Merhaba,
Akupunktur tedavisi ve nöralterapi, hormonal fonksiyon bozukluğu olan anne adaylarında, ideal olarak infertilite tedavisinden 6-8 hafta öncesinde başlamalı; tedavi sürecinde de devam etmelidir. Bununla beraber, adet döneminin 3.-4. gününden itibaren başlanılan ve embriyo transferi sonrasında da devam eden uygulamalar, anne adaylarının stresini, kaygı ve korkularını azaltmakta; embriyonun tutunmasına ve sağlıklı gelişimine destek olmaktadır.
İnfertilite tedavisinde Akupunktur ve Nöralterapi:
• Rahim kan akımını artırır, endometriumu (rahim içi dokusu) iyileştirir.
• GnRH, FSH, LH (üreme) hormonlarını düzenler, doğal yumurta gelişimini sağlar.
• Overlerin (yumurtalıklar) dengeli uyarılmasıyle yumurta kalitesini artırır.
• Tedavi sürecinde stresi, kaygı ve endişeyi azaltır.
• Rahim kasılmalarını azaltarak embriyonun tutunmasını sağlar.
• Bağışıklık sistemini dengeleyerek düşük tehlikesini azaltır.
• Hormonal tedavinin yan etkilerini azaltır.
Bununla beraber, sizin geçirdiğiniz bazı operasyonlar;rahim içine ve komşu dokulara yönelik olanlar özellikle bir bozucu alan oluşturabilir.Bu açıdan detaylı bir hikaye alınması, tedavinin sizin durumunuzda en etkili nasıl olabileceği konusunda daha net konuşabilmemizi sağlar. tüp bebek sürecinde de olsa önce anne adayının, sağlıklı olması ya da fiziksel, zihinsel ve ruhsal açıdan dengeli olması ilk hedefimizdir.Bebek sahibi olabilmek için bu dengenin kurulması ilk adım olmalıdır.
Akupunktur, sadece transfer günü bile uygulansa kaygılarınızı, korkularınızı ve stresinizi azaltarak daha huzurlu, rahat ve gevşemiş halde transfer sürecini geçirmenize anlamlı katkı sağlamaktadır. Ayrıca akupunktur/nöral terapi ile Rahme giden kan akımı artmakta ve böylece rahmin kasılmasını azaltılması hedeflenmektedir. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirmesi, hormonal dengenin sağlanması, hormon tedavilerinin yan etkilerini azaltmak ve daha kaliteli yumurta oluşturabilmek için, transferden en az 4 hafta önce destek tedavisine başlanmasını öneriyoruz. Böylece hem siz daha sağlıklı olmaktasınız hem de embriyonun rahme tutunması için uygun ortam oluşturulmaktadır.
Gerçekten de anne adayları, genel sağlıklarının iyileştirilmesi ve hazırlık için transfer sürecinden önce tedaviye alınmalıdır. Özellikle sizin gibi birkaç kez denemesi olan adaylarda, “Bozucu alan” tedavi yaklaşımı ile 4 haftalık bir ön hazırlık son derece faydalı olacaktır.
Bununla beraber, bazı yurtdışı merkezlerde olduğu gibi özellikle İstanbul dışından gelen ve 3 haftayı geçmeyen bir süre tedavi için ikamet edenlerde,“tüp bebek Merkez” ziyaretleri ve tahlil sürecinde 3.-7. günlerde ilk seansın başlaması, follikül gelişimi ve endometrium kalınlığını artırmak ve anne adayının stresini azaltmak için de uygulanabilir.
İkinci seans, yumurta toplanmasından hemen sonra post-op stresin azaltılması, bulantı-kusma ve nekahat döneminin huzurlu geçmesi ve karının rahatlaması için uygulanabilir. Üçüncü seans, genellikle Embriyo transferinden önce uygulanır.
Dördüncü seans, transferden sonra 3.-7. günlerde (embriyonun uterusa doğal olarak yapışıp tutunması-implantasyon-için) uygulandığında gebelik oranlarını artırdığını biliyoruz.
Biz transfer sonrasında da (11-14 günlük; STRESiN PİK YAPTIĞI bekleme döneminde ) hastaya AKUPUNKTUR/NÖRAL TERAPİ ile destek olmanın faydalı olduğunu görüyoruz.