elifcim ne diyim bilemedim tatlım inşallah bir an önce düzelir
bende bilemiyorum moonum artık kafayı yiyicem yaa almasın tamam emmesin ama biberona alışşsında en azından mamaya başlıyım gece gündüz ne yapıyım keyfi bilir ben sütüm olsun diye neler yaptım ne mücedeler veerdim almazsa kendi keyfi artık ama biberonuda almayınc aç kalınca çok zorlanıyoruz ne yapıcam nasıl edicem artık nasıl bir çaresizliktir vallaha çocuğumdan soğudum nerdeyse keyfi yerindeyken içime sokasım var ama ağlamaya balyınca sesini duymak istemiyorum yaaa
cnm benim geçicek inşllah bu günlerde
alıntı
Biberona nasıl alıştırmalı? Halen emmekte olan bebeği biberona alıştırırken atlanmaması gereken çok önemli bir kural vardır: Bu durumu büyütmeyin. Bebeğiniz de sizin gibi endişe, hayalkırıklığı ve diğer duyguları hisseder. Dolayısıyla sizin rahat olmanız onu daha da rahatlatacaktır.
Emziren annelerin, bebeğin aldığı, kendilerine has bir kokusu vardır. Bu nedenle annenin bebeğini biberona alıştırması zor olabilir. Şöyle düşünün; burnunuza şahane bir cheeseburger kokusu geliyor ama size tost yedirmeye çalışıyorlar. Hangisini seçerdiniz? İşte aynısı bebeğiniz için de geçerli. Anne ortalarda görünmezken babanın, bir arkadaşın ya da aile bireylerinden herhangi birinin bebeği biberona alıştırmaya çalışması daha kolay olabilir. Bebek, yeterince acıktığında yiyecektir ve besin kaynağı uzanamayacağı bir yerdeyse biberonu kabul etme olasılığı yüksektir.
sağolasın moonum evet çok mantıklı doğru ama işte bende zaren sabır yoktu şimdi iyice tükendi kaldıramıyorum biliyorum çovuğumada yansıyo belkşide ben böyle olduğumdan oda almıyo bilemiyorum moonum birde benim tek göğüs emiyo biliyosun emerdi daha doğrusu şimdi sağınca bşr sağmada ne kadar çıkmalı :26:
alıntı
Bazı annelerimiz bebeklerini biberona alıştırmak istediklerini ancak bebeklerinin biberonu kabul etmediğini yazmışlardı.Ben bebeğimde hiç biberon kullanmadım ancak emmeyi bırakan bebekler için biberon kurtarıcı oluyor.Bu yazının bebklerini biberonla beslemek isteyen annelere yardımcı olacağını umuyorum.
Bebeği biberonla beslemeden önce yanağına elinizle ya da parmağınızla vurarak mama saatinin geldiğini ona anlatın.Bebek vurma yönüne dönecektir,biberonun ağzını bebeğin dudaklarının arasına yerleştirin.
Biberona biraz eğim vererek mamanın biberonun ağız kısmına tamamen doldurmasını sağlayın,böylece ağız kısmına hava dolmasını engellemiş olursunuz.Bebeğiniz emerken hava yutmamış olur ve bebekte gaz oluşmaz.
Yenidoğan bebek ilk günlerde fazla mama istemezse endişe etmeyin bu normaldir,biberonun yarısını emdikten sonra bebeğiniz uyursa doymuş demektir.Fakat az emip ağlıyorsa geğirme ihtiyacı duyuyor olabilir,bu durumda gazını çıkarın.
Biberondaki mamanın ağızlıktan akma hızının uygun olduğundan emin olun. Biberonu ters çevirip birkaç kez sallayın,süt dökülüyor veya fışkırıyorsa çok hızlı akıyor demektir,bir veya iki damla akıyorsa yavaş.Önce biraz süt fışkırıyor sonra damlıyorsa hızı uygun demektir.
Biberonun reddedilmesi:
Bebek büyüdükçe biberona alışması daha zor olur,bebeğiniz biberonu reddediyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi aç olduğu zaman besleyin,aç bebek biberonu daha kolay kabul eder.
Bazı bebekler annelerinin memesi yerine biberon verilmesine karşı çıkarlar,bu durumda bebeğinize öğün aralarında fazla aç olmadığı zamanlarda biberon verin.
Bebeğin biberonla beslenmesinden önce biberonla oynamasına izin verin.
Bebeğinizi hala emzirmekte iseniz göğüslerinizi ondan uzak tutun,kokunuzu alan bebek emmek ister.Mümkünse bir başkası bebeğinizi biberon ile beslesin.
İlk başlarken bebeğinizin hoşuna giden bir içeceği biberonun içine koyun.
Bebeğiniz uyurken uykudan kaldırıp biberon verin,bir süre sonra uyanıkken de biberonu kabul eder.
Bebek biberonu istemezse ondan uzaklaştırın sonra tekrar deneyin
moonum birde mesela oğlum dıaşrdan geldiğimizde edi geçen gün hastanedengeldik emdi hastanede emzirme odasına girdim biraz emdi ama rahat değildik ttamadım falan kısa sürdü birde halamın dediği gibi dün ne sütümü kaşıla verdim nede mama acıkınca belki alır diye aldı ama böyle çok ağlayınca yada uykuta geçite birde akşam 10 da uykudayken verdim yarım saat emdi ilk 10-15 dk kuvvetli çekti sonra yavaş yavaş emdi zaten o emdiği başkada emmedi sence sıkıntısı olsa o kadar emermi yada yorulmasımı gerekir değişik ortamlarmı gerekir ne yapsma alsam dıaşrı gezdirsemmi yorulsamı nebileyim ne dersin dün şaştım kaldım umutlandım akşam emince ama gece daha sonra hiç emmedi işte taki şu saate kadar alıyo memeyi bir çekiyo atıyo gülüyo bazen ağlıyo işte 9o cc mama yaptım ilk dafe o kadar yedi biraz zorladım ama birde bu ay hiç kilo almaıdı hatta zayıfladı
aynen öyle moonum rhatlık batıyo vallaha bak eşşek ne olucaksenin oğluşa rahat batıyor anacım benimkide tam tersi başka yerde emmez illa yatarak emcek kimsede olmayacak sende şöyle dene tatlım gürültü ortamlarda emzir mesala tv sesi aç emzir kurutma makinası aç emzir dene bakalım mesala havalar ısındı balkonu çarşafla kapat al kucağına emzir bakalım ne yapıcak belki çocuk gürültü falan sever bu bebelerin sağı solu belli olmaz mamaya devam et ama denemektende vazgeçme geçici bir durum seninki emer gene .alır mama verirken su da ver birkaç kaşık cnm. olsun sağlıklı olsun kilosu mühim değil alır gene kilo merak etme zaten 4 aydan itibaren yarım kiloya düşer 1 kilo almaz. oda akılnda olsun
en önemlisi de şu bende senin dönemindeyken ağladımı sinirleniyrdum stres yapıyordum oğlum hiç susmuyordu ağlıyordu daha beter hemen eşim alıp sakinleştiriyordu sen sakin ve stressiz olursan bebekte öyle oluyor senin tüm umutsuzluğun bebeğe geçiyor bunu unutma çok canınız sıkılıda aç son ses oynak bir şarkı dinleyin zıplayın dışarı çıkın dolaşın anladınmı yoksa kendini yıpratcaksın mutlu ol ki bebişte mutlu olsun herşey düzelck
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnn nasılsınız bayanlar soyleyin bakalım.
[video=youtube;NaEy7Gv0Fxk]http://www.youtube.com/watch?v=NaEy7Gv0Fxk[/video]şuan oğluşumla bunu dinleyşip oynuyoruz nbasıl hoşuna gidiyo sıpanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?