HAMİLELİKTE BEBEK EĞİTİM BAŞLAR

Ayvayı bende duyduğumdan beri tüketmeye çalışıyorum hergün yusuf suresi çocuğun güzel olması için diye okumuştum bir yerlerde dualarıda senden duydum araştırdım biraz inşallah okurum çok sağol canım
 
Ben sürekli kuranı kerim açıyorum o şuan duyuyor çünkü ileride çok ilgisi olsun istıyorum manevi huzur hem onunla sürekli konuşuyorum bi klasik müzik var zekasını açıyormuş onuda arada sırada dinliyorum o sağlıklı olsun diye bol bol ceviz yiyorum fındık yiyorum o çok sevdiğim nutellamı bıraktım çok sağlıklı beslemiyorum onun için... Parfüm sıkmıyorum makyaj yapmıyorum kısa egzersizler yapıyorum bu şekilde
 
daha ne olsun şekerim
 
daha ne olsun şekerim

Bu arada sana çok teşekkür ediyorum ben okadar güzel konular açıyorsunki çok güzel şeyler yazıyorsun çok pozitif birisin gerçekten Allah seni hiçbir zamam utandırmasın kendin gibi iyi insanlarla karşılaş hep inşallah
 
Sağol balım Allah hepimizden razi olsun
 
Selam Aleykum kızlar.. öncelikle çok güzel bi konu olmuş .. bununla ilgili 'her anneye lazım' kitabını temin ederseniz çok güzel olur..
Ben ilk 4 ay peygamber ahlakli olması için 70 enbiya, 70 insan süresi okudum..
Şimdi günlük bir cüz okuyorum.. 500 yasin de okuyacağım Allahın izni ile..
Sabahları salavat getirerek 21 kuru uzum yiyorum.. iş yaparken fln denk gelirsm erkam fm de mukabele saati oluyor onu dinliyoruz..
Risalei nur dan Asa-yi Musa yi okumayi düşünüyorum çünkü sihir ispirtizma gibi şeylere birebir..
Dediğim kitap da doğumun kolaylasmasi için de bilgiler var..
Gayret bizden, Tevfik Allah' tan
 
Maşallah kızlar yaptıklarınızı okuduklarinizi gördükçe ben pek bir sey yapmiyomusum gibi hissettim Süpersiniz ya maşallah Allah im azminizi isteğinizi arttirsin sizde gördükçe böyle şeyler insan şevke geliyor ben de hatime başladım bir de Peygamberimizin hayatını okuyorum
 
seymasahin Luluuu94 mihmandar87 Allah im ya size o kadar çok imrendim ki inşallah bütün anneler böyle bilinçli yetistirirler evladını yeni nesil maneviyati güçlü vicdanli ahlaklı insanlardan olussun isterim ne güzel olmaz mı en iyi eğitimci ANNE dir hiç bir maddi karşılık beklemez ANNE. çocuklarını """insan""" olarak yetiştirmek en büyük hayalidir . Allah im hepimizin yardımcısı olsun hayaliniz yasantiya dönüşsün İNŞALLAH
 
Amin inşallah canım evet ne güzel olur tek dileğimiz ahlaklı imanlı bireyler bırakmak dünyaya Rabbim muvaffak eylesin inşallah
 
İstanbul''un Vefa semtine adını veren manevi gönül eri Şeyh Vefa Hazretlerinin bir oğlu varmış. O zamanlar İstanbul''da çeşmeler yapılmadığı için su, evlere kırbalarla taşınıyormuş. Şeyh Vefa Hazretlerinin oğlu da sucuların su kırbalarını iğne ile deliyormuş. Bu hareketini uzun süre devam ettirmiş. Sucular, şeyh oğlu olduğundan şikâyet etmek istemiyor, sabır gösteriyorlarmış ancak bir gün içlerinden biri dayanamayıp durumu Şeyh Vefa Hazretlerine anlatmış.

Şeyh Vefa Hazretleri buna çok üzülmüş. Oğlunun kırbasını deldiği sucuların hepsini çağırıp zararlarını ödemiş. Gönüllerini almış. İşlenen bu suçun çocuktan değil, ya kendisinden ya da çocuğunun annesinden kaynaklandığını söylemiş.

Hanımına durumu anlatınca işin aslı ortaya çıkmış. Hanımı; henüz oğluna hamileyken aşerdiği için, komşusunun bahçesindeki ağaçta bulunan bir meyveyi iğne ile delerek suyunu emdiğini anlatmış. Şeyh Vefa Hazretleri hanımını hemen helallik alması için komşuya göndermiş. Kadın komşusuna durumu anlatıp helallik istemiş. Komşu, "Birkaç damlanın lafı olmaz." diyerek hakkını helal edince Şeyh Vefa Hazretlerinin oğlunu ikaz etmesine bile gerek kalmamış. Helallik alındıktan sonra çocuk iğne ile kırbaları delmeyi kendiliğinden bırakmış.

Bu kıssa hamilelik dönemindeki eğitimin, annenin hâl ve davranışlarının çocuk üzerinde nasıl bir etkiye sebep olduğunu anlamamız için en önemli kıssalardan biridir. Hayatında helal ve harama azami dikkat eden bir anne/ baba bu dikkatini birkaç lokma ile de çiğnemiş olsa bu hali doğrudan çocuğunu etkileyecektir. Tıpkı bunun gibi büyüklerine saygıda kusur eden, kul hakkına dikkat etmeyen bir anne/ babanın da ileride çocuğundan saygı beklemesi, kul hakkına hassasiyet istemesi abesle iştigal olacaktır.

Anne adayları hamilelik dönemini en güzel şekilde değerlendirmeli, çocuğunda görmek istediği hâl ve davranışları büyük bir özenle kendisi sergilemelidir. Avrupalı bir anne, çocuğunun Bethoven gibi olması arzusuyla hamileliği süresince bebeğine Bethoven dinletiyorsa neden Müslüman bir anne en iyi Kur''an hafızları ile doğmamış çocuğunu eğitmesin ki? Kur''an ve meali ile, adap ve ahlak kuralları ile, Esma-ül Hüsna ve anlamları ile geçecek bir hamilelik, çocuğun zihni gelişimini iman ahlakı üzerinde şekillendirecektir. Doğumundan sonra gelecek eğitime de güçlü bir ön hazırlık olacaktır.

Unutmayalım, temel ne kadar sağlam olursa yapı da o denli dayanıklı olur.
 
Ne kadar güzel bir konu olmus Allah razı olsun.bende namazlarimi kılıyorm elhamdülillah her namazdan sonra ve firsat buldukça elimi karnima koyup salavat getiriyorm bos zamanlarimda kuran dinliyorum ve bebisime dinletiyorum.
Ayrica kuran hatmime de basladim öğrendiğim zaman cok şükür
Simdilik yaptiklarim bu kadar :)
 
Seni tebrik ederim çok yerinde bir konu olmuş kardeşim. Rabbim hepimize hayırlı ,imanli evlatlar yetiştirebilmeyi nasip etsin inşallah. .
 

Seni tebrik ederim çok yerinde bir konu olmuş kardeşim. Rabbim hepimize hayırlı ,imanli evlatlar yetiştirebilmeyi nasip etsin inşallah. .
sizler gibi iman dolu kalbe sahip anneler olduğu müddetçe evlatlar da hayırlı ahlaklı evlatlar olur eminim Allah im hepimize o güzel günleri göstersin her şeyin hayırlısıni versin
 
Ben de bugun cuma dedim bebeğim le bunu esmaul Hüsna ile kutlayalim dedim açtım internetten çocuklar için esmaul Hüsna yi o karnımda ben de onunla dinledik sonra başka ilahiler e baktık ya çocuk ilahileri çok güzel ya . HAYIRLI CUMALAR
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…