- Konu Sahibi bulantilihamile
-
bazen sorumluluk çok büyük geliyo..bn hala benimseyemedim son zmnlarda hareket etmeye başladı anca ısındım..bnde bu yüzden çok bunalıma girdm acaba niye böyle hissediyorum sanki bnm çocuğum değilmiş gibi..ilk hamilelik olduğundan heralde çok ilginç bi duygu..normalde duygusaldım şimdi duygularımın 10 kat fazlasını yaşıyorm..geçen yolda giderken yine aklıma geldi niye böyleyim diye başladım katıla katıla ağlamaya..eşimde napıyosun dövdümde ağlıyo fln sancaklar dedieve geldk anlattm derdimi oda gayet normal daha bişi hissetmemen görmüyosun daha tanımıyosun ama kucağına aldığında farklı olck fln dedi..neyse bnmde böyle bi sorunum var..bnde çok daralıyorum artık katlanabildiğim şeylere katlanamıyorum..birden bi yerde otururken sıkılıyorum daralıyorum kalkmak istiyorum..evde oturmak istemiyorum bzn eve girmk bile istemiyorum..çok farklı ve çok yoğun duygular içindeyim..açıkcası bzn aklımı oynattığımı bile düşünüyorum..ama normal görünmeye çalışıyorum kendimi kontrol altına almaya çalışıyorum..hamilelikten sonra eski normal hayatıma dönceğimi umut ediyorum..mrk etme yani kolay değil içimizde bi can bi insan taşıyoruz..normal olmayan şeyler olabilir tabiki ruhsal olarak farklı şekilde etkileyebilir..bzn bi çantayı taşırken zorlanıyoruz kaldıki içimizde bi insan taşıyoruz..böyle zmnlarda Allahın ne kdr mükemmel şeyler yarattığını düşünüyorum..onun içimde oluşması ve günden güne büyümesi..böyle düşününce yine ağlayasım geliyo çok ağlıyorum..bn snn içini dahada daralttım galiba
arkadaslar daha önce de uyku sorunumla ilgili yazmistim ama merak ediyorum benim gibi hisseden var mi?
sürekli kendimi tedirgin, sikintili hissediyorum. sanki nedenini bilmedigim birsey beni rahatsiz ediyoru gibi. bu normal mi? doktor hamilelik anksiyetesi diyor. bazen çok yogun hissediyorum hiç bir yere sigamiyorum eve gitmek istemiyorum yalniz kalamiyorum falan.
lütfen cevap yazin tek miyim? hamilelik öncesi hiç böyle sikintilarim yoktu. sanki eski halime dönemicekmisim gibi, ya geçer mi acaba dogumdan sonra. bu sorumlukluk mu bu kadar zorladi anlamiyorum.
bu arada 18. haftamdayim.
bende daha yeni 7 haftalık offffffffffff ama sinir krizi geçirir gibi ağlar mı insan yeni yeni oldu sinirimden dün yataktan yatağa atladım damacana kaldırdım saatlerce ağladım offf yaa sakinleşince çok pişman oldum bi şey olmamıştır di mii
saol gerçekten rahatlattın beni bi şey olmamıştır di mi
arkadaşlar 1 aydır öyle bir bunalımdayım ki sanki tek ben yaşıyomuşum gibi geliyo. şu an 25.haftamdayım. 20. haftalara doğru ara ara kapalı yerde daralma ve nefes alamıyo hissi yoklamaya başlamıştı. bi gün sabahtan akşama kadar evde yalnız kaldım ve o gün içerisinde 2 kere nefes alamıyorum bu ev beni bunaltıyo diye paniklemeye başladım dışarı atasım geldi kendimi sanki oda üstüme üstüme geliyodu. o anları atlattım derken o gece ve ertesi gün uyuyamadım ağlayarak yataktan fırlıyodum kafamı yastığa bile koyamıyodum bi yerde oturamıyodum bile. çok zor bikaç gün öyle geçti. sonra biraz hafiflemeye başladı ama şu anda gözümü açıyorum huzursuzluk, mutsuzluk, iç sıkıntısı, arada bi gelen daralma, evime gitmeme isteği, evde yalnız kalamama var. yaşadığım kötü anlar aklımdan çıkmıyo ve yine olcak diye yaşadığım korku ve kaygı gün boyu benimle. sanki iki el boğazımda hep. hiçbir şeyden zevk alamıyorum mutlu olamıyorum. eski hayatım bir anda çöpe gitti ve hiç geri gelmiycekmiş gibi geliyo. hamilelikten hormonlardan diye düşünüyorum ama içimde ya bebekten sonra da devam ederse diye korku var. delirdim yada delircem gibi hissediyorum. Var mı bu durumda olan yada duyan. herşeyden çok etkileniyorum şu an. kötü bişey duymakta istemiyorum ya gerçi yinede soruyorum bi umut. yaşamak çok zor şu an bana. her sabah bugünü nasıl geçircem Allahım diye düşünürken her akşam acaba uyuyabilecekmiyim yine panikleyip kalkarsam diye korkuyorum sokağıma evime yatak odama girerken bunalıyoruım her an her saniye huzursuz kaygılı mutsuz umutsuz ve korku doluyum. Allaha her gün yalvarıyorum 1 ayı 1 sene gibi geçirdim hamdolsun yinede halime ilk günlerimden biraz daha iyiyim. inş. bi gün geçer, geçer dimi
çocuğumla ilgili hevesim bile kalmadı hiç bişeye hevesim yokki. hayal kur bebeğinle ilgili diyolar kuramıyorum ki. kafanı başka şeye vermeye çalış diyolar ama zihnin açık olduğu her an sıkıntı bunalım başka yere vermek öyle zor ki. yüreğim daralıyo beynimde hep vesveseler. Allahtan huzur mutluluk ve sağlıktan başka bişey istemiyorum. o konuyu gördüm arkadaşım ama biraz okuyorum kapatıyorum. kötü olumsuz bişey okuycam diye korkuyorum. herkes geçicek bi süreç sadece bu derken ben aksi bişey okumaktan ölesiye korkuyorum çünkü aksini düşünmek bana kafeste gibi çaresiz hissettiriyo ve deliriyo gibi hissediyorum ve panikliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?