- 15 Mayıs 2013
- 265
- 229
- 323
kızlar bende 4 haftalık hamileyim. 3 haftalıkken başladı nefes alamama burun tıkanıklığı hala devamm ediyor. şu an tuzlu su çektim ama burnum açılsada sanki göğsümde bir tıkanıklık var. viks zararlı olurmu bebeğe. ne yapmalıyım. kızlar birde siz hamileliğnizde hiç simit yediniz mi
ben de 27. gebelik haftası içindeyim. 5 aydır burnum tıkalı çok zorlanıyorum,hep ağzımdan nefes alıyorum,sinus rinse aldım herşeyi denedim fayda etmedi, ilaç olarak dr otrivine verdi 1-2 gün kullan dedi hiç fayda yok gene tıkalı burun bntları da işe yaramadı... bunu yaşyıp sağlıkla bebeğini kucağına alan anneler de yazarsa sevinirim çözüm bulabildiniz mi? bir de en merak etttiğim ve evham ettiğim şey acaba biz böyle sıkıntı öekerken bebeğe yeterince oksijen gidiyor mu acaba bilen ve ya dr soran varsa acil cevaplarsanız sevinirimherkese sağlıklı hamilelik ve doğumlar diliyorum..
Konuyu hortlatmak istemezdim ama şu an tam 23 haftalik hamileyim. Yaklaşik 1 aydir burun tıkaniklıği hat safhada. Bunun hamilelik hormonlarinin burun sinuslerini sisirmesiyle ilgili oldugunu soyledi kbb doktoru. Evde kimyasal deterjan kullanma yumusatici kullanma. Bulasik makinesi tableti kullanma karbonat kullan filan dedi hatta giydiklerin bile toz tutmayacak seylerden olsun dedi. Ama tabi hepsini yapmak mumkun degil. Tonimer diye bir sprey verdi ki cok pahali. Onun muadili otrinatura aldik. Bu zamana kadar otrivine kullaniyodum o da kimyasal ve asil sorun kimyasal olmasindan daha kotu burundaki kan damarlarini büzerek daha rahat nefes almasini sagliyormus bu spreyler. Ama bir sure sonra burun kaslari tembellesip kendini hepten saliyormus bu yuzden surekli kullanilmamaliymisherkeze merhaba arkadaşlar benim sorunum burun tıkanıklığı 22 haftalık hamileyim ve lk aylarımdan itibaren bu sorunu yaşıyorum geceleri uykudan kalkıçak kadar kötü yani dr söyledim deniz suyu verdi ama hiç işe yaramadı onun yerine novarisin burun spreyini kullanıyorum ama o 5 gunden sonra kullanılması yasak ama ben 3 aydır kullanıyorum ve malesef ne yapcagımı bılmıyorum kullanmadıgımda cok kotu tıkanıyorum ve sizden yardım bekliyorum
çok tıkanık olunca onlar çözüm olmuyor, size iyi gelmesine sevindimBendede aynı sorun var otrivine bağımlı kalmıştım ama organik sirke yı su ile karıştırıp burnuma çekiyorum çok iyi geliyor bir deneyin derim. Yada yada tuzlu suyu
ben de deniz suyu denemek istedim ama burnum o kadar tıkalıydı ki başka bir şehirden gelene kadar mikrop ürer de daha beter olur diye denemedimBenim de saman nezlem var.Sürekli burnum tıkalı geziyorum.Geçen 10 gün boyunca tıkaniklık yüzünden tat ve koku kaybı yaşadım.O derece bıktırdı beni.Deniz suyu dedi doktor.Kullandım ama faydasını çok görmedim.Eşim denizden su getirdi onunla yıkama yaptım o işe yaradı.Şuan gün içinde bir açık bir tıkalı idare ediyorum.Geceleri çok fena sol tarafıma yatınca hissediyorum tıkanıklık tek taraflı kayıyor ve bir taraf açılıyor.Atık yaşam kalitemi düşürüyorki geçen sene sinüzit,burun eti ve burun içi kıkırdak eğriligi ameliyatıda oldum ama alerjim olduğu için hiç işe yaramadı.Hala tıkaliyım.artık burun tıkalı olunca konuşma şeklimde değisti
Allah yardımcınız olsunKonu başlığı açılalı çok olmuş ama şu an da benim gibi hamile olup burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bir çok anne adayı vardır eminim. O yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim çünkü ben bir aydan fazladır bununla uğraşıyorum ve çok fazla araştırdım insanın böyle yaşayanların tecrübelerine ihtiyacı oluyor☺ Ben zaten burnumla ilgili yıllardır sorun yaşıyorum ameliyat da oldum ayrıca alerjik bir yapımda var ama bir şekilde idare ediyordum ancak hamileliğimin 10. Haftasından beri şu burundan çok çektim şu an 16. Haftamdayım. 3 kez kbb doktoruna gittim burnum çok kötü ödem yapmış hamilelikten. biri otrivine verdi ve onun dışında da açan olmadı ama o da çok zararlı ve bağımlı hale getiriyo ne yazıkki zor da olsa en son çöpe attımTabi bununla beraber deniz suyu otrinatura gibi daha doğal şeyler denesem de fayda etmedi. En son gittiğim doktor bi çaresi yok geçmesini bekleyeceksin dedi bi çare nasorinse sprey verdi sadece. ben bununla beraber okuduğum yazılarla bi umut papatya buharı yapmaya başladım. Sabah akşam yaptım ve 3. Gün nispeten rahatlamaya başladım. Tam olarak sprey mi huhar mı iyi geldi emin değilim ama en azından daha iyiyim☺Tamamen mükemmel uyuyamıyorum hala ama en azından bütün gece uyumamaktan iyidir zaten şu an devam ediyorum buhara belki gün geçtikçe daha iyi gelmeye başlar. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz gerçekten çekilir gibi değil hiç mide bulantısı çekmedim çok şükür ama diyorum keşke midem bulansaydı da nefes alabilseydim. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, bence bu papatyayı deneyin derim☺
pardon ya, benim konum sandım cevap veriyorum herkese :)Konu başlığı açılalı çok olmuş ama şu an da benim gibi hamile olup burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bir çok anne adayı vardır eminim. O yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim çünkü ben bir aydan fazladır bununla uğraşıyorum ve çok fazla araştırdım insanın böyle yaşayanların tecrübelerine ihtiyacı oluyor☺ Ben zaten burnumla ilgili yıllardır sorun yaşıyorum ameliyat da oldum ayrıca alerjik bir yapımda var ama bir şekilde idare ediyordum ancak hamileliğimin 10. Haftasından beri şu burundan çok çektim şu an 16. Haftamdayım. 3 kez kbb doktoruna gittim burnum çok kötü ödem yapmış hamilelikten. biri otrivine verdi ve onun dışında da açan olmadı ama o da çok zararlı ve bağımlı hale getiriyo ne yazıkki zor da olsa en son çöpe attımTabi bununla beraber deniz suyu otrinatura gibi daha doğal şeyler denesem de fayda etmedi. En son gittiğim doktor bi çaresi yok geçmesini bekleyeceksin dedi bi çare nasorinse sprey verdi sadece. ben bununla beraber okuduğum yazılarla bi umut papatya buharı yapmaya başladım. Sabah akşam yaptım ve 3. Gün nispeten rahatlamaya başladım. Tam olarak sprey mi huhar mı iyi geldi emin değilim ama en azından daha iyiyim☺Tamamen mükemmel uyuyamıyorum hala ama en azından bütün gece uyumamaktan iyidir zaten şu an devam ediyorum buhara belki gün geçtikçe daha iyi gelmeye başlar. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz gerçekten çekilir gibi değil hiç mide bulantısı çekmedim çok şükür ama diyorum keşke midem bulansaydı da nefes alabilseydim. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, bence bu papatyayı deneyin derim☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?