Hamilelikte Ramazanda oruç

bluedarkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
1.486
798
53
Merhaba 15 haftalık hamileyim. Bende keton çıktı. Geçen 3 gün üst üste kaza orucumu tuttum üçüncü gün k*stuğum için orucum bozuldu. Siz Ramazan ayında oruç tutuyor muydunuz? Ben günaşırı tutmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Doktorum burda olmadığı için kontrole de gidemedim

Keton açlıktan çıkar kuzum. Keton çıktıysa tutmaman daha iyi olabilir.. ben de hamileliğimde tutmuştum geçen sene. Ama değerlerim hep iyiydi ve kalan son 1 haftasında öğrenmiştim onu da tutayım dedim… ilk 12 hafta yani ilk 3 ay bebek annenin depolarından beslenir. O yüzden çok etkilemez ama 12 haftadan sonra ve özellikle keton çıktıysa tutmaman daha iyi olabilir

Merhaba 15 haftalık hamileyim. Bende keton çıktı. Geçen 3 gün üst üste kaza orucumu tuttum üçüncü gün k*stuğum için orucum bozuldu. Siz Ramazan ayında oruç tutuyor muydunuz? Ben günaşırı tutmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Doktorum burda olmadığı için kontrole de gidemedim
Ben 8 haftalık gebeyim doktoruma sorduğumda; uzun acliklari sevmiyoruz o yüzden tutma demişti.

Keton açlıktan çıkar kuzum. Keton çıktıysa tutmaman daha iyi olabilir.. ben de hamileliğimde tutmuştum geçen sene. Ama değerlerim hep iyiydi ve kalan son 1 haftasında öğrenmiştim onu da tutayım dedim… ilk 12 hafta yani ilk 3 ay bebek annenin depolarından beslenir. O yüzden çok etkilemez ama 12 haftadan sonra ve özellikle keton çıktıysa tutmaman daha iyi olabilir
Günaşırı tutsam yine bi zararı olur mu acaba

Mrb cnm bende tutamiycam 13+3 günlük hamileyim doktorum tutmamam gerektiğini günde üç litreye yakın su icmemiz gerektiğini ve uzun süre aç kalmamamiz gerektiğini söyledi

Doğru bulmuyorum doktorum da doktorum bulmuyor sizinki de bulmamış. Bebeği o kadar saat aç ve susuz tutmak bence doğru değil.

10+5 haftalık hamileyim. doktoruma sorma gereği bile duymadım. tutmayacağım. kendinizi geçin vücudunuzda sorumlu olduğunuz başka bir canlı var şu an. onun hakkına girmek gibi geliyor bu durum bana

Back
X