hamilelikte 20 kilo ve üzeri alanlar

ben hamilelikte değilde emzirme döneminde kilo alanlardanım şuan 20 kilo fazlam var :53::53::53: sütüm az bebeğime günde 1 yada 2kez mama takviye etmek zorunda kalıyorum... yemezsem dahada azalıyor... ne yapacağımı şaşırmış durumdayım geçen seneki kiloma dönmek çok istiyorum... emzirirken nasıl kilo verebilirim? nasıl dikkat edebilirim kızlar ne olur bi akıl verin bana...................................................................

canım dereotu çok süt yapıyormuş onu denedinmi yada sabah aç karnına çörek otu 2kaşık üstüne su iç hem zayıflatıyor hemde bol bol sütün oluyormuş allah yardımcın olsun

yazmana bakilirsa o yemene ragmen cok iyi veriyorsun.bu form caylari falan sütü ve bebegini etkilemiyormu???ben doktora gittim kabizlik icin ilac verdi ama 2 gün ictim sykildim:)))1 haftadir falan iyi gidiyor ama gene tatmin edici degil:))))iyi yanliz olmadigima sevindim gercekten hamilemiyim diye düsünmeye basladim yani:)))dedigin dogru olabilir belkide bagirsaklar dolayisiyla oluyor bu kasik agrisi...bunu hic düsünmemistim.ben geceleri zaten yemek yemiyorum benim aliskanligim ezelden beri zaten 6 7 den sonra yemek yeme huyum yoktur.suda iciyorum günde 3 litre yürüyorumda yemegide bi kahvalti ve ögle yemegi yiyorum tatlida arada bi cikolata atiyorum agzima:))))ama neden veremiyorum bu kilolari anlamiyorum yesil caya baslicam ama kafein oldugu icin cesaret edemiyorum siyah cay mesela hic icmiyorum cünki bebegim uyumuyor cay ictigim zaman yesil cay icsem ne olur acaba_:))))yesil cay kilo vermek icin süper ama bi denemem gerek aslinda bebegim nasil tepki verecek..

geçmiş olsun canım kabızlık kilo yapıyor ben 1senede ekmek makarna pilav hiç yemediğim halde düzenli beslendiğim halde yani 1senede tam 13 kilo aldım... sana önereceğim akşam yatarekn 1elma ye sabahta aç karnına 1kaşık su iç kazbızlığa azda olsa ii geliyor en azından diğer ilaçlar yada çaylar gibi bebişe zarar vermez

yazmana bakilirsa o yemene ragmen cok iyi veriyorsun.bu form caylari falan sütü ve bebegini etkilemiyormu???ben doktora gittim kabizlik icin ilac verdi ama 2 gün ictim sykildim:)))1 haftadir falan iyi gidiyor ama gene tatmin edici degil:))))iyi yanliz olmadigima sevindim gercekten hamilemiyim diye düsünmeye basladim yani:)))dedigin dogru olabilir belkide bagirsaklar dolayisiyla oluyor bu kasik agrisi...bunu hic düsünmemistim.ben geceleri zaten yemek yemiyorum benim aliskanligim ezelden beri zaten 6 7 den sonra yemek yeme huyum yoktur.suda iciyorum günde 3 litre yürüyorumda yemegide bi kahvalti ve ögle yemegi yiyorum tatlida arada bi cikolata atiyorum agzima:))))ama neden veremiyorum bu kilolari anlamiyorum yesil caya baslicam ama kafein oldugu icin cesaret edemiyorum siyah cay mesela hic icmiyorum cünki bebegim uyumuyor cay ictigim zaman yesil cay icsem ne olur acaba_:))))yesil cay kilo vermek icin süper ama bi denemem gerek aslinda bebegim nasil tepki verecek..

geçmiş olsun canım kabızlık kilo yapıyor ben 1senede ekmek makarna pilav hiç yemediğim halde düzenli beslendiğim halde yani 1senede tam 13 kilo aldım... sana önereceğim akşam yatarekn 1elma ye sabahta aç karnına 1kaşık bal içkazbızlığa azda olsa ii geliyor en azından diğer ilaçlar yada çaylar gibi bebişe zarar vermez

ben sütümü elimle sağdım. zamanla göğüsteki sertleşmeler kalmıyor o yuzden elimle sağmayı bıraktım. zaten bebek büyüdüğü için daha rahat emiyor, bogulmalar yaşamıyoruz çok şükür. her 2 saatte bir emzirmeye devam..

kilolarını takma kafana bebek için yararlı olan besinleri azar azar ye. doktorum banada kızardı ama bak ne oldu bebeğim 3 aylık oldu ben 76 kiloyum. 24 kilo gitti bile şimdiden. doğumdan sonra sütüm artıcak deyip onu bunu yeme zaten sütü etkileyen birşey değil. bol bol su iç ve yediğine dikkat et yeter. evham yaptığıma deymemiş diyorum şuan, hamileliğimde karnımdaki bebeğimi üzmüşüm o kadar. bebeğin her 3 saatte bir anne karnında beslenmesi lazım o yüzden böyle beslenmeye çalış. kahvaltıda cevizini hiç eksik etme, sütünüde. yediğin içtiğin doğal şeyler olsun, abur cubur yiyip içme. şu an düşünmen gereken sadece bebeğin. hele bir doğsun, yavaş yavaş 1 yılda verirsin kilolarını. hem seninkiler ikiz daha çok dikkat etmen lazım. ama doktorun söylediğine takılıpta üzme kendini, ben çok üzülürdüm. zaten 1 ay sonra eski kiloma dönersem bi ziyaret etcem ben o doktoru :27:

inşAllah canım 3 ayda 24 kilon gitti ya darısı da bana diyorum başka ne diyeyim elini başımıza sür....

22 kilo almıştım.doğumdan çıkınca 61 kd idim. doğumdan sonra 2 ayda eski kiloma döndüm.şimdi 49.700 üm.

dert etmeyin.doğum yapınca 10 kg gidiyor.doğumdan sonra da ödemler gidiyor.eski kilonuza dönersiniz yada üç beş kilonuz kalır .

hele bebek doğsun verirsiniz.süt olsun diye herşeyi yemeyin.bol su için ve dinlenin

22 kilo almıştım.doğumdan çıkınca 61 kd idim. doğumdan sonra 2 ayda eski kiloma döndüm.şimdi 49.700 üm.

dert etmeyin.doğum yapınca 10 kg gidiyor.doğumdan sonra da ödemler gidiyor.eski kilonuza dönersiniz yada üç beş kilonuz kalır .

hele bebek doğsun verirsiniz.süt olsun diye herşeyi yemeyin.bol su için ve dinlenin

kesinlikle katılıyorum bol su ve stressiz bir dönem..

ay cok sevindim bir sür yorum yazilmis..söyle okudugum ve aklimda kalanlara cevap yazayim. nikleriniz aklimda degil kusura bakmayin.ben baslarda sütümü freedom gibi elimle sagdim gögsün dolu olunca elinle siktigin gibi fiskiriyor süt zaten.simdi kizimda büyüdü daha cok emiyor bazen gerek bile kalmiyor sagmaya.sadece benim bebegim geceleri ALLAHIMA sükürler olsun deliksiz uyuor ve gögüslerim bosalamadigi icin cok doluyor ozaman elimle sagmakta yetmiyor.ben 3 ayligina eletrikli süt sagma makinesi kiraladim ve onunla sagiyorum.

emzirirken kilo alan arkadasim...freedoma katiliyorum yine benimde sütümü yediklerim etkilemiyor hic bir arkadasinda yazdigi gibi dereotu haric.dereotu yedigim zaman deli gibi sütüm oluyor ic camasiri falan hak getire:)))her yemeginde salatanda dereotu yemeni tavsiye ederim böylelikte cok yemek zorunda kalmaazsin.rezene cayida cok süt yapiyor.böyle yeme ataklarin oldugu zaman kalorili seylere uzanacagi zaman bebeginin o yiyeceklere ihtiyaci olmadigini düsün ne bilim istahini kapatacak seyler yemeye calis kuru yemis kuru meyve süt gibi seyler yiyebilirsin ataklarinda..biliyorum emzirmek cok aciktiriyor bende tutamiyorum kendimi ama dikkat etmek lazim...

Freedom senin gibi olmayi ne cok isterdim..nerdeyse ayni zamanda dogum yaptik ama sen aldin basini gidiyorsun kiskaniyorum valla nazarim deymesin sana.ben 83üm hala ha gitmesine gidiyor ama senin kadar verebilseydim 76 olsam hamilelikten önceki kiloma döndüm derim ben:)))))kabizlik sorunumu hala halledemedim iki gündür sirf sebze agirlikli besleniyorum pirasa corbasi ispanak püresi falan biraz iyidi bugün.nedense bana kayisi mayisi keten tohumuda fayda etmiyor..ilaclar bile etmiyorki dogal seyler niye etsin:)))biraktim artik kendi haline kafayi taktikca hic cikamiyorum afedersiniz tuvalete.

liptonun kayısılı form çayı var bulabilirsen al oradan. hergün çıkartıyor en azından gün aşırı. bağırsaklarım çık tembel bu çok iyi geliyor. bu arada çok teşekkür ederim ifsumnadial. kendimi çok iyi hissediyorum kilo verdikçe. boyumun kaldıracagı bir kilodayım. 10 kilom kaldı 3-5 aya gider diyorum. ara ara bende de duraklamalar oluyor. tatlı krizleri falan sonra tam gaz devam ediyorum diyete. fazlalıkları verdikten sonra 60 a düşmeyi çok istiyorum, bakalım bu karatay diyetiyle yiyerek başarabilecek miyim?

liptonun kayısılı form çayı var bulabilirsen al oradan. hergün çıkartıyor en azından gün aşırı. bağırsaklarım çık tembel bu çok iyi geliyor. bu arada çok teşekkür ederim ifsumnadial. kendimi çok iyi hissediyorum kilo verdikçe. boyumun kaldıracagı bir kilodayım. 10 kilom kaldı 3-5 aya gider diyorum. ara ara bende de duraklamalar oluyor. tatlı krizleri falan sonra tam gaz devam ediyorum diyete. fazlalıkları verdikten sonra 60 a düşmeyi çok istiyorum, bakalım bu karatay diyetiyle yiyerek başarabilecek miyim?[/QUOmerhaba benimde iki aylık oglum var.
emziriyorum lipton kayısılı form çayı demişin.bir zararı yok degilmi.malum emziriyorum
cevaplarsa çok sevinirim .
şimdiden teşekkürler.:nazar::16:

merhaba benimde iki aylık oglum var. emziriyorum lipton kayısılı form çayı demişin.bir zararı yok degilmi.malum emziriyorum
cevaplarsa çok sevinirim .
şimdiden teşekkürler.:nazar::16:

bi zararı olmadı ama hergün 2 tane içme 1 yeterli, arada bir de ara ver. daha doğrusu bebeğin kakasına bak derim ben. bişiler yerken içerken öyle yapıyorum. bebeğide isal etme..

peki kızlar son 3 ayınızda ayda kaç kilo alıyorsunuz veya aldınız bunu hatırlayan ya da hesaplayan var mı?

ben 8inci ayin sonuna kadar 18 kilodaydim tam 9 ayima girdim o haftasi 3 kilo aldim ve doguma kadar 4 kilo daha yani en cok 9uncu ayda aldim 7 kilo.hemde benim istegim disi oldu kendi kendine kilo oldu ama bu su ödem vs vs.di yani benim vücudum 9uncu ayda kilo almadi.ben ne yaptiysam ilk 4 ay yaptim kendime:))))yedikce yedim..ilk 4 ay tam 8 kilo aldim.5 6 7 8 inci aylar 10 kilo ve 9uncu ay 7 kilo..toplam 25 kilo:)))))o 4 ay dikkat etseydim bukadar kilo almazdim cok pismanim 2incide kesinlikle daha bilincli olucam bu konuda snra ugrasiyoruz..

kızlar ben 76da takıldım şimdiye kadar 20 kilo verdim ama geçenlerde moralim çok bozuktu tansiyonum falan düştü sütüm tak kesildi, kızım mama kabul etmiyor mecbur yemeye başladım tatlıları pekmezleri. siz nasıl devam ediyorsunuz diyet ve spor yapıyormusunuz.ben korkuyorum tekrar sütüm azalır diye

Hatırlamıyorum ama cok hızlı almıştım. Ayda 4-5 kilo filan..

ben 8inci ayin sonuna kadar 18 kilodaydim tam 9 ayima girdim o haftasi 3 kilo aldim ve doguma kadar 4 kilo daha yani en cok 9uncu ayda aldim 7 kilo.hemde benim istegim disi oldu kendi kendine kilo oldu ama bu su ödem vs vs.di yani benim vücudum 9uncu ayda kilo almadi.ben ne yaptiysam ilk 4 ay yaptim kendime:))))yedikce yedim..ilk 4 ay tam 8 kilo aldim.5 6 7 8 inci aylar 10 kilo ve 9uncu ay 7 kilo..toplam 25 kilo:)))))o 4 ay dikkat etseydim bukadar kilo almazdim cok pismanim 2incide kesinlikle daha bilincli olucam bu konuda snra ugrasiyoruz..

ben son ayımda 8 kilo almıştım toplamda 30 kilo aldım

büyük kilolar konuşuoruz valla zaten 13 kilo aldım 6 ayımı bitirirken hatta 13.5 da diyebiliriz bu ayın sonunda bitiricem 6 ayımı doktora gittik bebişlerim iyi gebeliğimin 25 haftasındaydık geçen hafta oğlum 861 gram kızım 804 gram normalde bu haftada 650-700 gram arası olmaları gerekirmiş.ben çok sevindim bebişlerim iyiler çok şükür biraz tansiyon sorunu yaşıyoruz sadece 14/9 du bir iki gündür ama 2 gündür 13/7 ye geldik tuz muz kestim bir çok şeyi zaten beslenmeme çok dikkat ediyorum neden çünkü başlarda da çok kilo aldım ben ilk ay 0 kilo
ikinci ay 1,7 kg
üçümcü ay 3,30 kg
dördüncü ay 3,50 kg
beşinci ay 3,70 kg
altıncı ayın ilk 27 günü (bu gün 27 ağustos) 0,90 kg aldım inşAllah fazlasını almam ama alacağım kesin işte son 3 aya giriyoruz hayırlısıyla bebişlerin durumu iyi inşAllah bizlerde iyi oluruz ama ayda 4-5 kilo alırsam çok büyük bir şey olurum yaaa... son aylar çok önemli inşAllah çok kilo almam ne diyeyim alıcam gibi görünüyor...

Back
X