hamilelikte güneş koruyucu krem!!!

kızlar ben doktoruma danıştım istediini kullanabilirsin dedi... güneşin zararından daha zararlı olmayacaını ve de nette gördüm her bilgiye inanmamam gerektiğini söyledi ben daylong kullanıorum...

Kızlar ben de doktoruma danıştım, bitkisel ya da organik içerikli faktörü en yüksek olan bir güneş kremi kullan dedi, marka vs farketmez dedi..eczaneye sordum dermokozmetiklerde bulabilirsin dediler..ben de nette araştırırken chicconun anneler için olan mamma donna güneş kremini buldum, 75ml yüz için olanı 30 tl..bilginize..ben bir de dermokozmetiklerden bilgi alıcam ve en kötü ihtimalle bebekler için olanlardan almayı düşünüyorum..

Bana eczacı dermokozmetik diye Murad'ın 30 faktörlü güneş koruyucusunu verdi. Sonra içindekilere baktım, paraben paraben paraben... Her eczacı bişeyler söylüyor o anda inanıyorsunuz; sonra başkası başka bişey söylüyor, kafanız karışıyor. En iyisi çok takmamak

merhaba kızlar
benim 16 aylık kızım var
dr.una sorduk mustela veya sebamedi önerdi
bende 15 haftalık hamileyim kızımın kremlerine ortak oldum
dr.um kesinlikle yasakladı kozmetik ürünler kullanmamı
tavsiye ederim

hamileliğimde sebamed 50 faktör kullandım.. şimdi 9,5 aylık kızım içinde sebamed bebek ürünlerinden 50 faktör güneş kremini kullanıyorum.. doktor ve eczacımızın tavsiyesiyle..

sebamedi ben daha önceden kullanıyordum bebek için olanınıda kullandım ikiside bende sivilce yaptı çok yağlı kremler

Benim doktorum da 30. hafta kontrolümde marka filan söylemeden özellikle güneş kremi kullanmam gerektiğini söyledi. Yoksa lekelerin kalıcı oalcağını söyledi. Zararlı olsa kendisi tavsiye etmezdi herhalde.

Bazıları "bence sakıncası yok kullanılabilir" demiş...

Siz doktor musunuz ki milletin bebeğinin hayatıyla oynuyorsunuz?

Öncelikle bütün güneş koruyucular zararlıdır.. Zarar-yarar oranı hesaplanarak kullanılır.. Ayrıca son yıllarda güneş koruyucu kullananlar arasında tek öldürücü cilt kanseri tipi olan malign melanom ( en ağır kanserlerden kabul edilir ayrıca) vakaları artmıştır. Bu da tüm dünyada güneş koruyucuların güvenliğinin tekrar sorgulanamsına sebep olmuştur. Merak edenlere dünyanın önde gelen üniversitelerince yazılmış onlarca makale bulurum gönderirim okurlar.. Keşke önünüzde internet varken buraya hasbelkader bilgi yazacağınıza ingilizce makale tarasanız... Eminim kullandığınız birçok şeeyi kullanmazdınız...

Ayrıca, ben de daylong dahil birçok markayı cahilken kullanmıştım... Şunu söyleyeyim, gidin 10 tane güneş koruyucunun içindekiler bölümünü inceleyin, en çok maddenin daylong'da olduğunu göreceksiniz. Bazı markalar sadece iki-üç temel maddeyle yıllardır top 5 güneş koruyucular içinde kalabilirken daylong'un destan gibi uzun içeriği zaten başta korkutmuştu beni.

ınsanlar yüzlerince sürdükler ürünlerin cilt tarafından absorbe edildiğini ve bu kimyasalların cilde tamamen penetre olduğunu, oradan rahatlıkla fetusa geçeceğini bilseler en azından hamilelikte yüzlerine kimyasal bir kokteyl sürmezlerdi sanırım...

Hanfendi, hamilelikte mümkünse dışarı çıkmayın, mümkünse şapka takın, yetmiyorsa çarşafa girin,ancak bebeğinizin ve dolayısıyla kendi hayatınızı zehir etmeyin.

Son düzenleme:
bol bol domates yiyorum ve sürekli güneşteyim hiç etkilenmedim.sanırım domates güneş koruyucu kremlerden daha iyi..

bende babe nin 50 faktörlü güneş kremini kullanıyorum , şapkada taksan gölgede bile gneş ışınlarını alabiliyor cilt ...

Hanimlar bende asagidaki yaziyi internetten buldum;

a vitamini,paraben,gluten,sls,silikon,mineral yağ,1,4 dioxane,fitalat,parfüm var ise bence tercih etmeyin 30 faktör bencede çok yeterli,bu özelliklerde ülkemizde ürünler satılıyor.illaki marka önermek gerekir ise trukid,erbaviva,california baby,uv bio,badger ve raw elemnts sayılabilir.

kızlar içeriğinde benzl alchol olanlardan kaçın parabenden farkı yoktur. almayın. doktor önersede kendiniz içeriğiine bakın

evet ben de bunu merak ediyorum

hamile iken güneş kremi kullanmak zararlı mıdr?

çocuklar için olandan mı almalıyız?

hangi markalar güvenilitr?

merak ediyorum...

evet ben de bunu merak ediyorum

hamile iken güneş kremi kullanmak zararlı mıdr?

çocuklar için olandan mı almalıyız?

hangi markalar güvenilitr?

merak ediyorum...

MERHABA
öncelikle bu konuları bende çok araştırdım çevremde eczacı ve dr arkadaşım oldugu icin az cok bilgi sahibiyim.
öncelikle gebelikte çocuk ürünlerini kullanmak asla zararlı değil fakat gebe bir kadının ihtiyaçlarını karşılayamayabilir, yani yetersiz gelebilir. normal güneş kremlerine gelince de uzmanlar bile bu konuda çelişiyorlar veya farklı yorumlar yapıyorlar. neyi almamız gereken cok kesin değilken neyi almamamız gerekeni bilmemiz lazım. onlarda renk açıcı içeren ve lekeleri yok etmeyi vaat eden güneş kremleri ve markası çok bilindik olmayan güneş kremleri. çünkü markası bilinen ad yapmış kremler belli standartlarda olmak zorunda zaten. örneğin sebvamed güneş kremi de kullanabilirsiniz ancak içim rahat etsin az daha para vereyim de sağlam ürün alayım derseniz dermakozmetik grubunda olan avene ve la roche possay oneririm ben avene kullanıyorum. eğer daha da fazla para harcamak isterseniz solante pregna yı oneririm=) . o tamamen hamilelere ozel üretilmiş olan bir güneş kremi.
unutulmaması gereken bir diğer konu da kesin kötü veya kesin iyi bir krem yoktur. size iyi gelen veya size kotu gelen kremler vardır.

bu konulara detaylı değinmediği planladığım çiçeği burnunda bir blogum var. takip ederseniz sevinirim.
blogum : WaffleTadında

Son düzenleyen: Moderatör:
Dr.um banada solante pregnayi onerdi.zaten adi üstünde sadece hamileler icin uretilmis bir krem. Normalde 40 faktör avene kullaniyordum ama dr.umun tavsiyesiyle solanteye geçiş yaptım. Tavsiye ederim.

Ben yves rocher un koruyucusunu kullanıyorum. Bu markanın bitkisel olduğunu biliyorum. Ayrıca müşteri hizmetlerini aradım bilgi almak için, anti aging ürünler ve sıkılaştırıcı kremler dışında tüm yves rocher ürünleri ni hamilelikte gönül rahatlığıyla kullanabileceğimi söylediler. Her kafadan bir ses çıkacaktır sonuçta , en iyisini bulmak diye birşey yok. İnandığınız şeyi yapın Bismillah deyin yeter. Ben ilk 3 ay nemlendirici krem bile sürmedim yüzüme ellerime bebeğime zararı olursa diye endişelendim.Allah sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin hepimize.

B
Ben bioderma nin güneş kremini kullanıyorum dışarı çıkarken. Benim normalde de alerjik bi cildim var doktor kremi çıkma demişti hamile kalınca da devam ettim bırakmadım ama hiç de arastirmamistim açıkçası.
Bugün de başıma güneş geçti başım dönüyor 4 5 saattir onu araştırayım derken güneş kremi kullanımına rastladım kullandığım için ilgimi çekti konu ve burdayım

Ben şimdi 31. Haftamdayım ilk aylarda tatile gitmiştik orada güneş kremi kullandım 2 3 gün ama markayı hatırlamıyorum umarım bebeğime bişey olmamıştır Çok korktum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…