Merhaba hayirli olsun oncelikle. Daha henuz hamile oldugunu ogrenmeden hemen etkiler mi bilmiyorum acikcasi ama doktor kontrolunde soylemeni tavsiye ederim. Hele de duzenli olarak bir doktora gideceksen ileride yapilacak testlerde vs goz onunde bulunduracaktir. Sac boyasi normalde bile cok zararlidir. Ozellikle icerdigi amonyak sac diplerinden direk metabolizmaya karisir ve butun vucudu etkiler. Zararlari da gayet acik olarak belirtilir doktorlar tarafindan. Cogu kanser hastasi iyilestikten sonra bile sac boyatmaz mesela. Bazi onkologlar da ayni sekilde. Benim doktorumun hamile oldugum kesinlestikten ve kalp atislarini duyduktan sonra bana soyledigi kesinlikle yasak olan seylerden biri sac boyamaktir. Hamileligin suresince sacini asla boyatmamalisin demisti. Doktoruma cok guvenirim turkiyenin basarili doktorkarindan biridir. Panik yapmana gerek yok ama doktoruna soyleyip dikkat etmeni nacizane tavsiye ederim.
Ben keseyi görmeye gittiğimde doktoruma sordum saçımı boyayabilirmiyim diye açıcı olmasın normal boya olur dedi kanıtlanmış bişey değil çünkü her doktor başka söylüyor kimine göre ilişkiyi yasaklıyor kimisi alttan muayeneden sakınırken diğeri gayet normal olduğunu savunuyor
Canm bende ogrenmeden once boyamistim. Doktora sordugumda daha bebek oluşmadığı icin bir problem olmaz demisti. Fakat sonradan boyamayi onermiyorlar. Cunku sac hormonlarla alakaliymis. Benimde mantigima yatti çünkü regl dönemimde sacimi boyadigim zaman beyazlarim kapanmiyordu. O nedenle bende hamilelik boyunca boyamadim
Kizlar yorumlariniz icin tskr ederim en guzelide hamilelik boyunca boyamamak riske atmaya gerek yok bence.kendimi dusundugum zamab ozaman bebek daha yerlesme asamasinda oluyor daha heran gibi bir bagimiz olusmuyor plesanta falan bazi diger seyler gec gelisiyor icim o yuzden biraz rahat .ama yinede doktoruma soracagim ne soylucek merak ediyorum.
Canm arkadasmda senn gbi daha ogrenmeden boyamsti dr soeldi daha yeni oldgndan etkilenmyrmus bebek ama bu saatten snra boyamazsn cnm kimyasal yuzndn tehlikeli bebek icn blgn olsn:)