Hamilelikte deri döküntüsü

balperisi

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009
2.165
777
363
Herkese selamlar
12+4 gunluk hemileyim.Gecen haftadan beri gogus altimdan gobegime kadar olan bolgede,deri dokuntusu ve kasintim var. Demir ilaci ve gebelik vitamini kullaniyorum.Yan etki olarak ortaya cikiyor belki bilemiyorum.
Henuz kilo almaya baslamadim.Gobegimde belli olmadi, catlak baslangicindan suphelenmedim ama sizlere sormak istedim ayni sorunu yasamis olan var mi?
Simdiden cok tesekkur ederim.

Son düzenleme:
:2:Son birkac gundur kirmizi cizgiler beliriyor.Harita gibi.
Hic kasimiyorum.Acaba catlama baslangici olabilir mi?

Mutlaka karnina surdugun bir sey olmali. Dediklerin basima geldi. Kirmizi harita gibi bir sey oluyor sonra geciyor. Bir sey alerji yapiyor ama nedir ben de anlayamadim.

karnın küçük olması bir şeyi değiştirmiyor bende dedim karnım büyüyünce koruyucu krem kullanırım 4 ayda karnım yoktu hafif çatlama oldu bebek yag kullnadım durdu.

Mutlaka karnina surdugun bir sey olmali. Dediklerin basima geldi. Kirmizi harita gibi bir sey oluyor sonra geciyor. Bir sey alerji yapiyor ama nedir ben de anlayamadim.

Cevabin icin cok tesekkur ederim.
Umarim catlak degildir.Yani eger catlaksa 3.ayda boyleyse acikcasi kalan 6 ayda bilemiyorum nasil olur.
Deigim gibi aksamlari cok bariz artiyor.Karnima surdugum bebek yagi var ama surmeyi biraktim alerji yaptigindan suphelenerek fakat halen devam ediyor.Boyle kilcal damar gorunumunde bir suru kirmizi cizgiler oyle kasiniyor ki.

Son düzenleme:
karnın küçük olması bir şeyi değiştirmiyor bende dedim karnım büyüyünce koruyucu krem kullanırım 4 ayda karnım yoktu hafif çatlama oldu bebek yag kullnadım durdu.

Cevabin icin cok tesekkur ederim.
Bi belirip bi kaybolmasi dusundurd:44:
Catlak baslangici bu sekilde mi oluyor acaba?Ilk gebeligim olunca bilmiyorum da.
Doktor randevuma biraz vakit olunca sizlere sormak istedim.

mutlaka krem yada bebek yağı var. doktoruna sor çatlak için krem önerir sanıyorm bnm doktorum bana önerdi biraz pahalı sigorta karşılamıyor.son ayımda çatlak yok denilcek kdr az. umarım çok çatlağın olmadan bebeğini kucağına alırsın

Tesekkur ederim.Ben abd deyim ve burda doktorum su kremi kullan demiyor.(urun reklamina giriyormus)
Kakao yagi kullanabilirsin demisti,zaten genetik vucudunda catlak olusacaksa krem kullansan da olusacak, sen nemli tutmaya bak demisti.
Eczaneye gittim, eczacida yani sekilde.yani su kremi kullan demiyorlar malesef.
Farkli bir kakao yagi almaya karar verdim bende.
Senin icin sevindim.Insallah bebegini saglikla kucagina alirsin.

Ben hem doktorun önerdiği kremi aldım hemde içinde karışık yağlar olan bi krem aldım. faydası oldu sanıyorum. badem yağıda iyi geldiğini duydum.

ilgilenen tum arkadaslara tesekkur ederim.Bella B Honey butter isminde bi urun aldim,catlak olusumunu onlemeye yonelik, kasintilarimi tamamen kesti ve kizariklik sikayetlerimide kesti.Simdilik ona devam etmeyi dusunuyorum.

ben 33.haftamda aynı durumu yaşadım doktorum basiscreme+advantan karıştırıp sürmemi önerdi hemenn geçirdi

Bende hamileliğimin neredeyse başından beri göğüs altından kasık gölgeme kadar pul pul deri döküntüsü yaşıyorum kaşısam kaşınacak hiçbir şekilde nemlendiriciler işe yaramadı yarın dermotolojiye gidicem.bakalım nedicek.etrafımda bunu yaşayanda yok.resmen deri değiştiriyorum.

benimde hamileliğimin 6.7 aylarında deri dökülmem vardı,göğüsümün altından ta kasıklarıma kadar derim pul pul dökülüyordu.sadece bebe yağı sürüyordum aynı zamnda kaşıntımda vardı,sonra doktorum madecassol diye bi krem yazdı 2 hafta onu kullandım geçti çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…