• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikde nasil davranmali

Yuh artık
Bazıları öyle ama sırf oğlan çocuğu diye kızlara iş yaptırıp oğlanlara kalk suyunu kendin al bile demiyorlar
Böyle yetiştirmemek Lazım ben yer geliyor erkek kardeşime su getirir misin ablacım diyorum getiriyor hemen
Anneme çamaşır asmasında yardım ediyor
Ve bu çocuk 5 yaşında:)
Bir oğlum olursa onu asla sen erkeksin sana hizmet edilmeli şeklinde yetiştirmeyeceğim bana da yardımcı olacak yeri geldiğinde sofrayı toplarken vs.. ilerde karısınada yardım etsin
Sizde eşinizle açık açık konuşun sert bir dille örnekler verin bu şekilde olmaz yazık günah sizi hizmetci mi almış

Benimde oglum olsaydi, babasi gibi asla yetistirmezdim. Ama kizim olucak hayirlisla.
Yinede erkek cocuklari olanlar bencede cocugu alip bi mutfaga girsinler, göstersinler. Bu erkekleri kücültmezki ancak büyütür.

siz, o surat asınca hemen geri vites yaptığınız sürece düzelmez

yemek yapmayın yapmıyor mu, dışarıdan söyleyin bir süre sonra bütçeye zarar vermemek için illa ki elini taşın altına mecbur koyacaktır.

yavuz hırsız ev sahibini bastırır

Bi de tüm bunların üstüne kazandığımı da ona veriyorum de, ozaman gör sen benim yorumu....

Yok o kadar da degil:) baslarda bekliyordu gerci ama cok tutumsuz oldugu icin ben hayir dedim. Birikimide kendi üstüme yaptim.. ama cocukdan sonra calismicam o zaman onun eline biraz bakicam. Gerci kenarde biriktirdigim bi kac biseyler var ama bakalim o zaman napicak

siz, o surat asınca hemen geri vites yaptığınız sürece düzelmez

yemek yapmayın yapmıyor mu, dışarıdan söyleyin bir süre sonra bütçeye zarar vermemek için illa ki elini taşın altına mecbur koyacaktır.

yavuz hırsız ev sahibini bastırır

iste ben hep altan ala ala böyle oldu zaten. Basindan beri biraz agirligimi koysaydim belki bu duruma düsmezdim. Simdi o bana surat yapar, naz yapar ben altan alirim. Bu flört zamanindada böyleydi.

Ama elimde degil iste, alisdik bikere böyle. Dün yine yemek yapmicam dedim, bana kizdi "zaten yapmiyorsun hic, alisdik zaten" baktim surat yapiyor, yine yaptim biseyler.

Napsamda acaba biraz bu roler degisse ve o biraz altan alsa.. yani hic yemek yapmicam diye bisey yok, benimde yemem lazim sonucda. Ama kavgalardada böyle. Hep ben özür dilerim, ben yanina giderim.. hakli olsamda bu hep böyle.

Hamileyken her işi yapabilirsiniz aslında fakat son aylarda özellikle 9. ayda yürümek yatakta dönmek bile sıkıntı verebiliyor ve daha da önemlisi lohusalık, hem daha hassas oluyorsunuz, uykusuzluk sürekli ağlayabilen çocuk, esas buralarda desteğe ihtiyacınız olacak eşinizle bunları konuşabilirsiniz, iş yapmanız da bir sıkıntı yok ben de her işimi kendim yaptım, ama işte çok yoruluyorsanız evde dinlenmeniz de gerekli bunu da anlatın, çocuğun sağlığı için kendi sağlığınız için rica edin belki kavga edecek surat asacak ama böyle böyle bazı şeylere alışacak ,ne yazık ki bazı anneler çok şımartıyorlar erkek çocuklarını en basit işler bile onlara zulüm gibi gelebiliyor, bencil yetiştirilmiş olabilir, çocuk sahibi olacağınız için yavaştan siz de Allah rızası için şu işe yardım et yoruldum gibi yardım isteyin. 3 ay ve sonrasında daha çok sorumluluk alması gerekecek, inşallah düzelir.

iste ben hep altan ala ala böyle oldu zaten. Basindan beri biraz agirligimi koysaydim belki bu duruma düsmezdim. Simdi o bana surat yapar, naz yapar ben altan alirim. Bu flört zamanindada böyleydi.

Ama elimde degil iste, alisdik bikere böyle. Dün yine yemek yapmicam dedim, bana kizdi "zaten yapmiyorsun hic, alisdik zaten" baktim surat yapiyor, yine yaptim biseyler.

Napsamda acaba biraz bu roler degisse ve o biraz altan alsa.. yani hic yemek yapmicam diye bisey yok, benimde yemem lazim sonucda. Ama kavgalardada böyle. Hep ben özür dilerim, ben yanina giderim.. hakli olsamda bu hep böyle.

ilk birkaç ay zorlar ama diretin
ve laf ettiğinde dışarıdan söyleyin başka da laf ederse aldırmayın sözlerine, ben senin parçanı taşıdğım için ağrılar çekiyorum içimde canlı taşıdğım için kendime bile yardımcı olamadığım zamanlarım oluyopr diye hemen cevap yetiştirin ama böyle duygusaldan olsun sözler ve yüksek sesle bağıra çağıra değil yani kavga eder gibi konuşmayın püf noktası

bunun geçici olduğunu unutmayın

bu adam laf edince küsünce istediğimi yaptırırım mantığını atması için sizin öyle olmanız lazım ilk birkaç ay uzar sonra dan düzene oturur ama geri adım atmayın siz geri adım attıkça bir sonrakinde isteklerinin şiddeti artar

kavga ederek bir yere varamazsınız
konuşarak da biryere varamazsınız çünkü adamın yapısı bu ama zorda bırakarak mecburi olarak yapmaya başladıkça en azından birkaç şeye yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz birde adamdan çok da şey beklemeyin yani beklentinizi çok yğksek tutmayın ne bileyim sabah kahvaltı hazırlasın getirsin falan daha ilk haftalardan olacak şeyler değil çok zamanı var

siz geri adım attıkça bir yere varamazsınız önce siz kararlı olun

Hamileyken evi bile süpürmedim. Madem çalışıyorsun haftada ya da 15 günde bir kadın alır evi köşe bucam temizletirsin.

Miden bulanmıyorsa yemek yapmanda bir sakınca yok. pazar akşamı yap 2 gün yiyin. Çarşamba dışarıdan söyleyip çarşamba akşam yine 2 günlük yapıp perşembe cuma yiyin.

Sen yemek ısıtırken de git kocanın elinden kumandayı alıp tv kapat. Bir zahmet masayı kursun.

Çamaşırları makineye sen at o assın. Madem hayat müşterek işler de öyle olmalı...
Masaalh hastayim sizin gibilere
Gebeligin hastalik oldugunu ne söyledim, nede öyle bi düsüncem var. Ben fit bi kadinim herseyide yapiyorum ama esimden daha cok düsünceli olmasini bekliyorum. Esitlik gerek kadinla erkegin arasinda. Kölelige, surat asmalara gerek yok.
Canim ben sana bisey demedim gebelikte nasil davranmaliyim dedinya bende rahat ol bisey olmaz kasmaya gerek yok demek istedim eşlere gelince sana katiliyirum tabiki yardim etmeli destek olmali hem fiziksel hem manevi açidan ama ben esimden hiç birini göremedim neler yaptim neler söyledim ama yok insaalh sen yokuna koyarsin sevgiler

İşten niye çıkasınız, zatrn bir buçuk ay sonra raporla ayrılabileceksiniz. Çalışmıyor bile olsanız kendinizi çok zorlamamanız gerekir.

Yapmayın ev işi ne olacak, ne diyecek eşiniz, dışarıdan ısmarlayın yemek mesela, ya da kendiniz dışarıda atıştırıp öyle gelin eve, gelince de yatın dinlenin.

Herkese Merhaba

Ben 3.5 sene evli ve 6 aylik hamileyim. Allahin izniyle seneye kiz cocugumu kucagima alicagim.

Simdi 6aylik olduk ve evde yine her isi ben yapiyorum. Agir kaldirmaksa, agir kaldiriyorum, 9 saat isden sonra eve gelip yemek yapiyorum. Esim cok tembel ve cok rahat biri. Ici bikere ciz etmiyor ben bunlari yaparken.
Hic nazimi cekemiyordu zaten, simdi dahada tuaflasdi. Hadi nazimi birak cekmeyi, kendisi naz yapiyor bana. Birgün yemek yapaminca bana surat yapiyor, benimle konusmuyor. Halimden hic anlamiyor.

Evlilik sürecimizde malesef hep böyleydi ve ben nerde yanlis yaptim diye düsünüyorum. Hamileligimde degisir saniyordum.

Ne yapmam lazim beni anlamasi icin?
Buarada konusmayi cok denedim olmuyor. Kavgalanda olmuyor.

Bazen kendimi köle gibi hisediyorum. Hem yüzde yüz calisiyorum, hem evde her isi yapiyorum, ama mutsuz olan hep o nedense. Surat yapan o, naz yapan o.. Kendimi kadin gibi bile hisedemiyorum..

Bu yüzden size ihtiyacim var.. Simdiden tskler.

Ve ağır iş te yapmadım sakin ama sakın hiç bir iş yapmayın şimdi çocuksuz kaldım ben

Sadece yaptığım tek şey kapı kapanmayinca sert bi şekilde kapattı m ve sabah dusuk yaptım Allah rızası için hiçbir iş yapmayın

Öyle alışmış. Ama artık son aylar konuşun çok fazla kıpırdamamam gerekiyor falan deyin ağrım var deyin endişelensin biraz. Vicdanıyla oynayın ki bi vicdanı olduğunu hatırlasın. Mümkünse ağrınız onun yapmadığınız için surat yaptığı bi anda dediğini yaparken başlasın bakalım kemdini suçlu hissedecek mi
Çok kızıyorum böyle şeylere.

Öyle alışmış. Ama artık son aylar konuşun çok fazla kıpırdamamam gerekiyor falan deyin ağrım var deyin endişelensin biraz. Vicdanıyla oynayın ki bi vicdanı olduğunu hatırlasın. Mümkünse ağrınız onun yapmadığınız için surat yaptığı bi anda dediğini yaparken başlasın bakalım kemdini suçlu hissedecek mi
Çok kızıyorum böyle şeylere.

Iste apatalik bende, naz yapamiyorum, cilve hic yapamiyorum. O gün mesela yine yemek yok diye sura asdi, sonra disarda yemek yedik ve ben ödedim ama beyfendi hala surat yapti bana ya.. inanilmaz bisey vallah.
Agrim sancim var desem inanmazki

Back
X