Teşekkür ederimhamilelikle ilgili bir şey diyemem ama eğer kendinizi kontrol etmek istiyorsanız; bunu bana dotorum önermişti,önce şiddetli bir şekilde öksürün daha sonra su için ve hava alabileceğiniz bi yerderyseniz derhal hava alıp rahatlamaya çalışın. En önemlisi o an farklı bir şeyler düşünmeye çalışın. Acaba ne bir şey olur mu bebeğe de etkisi olur mu ne yapacağım gibi şeyler düşünürseniz bencede çarpıntınız artar ve şiddetlenir. Bence yıllarca kendini kontrol etmiş biri zamana ihtiyacı olacak şekilde yine başaracaktır. :) inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Sevgiler,
Allah kolaylık versin. Sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.Merhaba hatunlar
İmzadada göründüğü gibi dokuz haftalık hamileyim
15 yıldır kalp rahatsızlığım var
Ritim bozukluğu ve onun sonucunda gelişen kalp kapağında açıklık
Şimdiye kadar bu konu beni hiç üzmedi yada endişelendirmedi aslında
Bununla yaşamayı öğrendim
Çocukluktan itibaren sınırlarımı keşfettim ve ona göre yaşadım
Aslında kısıtlamadımda kendimi
Profosyonel atletizm yaptım yıllarca
Eğlendim gezdim
Sizler neler yaptıysanız işte
Bende öyle yaşadım
Sadece ekstra ilaçlarım arada yaptığım nefes egzersizlerim vs vardı
Hamile kalınca doktorumla görüştüm ve ilaçları bıraktım
9 haftadır bir sıkıntıda yaşamamıştım
Ta ki bugüne kadar
Bugün çarpıntım oldu
Biraz fazlaydı
Normalde kendimi kontrol edebiliyordum
Bugün edemedim
Bebeğime zararı olurmu acaba diye endişelendikçe dahada arttı
Sizler nasıl geçirdiniz hamileliğinizi?
Bu tür bir rahatsızlıkla sağlıklı hamilelik geçiren varmı aranızda ?
Sanırım bir kaç hikaye duymaya ihtiyacım var
En azından stresle/endişelerinizle nasıl baş ediyorsunuz paylaşırmısınız?
Kan değerlerim normalKan değerlerinize bakıldımı?Benim demir ve troid hormonum düşük çıkmıştı.Taşikardi halsizlik ve uyku yapıyor du.ilaç kullanmaya başlayınca geçti.Kan değerleriniz normalse aman ihmal etmeyin kalp bu şakaya gelmez.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Yüksek risk olsa bende düşünmezdim ama doğuma kalp doktoruda girecekBende de kalp rahatsızlıgı var, bu yuzden hamile kalmayı düşünmüyorum.
Teşekkür ederimAllah kolaylık versin. Sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
Aslında oldukça meşgulümKardiyolog ile sık düzenli bir takip yapın
Şimdi Bebek küçük ama ileride büyüyecek
Belki bir diyetisyen sağlıklı kilo kontrolü vs de önerebilir
En önemlisi de pimpirikli olmayın
Stres daha beter yapar ya şöyle olursa diye kafada kurmayın
Mümkünse meşgul olun kendinizi bebeği vs dinleyecek endişelenecek zamanınız olmasın
Sağlıkla kucağınıza alın
Nefes egzersizleri için ders almıştımGevşeme egzersizleri yapabilirsiniz gerginliğiniz arttıkça, işe yaradığını düşünüyorum.
Nefes egzersizleri için ders almıştım
Onları düzenli yapıyorum
Bu egzersizleri doğru şekilde yapmak çok önemli
Gevşeme egzersilerinide inceleyeyim umarım doğru şekilde yapabilirim
Kesinlikle işe yarayacaktır
Teşekkür ederim
Hemen bakıyorumBilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği'nin sitesinde olanları öneririm. Rica ederim :)
Teşekkür ederimhamilelikle birlikte ortaya çıkan ritim bozukluğum var..
herşeyden önemlisi doğum yapacağınız hasatanenin, kardiyoloji bölümünün olmasına dikkat edin.
holter vs takıldı 170 i yakaladı, öleceğimi sandım..
çok fazla yorulmamaya dikkat edin, troidlerinizede baktırın tetkleyici olabiliyor ve gebelikte ilaç veriliyor bunula ilgili..
doğumdan sonrada devam etti bende, sigarayı fazla kaçırdığım zaman özellikle.
ilaç ismi yazamıyoruz sanırım ama siz anlarsınız b...c kullandım,
kendi kendimede bıraktım.. hayırlı doğumlar diliyorum
Teşekkür ederimBen kurtulamamıştım. Haftada 3 kez ultrasona giriyordum. Evim eğitim araştırma hastanesine yürüyerek 7 dakikaydı, sabah uyanıp panikleyip koşturuyordum. Aynı doktor azarlamasın diye de farklı doktorlardan randevu alıyordum, haftasonu da özele gidiyordum. Kızım doğdu ve benim tüm kaygı, stres ve huzursuzluğum ona geçmişti adeta.ilk 3 ay uyumadı, hep ağladı , çok huzursuz bir bebekti. Annenin endişesi bebeğe geçer derlerdi bende tuttu maalesef.
Şimdi 2.ye hamileyim, kızımın peşinde koşmaktan endişe duymaya zamanım kalmıyorilki delü oldu bu bari sakin, sessiz olsun diye olabildiğince stres yapmamaya çalışıyorum.
Sağlıklı bir doğum diliyorum size de.
Teşekkür ederim
Doktorum şimdiden hazır
Takipteyim
Bi aksilik olursa diye doğum içinde konuştuk şimdiden
Şimdi nasılsınız?
Çok geçmiş olsun sizede
Önerilerinizi dikkate alacağım
Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?