Hamilelikte göbek fıtığı!

Karanlik111

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
312
158
303
hamilelikte göbek fıtığı geçrien var mı? 30 haftalık hamileyim .göbek deliğimdeki ağrıyı doktora söyledim göbek fıtığı olabileceğini söyledi öncesinde böyle bir sorunum yoktu.ama henüz çok büyük olmadığı için kesin bir karara varmadık.ama buyurse bu yüzden sezaryan olabileceğini söyledi ama ben normal doğum istiyordum ne yazık ki zorunlu olursam sezeryan olacak.

merak ediyorum hamilelikte böyle bir sıkıntı yaşayan var mı? sonucu ne oldu? normal doğum mu yaptınız sezeryan mı? fıtık nasıl etkiledi neler yaptınız? cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

çok garip gerçekten bu sitedeki arkadaşlar.buraya garip gurup kayanna sorunu işte ay kısır yaptım nasıl oldu yada garip cinsel şeyler yazsam ya da kocamla ilgili aldatma hatta şüphe soerunu gibi şewyler burası dolar taşardı cevapla.konuyla ilgili hiç fikri olmayanlar bile yazardı.gelin görünki önemli bir konunda ki eminim bunu yaşayan ya da etrafında yaşamış biri vardır kimse bir şey yazmamış.gerçekten çok garip. hani insanları yargılıyorsunuzya buralarda çok görüuorum şimdi oturup o her seye yaygara koparan hatunlar kendinize dönüp bir bakın! ilgilinizi çeken konulara okuduğnuz şeylere.. o kınadığınız eleştiri yağmuruna tuttuğunuz konulara aslında ne kadar da ilgilisiniz aslında :))

ben 33 haftalık hamileyim ama ne duydum ne de yaşadım göbek fıtığı.burda da çoğu kişi yaşamamıştır bu durumu belki ondan yazmamışlardır.netten araştırdın mı,ben baktım birazda hamilelikde daha sık görülüyormuş.ama doktor da kesin bişi dememiş olabilir demiş,inşallah değildir

canım teşekkür ederim. internetten araştırdım başka dr a da sordum ama hani sonuçta yaşayan birileriyle konusmak ve ne oluğ bittiğini öğrenmek daha başka diye buraya yazdım.dediğim gibi herkes yaşamamış olabilir ama eminim çok kişi yaşamış ya da etrafnda yaşayanlar vardır.insan yaşayan birinden ne olup bittiğini dsuymak istiyor. işin komiği genelde ilgisiz olsalar hiçbir fikirleri olmasa da her konuya yazanlara takıldım ben hiç cevap gelmeyince :)
yoksa tabii ki internete de baktn başka dr da konustm.
buradki o her seye kulp takan eleştiren insanları kırıp üzecek derecelere gelenlere aslında o laf ettikleri konulara kendilerinin de ne kadar meraklı oludğunu söylemek istedim.

Slm canım fıtığin ne durumda acaba 1 sene olmus ama mesajımı görürsün inşallah. Bende de var göbek deliğim iltihaplanmıştı ağriyodu fıtık dedi Genel cerrah. Doktorum sertleşip elinle hissetmiyosan sıkıntı olmaz dedi. Ama artık sertlik ve top gibi bir şey var elimi degdirdiğimde farkediliyor hatta ince bir şey giydiğimde gozle de farkedilir bir hal aldı az da olsa. Çok ağrıyor ayakta dursam yürüsem deliği yırtılacak gibi göbeğimin büyüdükçe daha mı kötüye gider

canım ben bu yüzden sezeryanla doğm yaptım doğmdan sonra kendiliğinden geçti.acıyodu kaşınıyordu ama tabii belli olmaz doktorun ne derse onu yap sezeryanda doktor müdahale edebilir mesela onı doktorunla konuş.şimdi ezberden konuşmam olmaz bende geçti ama sende farklı olabişlir geçmiş olsun.

Benim doktorum da dedi genel cerrah cok gerekli gormezse normal dogurtcam seni dedi sezeryan düşünmüyor.
Yurusem ayakta kalsam kasiniyir ve yietilacak gibi agriyor sende de oyle miydi daha artar mi agrisi artarsa gidip erkenden alin dicem dayanamıyorum simdiden

aynen öyleydi benim de çook kaşınıyordu acıyordu..sonraki aylarda azaldı ama .sen bi genel cerraha görün o gerekli görmezse dayan zate doğuma 2 ay kalmş.çook dayanlmazsa sen blirsin tabii ama zaten az kalmş doğuma dedğim gibi.genel cerraha görnmeyi ihmal etme derim.

Çok sağol canım

Çok sağol canım
Benim çok küçük vardı fitigim hamile kaldım çok büyüdü agriyo zorlaniyorum elime kocaman yumruk gibi geliyo 3. Gebeligim diğerleri sezeryandi buda mecbur olcak ama 20 haftam daha var nasıl dayanicam bilmem.senin ağrıların azaldimi canım genelcerrah ne dedi merak ettim.salı günü doktoruna daniscam kendim için bakalım ne diyecek

Ahh canım artıyor ağrılarım. Bebek de hep oraya vuruyor morardı gobek deligimin üstü ve hafif sağ. Belli oluyo benim de uzansam top gibi. Ayaktayken de hafif bi çıkıntı hep var.
Genel cerrah bana sezeryanla alinabilir dedi ama kendi doktorum normal doğum yapacaz sana diyor dogumdan sonra geçebilir diyor. yine de belli olmaz son ana kadar.
Senin bu gebelikte mi çıktı fıtık?
Annemin ilk gebelikte olmuş sonrakilerde acı olmadı diyor. Sadece ilkte oldu dedi.

Slm cnm baya zamangecmis ama Merak ettim ameliyat oldunuz mu.ikiz gebeliğim de göbek deliğim firlamisti doğumdan sonra göbek deliğim sekilsizlendi fıtık mi değil mi bilemiorum.simdi. yine gebeyim Genel cerrah görsün dedi doktorum doğuma yakın konuşuruz dedi ben çok korkuyorum ameliyatı sezeryandan daha agriliymis siz ne.yaptiniz

e gebeyim

Ben de 25 haftalık hamileyim henüz teşhis konmadı ama belirtiler var, araştırdığım kadarıyla sezaryen esnasında fıtığa yapılan müdahale daha sonrasında baya kötü sonuçlara yol açıyormuş o yüzden doğumdan sonra genel cerrahın uygun bir vakitte (bebeğin sütten kesilmesinden sonra veya ilk 6 aydan sonra en azından) muayene ve ameliyat etmesi gerekiyormuş yama tekniği ile, bu şekilde olursa daha sonra tekrar nüksetme olasılığı çok düşükmüş ama öbür türlü çok büyük bir şekilde tekrar nüksediyormuş. Muayene olursam tekrar yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…