Hamilelikte akdeniz anemisi taşıyıcılığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Crnpi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Crnpi

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
206
192
23
35
iyi günler kızlar. 20 haftalık hamileyim ama şöyle bir sorunum var: talasemi taşıyıcısı olduğum için her zaman kan değerlerim düşüktü. Hamileliğimi öğrendiğimden beri demir hapı kullanmama rağmen hemoglobin değerim hızla düşmeye devam ediyor. Doktorum kan nakli olacağını söyledi böyle giderse ama benim yapabileceğim bişey var mı sizce? Bu durumda olup hemoglobin değeri yükselen var mı?

Aynı durumdayız canım bende Akdeniz anemisiyim ilk hamile kaldığımda 11.2 idi kanım gittikçe düştü 9.2 şu an ve yarın kontrolum var 1 ay önceki değer bu kimbilir ne kadar düştü kan ilaçları o kadar iyi beslenmeye rağmen düşüyor doktor doğuma girmeden kan nakli olur böyle giderse dedi korktum ya yan etki ederse diye aklıma kötü şeyler geliyor malesef yarın sorcam bakalım riskleri var mı kan naklinin

Aynı durumdayız canım bende Akdeniz anemisiyim ilk hamile kaldığımda 11.2 idi kanım gittikçe düştü 9.2 şu an ve yarın kontrolum var 1 ay önceki değer bu kimbilir ne kadar düştü kan ilaçları o kadar iyi beslenmeye rağmen düşüyor doktor doğuma girmeden kan nakli olur böyle giderse dedi korktum ya yan etki ederse diye aklıma kötü şeyler geliyor malesef yarın sorcam bakalım riskleri var mı kan naklinin
Canım insallah cok dusmemistir. Benim 8.5 di bundan 1 ay once dusun simdi kimbilir kactir. Bilgi aldiktan sonra yine buraya yazabilirsen cok sevinirim.

Canım dün randevum vardı kızımın gelişimi iyi çok şükür tahlilleri yapıldı bakmaya korktum kağıda ama inan çok mutlu oldum 9.4 olmuş kanım hgb.
Demir ferittin iyi zaten bizde hgb düşük oluyor biliyorsun zaten canım ben taze kara üzüm içtim 2 günde bir sonra haftanın 2 günü et 1 günü baklagil 1 günü yeşil mercimek bu çok önemli ye mutlaka 1 günü balık yiyerek geçirdim sende dene bakalım birde tahin helvası yedim günde 2 dilim ceviz ile çok kilo almışım ama napim kilo moral bozmuyor kansızlık bozuyor sağlık gibisi yok çünkü 16 kilo almışım 34.haftaya girdim aslında çok da değil ya aman boşver

Sabahları 2 yumurta yedim hergün ncanımm inşallah seninde yükselir kanın

Canım dün randevum vardı kızımın gelişimi iyi çok şükür tahlilleri yapıldı bakmaya korktum kağıda ama inan çok mutlu oldum 9.4 olmuş kanım hgb.
Demir ferittin iyi zaten bizde hgb düşük oluyor biliyorsun zaten canım ben taze kara üzüm içtim 2 günde bir sonra haftanın 2 günü et 1 günü baklagil 1 günü yeşil mercimek bu çok önemli ye mutlaka 1 günü balık yiyerek geçirdim sende dene bakalım birde tahin helvası yedim günde 2 dilim ceviz ile çok kilo almışım ama napim kilo moral bozmuyor kansızlık bozuyor sağlık gibisi yok çünkü 16 kilo almışım 34.haftaya girdim aslında çok da değil ya aman boşver
Canım cok sevindim senin adina. Az kalmis zaten kilolari verirsin onu takma hic kan degerlerimiz daha onemli suan. Darisi basima diyelim o zaman cok tesekkur ederim ☺

Inşallah canım darısı başına olsun güzel Beslen bakalım hem doktor kan naklini sordum sana da bilgi olsun o en son çare ilk demir serumu ile yükseltiriz kanını çok düşerse demişti yani serum demir yüklemesi yapılıyormuş canım banada bilgi ver olur mu durumunu.

Canım ya bendede var o hastalık. Şuanda hamileyim ama hcg değeri düşük çıktı sadece 30... doltora göre 5 haftalığım ama bence gec döllenme oldu bende diye hissediyorum... sendede değerlerde üşüklük varmıydı??? Acaba bu hastalığımla alakılımı düşük olmasının?

Back
X