Hamilelikte isim konusu kp ile olay oldu!!!! Lütfen fikirlerinizi söyleyin:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
biz eşimle ortak seçtik bebeğin ismini. daha doğrusu ilk bir isim söyledim sevmedi. ikinciyi söyledim beğendi koyduk. ama açıkçası kimliği eve getirene kadr bir tırsmadım değil. şimdi bi de gidip önüne arkasına bişiler ekler mi diye. neyseki korktuğm olmadı

Neden sordunuz ki çocuğa ne isim koyalım diye? Hangi mantık sizi bunu sormaya itti anlamadım ben doğurmaya karar versem kimseye sormam bunda karar kıldık diyip konuyu kapatırım.

böyle dalga geçer gibi sorup sonrasında bana ne ben bu ismi istiyorum (en doğal hakkınız) demeniz onları üzmüş ve inat etmeye zorlamış olabilir. Çünkü yaptığınız hiçbir mantığa uymuyor. Seçenekle gidip keşke sizce hangisi deseydiniz kimse böyle hırpalanmazdı.

Formalitede olsa sormayacaksınız o zaman .sorduysanuz fikir almak yada dediklerini yapmak için sorumuzsunuzdur bana göre .cocuk sizin siz doguracaksiniz ismini anne baba olarak siz verin bi daha da formalite dahi olsa bisey sormayın kimseye. Bu arada hatice ismi su zamana pek uygun değil sizin seçtiğiniz isim de hoş değil bence FIFA der gibi anne baba ikinizinde hoşlanacağı ileride kimsenin dalga geçmeyeceği yanlış anlamayacağı bir isim verin

Keşke hiç danışmasaydınız canım kayınpederin süzme cahilmiş.O ismi koymazsanız konuşmam nedir ya,konuşmazsa konuşmasn elbet konuşmak zorunda kalacak.Evlat senin evladın kimseye laf düşmez.Benim annem de benim adım olucak diyordu annemin adı da Hatice yok diyince de inş oğlun olur diyodu ki okumuş kadın torun konusunda herhalde ne kadar okumuş olursa olsun bi cahillik saçmalık oluyor büyüklerde niyeyse

Keşke baştan "nezaket yalancılığı" yapmasaydınız, formaliteden(!) sormasaydınız.
Mutluluk verecek meseleyi, ömür boyu kötü hatıraya dönüştürmüşsünüz.
Neyse bu ders olsun.
Özünüzden geçmeyen, sözünüzde de geçmesin.
Bebeğiniz sağlıkla doğsun.
Ben olsam ne onların önerdiğiniz, ne de sizin tartışmaya sunduğunuz ismi koymazdım.
Başka bir isim bulur, sormadan koyardım. Onlara da "bebeğimizin ismi bu olacak" diye bilgi verirdim.

Sessiz kalma...Direkt..Hamileliğini kullan..Rüyamda gördüm bu isim olacak de.De bir şeyler .Çocuğa en çok seslenecek olan sizsiniz.İsim hakkı sizin.Yedirme kimseye .

Neden Türkçe isim değil cidden anlamıyorum ya Arapça isim ya da anlamı olmayan abidikgubidik isimler furyası var. Hatice de arapça hifa da. Mis gibi anadilinizden seçip korusanız keşke.
Yaaa bu ayrı bir mesele ama çok güzel bir konuya değinmissiniz.Ben de ismin kökenine çok önem verdim.Benim Kayinvalide Melisa ,, görümcem Azraa diye tutturdu ..İpek koydum kizimin ismini ozturkce..

Hatice yi kulağına okutun kimlikte yazmasın.Gobek adı olsun ama Hifa da iyi değilmiş .Bakın yazarken bile telefonum Gıda diye değiştirdi 3 defa yazdım.:)))Bence sizin seçenek de diğer seçenek de fiyasko.Baska isimlere bakın.inat etmişler..hem o ismi koydurmazlar huzursuzluk çıkar..

Kendi adıma konuşayım çocuğum yok düşünmüyorum da ama yakarım o evi onlarla beraber. Zaten görüşmüyorum, tepene çıkarmışsın aferin şimdi düşün dur düşünecek bir şey de yokta neyse

Ben hamileyken oglumun adini ridvan koymaya karar vermistik. Ama ne benim ailem nede esimin ailesi begenmedi. Bizde degistirdik. Binlerce isim var sonucta neden israrla ailelerin begenmedigi bir isim koyalim. Sizde kolay telaffuz edilebilen farkli bir isim belirleyin ama gidip sormayin bu nasil diye. Haticede gobek adi olur dersiniz yazdirmazsiniz kimligine. Kendinizi üzmeyin

Merhaba bende size biley sorabilirmiyim.ateş isimleri koyulmazmış ve güneş ateş ismine girio die duydum bi fikriniz varmı bu konuda

Genelde doğa isimlerine sıcak bakmıyorlar.Cocuk üzerinde olumsuz enerji olusturabileceginden hem din adamları hem isim analizi yapan kisiler.Toprak,rüzgar,nehir,su, yaprak,kaya,poyraz,dalga,çimen bakıldığında bu ismi bir insana atif etmek bana çocukluğumdan beri saçma gelmiştir.Agir isimler de koymak sakıncalı bence.Cok güzel isimler var..

Eşinin sana değil; seni hissetiğin eşine demen lazım ondan beklediğini sen ona söylemelisin belli ki aynı fikirde değilsiniz
En başta ailenize sormamslıydınız

Merhaba bende size biley sorabilirmiyim.ateş isimleri koyulmazmış ve güneş ateş ismine girio die duydum bi fikriniz varmı bu konuda
merhaba isim mizaca doğrudan etki ediyor bu bir gerçek bu yüzden Ateş ismini asla ve kesinlikle hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum zaten hani etrafımızda var mı bilmiyorum ama düzgün bir ateş görmedim hani ismi ateş olup da düzgün bir şekilde Yaşar bir insandan görmedim Güneş de koyulmamalı sanki güneşle ilgili bir çalışmam olmadı bilmiyorum ama güneş isminde birini tanıyorum ama maalesef çok büyük bir acı yaşadı kendisi bilmiyorum güneşte tavsiye etmem sanki

Valla cidden Hifa ismini ben de beğenmedim. Zaten yeni bir moda var bu tarz isimler koyuluyor. Bence kulağa hiç de hoş gelmiyor. Ama kayınpederin söz söylemeye hakkı yok. Ben olsam inadına tek isim Hifa koyardım kendim begenmissem.
Ama sizde de suç var neden baştan soruyorsunuz ki? Sorarsanız kendilerinde söz hakkı bulurlar böyle.

Bizde de sorun oldu.sormadık da hak iddia ettiler .dediler durdular .. Bilmiş aileler oyle yapıyor.isme karışan daha nelere karışacak.fragman

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…