Hamilelikte yapilmasi gereken testler-aşilar

Tirilaylaylom

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.141
1.009
53
Arkadaşlar ben birsey sormak istiyorum.. Bugün internete
*20 haftalık hamilelikte te* yazdım. Amacım tekmelerin sıklığı olacaktı ama yazarken te harfinden sonra tetanoz diye çıktı. Açtım sayfayı. Ve ben şokkk.

Aşı olunuyormus.

10 yılı geçen aşılar yenileniyormus hamilelikte.

Şimdi ben sizlere soruyorum. Sizlerde oldunuz mu? Veya olmayan var mi . Asi olmamak bebeğe zarar veriyor mu?

Ve en önemlisi doktorum neden bunu benimle paylasmadi. Ben neden herseyi internetten öğreniyorum.

Doktorum iyi birisi ama inanın bazı şeyleri internetten öğrenmek TE canımı sıkıyor.

Hamilelik süresince yapılan testler veya her turlu test ve işlem nedir. Lütfen benimle paylaşın. Yarın kontrolum var. Ben artık doktorumla bunları konuşacağım. Sonuçta ilgilenmicekse birsuru doktor var. Ama insanın doktoruna karşı güvenini n sarsılması cok kotu birsey. Doktorunuz size asi olmanız gerektiğini ne zaman söyledi?

Acaba haftasina gelmedim onun icin mi söylemedi hala.

Bu aşıların takibini aile hekimleri yapıyor. Aile hekimine hamile olduğunuzu bildirdiniz mı?

aile hekimi arayıp söylemişti bana, ben de kadın doğum doktoruma danışıp aşıyı olmuştum.

aile hekimine hamile olduğunuzu bildirmeniz şart bu arada.

Evet bende Netten gördüm. Peki yaptirmamamk risk mi?
Cok araştırdım.
Çoğunu gerek gördü.
Açıkçası korktum ilerde bise olur, diye.
Dr. A da danistim sorun yok, dedi.
Bebek dogduktan sonra da bebeğe yapiliyor.
Yani risk durumunu bilemem.

Bu konu benim için de iyi oldu.Saglık ocağına kayıt yaptırıp 3 ay şehirdışına gideceğim ben de.Şehirdışında Nasıl takip edilecek arkadaşlar bilen var mı?

aile hekimi arayıp söylemişti bana, ben de kadın doğum doktoruma danışıp aşıyı olmuştum.

aile hekimine hamile olduğunuzu bildirmeniz şart bu arada.
Bunu bilmiyordum. Biran önce bildirecegim.. Yarın kontrol e gittiğimde Dr a soracağım asiyi da. Çünkü yanılmıyorsam bu haftalarda yapılıyormuş. Internet TE olmasa varya cok şey yok bende.

Benim doktorum da tetanoz aşısı konusunda bilgilendirmedi. Sağlık ocağından çağırıldım. 4 hafta arayla 2 doz aşı yapıldı. Aile hekimleri ilgileniyormuş. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Tetenoza gerek var mı artık bilmiyorum
Artık herkes hastenede doğum yaptığı için gerek görmüyor çoğu doktor
Göbek kordonu kesilirken paslı bişey kullanılırsa diye eskiden yapılıyordu demişti bana ilk doktor

Bu konu benim için de iyi oldu.Saglık ocağına kayıt yaptırıp 3 ay şehirdışına gideceğim ben de.Şehirdışında Nasıl takip edilecek arkadaşlar bilen var mı?
Ben Antalya ya kaydımı almıştım.
Ordan da taşınıp buraya gelince aradılar.
Takip için gitmemişim.
Şimdi ordaki kaydımı buraya aldiracagim.
Sizinle telefonla irtibata gececekler.
Tabi bu 3 ay boyunca Dr kontrollerini ihmal etmeyin.
Sizi arayıp kaç haftalık olduğunuzu kilonuzu.
He şeyin normal ilerleyip ilerlemedigini soracaklar.

Ben taşınmıyorum ama yine de aldırmak mı gerekiyor kayıt acaba?Napcam şaşırdım valla.Telefondan o bilgiler verilir de aşıları gittiğim yerde yaptırabilirim inşallah.

Ilk hamileligimde tek doz yaptirdim ikincide ugrasmadim. Gerekli gormuyorum. Artik steril bir ortamda dogumlar gerceklesiyor.

Evet mikrop kapma riski olduğu icin diye okudum bende asiyi. Ama artik doğumlar genelde hastane ortamida gerçekleşiyor. Yinede herturlu riski göz önüne almak lazım.. Ve benimde bu asiyi olmam lazım. Oyy Oyy. İğneden bu kadar korkan ben iğneyle bu kadar iç ice olacagimi hiç düşünmemiştim. Artik iğne gördükçe bayilasim geliyor. Ben melegimi nasıl dogurcam hiç bilmiyorum

Valla benim burdan anladığım aile hekimleri Dr.lardan daha ilgiliymis

Yanlis hatirlamiyorsam bu asi iki doz ama bilginiz olsun. Dr sizi bilgilendirmek zorunda degil. Saglik ocagi yapar bunu

Ben taşınmıyorum ama yine de aldırmak mı gerekiyor kayıt acaba?Napcam şaşırdım valla.Telefondan o bilgiler verilir de aşıları gittiğim yerde yaptırabilirim inşallah.

Evet , gittiğiniz yerde yapabilirsiniz.
Misafir kaydı açın eğer kayıt yaptırmak istemezseniz.
Ama bi önceki kaydınız in olduğu Aile hekimi sizi arayıp duracak.
3 ay gelemiceginizi soylesenizde kaydınızı almanız için sürekli rahatsız edecek.
En azından bana öyle yaptılar.
Çünkü onlarda takip yapmak zorundalar.
Aşı olduysanız arayıp soracaklar.
Sizde bilgilendirirsiniz.
Taşınma olayı olmasa da 3 aylık zaman diliminde orada olamayacaksiniz. Bu yüzden isterseniz kayıt açın gideceğiniz yerde.
Yada misafir kaydı açın. Ve aşıları zamanında olun.

Evt yarın gidip sorucam napmam gerektiğini.Çünkü tekrar gelicem ona göre kolaylık olur belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…