıl olabileceği konusunda daha net konuşabilmemizi sağlar. tüp bebek sürecinde de olsa önce anne adayının, sağlıklı olması ya da fiziksel, zihinsel ve ruhsal açıdan dengeli olması ilk hedefimizdir.Bebek sahibi olabilmek için bu dengenin kurulması ilk adım olmalıdır.

Akupunktur, sadece transfer günü bile uygulansa kaygılarınızı, korkularınızı ve stresinizi azaltarak daha huzurlu, rahat ve gevşemiş halde transfer sürecini geçirmenize anlamlı katkı sağlamaktadır. Ayrıca akupunktur/nöral terapi ile Rahme giden kan akımı artmakta ve böylece rahmin kasılmasını azaltılması hedeflenmektedir. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirmesi, hormonal dengenin sağlanması, hormon tedavilerinin yan etkilerini azaltmak ve daha kaliteli yumurta oluşturabilmek için, transferden en az 4 hafta önce destek tedavisine başlanmasını öneriyoruz. Böylece hem siz daha sağlıklı olmaktasınız hem de embriyonun rahme tutunması için uygun ortam oluşturulmaktadır.

Gerçekten de anne adayları, genel sağlıklarının iyileştirilmesi ve hazırlık için transfer sürecinden önce tedaviye alınmalıdır. Özellikle sizin gibi birkaç kez denemesi olan adaylarda, “Bozucu alan” tedavi yaklaşımı ile 4 haftalık bir ön hazırlık son derece faydalı olacaktır.

Bununla beraber, bazı yurtdışı merkezlerde olduğu gibi özellikle İstanbul dışından gelen ve 3 haftayı geçmeyen bir süre tedavi için ikamet edenlerde,“tüp bebek Merkez” ziyaretleri ve tahlil sürecinde 3.-7. günlerde ilk seansın başlaması, follikül gelişimi ve endometrium kalınlığını artırmak ve anne adayının stresini azaltmak için de uygulanabilir.

İkinci seans, yumurta toplanmasından hemen sonra post-op stresin azaltılması, bulantı-kusma ve nekahat döneminin huzurlu geçmesi ve karının rahatlaması için uygulanabilir. Üçüncü seans, genellikle Embriyo transferinden önce uygulanır.

Dördüncü seans, transferden sonra 3.-7. günlerde (embriyonun uterusa doğal olarak yapışıp tutunması-implantasyon-için) uygulandığında gebelik oranlarını artırdığını biliyoruz.

Biz transfer sonrasında da (11-14 günlük; STRESiN PİK YAPTIĞI bekleme döneminde ) hastaya AKUPUNKTUR/NÖRAL TERAPİ ile destek olmanın faydalı olduğunu görüyoruz.

aslında arkadaşlar özellikle tedaviye başladığından sonuç alana kadar akapunktura gitmek lazım..ister istemez stres oluyor insan yumurta oldumu olmadımı.yok hadi içi boşsa yumurta toplanır u sefer döllenecekmi kaç tane olucak..transferden sonrası ise en zor kısım bi çok hayal kurarsın umutlanırsın bi taraftan hadi olmassa hareket etsen korkarsın bişeymi olur yatsan bi türlü kalksan bi türlü gerçekten zorlu bir süreç.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..tez zamanda hayırlı salıklı evlatlar versin ..çok aratmasın yarabbimm

senin adına sevindim çünkü ben senin normal gebelik yaşayacağına inanıyorum.daha öncesinde olduğu gibi:34:
arı poleni kullanımı işe yarıyor gerçekten.rahimi kuvvetlendirenin de soğan olduğunu duydum istersen biraz fazla tüketebilirsin.
allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.:emir_bebek:

arkadaşlar merhaba,

ben de sizlerin çoğu gibi yumurta rezervi azlığı nedeniyle bebek sahibi olamayanlardanım. 2011 mart ayında bir tüp bebek denemesi, 2 yumurta transfere gidilemeden sonuçlanan. 2 yıllık evliyim, ve 37 yaşındayım. FSH değeri ve amh değerlerine ben de burda yazan arkadaşlar gibi fazla takılmak istemiyorum. Alternatif tıbba da inanıyorum. Yaklaşık 5 aydır dhea kullanıyorum, doktorum başkent üniversitesi hastanesinden hulusi zeyneloğlu, Stres hormonlar üzerinde o kadar kötü etkili ki, geçen aylarda 5.6 olan fsh değerim bu ay 11 ya da 2 ay önce 9 olabiliyor. en saraçoğlu kürlerini de kullanıyorum. Ko-enzim q10, arı sütü ve omega 3 vs kullandım bir süre de Herşey yolunda giderse nisan veya mart ayı gibi tüp bebek ilaçları ve tedavisi başlayacak. Ama ben bu süreçte o kadar stres altındayım ki, akupunktura gitmeye karar verdim.
Ankara'da yaşayan arkadaşlar akupunktur merkezi veya doktor öneriniz var mı?
Dr. Ali Sezen'in muaynehanesini aradım, sekreter hanım konudan bir haber muayene 230 tl, senas 130 tl dedi. Tüp bebek tedavisiyle bir de bu çok fazla gelir..
Allah dileyen isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin, için de de bana

senin adına sevindim çünkü ben senin normal gebelik yaşayacağına inanıyorum.daha öncesinde olduğu gibi:34:
arı poleni kullanımı işe yarıyor gerçekten.rahimi kuvvetlendirenin de soğan olduğunu duydum istersen biraz fazla tüketebilirsin.
allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.:emir_bebek:
canım inşallah Allah bu kez yüzümüze bakar kullandığım iğneleri filan da artıtıcaz farklı ilaçlar verdi yeni gittiğim dr 1 kez daha denemek istiyorum şansımı benimde içime siniyo inşallah olur. soğan hiç sevmem ama gerekirse yerim valla:))

aslında arkadaşlar özellikle tedaviye başladığından sonuç alana kadar akapunktura gitmek lazım..ister istemez stres oluyor insan yumurta oldumu olmadımı.yok hadi içi boşsa yumurta toplanır u sefer döllenecekmi kaç tane olucak..transferden sonrası ise en zor kısım bi çok hayal kurarsın umutlanırsın bi taraftan hadi olmassa hareket etsen korkarsın bişeymi olur yatsan bi türlü kalksan bi türlü gerçekten zorlu bir süreç.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..tez zamanda hayırlı salıklı evlatlar versin ..çok aratmasın yarabbimm
aminnnnnnnnnnnnnnnnn

arkadaşlar merhaba,

ben de sizlerin çoğu gibi yumurta rezervi azlığı nedeniyle bebek sahibi olamayanlardanım. 2011 mart ayında bir tüp bebek denemesi, 2 yumurta transfere gidilemeden sonuçlanan. 2 yıllık evliyim, ve 37 yaşındayım. FSH değeri ve amh değerlerine ben de burda yazan arkadaşlar gibi fazla takılmak istemiyorum. Alternatif tıbba da inanıyorum. Yaklaşık 5 aydır dhea kullanıyorum, doktorum başkent üniversitesi hastanesinden hulusi zeyneloğlu, Stres hormonlar üzerinde o kadar kötü etkili ki, geçen aylarda 5.6 olan fsh değerim bu ay 11 ya da 2 ay önce 9 olabiliyor. en saraçoğlu kürlerini de kullanıyorum. Ko-enzim q10, arı sütü ve omega 3 vs kullandım bir süre de Herşey yolunda giderse nisan veya mart ayı gibi tüp bebek ilaçları ve tedavisi başlayacak. Ama ben bu süreçte o kadar stres altındayım ki, akupunktura gitmeye karar verdim.
Ankara'da yaşayan arkadaşlar akupunktur merkezi veya doktor öneriniz var mı?
Dr. Ali Sezen'in muaynehanesini aradım, sekreter hanım konudan bir haber muayene 230 tl, senas 130 tl dedi. Tüp bebek tedavisiyle bir de bu çok fazla gelir..
Allah dileyen isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin, için de de bana

hoşgeldin arkadaşım inşallah tedavin olumlu sonuçlanır sende kavuşursun bebeğine..bende başkent üniversitesinde göğşen beyi duydum bana onu önerdiler ama randevu alamadığım için gidemedim.. Lütfü ÖNDEROĞLU na gidiyorum riskli gebelikler uzmanı ama tüp bebek yapmıyo sanırım... dr lar bölümünde sanırım daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin düzgün dr u bulmak çok zor gerçekten...

Back
X