Hamilelikte sicak cikolata bari icebilir miyim..

sevda28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
181
5
46
Çanakkale
Malum hamilelere yemekten içmekten zevk aldıkları bir cok şey yasak..ee bebeklerimiz için 9 ay katlanicaz.. Ama doktorum çay kahve kola dısında sicak cikolata icemezsin demedi..bir kac internet sitesini araştırdım..sicak süt ve sicak cikolata icebilirsiniz yazıyor..içen..bu konuda bilgi sahibi olan var mıdır aramızda...canım cok sicak cikolata icmek istiyor ..hic bir keyfim kalmadı zaten bari bunu icebilirmiyim yaa ne olur:)))))):49:

Son düzenleme:
çay kahve kola tamamen mi yasakladı... benim hamile arkdaşların canı istedi kolada içti dr bişey demedi çay da açık olmak üzere 2 bardak kahvede türk kahvesi olmak üzere günde bi fincan içebiliyorlardı ama dr dan dr farklılık olabilir tabii...

Kahve kola direk yasaklanıyor diye bilior her hamilelikte..cayı açık içebilecegimi söyledi doktorum..bende oyle yapıyorum..3 aylık hamileliğim boyunca sadece 1 kez turk kahvesi ictim oda cok canım istedi bişey olmasın diye..ama arada yarım bardak kola içtiğimde oldu canım çektiği için... Sicak cikolata icme denmedi hic..neysede okudum icilebiliyor diyor kimileri ama birlemedim

İlk 3 ayda biraz dikkat etmeni öneririm sadece,benim dr um istediğini ye iç dedi bana sadece ilk 3 ay dikkat et ama abartma yiyip içtiklerini dedi.şu an sakatatlar hariç herşeyi yiyorum da içiyorum da,ayrıca sıcak çikolatanın da hiç bir zararı olmaz,aksine bebişi hareketlendirir.aşırı kafein almamalısın o kadar günde 200 mg ı geçmeyecek..

Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.

Back
X