Çok güzel şeyler yazmışsınız teşekkür ederim tabiki önerilerinizi uygulayacağım siz kaç yıllık evlisiniz ? Bende sevgimi sonsuz hissettiren birisiyim. Onu sevdiğim için ailesini de başımda geZdiriyrum karşılığında kendi aileme öyle olmasını istiyorum ve oda öyle olmayı deniyor ama eşim kıskanç yapısı yüzünden annemi diğer damadından ablamı nişanlısından kıskanıp laflar çıkarıyor ( olmayan seyler üretiyor ) bende ailelerle görüşmeme kararı aldım ben ailemi kendim göreyim sende öyle dedim önce tamam dedi sonra ucu kendine dokununca düzelticem herşeyi tamam diyerek konuyu kapattı. Bundan sonra aileme haftada iki kez gidiyorsak birinde onunla birinde onsuz gidicem şuan ailemde ona kırgın ve küstüler inşallah herşey normale döner. Aileler ile kırgın olunca evlilikte de tam tamına huzurlu olamıyor insanÖnce düzeltmek için bir şeyler deneyin enn son ayrılığı düşünün.yuvayı dişi kuş yapar eşin ilgi bekliyorsa ona iki katı ilgi göster."sana ailem değil ben lazımım ve sen bu hayatta benim her şeyimsin eğer istersek bu yuvayı dünyanın en güzel yuvası haline getirebiliriz" gibi kalbe dokunan sözler de..önce sen değiş ki o da değişsin çok gerilim oluyorsa sık sık ailenle bir araya getirme..bilmiyorum ama gerçekten de aile de herkes de bir tarafta eş bir tarafta olunca her şey çok daha güzel oluyor.benim eşimin sözü ferman gibidir mesela en değerlim o ve ona da öyle hissettiriyorum yoksa benim de mükkemmel iyi bir ailem var ama önce eş..
Çok geçmiş olsun düşüncesizce ve sinirle yapılan şeyler bir canın hayatını riske sokuyor ama bunu sinirleri geçince anlıyorlar. Bu hafta doktora gideceğim kalp atışını dinlemeye umarım bir sorun yoktur çünkü 2 gün öncesine kadar yaşadığım bulantılı halsiz günlerim gitti inşallah bebeğimin kalbini duyarım ona birşey olmamıştır. Ki Allah korusun doktorda olumsuz yönde birşey duyarsam direk ordan avukata gidip boşanma davasını açacağım5 haftalik hamileyken esim cok siddetli yere itti basima vurdu o gunden beri kanamali lekelenmeli vs. Seklinde gebeligim suruyor . Dusuk riskim var 15 haftalik olmasina ragmen. Hemen dr gitmelisin
O asla ailesi ile mesafeli olamıyor her haftasonunu ailesiyle plan yapıyor onlarla geçiriyoruz. Annesi ne dese onu yapıyor ya teyzesigildeyiz ya annesigildeyiz bir gün olsun gitmek ister misin diyerek fikrimi almadı. Yanında oturduğum halde telefonu eline alıp Cumartesi den annesini arıyor ve yarın ne yapıyoruz diyor. Yanı başındaki ben. Eşi. Hiçbirşey sorulmuyor annesi teyzene gideriz diyorsa tamam diyor bana da yarın teyzemdeyiz diye haberini veriyor çok can sıkıcı bir durum. Ve kaynanam Benim ailemden rahatsız oluyor sevmiyor. Eşim bu yüzden biz annemler de olsak annesi arayıp sorduğunda evdeyiz oturuyoruz diyor. Annemler bizde olsa ,iyiyiz tv iZliyoruZ kimse Yok biz varız sadece diyor ve ben buna kaç kere şahit oldum artık bıktım kaynanamın benim evime gelen aileme dahi karışmasından ve eşimin onun duymasını istemeyip yalan söylemesinden. Hala eşim ve ben bir aile değiliz. Eşimin ailesi annesigil bende tekim sanki.Ne sen nede o aileleri karistirmayin. Eger o ailesinden mesafeli olmayi basarabiliyorsa Sende ayni fedakarligi yapmalisin.En azindan cocuk dogana kadar sabret. Mahkemeye gitsen bosansan velayet islemi dogmayan cocuga olmaz.Dogsun sonra bosanmayi dusunursun, Az daha sabir goster o cocuk senin yol arkadasin umidin olucaktir
Evet canım Allah evimize huzur eşlerimize anlayış hoşgörü ve sakinlik versin inşallah yuvada huzursuzluk çok zorCanım öyle iyi anliyorum ki seni inanAllah yardimcimiz olsun çok zor heleki hamileyken zaten hormonlardan dolayı yeterince kırılgan oluyosun herşeyi takiyosun bide böyle eş çok zor gerçekten
ne alaka hamile kalmak ile özgüven sahibi olmak cidden rahatsız bir kocan var Allah seni kurtarsın ya da bir an önce eşine akli denge versinBebeğimi çok ama çok istedim. Eşimde her zaman bebek isterdi. Olana kadar baya zaman geçti ve artık vazgeçmişken oldu. Her zaman değilse de sık sık bu sorunu yaşardık ve iyice büyüdüğü günlerde hamile olduğumu öğrendim çok sevindim çok da düşündüm şimdi nasıl olacak diye. Ve eşim daha ilk günden bir sohbet açıldı konuşurken sende bir öz güven oluştu kendine güven geldi hayırdır diyerek benimle kavga etti. Daha sonra bin kere özür diledi. Tam kararımı verdim eşim gerçekten hasta. Yapıyor ve yaptığı an pişman olup özürler diliyor ağlıyor
Amin canım bende aynısını diliyorum kendime ya düzelsin yada bir an önce bitsin diye dua ediyorum bakalım hangisi olacakne alaka hamile kalmak ile özgüven sahibi olmak cidden rahatsız bir kocan var Allah seni kurtarsın ya da bir an önce eşine akli denge versin
Evet canım Allah evimize huzur eşlerimize anlayış hoşgörü ve sakinlik versin inşallah yuvada huzursuzluk çok zor
Inan ki yerden göğe kadar haklisib canim Bende aynilarini yasiyorum. Belkide sen en dogrusunu yapiyorsundur. Allah yardimcimiz olsun insallah .Boyle insanlardan tez zamanda kurtuluruz umarim....O asla ailesi ile mesafeli olamıyor her haftasonunu ailesiyle plan yapıyor onlarla geçiriyoruz. Annesi ne dese onu yapıyor ya teyzesigildeyiz ya annesigildeyiz bir gün olsun gitmek ister misin diyerek fikrimi almadı. Yanında oturduğum halde telefonu eline alıp Cumartesi den annesini arıyor ve yarın ne yapıyoruz diyor. Yanı başındaki ben. Eşi. Hiçbirşey sorulmuyor annesi teyzene gideriz diyorsa tamam diyor bana da yarın teyzemdeyiz diye haberini veriyor çok can sıkıcı bir durum. Ve kaynanam Benim ailemden rahatsız oluyor sevmiyor. Eşim bu yüzden biz annemler de olsak annesi arayıp sorduğunda evdeyiz oturuyoruz diyor. Annemler bizde olsa ,iyiyiz tv iZliyoruZ kimse Yok biz varız sadece diyor ve ben buna kaç kere şahit oldum artık bıktım kaynanamın benim evime gelen aileme dahi karışmasından ve eşimin onun duymasını istemeyip yalan söylemesinden. Hala eşim ve ben bir aile değiliz. Eşimin ailesi annesigil bende tekim sanki.
Amin canım inşallah, ya kurtulalım yada Allah içlerine biraz iyilik versin de düzelsinler. İnsan erkek arkadaşından zor ayrılıyor , eş olunca daha zor ve hamilelikte olunca. İnşallah eşlerimiz düzelir dua ediyorum sürekliInan ki yerden göğe kadar haklisib canim Bende aynilarini yasiyorum. Belkide sen en dogrusunu yapiyorsundur. Allah yardimcimiz olsun insallah .Boyle insanlardan tez zamanda kurtuluruz umarim....
Çok sağol içim rahatladı iyiki burası var. Doktor randevumda yaklaştı zaten, kanama olsa hemen giderdim ama olmadı çok şükür. Sende hamile görünüyorsun bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah güzel stressiz bir hamilelik geçirmen dileğiyleBu arada bildiğim kadarıyla 7 haftalıkken karnın daha alt bölgelerinde ve çok iyi korunuyor Allah yar ve yardımcımız olsun içini ferah tut kımseye pabuç bırakma
Evden gidemediğim için o oturma odasına gidince ben yatak odasına, o yatak odasındaysa ben oturma odasına geçtim sürekli böyle oldu. Konuşmak istedi oturdum dinledim yeniden özür diledi ve herşeyi düZelteceğini söyledi. İnanmak isterdim ama artık inanmıyorum dedim göreceksin falan dedi. Tamam dedim geçtim. Bende de fiziksel şiddet dayak tarzında Yok ama itme kalkma oldu canım ve söylediğin gibi sözel hakaretler küfürlü konuşmalar oldu. Bende çocuk evlilik kurtarır asla diyemiyorum böyle düşünenlerinde yanlış düşündüğünü savunuyorum. O yüzden doğurayım iyi oluruz diyemiyorum acaba gitsemde çocuğum daha mutlu mu büyür diye düşünüyorum. Yada annede kal babada kal ikiye bölünür kalbi daha hırçın ve psklojisi bozuk bir çocuk mu olur. İnsan ne düşüneceğini şaşırıyor. Tek olsam düşünmem ama artık yalnız değilim. Sende üzülme kime söylesem her evlilikte olur bizde de oldu düzeldi bak pamuk oldu diyorlar. İnşallah bizde çok geç olmadan bu cümleyi kurabilirizBen de senin gibi bir durum içersindeyim bir ay ayrı kaldık ve o arada hamile oldugumu öğrendim kesinlikle çocuk evliliği kurtarır mantığında bir insan değilimdir öğrendiğim de bile konuşmuyorduk ama aklıma kesinlikle aldırmak gelmedi ben de fiziksel şiddet yok ama sözel bir sürü hakaret ben kesinlikle suan biyere gitmem zaten ailem şehir dışında yola çıkamam. Yerinde olsam umursamam ve tartışmaya girmeZdim aynı ortamda bulunmamaya çalışırdım doğru zamanı beklemeli
Evet canım bende çok üzülüyorum kendime asla hiçbir eşine bağlı ve ailesine düşkün kadın bunları hak etmez. Eşim rahatsız buna kanaat getirdim eğer birşeyleri düzeltebilirsek kesinlikle bir doktor tavsiyesi almayı önereceğim umarım kabul eder. Yoksa bu şekilde zaten ilerleyemiyoruz. Kullandığı sözler, düşündüğü paranoyak ve şizofrence düşünceler beni de kendisinden soğutuyor uzaklaştırıyor. Bazen de üzülüyorum ona çünkü kendine de zarar veriyor bu şekilde yanlış düşünceleri ile. Özünde çok içli merhametli ve iyidir. Ama insanlara karşı güveni zayıf çevresinin ona sahte olduğunu düşünüyor. Beni seviyor gibi yapıyor sevmiyor yada arkamdan konuşuyor tarzında seyler söylüyor. En çok da benim aileme karşı yapıyor bunu. Olmayan şeyi ürettiğinden hem ailem üzülüyor hem ben. Bu kez evimiz huzurlu olamıyor bu sebeplerden. Nasıl düzelecek hiç ama hiç bilmiyorumcnm cok üzüldüm haline eşin normal değil yuva yikmak kolay değil tabi ama böylede olmaz bi süre ayri kalin kafa dinleyin hemen ilk baba evine gidince bosaniyoe sayilmazsin ona da brz ders olur belki gözü korkar ama hep yapiyo hem yanindasin adamda diyordur ben buna naparsam yapim ztn yanımda
Ben genellikle aileme anlatmamaya çalışıyorum ama eşim suratından hemen belli eden bir insan. Ailemin evinde yemek yemeğe hazırlanırken annemin bir sözü için küsüp evi işim çıktı diyerek terk etti. Annem babam herkes şok oldu. İşinin çıkmadığını herkes biliyordu çünkü haftasonuydu ve telefonu dahi çalmadı. Herkes ne oldu diye birbirine sormaya başladı. Sonra eşimden bana bir mesaj geldi yarım saate hazırlan eve gidiyoruz. Bunun üzerine de işim çıktı deyip eve dönmeyince ve evimize çıkmayıp beni kapıdan alıp gidince herkes herşeyi anladı. Zaten bu huyunu onlar da biliyor çok dikkatli davranıyorlar. Sizin anneniz eşinize oğlum yemek sıcakken dürüm yap bi tane derse eşiniz annen bana masada oturma böyle ayakta ye bizle masada oturma demek istedi diye düşünür mü. Benim eşim böyle düşünüp evden hışımla çıkıp gitti. Annem üzgün babam üzgün ben ağlıyorum. Yoruldum artık herşeyi yanlışa çekmesinden dedim. Ailemle huzurlu bir gün geçiremiyorum. Ne Zaman annemlere gitsek ablan saate baktı artık gidin demek istedi. Annen bugün benimle soğuk konuştu birşey mi var gibi sayamayacağım şeyler oluyor. Aileme üzülmekten kendime üzülmekten eşime karşı doluyorum. Tabiki eşime hak vermeyi istiyorum bazen de veriyorum tamam diyorum annem yaşlı Benimle bile bazen ters konuşuyor Gül geç diyorum tamam diyor ama yeniden aynı şeyler. Benimde zoruma giden kayınvalidemin tüm samimiyetsizliğine , sahteliğine, ara ara ordan burdan dem vurarak bana laf dokundurmasına , evime gelecek misafire bile kendi karar vermesine rağmen eşim üzülmesin diye ona katlanmam. Son derece Güler yüzlü olmam. Bende bunu hazmedemiyorum. Ben onun şeytan annesine katlanırken o benim melek anneme bahaneler kötülükler buluyor. Ben bir gün tüm fesat fitneliğine rağmen kayınvalidemi ona karşı şikayet etmemişken annen de böyle dememişken benim zavallı anneme laf etmesi kanıma dokunuyorCanım sana tavsiyem ailelere her sorununuzu anlatmayın, yansitmayin.
Onlar sana belli etmezler ama içten içe kırılırlar.
Bazen ortamda olan ufak şeyleri bile siz yanlış anlamışsınız diyip geçiştir.
Çünkü öyle bir gün geliyor ki bakmissin ne esinin neden ailenin birbirine saygısı kalmamış hatta sen tam herşeyi düzeltebilecekken bir bakmışsın aile bağı kopmuş.
Herkesin mükemmel olmasını elbette bekleyemeyiz bazıları da cins işte.
Kendini çok yipratmadan o dengeyi sen koru ve sakın kavgalarinizda o demiş olsa bile sen cevaben EE SENIN AILENDE ŞURDA ŞUNU YAPMİSTİ deme kıyaslama yapma kadınlar bazı şeyleri unutabiliyor hiç yaşanmamış kabul edip yaşantılarına devam edebiliyor ama erkekler asla.
Bide biraz empati kurarak dene mesela aileler bir aradayken eşinin sitem ettiği şeyleri gözlemle acaba gerçekten yanlış anlayacağı bir durum varmı diye ? Belki gerçekten ailende bu duruma sebebiyet veriyor ve sen bunu göremiyor olabilirsin.
Ben zamanın da çok korudum ailemi toz kondurmam derler ya tıpkı öyle.
Sonra sadece oturup gozlemledim ve haklı yönlerini yakaladım.
O her sitem ettiğinde sen kendi ailene bak önce der 1 saat çene yapardım ama eşimin uzaklaştığını fark ettim hem kendi ailesinden hem benim ailemden ve benden.
Şimdi gülüp geçiyorum. Gayette mutluyuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?