- Konu Sahibi bulantilihamile
-
bende aynı durumdayım istemediğim bi hamilelik yaşıyorum maddi olarak dolayısıyla manevi olarak sıkıntılı bi dönemdeyim çok zoooor çooooookkk
bende daha yeni 7 haftalık offffffffffff ama sinir krizi geçirir gibi ağlar mı insan yeni yeni oldu sinirimden dün yataktan yatağa atladım damacana kaldırdım saatlerce ağladım offf yaa sakinleşince çok pişman oldum bi şey olmamıştır di mii
ah ah ne çektim ben bu iç daralması yüzünden. eşim bir gün yanıma geldi "karımı kaybediyorum ben" diye ağlamaya başladıbelki mide bulantılarının bir çaresi olur ama bunun çaresi yok gibi. psikiyatrise gittim sırf bunun için.
Ama elhamdülillah iyiyim şimdi. doktor bana kendini oyalayacak bir şeyler bul demişti. geçti şükür o günler. 3 ay bitince geçti. hormanal bir durum. sabredin :2:
arkadaşlar daha önce de uyku sorunumla ilgili yazmıştım ama merak ediyorum benim gibi hisseden var mı?
sürekli kendimi tedirgin, sıkıntılı hissediyorum. sanki nedenini bilmediğim birşey beni rahatsız ediyoru gibi. bu normal mi? doktor hamilelik anksiyetesi diyor. bazen çok yoğun hissediyorum hiç bir yere sığamıyorum eve gitmek istemiyorum yalnız kalamıyorum falan.
lütfen cevap yazın tek miyim? hamilelik öncesi hiç böyle sıkıntılarım yoktu. sanki eski halime dönemicekmişim gibi, ya geçer mi acaba doğumdan sonra. bu sorumlukluk mu bu kadar zorladı anlamıyorum.
bu arada 18. haftamdayım.
Bendearkadaşlar 1 aydır öyle bir bunalımdayım ki sanki tek ben yaşıyomuşum gibi geliyo. şu an 25.haftamdayım. 20. haftalara doğru ara ara kapalı yerde daralma ve nefes alamıyo hissi yoklamaya başlamıştı. bi gün sabahtan akşama kadar evde yalnız kaldım ve o gün içerisinde 2 kere nefes alamıyorum bu ev beni bunaltıyo diye paniklemeye başladım dışarı atasım geldi kendimi sanki oda üstüme üstüme geliyodu. o anları atlattım derken o gece ve ertesi gün uyuyamadım ağlayarak yataktan fırlıyodum kafamı yastığa bile koyamıyodum bi yerde oturamıyodum bile. çok zor bikaç gün öyle geçti. sonra biraz hafiflemeye başladı ama şu anda gözümü açıyorum huzursuzluk, mutsuzluk, iç sıkıntısı, arada bi gelen daralma, evime gitmeme isteği, evde yalnız kalamama var. yaşadığım kötü anlar aklımdan çıkmıyo ve yine olcak diye yaşadığım korku ve kaygı gün boyu benimle. sanki iki el boğazımda hep. hiçbir şeyden zevk alamıyorum mutlu olamıyorum. eski hayatım bir anda çöpe gitti ve hiç geri gelmiycekmiş gibi geliyo. hamilelikten hormonlardan diye düşünüyorum ama içimde ya bebekten sonra da devam ederse diye korku var. delirdim yada delircem gibi hissediyorum. Var mı bu durumda olan yada duyan. herşeyden çok etkileniyorum şu an. kötü bişey duymakta istemiyorum ya gerçi yinede soruyorum bi umut. yaşamak çok zor şu an bana. her sabah bugünü nasıl geçircem Allahım diye düşünürken her akşam acaba uyuyabilecekmiyim yine panikleyip kalkarsam diye korkuyorum sokağıma evime yatak odama girerken bunalıyoruım her an her saniye huzursuz kaygılı mutsuz umutsuz ve korku doluyum. Allaha her gün yalvarıyorum 1 ayı 1 sene gibi geçirdim hamdolsun yinede halime ilk günlerimden biraz daha iyiyim. inş. bi gün geçer, geçer dimi
bazen sorumluluk çok büyük geliyo..bn hala benimseyemedim son zmnlarda hareket etmeye başladı anca ısındım..bnde bu yüzden çok bunalıma girdm acaba niye böyle hissediyorum sanki bnm çocuğum değilmiş gibi..ilk hamilelik olduğundan heralde çok ilginç bi duygu..normalde duygusaldım şimdi duygularımın 10 kat fazlasını yaşıyorm..geçen yolda giderken yine aklıma geldi niye böyleyim diye başladım katıla katıla ağlamaya..eşimde napıyosun dövdümde ağlıyo fln sancaklar dedieve geldk anlattm derdimi oda gayet normal daha bişi hissetmemen görmüyosun daha tanımıyosun ama kucağına aldığında farklı olck fln dedi..neyse bnmde böyle bi sorunum var..bnde çok daralıyorum artık katlanabildiğim şeylere katlanamıyorum..birden bi yerde otururken sıkılıyorum daralıyorum kalkmak istiyorum..evde oturmak istemiyorum bzn eve girmk bile istemiyorum..çok farklı ve çok yoğun duygular içindeyim..açıkcası bzn aklımı oynattığımı bile düşünüyorum..ama normal görünmeye çalışıyorum kendimi kontrol altına almaya çalışıyorum..hamilelikten sonra eski normal hayatıma dönceğimi umut ediyorum..mrk etme yani kolay değil içimizde bi can bi insan taşıyoruz..normal olmayan şeyler olabilir tabiki ruhsal olarak farklı şekilde etkileyebilir..bzn bi çantayı taşırken zorlanıyoruz kaldıki içimizde bi insan taşıyoruz..böyle zmnlarda Allahın ne kdr mükemmel şeyler yarattığını düşünüyorum..onun içimde oluşması ve günden güne büyümesi..böyle düşününce yine ağlayasım geliyo çok ağlıyorum..bn snn içini dahada daralttım galiba
arkadaşlar daha önce de uyku sorunumla ilgili yazmıştım ama merak ediyorum benim gibi hisseden var mı?
sürekli kendimi tedirgin, sıkıntılı hissediyorum. sanki nedenini bilmediğim birşey beni rahatsız ediyoru gibi. bu normal mi? doktor hamilelik anksiyetesi diyor. bazen çok yoğun hissediyorum hiç bir yere sığamıyorum eve gitmek istemiyorum yalnız kalamıyorum falan.
lütfen cevap yazın tek miyim? hamilelik öncesi hiç böyle sıkıntılarım yoktu. sanki eski halime dönemicekmişim gibi, ya geçer mi acaba doğumdan sonra. bu sorumlukluk mu bu kadar zorladı anlamıyorum.
bu arada 18. haftamdayım.
Aynı şeyleri yaşıyorum delircek gb oluyorum hoca hoca gezdim okunarak biraz iyiyim nazar diolar hormonlarda degişti tabi psikiyatri hiçbirşeyden anlamıyor ilaç yazıp yolluyor üstelik hamilelikte sakıncalı yazıo nebilim kızlar çok zor bi durum
ilacı düzenli kullan ben de ilaçla tamamlamıştım.bi de maneviyatını güçlendir Allahin izniyle rahatlayacaksinHanimlar 15 haftalik hamileyim ve 1 aydan fazladir icimde bi daralti sikinti bunalim var aglama hissi oluyor delirecek gibi oluyorum psikiyatr gittim ilac verdi hocalara gittim bir turlu gecmiyor. Hanimlar bu durum ne zaman gececek bu durumda olupta atlatan varmi?
bi de ilaçlar 1 ayda ancak etki eder düzenli kullanırsan rahatlarsin.güzel düşün minik bi bebeğin var ve sana ihtiyacı var :)ilacı düzenli kullan ben de ilaçla tamamlamıştım.bi de maneviyatını güçlendir Allahin izniyle rahatlayacaksin
Canım 34 aydan sonra bir çok insan kullanıyor nasil ki şeker hastası tansiyon hastası ilaç alıyorsa bu da bi hastalık ve kullanmaSan daha kötü olabilir.Allaha emaneti bebısın ben hiç sorun yasamadim inşallah sende yasamayacaksin :) negatif enerjileri kov bi kafandan :)Insaalh ilac kullanıyorum ama bebege zarar verir diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?