hamilelikte 20 kilo ve üzeri alanlar

Kesinlikle katılıyorum sana..Sadece suyla olacak iş değil bu..Ben 20 kilo aldım hamileliğimde..17'sini verdim bile..Üstelik yemeğimden de hiç kesmedim..Hala daha sütüm var ve bebeğim emiyor..Risus, siz bu şekilde konuşarak belki de istemeyerek kötü örmek oluyorsunuz..Sizin kuzeninizin metabolizması daha farklı çalışıyor olabilir, onu bir başkasına hele ki yakında anne olacak bir bayana örnek göstermek büyük hata..Lütfen yaşamadığınız şeyler hakkında yorum yaparken daha dikkatli olun..

İfsumnadial..sakın gıdandan kesme..bebiş emebildiği kadar süt emsin..Onun aldığı her damla sağlığı için inanılmaz önemli çünkü..Kendini de sakın kasma..Hele bir doğsun bebeğin sağlıkla, sonrası kolay..Verirsin kilolarını, rahat ol..:nazar: Bebişin için koştururken nasıl gider kiloların anlamazsın bile..Benimkiler öyle gitti:1:

Valla ben de çevremde cok dudyuyordum butun iş su yemekle alakası yok diye ki bunu en çok da diyetisyenler söyler. Ben de emziren arkadaşıma gaz verip kendi diyetisyenime yonlendirdim. Kızcagız 1 ayın sonunda idyetisyeni nasıl bırakacağını şaşırdı. Gunde nerdeyse 3,5 lt su içmesine rağmen sütü azaldı artı daha da önemlisi sütünün kalitesi çok azaldı. Diyetine baktıgınızda oyle aman aman az bir diyet listesi de değildi yani, baya baya sütü proteini sebzesi bol bir diyetti ama etkiledi maalesef

8 eylülde doğum yaptım.71le hamile kaldım 96 ile doğuma girdim yani 25 kg aldım :( şimdi 82 kiloyum. 5 ayda ancak 14kg verebildm.çok yavaş veriyorum bu arada birde hipotiroid çıktı kilo vermem durdu diyebilirim.tam olarak yemeyi de bırakmış değilim dieyete yeni başladım ama tam uyamıyorum ona da. arada kaçamaklarım oluyor işte onuda bırakırsam diyet tam anlamıyla olacak inşallah o zaman verebilirim.

8 eylülde doğum yaptım.71le hamile kaldım 96 ile doğuma girdim yani 25 kg aldım :( şimdi 82 kiloyum. 5 ayda ancak 14kg verebildm.çok yavaş veriyorum bu arada birde hipotiroid çıktı kilo vermem durdu diyebilirim.tam olarak yemeyi de bırakmış değilim dieyete yeni başladım ama tam uyamıyorum ona da. arada kaçamaklarım oluyor işte onuda bırakırsam diyet tam anlamıyla olacak inşallah o zaman verebilirim.

5 ay da bende senin civarinda kilo vermistim 16 17ydi sanirim evet yavas gidiyor ama biraz disini sykinca gidiyor kilolar fazla stres yapmaya gerek yok bence :) ben suan 20 kilosunu verdim 6 kilo kaldi hamilelik öncesine bakalim nekadar zamanda vericem o 6 kiloyu :)

bende 49 dan 70 e çıktım. 21 kg aldım tam. ekimde doğum yaptım 14 ü gitti 7 si kaldı. doğum sonrası sadece 6.5 verdim . ev işi v.s. derken bu kadarı gitti anca

istesenizde istemesenizde hele ki emziriyorsanız 6 ayda eski kilonuza donuyorsunuz dert etmeyin:ssz:
ilk bebegımde 23 kilo aldım 6.ayda tekrar normal kiloma döndüm:19:

merhaba

ben 4,5 ay da 11 kilo aldım 20 kiloyla bitirirsem iyi olur diye düşünüodum ama yazılanları okuyunca 20 yide gecicem galiba :((

toplam 36 kg aldım:(( gebelik şekeri çıktı ve çok şiştim.6.ayımız bitti hiç dikkat etmediğim halde 16 kg ı gitti.vucudun kendine gelmesi 1 yılı alır demişti doktorum.Bebeğim sağlıklı olsun da kilolar gider yavaş yavaş inşallah.emziren anneler daha kolay verir diyorlar ben 4 ay zorla emzirebildim :(

Ben 56 ile başladım 82 ile doğuma gittim birde erken doğdu bebeğim 36+1 de. 33. Haftada da bi doğum tehlikesi atlattık hastanede yattım 4 gün 6 serum yedim. Bu kadar kilo almama rağmen oğlum 2.610 doğdu.

Boşuna takmıştım kiloları 40 mız yeni çıktı 12 kg gitti bile. Boyum 1.68 64 olsam yeter bana :)

kızlar bende haftasonu hamile olduğumu öğrendim yani evde test yaptım kan testini bu akşam yaptırıcam ama galiba hamileyim :)
tek sorun 73,3 kiloyum :( benim gibi böyle olan var mı ? kilo almamak için en azından ilk 3 ay için ne yapmam gerekir

kızlar bende haftasonu hamile olduğumu öğrendim yani evde test yaptım kan testini bu akşam yaptırıcam ama galiba hamileyim :)
tek sorun 73,3 kiloyum :( benim gibi böyle olan var mı ? kilo almamak için en azından ilk 3 ay için ne yapmam gerekir

Hayırlı olsun öncelikle, bende 71 le hamile kaldım şuan 6 aylık hamileyim. 8 kilo aldım şuana kadar oda sürekli dikkat etmeme rağmen :( Benim hiç mide bulantım olmadı ve ilk 2 ayda 4 -5 kilo aldım millet verirken ben aldım şeker çıktı ödem oldu. Sonra dikkat ettim 20. Haftaya kadar almadım şimdi tekrar almaya başladım. Sana tavsiyem eğer mide bulantın olmazsa hiç kilo almadan ilk 3 ayı atlat düzenli beslen şekeri çıkar hayatından. Mide bulantın olursada ilk aylar kilo verirsin fakat o bulantılar geçince bi anda yemeye başlıyosun ve hızla kilo alıyosun onada dikkat et. Kolay grlsin şimdiden

teşekkür ederim Aysbozz benim daha 3-4 haftalık bulantım olmuyor veya daha başlamadı mı bilmiyorum?
şuan çalışıyorum pek düzenli beslenemiyorum ama 2 hafta sonra işten çıkıcam o zaman dikkat edebilirim herhalde
ama endişelerim çok fazla :(

teşekkür ederim Aysbozz benim daha 3-4 haftalık bulantım olmuyor veya daha başlamadı mı bilmiyorum?
şuan çalışıyorum pek düzenli beslenemiyorum ama 2 hafta sonra işten çıkıcam o zaman dikkat edebilirim herhalde
ama endişelerim çok fazla :(

Sakın endişelenme, endişelenmek sadece işleri daha da zor kılar. Lütfen ama lütfen şekerli, unlu şeylerden ve özellikle çikolata,cips ve koladan uzak dur. Az az ve sık ye. Yani 2-3 saat arayla muhakkak birşeyler ye. Sabah mutlaka yumurta , peynir, ceviz ve süt. Aralarda yoğurt. Ana yemek olarak sebze ve et. Bunları sakın ihmal etme. Yürüyüş şart. Hem fazla kilo almanı hem de ödemi engeller. Bunun dışında bol bol dinlen. Sakın detaylı ev temizliğine falan gireyim deme. Sadece gerekli işlerini yap. Zaten gebeliğin ilerledikçe yapamayacaksın. Baktın fazla kilo alıyorsun hemen bir diyetisyene git. İlk 3 ayda aşırı kilo alan duymadım. Asıl 3. aydan sonra mide rahatlayınca geliyor kilolar. İnsanların "sen 2 canlısın yemelisin" yada "bebeğin canı çeker" gibi laflarına ne olur kulaklarını tıka. Öyle bir şey yok. Evde olunca beslenmen düzene girer merak etme.

çok haklısın bu sabah evden çıkmadan kahvaltımı yaptım normalde gelip poğaça falan yerdik şimdilik normal yediğim şeylere devam ediyorum abur cuburu çıkarttım sadece hayatımdan dediğin gibi evde olunca daha fazla dikkat edebilirim :) süt yoğurt yiyorum önceden ağzıma koymazdım hamile olduğumu öğrenmeden 1-2 ay önce yemeğe başladım içime doğdu herhalde :)
ama lıght yoğurt ve süt yiyip içiyorum onların tadı daha az yoğun oluo bi zararı olmaz umarım :(

Hamile kaldigimda 63 kiloydum, dogum sabahi 86 kilo. 23 kilo aldim. Dogum sonrasi cok dikkat ettim. Suyu cok bol icip sekerli seyler yemedim ilk 40 gunde 19 kilo vermistim. Gorenler hasta oldum sandi. Su anda 66 kiloyum 4,5 ay oldu. Henuz adet olmadim. Adet olunca da baya odem gidiyo diyorlar merakla bekliyorum

Ben 26. Haftadayım ve 20 kilo aldım ne yapsam durmuyor ağlıcam artık yaa nasıl vercem kaç kiloyla doğum yapcam ve etrafımdaki insanlarda sürekli aa ne kadar kilo almışsın diyip duruyo hamileliğimin tadını çıkaramıyorum

Ben 26. Haftadayım ve 20 kilo aldım ne yapsam durmuyor ağlıcam artık yaa nasıl vercem kaç kiloyla doğum yapcam ve etrafımdaki insanlarda sürekli aa ne kadar kilo almışsın diyip duruyo hamileliğimin tadını çıkaramıyorum[/QUOTS

Selam ben su an 40. haftamin icerisindeyim, ve toplamda 32 kilo aldim, ve dikkat ettigim halde, bunye meselesi sanirim. Hele son 2 ayda istem disi yemesen bile cok hizli bir sekilde kilo aliniyor sanirim, her hafta 1 veya 1,5 kilo aldim.
Hamile kaldigimda 59 kilo idim simdi 91kg yum. Cok sinir bozucu bir durum ama herkes once bi saglikla dogumunu yap verirsin diyor. Umarim oyle olur, Dogumdan sonraki ilk gun ben duzenli beslenmeye kararliyim, sutum olsun diye bol su icmek bile yeterli bence, sonucta bu kadar depolanan kilo var arti, Insallah hepimiz saglikla bebeklerimize kavusur bir an oncede istedigimiz kilomuza geri doneriz :))

Benim 20. Haftam 13 kilo aldım. Daha yolun yarısındayım :((( benim ellerim ve ayaklarım da şişiyor ödem var. İnşallah ödemdir çoğu. Çünkü ben hamileligimi 4. Haftada öğrendim ve 7. Haftafa ben bu kiloların 5 kilosunu almıştım ve ödem de ozaman başladı.

Back
X