Hamilelikte sigara tüketimi

He he oyle

Ben de hamilelikten önce içiyordum. Çift çizgiyi gördüğüm an o güne kadar sigara içtiğim için başımdan kaynar sular döküldü ve devamında bir tane bile yakmayacağım bu tuvaletten çıkınca dedim. Azaltma vs değil anlık olarak bıraktım. İlk hafta nikotin eksikliği nedeniyle uyudum zamanımı öyle geçirdim. Zaten nikotin vücuttan 48 saat içinde atılmış oluyor. Vücuttan atıldıktan sonra artık bi istek de kalmıyor. Alışkanlık nedeniyle düşünüyorsunuz sadece. Mesela sigara kahve yapıyordum önceden, bu yüzden kahve içmeyi de bıraktım. Onun yerine meyvesuyu, matcha vs içmeye başladım. 23 gün oldu şuan aklıma gelmiyor, canım cekmıyor. Siz de yapabilirsiniz, sadece kendinize güvenip bir anda bırakın. Azaltmayla sonsuz döngüye giriyor maalesef. Başarılar, size güveniyorum lütfen siz de inanın

sigara içmeyen arkadaşlar buraya gelip yorum yapmasın bence. Asla anlayamayacakları bir durum ve ayrıca buraya gelip bebeğinin beyin gelişimi zeka gelişimi şöyle böyle deyince o anne adayına yardım etmiş olmuyorsunuz. Daha çok strese sokup bebeğine zarar vermesine sebep oluyorsunuz. Yapılan araştırmalara göre anne karnında strese maruz kalan bebeklerin ileride anksiyete Ve depresyona çok daha fazla eğilimli olduğu ortada. Bende uzun zamandır içiyordum sigara. İlk başlarda şanslıyım ki mide bulantılarımdan dolayı sudan dahi tiksindiğim için sigaradan da tiksindim. Mide bulantısı geçince istek geri geldi tabi ki. Eşi doktor kendisi hemşire olan bir arkadaşım hamileliği boyunca içti. Çok şükür çocuklarında bir sıkıntı yok. Başka bir arkadaşım günde bazen bir pakete yakın içti. Çocuğu doğduktan sonra bir kaç besine alerjisi çıktı ama sigara ile alakalı mı bilmiyorum. Ben kendimi strese sokmamak adına bıraktım demiyorum :) ama ayda en fazla 3 4 dal içmişimdir. Kendimi tutamazsam içeceğim demek beni iyi hissettiriyor. Böylece haftalarca içmediğim oluyor. Elinizden geleni yapın ama şekerde yeme dedi doktorum beyaz unu da hayatından çıkar dedi. Maalesef %100 sağlıklı olmak mümkün değil sadece elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Kendinizi strese sokmayın inanın salgıladığınız kortizol bebeğiniz için daha zararlı. Hamilelikte gebelik şekeri bebekler için çok riskli ama burada 100 kilo ile hamile kalmış bir anne adayını kim eleştirebilir? Doktorlara sorsan tabiki doğrusu ideal kiloya ulaşıp hamile kalmak. Ama en sağlıklısını yapmak her zaman mümkün olmuyor tabi ki..

Konuyla alakasız olarak matcha gebelikte sakıncalı diye duydum arkadaşım öyle demişti kendisi hamilede daha doğrusu bilgim yok paylaşmak istedim

Konuyla alakasız olarak matcha gebelikte sakıncalı diye duydum arkadaşım öyle demişti kendisi hamilede daha doğrusu bilgim yok paylaşmak istedim
Matchada yeşil çaydan daha çok, kahveden daha az kafein bulunuyor hamilelikte de günlük 200mg kafein sınırı var, ayrıca antioksidan bakımından zengin ve kafein emilimi de yavaş olduğu için hızlı bir kafein çarpması yaratmıyor. folik asit alımını engellememesi adına (kafein içerdiğinden) miktarına dikkat ettiğiniz sürece tüketebilirsiniz

Teşekkür ederim kendisne söyleyim aklımda bulunsun :)

Bence sakız çiğnemek iyi gelebilir veya tuzsuz kabak çekirdeği denemiştim ben faydasını görebilirsin sende dene istersen :)

Merhaba bırakabildinizmi

Merhaba birakabildiniz mi sigarayi bende 21 haftalık hamileyim ilk iki ay hiç içmedim ama bir anlık sinirle bir tane taktım sonra tabi devamı geldi aklıma geldikçe içer oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…