hamilelikte yatak odası

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
günaydın canlarım
ufak çapta bir sıkıntım var sizlerden fikir istiyorum..
ama öncelikle nerdeyse tüm arkadaşlarım ban yemiş buradan onlara da ayrıca sesleniyorum madem kavga vardı beni neden çağırmadınız kaçırmışım üzüldüm

neyse biliyorsunuz ki bebiş bekliyoruz öğrendiğimden beri meğer ben kocamı biraz ihmal etmişim adamın üstüne atlardım normalde bu halimde onun zoruna gitmiş.
şimdi malum düşük korkusu vs derken 2 haftadır yanaştırmıyorum kendime.bebekten öncee ve ondan önce de sürekli bir sevişme hali olduğundan adama biraz koydu bu süreç yaklaşık 5-6 yıldır aktif ve fazlasıyla hızlı bir hayatımız vardı o yüzden boşluğa düştük gibi.
dün gece söylemiyim söylemiyim diyorum da biz hep böyle ahbap gibi mi olcaz falan dedi
bende şaşırdım kızdım da biraz bu çocuk sadece benim mi hiç mi düşünmüyorsun bişey olacak diye dedim he canım yok ya sen istesen ben yapmam zaten de insanlar nasıl dayanıyor anlamıyorum falan dedi ama ben anladım bu süreç bize çok sıkıntı verecek.
doktor ilk 3 ay yapmayın dedi ee mecbur yapmıcaz yani.

sabah işe gelirkende birde 40 gün var dimi o zaman napcaz ya falan dedi. bende sabah sabah aklına bu mu geliyor bıktım be diye bağırdım
eşimde niye kızıyorsun ya sordum sadece of puf etti ayrıldık.

şimdi ona kızıyorum da haklı da yani. siz nasıl atlattınız bu süreci lütfen tecrübelerini söyler misiniz ? şimdi 5 hafta daha var ee sonra son aylar yine yapılmayacak eee ondan sonra lohusalık var hatta çevremde bi kaç arkadaşım bebekten sonra cinselliği unut falan diyor.

bende cinselliğin evliliği ayakta tutan temel şeylerden biri olduguna inanıyorum
tamam çocuktan sonra eskisi kadar sık olmaz belki ama elbet olur yani olur dimi ?

konuşturun tecrübelerinizi
ama lütfen bebekten hamilelikten önce zaten monoton bir hayat sürüp sonra yatak odamız bitti diyecekler belirtsin öncesinin de normal olmadığını.

Bebeğe zarar vermiycek sekilde esinle ilgilenebilirsin aslında pembe. Evli degilim ama etrafımda cinsellik yasağı varken böyle yapanlar duydum.

Bebeğe zarar vermiycek sekilde esinle ilgilenebilirsin aslında pembe. Evli degilim ama etrafımda cinsellik yasağı varken böyle yapanlar duydum.

ooo bak çıktı ban yemeyen arkadaşım
ne demek istediğini anladım canımcım zaten eşimle o şekilde ilgileniyorum ama sanırım yetmiyor beni özlüyor heralde yoksa dile getirmezdi.

Dokunma ve fiziksel yakınlık, insanın temel ihtiyaçlarından biri olarak görüyorum ve bunların karşılanmadığı evliliklerde başka sorunların ortaya çıkabileceğini savunuyorum.

Sağlıklı ve mutlu bir evlilik/beraberlik için cinsellik vazgeçilmez bir unsurdur bence.
Sex yapma yasağı varsa o zaman sizde sex yapmadan sevişmeyi deneyebilirsiniz. Oral sex ile de kendinizi pek tabi tatmin edebilirsiniz.

Ben olsam sadece sevişirdim.

Birleşme şart değil bence deneyimim yok ama bu sorun böyle çözülebilir. Eşini farklı şekillerde mutlu edebilirsin.. Bu kadar dolu dolu cinsellik yaşanan evlilikte böyle uzun bekleyiş dert olabilir boşa kizmissin adama..

Bizim sadece lohusalık döneminde 40 gün olmadı, diğer günler hamileliğimden doğuma kadar normal devam etti.Şuan hamileyim yine normal devam ediyor. Sizin doktor uyarmış risk varmış, azıcık sabretsin. Açık açık yazmayayım da bu dönem yine sevişebilirsiniz de gayet yani,tabi dikkat ederek

Yasakli olmayan, bebek icin sikinti olusturmayan seyler yapabilirsiniz esinle
Bizim tup bebek surecinde gebe kalmadan once bile yasakti dusun
Ama zaten hormonlar ve biraz daha agirlastikca sen de istemiyor olacaksin. Lohusalik sonrasinda da hemen dan diye ozel hayata kaldiginiz yerden devam edemezsiniz bir sure aksaya tiksaya devam eder, bebisin bir anda uyanmasiyla yarim kalabilir mevzular ama oncesinde guzel bir iliskiniz var ve hamilelik ve lohusalik surecinde esin seni duygusal ve yardim yonunden tatmin ederse merak etme eskiye donuluyor
Ama bu surecte esin anlayisli olmali hatta bu konulari bi sureligine rafa kaldirdigini kabul edip seni uzmemeli

yoo düşük riskim yok doktor çok iyi gidiyor ama risk almaya değmez dedi ilişki olmasın seninle uğraşılmıyor dedi bana denerken adamın başını çok yedik heralde bişey olur diye koydu yasagı.

zaten bişeyler yaşanıyor aramızda ama birleşme yok işte bizimkide onu dert etmiş kendine.
neyse görüyorum ki herkes aynı şekilde tedbirli davranmış bir süre idare edilecek başka yolu yok yani.

ooo bak çıktı ban yemeyen arkadaşım
ne demek istediğini anladım canımcım zaten eşimle o şekilde ilgileniyorum ama sanırım yetmiyor beni özlüyor heralde yoksa dile getirmezdi.

Tabi birbirinizi cok seviyorsunuz, özlemez olur mu

Artık tecrübeli hanımlar yardım eder bundan sonrasında. Ama bebiş gelsin de siz yine normale dönersiniz nolucak, allah sevginizi azaltmasın gerisi kolay

İlk gebeliğimde çok aktif bir cinsel yaşantıların fantezilerin havalarda uçuştuğu bir dönemden çıkmıştık. Hamile olduğumu öğrendiğimde dr 3 ay yok dedi ' nassııııı yaniiii didimmmm' 3 ay hiç bir şey olmadı sonrasındada alıştık. 9 ayda 5-6 kez olmuştur veya olmamıştır.
Loğusayken 35-36 günde falan oldu ilişki normal doğumdu ( Sonrasını sorma bebeğim evine hiç gelemedi bebekli bir anne olamadım.)

İkinci gebeliğimdede hamile olduğumu öğrendim. Daha temkinli bir şekilde tatil üstüydü günde 2-3 kez bile oldu
Şu andada devam ediyoruz ama daha sakin. Tamamen kesmedik haftada 1 veya 10 günde 1 falan devam ediyoruz.

Ama söyle düşün milet 40ı çıkmadan hamile kalıyor. Bence bebek sıfıra indirecek etkilemez cinsel hayatı.

Benim ilk gebeligimi dusukle sonlandi. Birlikte olmuyorduk. Acikcasi bisiyin olcagi varsa olur fikrine kesinlikle bu konuda inandim. Yaşam kader benim icin. Bu kişisel bi inanc o yüzden sen ne dusunursun bilemicem. Bu dusuncemden dolayi suan doktorum 2.gebeligim icin haftada 1 dese bile evde olay cikardim. Neeooo hayatta olmazzz bananeee istedigim kdr sevisirim gibilerinden. Ya herru ya merru yok. Ciddi bi risk faktoru de yok. Bebegimi beklerken kocamla ilişkimi kaybedemem.

A bide birlesme olmadan farklu fanteziler dene ona farkli deneyimler yaşat. Dans, oral, bol temas gibi. Ben bunu da yaptim. Adamin da hosuna gider yazik etme evlilgine. Bebek lafni duyunca kafayi yiyoruz hepimiz. Hic orta noktamiz yok.

Bize doktor bise demedigi halde esim korktu.bebege zarar verebiliriz diye.nedense oyle bir psikolojideydi esim.ama yani nasil desem ki birbirimizi rahatlatirdik iste!yani 5 hafta sonra da doktor yasak devam diyebilir.doguma kadar izin vermeyebilir belki.ama tamamen uzak kalmayin birbirinizden.sizin de hamile olsaniz dahi o mutlullugu yasamaya ihtiyaciniz var elbette.esinize kizmayin.o istedigini bu sekilde belli etmis.yani birlesme olmasa da baska sekillerde halledin.anladiniz
Bir de su var ki karninizdaki bebege yogunlastikca biraz farkli hissediyor insan.o isleri arka siralara koyabiliyor.

Ha bir de o bebek olduktan sonra biter diyenlere bakmayin sakın.asil bebek olduktan sonra daha düzene girdi.o anlar daha kiymetli,daha anlamli oldu.o biraz eşlerin kendi elinde.simdiden dert edinip de üzülmeyin bence.

Doktorun saçmalamış canım dusuk riski yoksa haftada bir 3ay çıkana kdr yapabilirsiniz. Ben 3 ay çıkana kdr yapamadm düşük riskim vardı ama illa birleşme değil bazı şeyler o yüzden eşimi ihmal etmedim. Simdi de normal hamile değilken sıklık nasılsa öyle devam ediyor ve doktorum kendini iyi hissettiğin surece sıkıntı yok zaten kontrolüm altındasn diyor. Sadece pozisyonlar cok önemli

Ayrica ilk 3 ay yok diyen doktorlara acayip gicigim. Artik rutin bi sekilde söylüyorlar. Benim doktorum guzelce demisti ki seksle ilgili bi problem dogmaz ama simdi düşerse buna baglar üzülürsun demisti. Evliliklerimizi harcamayalim kizlar. Guclu bebekler ztn doguyor.

Yahu o zaman niye yasak koydu? Düşük riskin yoksa devam.

Ya kanaman falan olmuyorsa neden ilişkiye ara veriyosun ki? Biraz daha nazik olursunuz olur biter yani. Doğumu kolaylaştırırmış hem. Benim doktorlar ( bikaç tane değiştirdim de) hiç öyle bişey demedi aksine devam dediler

Dusuk riskim yok demissin, o zaman cok fazla kisitlamaniza gerek de yok. Pozisyonlara dikkat edip biraz daha nazik olarak devam edebilirsiniz
Hatta orgazm olMak bebegin daha da hareketlenmesini sagliyor, mutlu anne mutlu bebek yani

Benim de evliliğim senin anlattıklarına benziyor...
Benim bundan önceki hamileliğimde çok sorunluydu, kanama ile başladı kanama ile devam etti.
İlk çocuğumuz olduğu için eşim yanaşmazdı, ben giderdim üstüne resmen, ama o uzak dururdu.
Çocuğa yeterki birşey olmasın diye.
İlk 3 ay atlattıktan sonra biraz normale döndük, taa ki karnım irileşene kadar.
Sonra da eşim istemedi zaten.

Doğumdan sonra lohusalık döneminde zaten bebeğin rehavetine kapılıyorsun.
Uykusuzluk, bebeğin ihtiyaçları, anneye olan bağımlılığı derken kadın olarak sen kocanı bir süre unutacaksın.
Yani unutacaksın derken, aklına cinsellik gelmeyecek (40 gün senin için böyle olacak).
Fakat eşin tabii ki istek ve taleplerde bulunacak. Malesef erkekler böyle ve bende cinselliğin evliliği ayakta tutan en önemli unsurlardan biri olduğuna inanıyorum.

40 gün sonunda, eşim "şimdi serbest miyiz" dedi.
Tamam dedim, bende süslendim püslendim, artık o kilo ile ne kadar süs oluyorsa.
Fakat doğumdan sonra ilk cinsellik zor bence, rahmin daralıyor (ben sezeryan olmuştum) sanki ilk gece yaşıyorsun.
Canım yanmıştı, katlanılmayacak birşey değil ama rahatsız ediyor. Fakat sonraki günler düzeldi.
Doğumdan sonra ilk 1 sene bocalayacaksın, bazen gün olacak canın istemeyecek, gün olacak yorgunluktan halin olmayacak.
Ama inan bana, eşin eğer anlayış gösterebilen birisi ise, ilk bir seneyi atlattıktan sonra birşeyler düzene giriyor.
Sen bebeğinle daha iyi vakit geçirmeyi öğreniyorsun, huyuna suyuna alıştığın için vaktini ona göre ayarlayabiliyorsun.

Eşine bunu açıkla bence.
Ne ile karşılaşacağını bilsin.

Ben şimdi 2. ye hamileyim ve bu süpriz bir bebek oldu bizim için.
Risksiz güzel geçen bir hamileliğim var, hamd olsun ve benim iç karnım olmadığı için hemen karnım cıkıyor.
Görsen 7 aylık hamile dersin o derece. Daha 4. ayım bitti.
Buna rağmen eşimin kurduğu cümle "kadın kadındır, sende helalimsin kızma bana ama ne yapayım seni seviyorum" diyor.
Bende karşı koymuyorum, uzaklaştırmıyorum kendimden.
Zaten uzaklaştırmam da yersiz, sağlık problemim olmadığı sürece doktorum sakınca yok demişti.
Çok şükür ki sağlıklı geçiyor hamileliğim, ilk hamileliğimde onun bana gösterdiği anlayışı ve özveriyi şimdi ben ona gösteriyorum sanırım.

Diyeceğim, sağlıklı olduğun sürece problem yaşamazsınız.
Son aylar biraz sorunlu olacaktır, çünkü senin artık belinin ağrıları rahatsız edecek, kendini kaldırmakta güçlük çekeceksin vs. bir sürü fizyolojik durumlar senin isteklerine engel olacak, bu muhakkak hepimiz yaşadık.
Ama geçici bir süreç öyle düşünmek gerek...
Hayırlısı ile bebeğini kucağına al inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…