Hamilelik ve yumurtalık rezervi

canım benim yaa soluksuz okudum yazını, Allah herşeyin hayırlısını versin bazen bunlarda nasıl bi hayır var diye düşünecek gibi oluyorum sonra tövbe ediyorum.çok sıkıntı ççekmişsin ama inşallah sonunda yüzün güler..

ben hep dusundum esımle ayrılacagım ve oyuzden ALLAH bebek vermıyor dedım. ya da annemın dedıgı gıbı bu kılo ıle ( benım kılom cok ama benım kılomda saglıklık hamılelık ve dogum yapanlar da cok ama annem taktı bu konuya neyse ) belkı dusuk yasayacaktım belkı rısklı bır dogum olacaktı basıma gelen. yanı bırsekılde sukur etmeye calıstım ama gonul sızlıyor gonul bebek ıstıyor. evım de bebek sesı ıstıyorum artık. cevremde benımle evlenen kı, kucuk yasta evlenmedım. cevremde benım yasımda ya da sımdılerde evlenıp de cocugu olmayan kımse yok. yanı 29 yasında ve evlı olan kaldı kı 4 yıldı evlıyım. kımse benım gıbı degıl. esım 78 dogumlu. zaten 30 da evlendı. baba olamayacak korkusunu ben yasıyorum adam ellı yasındayken bebegı olsa ne olacakkı o zamandan sonra dıyorum. duaların ve guzel dıleklerın ıcın cok sagol cumlemızın evı nese huzur ve cocuk sesı ıle dolsun ınsaallah

merhabalar arkadaşım hoşgeldin... umarım herşey gönlünce olur.. bu diyetisyen olayını merak ettim yeme içme nasıl değişiyor kısaca anlatırmısın.. benim fsh :40ları buldu... tedaviye başlayamıyoruz... ama bu fsh a rağmen eylül de başlayalım dedi daktır.. hepimiz için her şeyin hayırlısı olsun...

cnm 3 ay boyunca ağzıma et-tavuk-balık koymadım, süt içmedim, yoğurdum ve peynirim light ve belli bi miktarda oldu. yumurta ise köyden siparişle getirttim. yemle değil, etraftan otla mısırla beslenen tavuk yumurtası yedim. yemediklerime bağlı olarak da hiç bişekilde bisküvi, kraker, çikolata yani aklına bu türde ne gliyosa hiç birini yemedim:/ kola, meyve suyu(doğal sıkılmış hariç) içmedim. sebze yedim bol bol ve pilav ile baklagiller... makarna da yok!!! günde 3,5 lt su içip, en az 3 km yol yürüdüm. ayrıca günde 3defa hayıt-cinaperçemi-melisa-yeşilçay-aslanpençesinden oluşan karışık bitki çayını demleyp içtim. ve sabahları aç karnına arısütü-bal karısımı yedim 1 çay kaşığı. bunların haricinde de meyve ve kuruyemiş yedim. bi önceki gittiğimde vücudumdakı yağ oranı %12 ye dustuğunden tedavıye baslamama izin vermedi. vücudun artık çok hızlı yakıyo dedi. en son gittiğimde ise %17 küsür olmustu. bol bol fndık-ceviz-badem ye ve hareketlerini ksııtla dedi. şu yiyip içip yatıyorum... yeme düzenim hala böyle devam ediyo elimde olmadan 6 kilo verdim ama çoğu yağdan gittiği için sıkıntı oldu işte, gerçi şu an kilo aldım 3 kilo kadar (51'den 45 e düştüm) bunların yanında ise günde yaklaşık 15 tane falan ilaç içtim ilk zamanlarda sona doğru azaldı.

günde 3 tane 1200mg omega-3, 2 tane ginseng,1 tane b-12- 2 tane dna yapılandırıcı hap, 2 tane ekinezya hapı, 1 folik asit, bir ara günde 2 tane femera içtim yaklaşık 1 ay, günde 4 tane dhea, 2 tane agnucaston diye ne için kullandığımı unuttuğum bi hap, 1 tane antidepresan...... anlayacağın ilaç ilaç ilaççç:// he bi de şimdi günde 4 defa 5cc endorfin yükseltici sıvı içiyorum suyuma enjektörle ilave edip... yarından sonra 10cc olucak, hamileleik olursa da 10 günde bir 5cc artıcakmış....

anlattığım akrabam da aynı şekilde kullanmış ve dediğim gibi hamile hem de ikizlere... bakalım aylardır uğraşımın sonucu bende ne olucak??? çok meraklı heyecanlı bi de korkuluyum... diyetisyen şu an olmaması için bi sebep yok dedi, kendi dr um ise en son muayenemde bizim senle yumurta sayısı konusunda değill kalitesi konusunda sıkınıtmız vardı dedi, yapılan diyetin de etkili olup olmadığını ancak yumurta toplama işlemiden sonra anlıycaz dedi... o andan sonra da korkularım tavan yaptıı.. duaa ediyorum sürekliii:(

cnm 3 ay boyunca ağzıma et-tavuk-balık koymadım, süt içmedim, yoğurdum ve peynirim light ve belli bi miktarda oldu. yumurta ise köyden siparişle getirttim. yemle değil, etraftan otla mısırla beslenen tavuk yumurtası yedim. yemediklerime bağlı olarak da hiç bişekilde bisküvi, kraker, çikolata yani aklına bu türde ne gliyosa hiç birini yemedim:/ kola, meyve suyu(doğal sıkılmış hariç) içmedim. sebze yedim bol bol ve pilav ile baklagiller... makarna da yok!!! günde 3,5 lt su içip, en az 3 km yol yürüdüm. ayrıca günde 3defa hayıt-cinaperçemi-melisa-yeşilçay-aslanpençesinden oluşan karışık bitki çayını demleyp içtim. ve sabahları aç karnına arısütü-bal karısımı yedim 1 çay kaşığı. bunların haricinde de meyve ve kuruyemiş yedim. bi önceki gittiğimde vücudumdakı yağ oranı %12 ye dustuğunden tedavıye baslamama izin vermedi. vücudun artık çok hızlı yakıyo dedi. en son gittiğimde ise %17 küsür olmustu. bol bol fndık-ceviz-badem ye ve hareketlerini ksııtla dedi. şu yiyip içip yatıyorum... yeme düzenim hala böyle devam ediyo elimde olmadan 6 kilo verdim ama çoğu yağdan gittiği için sıkıntı oldu işte, gerçi şu an kilo aldım 3 kilo kadar (51'den 45 e düştüm) bunların yanında ise günde yaklaşık 15 tane falan ilaç içtim ilk zamanlarda sona doğru azaldı.

günde 3 tane 1200mg omega-3, 2 tane ginseng,1 tane b-12- 2 tane dna yapılandırıcı hap, 2 tane ekinezya hapı, 1 folik asit, bir ara günde 2 tane femera içtim yaklaşık 1 ay, günde 4 tane dhea, 2 tane agnucaston diye ne için kullandığımı unuttuğum bi hap, 1 tane antidepresan...... anlayacağın ilaç ilaç ilaççç:// he bi de şimdi günde 4 defa 5cc endorfin yükseltici sıvı içiyorum suyuma enjektörle ilave edip... yarından sonra 10cc olucak, hamileleik olursa da 10 günde bir 5cc artıcakmış....

anlattığım akrabam da aynı şekilde kullanmış ve dediğim gibi hamile hem de ikizlere... bakalım aylardır uğraşımın sonucu bende ne olucak??? çok meraklı heyecanlı bi de korkuluyum... diyetisyen şu an olmaması için bi sebep yok dedi, kendi dr um ise en son muayenemde bizim senle yumurta sayısı konusunda değill kalitesi konusunda sıkınıtmız vardı dedi, yapılan diyetin de etkili olup olmadığını ancak yumurta toplama işlemiden sonra anlıycaz dedi... o andan sonra da korkularım tavan yaptıı.. duaa ediyorum sürekliii:(

benim bunları yapmam bebeğim gibi mucize olur;):)))))))) umarım iyi bir sonuç alırsın canım. o zaman ben de gaza gelirim belki :)))

benim bunları yapmam bebeğim gibi mucize olur;):)))))))) umarım iyi bir sonuç alırsın canım. o zaman ben de gaza gelirim belki :)))

valla yaptım canımm ama şu da bi gerçekki maddi manevi yıprandımm... her muayene para, her ilaç para ve hıcbırını devlat karsılamıyo ve 10 gunde bitiyo ilaçlarrrrr:/ haa bi de demeyi unuttumm ayağıımda varis çorabı varrrr bu da tedavının bı parcasıymısss sbah gıyıp akşam cıkarıyorumm hem de bu sıcaktaaaaaaa:/ öle zor gunler yasadım kıı öğretmenımm, okulun son 2 ayı her gun yemek göturdum okula, gun geldi arkadaslar mangal yaptı semıner zamanı ben semızotu yedim, restorana gittikk, ne yağı kullanıyolar bellı olmaz diye yıne yemeğimi yanımda götürdüm, ayağıma babet giyemedim çunku çorap iğrenç bi renk, hele hele etek giyemedim yaaa ona çok uzulyom, hoş hala da giymiyorum yaa:/ ama dedim yaa sonu ıyı olsunn yeter kıı ben razıyımm, 9 ayı böle geçirebilirimmm:))

kıslarrrrr bu ayki fsh sonucum yine hüsrann.. karanlık.. acı... beni çökertti desem yeri.... fsh 46... her geçen ay hormonlarım dengelensin diye hayıt vs herşeyi içmeye çabaladım.. olmadı.. olmuyor... gecelerdir uyuyamıyordum ..bu gün tükenme noktasındayım... canım yanıyor... beynimin uğultusu bitmiyor bana kimse anne demeyecek mi? kimse için uykusuz kalmayacakmıyım.. bebeğim uyurken nefesini dinleyemeyecek miyim? teselli olmak istemiyorum.. acıyor kıslar.. kimsem yok.. annem uzak.. yalnızım..ağlayamıyom kayınvalide görümce ve 40 günlük kuzusu var... haykıramıyorum..düştüm boğuluyorum....
allahım yardım etsin hepimize..

canım kıyamam sana bizler varız bak,ağla rahatlatır biraz inşallah o gözyaşlarınla beraber tüm olumsuzluklarda akar gider arkadaşım.ağla ama arkasından güçlen tekrar yılmak yok.hepimiz küsüyoruz hayata zaman zaman ama içimizdeki evlat isteği ve umut bizi tekrar hayata bağlıyor.lütfen fsh a falan takılma rabbim büyük arısütü bal polane devam et aslanpençesi ve hayıtada stres en büyük etken eğer çok kaygılıysan çok güzel antideprasanlar var bende kullandım bir dönem.bebeğimi kaybettiğimde,bazen tek başına yenemiyoruz hayatı destek gerekebiliyor ayıpda değil bitanem.WANNACIM, beraber toplaşıp sarılıp ağlama fikri çok güzel keşke yapabilsek sonrasında kendimizi nekadar güçlü hissedeceğimizden eminim.ama ne yapalım burada olup dertleşmekte çok güzel.

valla yaptım canımm ama şu da bi gerçekki maddi manevi yıprandımm... her muayene para, her ilaç para ve hıcbırını devlat karsılamıyo ve 10 gunde bitiyo ilaçlarrrrr:/ haa bi de demeyi unuttumm ayağıımda varis çorabı varrrr bu da tedavının bı parcasıymısss sbah gıyıp akşam cıkarıyorumm hem de bu sıcaktaaaaaaa:/ öle zor gunler yasadım kıı öğretmenımm, okulun son 2 ayı her gun yemek göturdum okula, gun geldi arkadaslar mangal yaptı semıner zamanı ben semızotu yedim, restorana gittikk, ne yağı kullanıyolar bellı olmaz diye yıne yemeğimi yanımda götürdüm, ayağıma babet giyemedim çunku çorap iğrenç bi renk, hele hele etek giyemedim yaaa ona çok uzulyom, hoş hala da giymiyorum yaa:/ ama dedim yaa sonu ıyı olsunn yeter kıı ben razıyımm, 9 ayı böle geçirebilirimmm:))

luludyaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben varya senin önünde saygıyla eğilip birde kocaman alkışlıyorum senii:46::46::46::46::46::46::46:
Yazdıklarının hepsini okudumm ve çok merak içinde kaldım gerçekten..İnş bu kadar emeğin karşılığını sen bu ay olmazsa diğer ay alacaksın..Bana özelden gittiğin doktorun yani diyetisyenin kim olduğunu yazarmısın..Hangi ildesin birde?? Şimdiden senden gelecek güzel haberleri iple çekiyor olacağım..Dumanımızın arkasından hamişş haberini alalım sözz bende ağzıma et balık tavuk sürmicem:))

luludyaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben varya senin önünde saygıyla eğilip birde kocaman alkışlıyorum senii:46::46::46::46::46::46::46:
Yazdıklarının hepsini okudumm ve çok merak içinde kaldım gerçekten..İnş bu kadar emeğin karşılığını sen bu ay olmazsa diğer ay alacaksın..Bana özelden gittiğin doktorun yani diyetisyenin kim olduğunu yazarmısın..Hangi ildesin birde?? Şimdiden senden gelecek güzel haberleri iple çekiyor olacağım..Dumanımızın arkasından hamişş haberini alalım sözz bende ağzıma et balık tavuk sürmicem:))

:) cnm inşallah emeklerimin karşılığını alabilirim.. sabırsızlanıyorum ama dediğim gibi aynı şeyleri yaşamaktan da korkuyorumm... ya yumurtalar da yıne problem olursa diye düşünmeden edemiyorumm o zaman çok uzulurum cunku ciddi manada hazırlandım bu sefer yanı yapılabilcek herseyı yaptımm... inşallah ALLAH yüzüme bakarrrr dua edin noooluurrrrr.... cnm bu arada özelden msj atamıyorum msj sayım az diyee yenı uye oldum da ben... istersen sen msn ini yolla ya da face ini ben ekliyim seni ordan haberleşelimm

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar benim yumurtalıklarda kist var tüp bebek tedavisi yaptık iptal oldu yumurta gelişmedi zaten fsh yüksek çıkıyor yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum allah isteyen herkese sağlıklı bebekler nasip etsin

evettt arkadaşlar bugün itibariyle hayırlısıyla iğnelerime başladımmm... gonalf300 le başladık artı femera günde 2 tane ve diyetisyenımın devam etmemı söylediği diğer ilaçlar... cts ilk kontrolüm var bakalım yumurtalarım ne kadar gelişim göstercek 5 günde... dualarınıza ihtiyacı varrr heyecanım da korkularım da tavan yapmış durumdaaa:/

Selam canım tedavin inşallah iyi gider bebişini alır gidersin.DNA yapılandırıcı hap derken neyi kasttettin acaba?

selm kızlar nasılsınız? haftasonu misafirim vardı,giremedim herkes için herşey yolundadır inşallah.biz iyiz sadece hava çok sıcakondan şikayetçiyim fazlasıyla... görüşürüz öpüyorum hepinizi.

canım baya bi azimle bunları yapmışsın.inşallah sonuda güzel olur.umutlandım sayende.ilk defa bi doktor başından atmamış imkansız dememiş bende doktor arayışı içindeyim.daha doğrusu hepsi olmaz imkansız diyip gönderiyolar.bu gitdiğin yeri çok merak etdim.özelden yazamıyorum.gitdiğin doktorun adını ve diyetisyenini verirmisin.benimde sorunum yumurtam yok.olsada zaten kaliteli değil.inşallah emeklerinin karşılığını alırsın...

Kızlar nasıl başlasam bilmiyorum.doktorlar zaten iyce canımı sıktı.hani hep okuduğumda q10 veya omega 3 arısütü başka bişeyler daha kullanıyosunuz.bunlar neler.yada nasıl bulcam ben bunları.şuan bi biesteron kullanıyorum ve yumurtam olmuyo,olsada kalite kötü.neler yaptınız bana da yardımcı olun lütfen.bişeyler kullanmak istiyorum.siz neler kullanıyosunuz.cvplarınızı bekliyorumm...öpüyorumm...

evettt arkadaşlar bugün itibariyle hayırlısıyla iğnelerime başladımmm... gonalf300 le başladık artı femera günde 2 tane ve diyetisyenımın devam etmemı söylediği diğer ilaçlar... cts ilk kontrolüm var bakalım yumurtalarım ne kadar gelişim göstercek 5 günde... dualarınıza ihtiyacı varrr heyecanım da korkularım da tavan yapmış durumdaaa:/

Nasıl heyecanla senden gelecek güzel haberleri bekliyor olacağım cnm anlatamam..Özeldende atıyorum hotmail adresimi..

cnm diyetısyenım verdi activar diye bi hap

Allah Allah cnm yaa nerden aldın pekii.Nette araştırdım yok yoooooooooooooooookkk yanii.Yaşlanma karşıtı krem çıkıyor karşıma:(( Sen iyice miligramını falanda nerden aldığınıda yazarmısın acaba??

Kızlar nasıl başlasam bilmiyorum.doktorlar zaten iyce canımı sıktı.hani hep okuduğumda q10 veya omega 3 arısütü başka bişeyler daha kullanıyosunuz.bunlar neler.yada nasıl bulcam ben bunları.şuan bi biesteron kullanıyorum ve yumurtam olmuyo,olsada kalite kötü.neler yaptınız bana da yardımcı olun lütfen.bişeyler kullanmak istiyorum.siz neler kullanıyosunuz.cvplarınızı bekliyorumm...öpüyorumm...

Zerrincim cnm bnm seni o kadar iyi anlıyorum kii.
Her fsh yükseldi dediğinde içim cız ediyor inan..
Bu vitaminleri solgarın web sitesinde veya herhangi bir eczanede bulabilirsin tatlım..
Doktor konusundada inşş en hayırlısı olsun hakkında..

arkadaşlar bana dr hiç bir vitamin önermedi bu dr ilğisizliğinden mi acaba umut bile vermiyo nasıl düşüneceğimi şaşırdım yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorumm

makay cım, yani herşeyi ALLAH bilir ama tedavi öncesinde ve tedavi sırasında ilaç kullanmak, tedavinin ilerleyişini olumlu etkiliyo... doktorunun neden böyle davrandığını anlayamadım... senin hakkında tam bilgim yok tedavide misin şu an fsh ve amh ın kaç daha önce tedavi oldun muu... ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş... ben de şu an 3. tedavimin içindeyim. 3. günüm bugün. kötü rüyalar görüyorum, etkileniyorum... stresim tavan...

Back
X