Hamilelikte çatlak oluşumunu önleyici krem

ttaytt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
720
102
323
ya kızlar herkes bana 3. aydan itibaren koruyucu çatlak kremi kullan diyor. 9 haftalık hamileyim ve 50 kilo ile hamile kaldım derim çok ince ve açık tenliyim. siz önlem amaçlı krem kullanıyor musunuz?kullanıyorsanız hangi kremi kullanıyorsunuz?

buna benzer bir konu daha açılmıştı. doktorlar değişik değişik kremler veriyorlar canım. bununla birlikte en çok ve en ortak kullanılanlar badem yağı, kayısı yağı, kakao yağı, buğday özü... benim doktorum bir krem yazdı fakat eğer bunu kullanmak istemiyorsan verdiğim yağları karıştırıp sürebilirsin dedi. tek başına kullanmak istersen kakao yağını ve badem yağını öneririm am ahepsini de karıştırıp kullanabilirsin dedi. ben onları aldım, karıştırdım kullanıyorum. 17 haftalık hamileyim ben de. yeni kullanmaya başladım. bu arada o kozmetik krem 35 liraydı sanırım, şu saydığım yağların hepsi 20 lira tuttu, onlara ek olarak bir de ceviz yağı almıştım bu arada, onu da attar kız önerdi.

2 marka Lierac veya Mustela: arkadaşlarım tarafından test edildi onaylandı, sıra bende :) Ben bir süre kakao yağı kullandım, şimdi Lierac aldım. Lierac kampanyalı olarak 49 TL(100 ML), Mustela kampanyalı 3 tanesi 160 TL(her biri 200 MLlik yani 3x200 ML). Normalde tanesini 75-80 e satıyorlar, kampanyalı fiyatlarını o yüzden yazdım.
Ben de beyaz ve ince tenliyim. 3-4.aylarda karın ve göğüste kaşınma başlıyor zaten, kremi de o dönemde kullanmaya başlıyorsun. Özellikle kaşındığı zaman tırnağınla kaşımayacakmışsın dikkat et.. Çok dayanılmaz olursa masaj yapar gibi kaşırsın. Kakao yağının kokusu bana ağır geldiğinden bırakmak istedim. Lierac iyi oldu kokusuz, ama Mustela nasıl bilmiyorum.

Son düzenleme:
ben Roc un hamilelik çatlağı önleyici yağını kullandım 3. aydan itibaren sabah-akşam.. 36. haftaya kadar çatlağım olmadı. sonra resmen 1 günde çatladım. gözlerime inanamadım..
kremler çatlamayı önlemiyor sadece azaltıyor. çatlayıp çatlamamak tamamen derinin yapısı ile alakalı. benim hiç krem kullanmayıp hiç çatlağı olmayan arkadaşımda var...

mustelada çok işe yarıyormuş. hamileyken kullanmadım.

doğumdan sonra mustelanın serisini kullanıyorum baya topladı.

beyaz tenliler esmerlere oranla büyük ölçüde çatlıyor

bende talyanın hamileler için çatlak önleyici bitkisel yağını kullandım bebe yağı kullandım vazelin kullandım liearac kullandım hemde öylesinede değil düzenli günde iki kere sürdüm sonuç: bikini bölgesinden göğüslerime doğru uzanan boylu boyunca yırtıklar :) ne yaparsan yap kar etmiyor anlayacağınız

Bende doktorumun tavsiyesiyle lierac kullanmaya başladım 4.ayda ama doktorum ne yaparsan yap çatlağı önleyemezsin demişti dediği gidi oldu.30 haftalık olduk ama bütün vücudum çatlak içinde..

Bu kampanyanın gecerli oldugu firma yada adresi verebilirmisin lütfen... teşekkürler

Doktorum hiç pahalı kremlere gerek yok dedi.
Kaliteli bir bebe yağı kullan dedi.Günde 2 bazen 3 kere masajla uyguluyorum.
Bebe yağı kullanıp da hiç çatlamayan birçok arkadaş tanıyorum .
Tavsiye ederim.

ben galenic in elancyl die hamileler için çatlak önleyici kremini kullanıyorum.
şu ana kadar hiç çatlağım olmadığı için memnunum,ama bu neticede yapısal bişey,kimisi hiçbişey kullanmıyo vehiç çatlamıyo,kimiside dünyaları sürse de çatlıyo..
ben son zamanlar iyice deri gerilmeye başladığında ilave olarak bebe yağıyla masaj yapmayı fln düşünüyorum
yaşayıp görcez bakalım

bende bugün 2 kutu elancyl vergetures aldım...benim arkaşaım kullanmıştı onda bir çatlak dahi oluşmadı hatta vücudu yatkın çatlağa daha öncelerden kilo alımlarında oluşuyodu 1 kaçtane...ama gebeliği tamamen elancyl sayesinde çatlaksız atlattı...
ben 14 gün boyunca liarac kullandım oda etki edecek gibi ama yorumlara bakılınca genel olarak etki edende var etmeyen de ..ondan bunda karar kıldım bende ne kadar etki eder bilmiyorum ama yaşayıp görcem..ben esmer tenliyim bence esmer tenlilerde daha fazla çatlak oluşuyo çevremdeki kişilerden yola çıkarak söylüyorum..ve bende gebelik öncesinde bile çatlak vardı popomda bacaklarımda ama göğüs ve göbeğimde olmasına dayanamam...inş etki eder..bence yapısal olsada tedbirli olmakta önlem almakda yarar var...

Bu kampanyanın gecerli oldugu firma yada adresi verebilirmisin lütfen... teşekkürler

mustela: hepsikampanyada.com, lierac: strawberry.net(bu siteden alırsan biraz geç geliyo, yerli bi site vardı ama adını unuttum, hatırlayınca yazarım onu da)

Hatırladım :) kozmetikmarket.com

Son düzenleme:
ben maleseff geç kaldımm hamileliğimin başında başladı çatlaklarr alt tarafım iptal üst tarafımı kurtarmaya çalışıyorum zeytinyağı kullanıyorum bakalım şimdilik çok az bi çatlak var sonumuz ne oalacak

Peki sizce yaglar daha dogal degil mi kremlere gore?

kuzenim eczacı. mustela kullandı. toplam 20 kg almasına ve önceden kilo alıp vermesiyle oluşan çatlaklarına rağmen hamilelikte hiç çatlağı olmadı.
ben de mustela kullanmayı düşünüyorum. 3 tane 150 ml kremi180 tl ye verecek bana

Cenin benim ilk hamileliğinde ben de çatlamalardan çok korkuyordum 4 tüp lierac bitirdim ama yimese çatır çatır çatladım çünkü cildim müsait beyaz tenliyim litre litre su içtim yürüdüm her hün duş aldım ama çatladım genetik birazda

Hatta gittiğim bi Prof bu çatlar bebe yağı basem yağı ile önlenmez diye bana hava atmıştı oysaki 3. Aydan beri lierac krem kılkanıyordum

Mrb kızlar bende aktardan yağ karışımı aldım 4. Ayımdan beri kullanıyorum karışımın içinde; kayısı çekirdeği yağı, buğday yağı, tatlı badem yağı, çilek yağı, susam yağı, argan yağı, gliserin yağı ve kakao yağı var hepsi büyükçe bi şişenin içinde. Her akşam yatmadan önce sürüp biraz bekliyorum. Gün içindede eğer kaşıntım olursa ki çok nadir oluyo sebamed çatlak kremi sürüyorum. Şuan 7 buçuk aylık hamileyim çok şükür çatlağım yok. Bu arada cildim çatlamaya çok yatkın hamilelik öncesi kalçamda ve bacağımda ufak çatlaklarım vardı onlardada şuan gözle görülür bi azalma var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…