Hamilelikte Hipertiroidi LUTFEN YARDIMM.

Ay-Sel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
31
7
41
Mrb kızlar, 11 haftalık hamileyim. Tahlillerimde ST3 5.59, ST4 1.81, TSH 0.0072 çıktı dahiliye uzmanı hipertiroidi olduğumu söyledi. Propycil isimli ilaçtan günde iki tane içmemi ve kontrollere gelmemi söyledi. İlacın bebeğe zarar vermesinden korkuyorum ayrıca internette yaptığımız araştırmada bu değerlerin hamilelikten kaynaklanabileceğini öğrendim. İlacı kullanıp kullanmamakta kararsızım. Bu konuda bildiklerinizi paylaşır mısınız...

Canim bende de troid var gebelikte cikti ilac kullaniyorum ilk yirmi gun kullndim testi tekrarladi dizun yeterli geldigini doguma kadar ayni dozda icmemi kontrole gitmeme gerek olmadigi soyledi sende ihmsl etme arkdasim vrdr dr nun bildigi

Canim bende de troid var gebelikte cikti ilac kullaniyorum ilk yirmi gun kullndim testi tekrarladi dizun yeterli geldigini doguma kadar ayni dozda icmemi kontrole gitmeme gerek olmadigi soyledi sende ihmsl etme arkdasim vrdr dr nun bildigi
Canım cevabın için teşekkür ederim. Doktorlara da güvenim kalmadı artık. İki doktora gittim biri günde toplam 6, diğeri de 2 tane içmemi söyledi. 6 tane çok fazla abartmış dedi hatta. İkinci doktora gitmesem 6 tane içecektm zarar verecekti belki de bilmiyorum ki kafam karıştı. Bebeğe zarar verir mi diye korkuyorum bi de. Eşim de hamilelikten Sonra oluşmuşsa icmemen gerekiyor internetten araştırdım diyor ne yapıcam bilmiyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar suan 9 haftalik gebeyim ve tsh degerim normalin biraz altında. Alt sınır 0.40 iken benim degerim 0.38. Randevum 3 gün sonra ama saatler bile gecmiyor cok korkuyorum. Bilgisi olan varsa lütfen yardimmmm
Canım cevabın için teşekkür ederim. Doktorlara da güvenim kalmadı artık. İki doktora gittim biri günde toplam 6, diğeri de 2 tane içmemi söyledi. 6 tane çok fazla abartmış dedi hatta. İkinci doktora gitmesem 6 tane içecektm zarar verecekti belki de bilmiyorum ki kafam karıştı. Bebeğe zarar verir mi diye korkuyorum bi de. Eşim de hamilelikten Sonra oluşmuşsa icmemen gerekiyor internetten araştırdım diyor ne yapıcam bilmiyorum :KK43:

X