Hamilelikte kaç kilo aldınız

Evet var ama gündüz rahatsızlık hissi yok karnım bile dümdüz ama akşamları sanki 6 aylık hamileyim şişlik hazımsızlık en geç 8 de yiyorum sonra hemen maden suyu
İlk üç ay doymak bilmezdim şimdi yemek görmek istemiyorum
Bol bol madensuyu içebilirsin canım hem hazımsızlığı alır hemde kramp girmesini falan önler.

Kızlar bu kilo alımını yavaşlatmayla ilgili önerileriniz varsa can kulağıyla dinleyip uygulamaya hazırlım :KK68:

22 kilo aldım 48dim şuan 70 :))
Doktor kaca kadar müsade etmişti peki? Baya zayıfmışsınız ama çok almışsınız Hoppa Ama öyle öncesinde çok zayıf olan hamişler doğumdan kısa süre sonra eski haline dönüyor canım :cool: Doğuma da az kalmış bu arada :KK54:

Aynı soruyu bende dün dr kontrolümden beri kendime soruyorum 1.68 boyundayuım 56.5 kiloyla hamile haldım şuanda da 61 kiloyum ve daha 21+1 günlük hamileyim . Dr biraz fazla dikkat etmelisin dedi ama dikkat edilmesi gereken şeyi ben yapamıyorum :olamaz:
Canım inşallah benim gibi olursun 26 da 10 kilo almıştım şimdi 31.haftam başlamak üzere 11 kilo aldım. Yani kilo alımım 26da bi durdu ama bebişin gelişimi gayet iyi :)

Canım inşallah benim gibi olursun 26 da 10 kilo almıştım şimdi 31.haftam başlamak üzere 11 kilo aldım. Yani kilo alımım 26da bi durdu ama bebişin gelişimi gayet iyi :)
hızlı kilo alımı sonrasında insallah benimde kilo alımım durur =(
Ama bu kilo alımında demir hapının çok büyük etkisinin olduğuna eminim çünkü kabızlık yapıyor demir hapları, üstünde birde bugün magnorm adında magnezyum ilacı basladık :KK17:

Kızlar bu kilo alımını yavaşlatmayla ilgili önerileriniz varsa can kulağıyla dinleyip uygulamaya hazırlım :KK68:

Önceki mesajımdan alıntılayım;

Şeker, paketli gıda, gazlı içecek, kahve, ve günde bir bardaktan fazla çay içmiyorum. Sadece sebze, et, bakliyat, nadiren kuruyemiş yiyorum. Günde bir dilim ekmek ya yerim ya yemem. Haftada bir tabaktan fazla makarna/pilav/mantı tüketmem.
Günde işe gidip gelirken 2 km yürüyorum. Bütün hamileliğim nefs mücadelesi:) Baklava çekiyor canım, gidip havuç yiyorum. Pilav yiyesim geliyor, gidip salatalık kemiriyorum :)

Önceki mesajımdan alıntılayım;

Şeker, paketli gıda, gazlı içecek, kahve, ve günde bir bardaktan fazla çay içmiyorum. Sadece sebze, et, bakliyat, nadiren kuruyemiş yiyorum. Günde bir dilim ekmek ya yerim ya yemem. Haftada bir tabaktan fazla makarna/pilav/mantı tüketmem.
Günde işe gidip gelirken 2 km yürüyorum. Bütün hamileliğim nefs mücadelesi:) Baklava çekiyor canım, gidip havuç yiyorum. Pilav yiyesim geliyor, gidip salatalık kemiriyorum :)
bütün bunlara bundan sonra bende dikkat edeceğim. Peki kullanılan ilaçlar mutlivitamin -demir-magnezyum bunların metebolizma yavaşlatması kabızlık sorunu için çözümüzün var mı?

bütün bunlara bundan sonra bende dikkat edeceğim. Peki kullanılan ilaçlar mutlivitamin -demir-magnezyum bunların metebolizma yavaşlatması kabızlık sorunu için çözümüzün var mı?

Benim bir sıkıntım yok o konuda ama, Haziran annelerinde bir arkadaş kivi yemeyi ve su içmeyi önderdi. İşe yarıyor sanırım, herkes teşekkür ediyor.

Ananas canım kabızlık ve ödeme cok iyi geliyor. Haftada 1 yemeni öneririm. Tabi bol su içmeyi ihmal etme

hızlı kilo alımı sonrasında insallah benimde kilo alımım durur =(
Ama bu kilo alımında demir hapının çok büyük etkisinin olduğuna eminim çünkü kabızlık yapıyor demir hapları, üstünde birde bugün magnorm adında magnezyum ilacı basladık :KK17:
Canim bende ev yemegi yiyorum. Olabildigince abur cubur vs yemiyorum. Ekmek ile aram zaten kotudur. Bende 47 ile basladim sayilir suan 48.5 kiloyum. Birde yuruyus yapmaya calisiyorum.
Kan ilaci vs kullanmiyorum cunku kan ve vitamin degerlerim cok iyi cikti. Belki ilerleyen zamanlarda kullanicam. Tatliyi cok sevsemde yememeye ozen gosteriyorum cunku tadina bir baksam bir tepsiyi kendi basima yemis oluyorum :)

Merhaba benim 2. Hamileliğim ilkinde 16 kg aldım doğum aonrası karatay diyeti ile verdim şundada karataya uygun besleniyorum sadece 2 öğün değil 3 öğün tüketiyorum 57.6 ile başladım 56 kg ile devam ediyorum almadım -1.600 gr da verdim inşallah hep böyle devam eder bakalım
gayet iyi. ben de 20ye kadar almamıştım, 20den sonra yavaş yavaş başladım almaya. 20den sonra dikkat etmeye çalış çünkü cidden iştah artıyo, senin de ikinci hamileliğinmiş bilirsin. ben ilkinde 10.5 kilo aldım ama o zaman karatayı bilmiyordum, şimdi özellikle leptine ve iki öğüne dikkat ediyorum ama öğünlerde kaçıyor baya. özellikle tatlıyı bastıramıyorum. buraya sık sık uğrarsan sevinirim. birlikte birbirimizi motive edelim karatay beslenmesinde.

Hepiniz çok tatlısınız güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim , inşallah tüm anne adayları yavrularını sağlıkla kucağına alır :anneadayı::KK200::KK46:

Hay kurban olayım :) Önemli olan şişmek değil, sağlıklı beslenmek :) Ben de 0,9 kilo aldım, hala az aldığım için eleştiriliyorum. 25. haftaya kadar hiç almadım, sonra bebek almaya başladı. Son gidişimde bebek 886grdı :)
Tebrik ederim, devamını dilerim.
Çok teşekkür ederim bana örnek oldunuz inanın en azından bende 25 haftaya kilo almadın gelsem süper olur sonrasında yinw kontrollü devam edeceğim ilk haleliğimde çok bilşnçsiz beslenmişim ve boş kg almışım almak kolay ama sonra vermek o kadar meşekkatllş ki birde bunun psikolojik boyutu var tabi

Çok teşekkür ederim bana örnek oldunuz inanın en azından bende 25 haftaya kilo almadın gelsem süper olur sonrasında yinw kontrollü devam edeceğim ilk haleliğimde çok bilşnçsiz beslenmişim ve boş kg almışım almak kolay ama sonra vermek o kadar meşekkatllş ki birde bunun psikolojik boyutu var tabi
Gerçekten öyle. Bakmayın etraftan laf edenler olur, bebeği beslemiyor diyenler olur... Doktorunuz kontrol etsin, kan değerleriniz düzgün, bebeğin gelişimi tamsa, tamamdır.
Benim bebeğim 1 hafta ileride idi son gittiğimde. Boş kalori almadığımızın kanıtı bu:)
Tebrikler.

Canım kg yavaşlatmanın en güzel yolu sabah güzel çift yumurtalı omlet veya haşlanmış yumurta bol zeytin peynir ceviz ve yeşillik öğlen de sebze baklagil veya rt yemekleri yanında bol salata ve bçr kase ev yoğurdu akşamda aynı şekilde bol salatalı yoğurtlu bir öğün akşam 8 den sonra hiçbir şey yememek mümkünse günde sadece 1 adet meyve yemek ve onuda mümkünse sabah veya öğlen yemek paketli hiçbir gıda tüketmememek mümkün olduğunca doğal şeyler tüketmek kabız olmamak için kuru erik kuru kayısı kompostosu ama şekersiZ ve ekmek tüketmemek ben hiç tüketmiyorum canım çok şekerli isterse bir parça bitter yiyorum . Bu şekilde besleniyorum canım çok şükür hiç kg almadım tam tersi -1.600 gr dayım . Ve her hafa mutlaka iki günü kuru bakliyat tüketiyorum kuru fasulye yeşil mercimek nohut gibi. Birde pirinç pşlavı ve makarna tüketmiyorum. Bulgur pilavı yapıyorum . Porsiyon ölçüm yok doyana kadar yiyorum

Back
X