Hamilelikte Kıskançlık

motherofcat

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
172
156
18
Herkese merhaba. Ben 25 yaşındayım eşim de 33. 7 aylık hamileyim ve yaklaşık 1 haftadır eşimi aşırı kıskanmaya başladım. Özgüvenim yerlerde sürünüyor. Aslında herkes hamilelikten sonra güzelleştiğimi söylüyor, ki kilo da çok almadım ve sadece göbeğim büyüdü. Ve inanın çok bakımlı bir kadınım,işve cilve de gırla. Eşimin özgüveni benimkinin aksine yükseldi. Hedefleri artık daha net, daha şık giyiniyor,konuşması değişti vs. Beni aldatmadığına eminim. Bu geçici bir süreç mi,bunu merak ediyorum. Tutamıyorum kendimi çok kıskanıyorum onu ve hatta kavga falan ediyoruz bu sebeple. Normalde bu tip olayları binde bir yaşarken şimdi 2 günde bire düştü. Mesela dün arkadaşlarıylaydı parkta oturmuş çay içiyorlardı. Onu aradım ve arkadan kadın sesi duydum diye içim içimi yedi. Duramadım çok kalabalık herhalde oralar yazdım. Hiç huyum değildir ya. İğrenç davranıyorum! Ama bence biraz da bu neden kaynaklanıyor biliyor musunuz ,ben eskiden eşimi kaybetmekten korkmuyordum hiç, onu çok sevmeme rağmen aklımın bir köşesinde her an bitebilir sonuçta kafasıyla yaşıyordum. Ama şimdi öyle değil.... Bebek geliyor ve onu kaybetme düşüncesine bile katlanamıyorum. O artık sadece benim eşim değil aynı zamanda çocuğumun babası diyorum. Ne kadar dramatikleştim. Ya bebekten sonra benim gibi olan var mı?? Bu geçici bir süreç değil mi??

Kendinden neredeyse 10 yaş büyük eşini takıntı derecede kıskan aferin. 25 yaşındaki gencin vizyona bak
Eşim yaşını göstermiyor. Ki bu huy yeni peydah oldu özellikle belirttim. Vizyonla da ne alakası var pek bağdaştıramadım. Cevabınızı beğenmedim bende sizi eksilicem.

Böyle kıskandığınızı belli etmeyin. Kendini bişey sanıp aldatmaya çalısabilir.

Konuşması değişti derken ne kastettiniz acaba ?
Kendini çok daha rahat ifade ediyor artık. El kol hareketleri ,mimikleri tavırları her şeyi değişti. İlişkimizdeki dengeler değişti. Artık o özgüvenli ve yönetici taraf. Bense sessizleştim. İstesem de konuşamıyorum göğsümü gere gere. Eleştirilmekten korkuyorum. Mıymıylaştım. Ay yazdıkça soğuyorum kendimden wkdmwkk Dokunsalar ağlıcak kıvamdayım.

Böyle kıskandığınızı belli etmeyin. Kendini bişey sanıp aldatmaya çalısabilir.
Eşim hiç sıkıya gelemiyor zaten ,en ufak bir şeye müdahale etmemde hemen set çekiyor bana. Mesela ben surat assam iki laf çarpsam adama ,adam günlerce benle küs kalır ben yanaşmasam. Ne verirsem onu alıyorum hemen dakikasında. Hiç nazımla falan oynamaz. Aldatır mı bilemiyorum. Bu devirde kimseye yüzde yüz güvenemiyor insan...

Eskiden kendini nasıl ifade ediyordu ki? Sizden mi çekiniyordu? Hamile kaldı gidemez bana mecbur öyle mi hissettiriyor size?

Eşine güvenmiyorsun, neden hamile kaldın?

ben de gebelikte kıskançlık yasadım ama paranoya tarzında. hiçbirini esime belli etmedim. yani normal bence.

ama esinizin tavır değişikliği normal değil.

ayrıca ne alaka kendinden 10 yas esi kıskanmakla? esi ya sonucta?? 10 yas büyük, 10 yas kücük ne alakaa ya hu kocasınızı kıskanırlen yasına mı bakıyorsunuz? yaslı kocalar kıskanılmaz mı?

Eskiden kendini nasıl ifade ediyordu ki? Sizden mi çekiniyordu? Hamile kaldı gidemez bana mecbur öyle mi hissettiriyor size?
Benden çekinmiyordu,ben olabildiğince relax bir insanım. Benden çekinmesini gerektirecek bir şey yok. Mesela geçen gün bir ortamdaydık. Orada emlakçı bir hanımefendi de vardı. Kadının yaşı 45lerde falan. Annem yaşında. Eşim erkeklerle sohbet ediyorken birden kadınla sohbete başladı. Sohbet de siyasi konular... Benimle yan yana oturuyordu o esnada. Biz "görece" muhafazakar insanlarız. Yani Eşim tabii ki bir kadınla gerektiğinde konuşabilir ama sohbet etmek başka bir şeydir ya hani... Benim için de aynı kıstaslar geçerli. Bu birbirimize koyduğumuz yasak vs değil yanlış anlaşılmasın, huyumuz bu şekildedir. Eşim beni o gün çok şaşırttı. Sohbet sohbet olmaktan çıktı ,eşim resmen kendini pazarlıyor karşı tarafa. Eli kolu rahat durmuyor. Çok bilmiş hareketler. Hahshs Hatırlayınca sinirleniyorum hala. Normalde yapmayacağı bir şeydi yani. Oradan çıktıktan sonra kavga ettik. Kadına uzun uzun gözlerini diktiği ve sohbet ettiği için kızdım. Annem yaşında bir kadın kıskanmadım ama benim kızdığım nokta sohbet etmesi. Durduk yere o ortamda girilmeyecek konulardı hemde. Yani böyle bir özgüven patlaması yaşıyor diye yorumluyorum ben. Eskiden de konuşkandı ama bu kadar değil. Bu kadar ağzını yaya yaya konuşmazdı ,itidalliydi. Anlatabiliyor muyum emin değilim ama umarım anlatabilmişimdir. Ay destan yazdım kusura bakmayın qhshjsjdkw

Eşine güvenmiyorsun, neden hamile kaldın?
Son zamanlarda bir güven kaybı var evet inkar etmeyeceğim ama normalde güvenmiyor değildim. Bana karşı bir yanlışı olmadı. İlk yıllar korundum hatta tam tanımadan hamile kalmak istemedim. Bu sıralar yaşadığım duygular bunlar.

İlk yıllar derken, kaç yaşınızda evlendiniz ki?

Evet ama acaba heyt be baba oluyorum düşüncesi yüzünden mi değişti acaba yoksa ben artık cepte miyim gözünde bunu tam kestiremiyorum. Ya da tamamen hormonlardan dolayı normali bile ters mi algılıyorum ki...

Çocuktan sonra bu düşünceleriniz de işve cilve durumunuz da tepe taklak olacak. Kaybetme korkusu morkusu düşünecek haliniz kalmayacak. Uykusuz geceleri nasıl tolere ederim, kendime nasıl vakit ayırırım gibi şeyler üzerine odaklanın.

Yani siz böyle hissediyor iseniz doğrudur. Kaybetme korkunuzu eşinize aşırı hissettirmeyin bence. Siz hamile olunca gidemez diye mi düşünüyor nedir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…