- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- 333
ooo bak çıktı ban yemeyen arkadaşım
ne demek istediğini anladım canımcım zaten eşimle o şekilde ilgileniyorum ama sanırım yetmiyor beni özlüyor heralde yoksa dile getirmezdi.
düşük riski yoksa yasağa da gerek yok ta:))yoo düşük riskim yok doktor çok iyi gidiyor ama risk almaya değmez dedi ilişki olmasın seninle uğraşılmıyor dedi banadenerken adamın başını çok yedik heralde bişey olur diye koydu yasagı.
zaten bişeyler yaşanıyor aramızda ama birleşme yok işte bizimkide onu dert etmiş kendine.
neyse görüyorum ki herkes aynı şekilde tedbirli davranmış bir süre idare edilecek başka yolu yok yani.
Doktorunuz saçmalamış :) Düşük riski yoksa hiç ara vermeyin.yoo düşük riskim yok doktor çok iyi gidiyor ama risk almaya değmez dedi ilişki olmasın seninle uğraşılmıyor dedi banadenerken adamın başını çok yedik heralde bişey olur diye koydu yasagı.
zaten bişeyler yaşanıyor aramızda ama birleşme yok işte bizimkide onu dert etmiş kendine.
neyse görüyorum ki herkes aynı şekilde tedbirli davranmış bir süre idare edilecek başka yolu yok yani.
Benim de evliliğim senin anlattıklarına benziyor...
Benim bundan önceki hamileliğimde çok sorunluydu, kanama ile başladı kanama ile devam etti.
İlk çocuğumuz olduğu için eşim yanaşmazdı, ben giderdim üstüne resmen, ama o uzak dururdu.
Çocuğa yeterki birşey olmasın diye.
İlk 3 ay atlattıktan sonra biraz normale döndük, taa ki karnım irileşene kadar.
Sonra da eşim istemedi zaten.
Doğumdan sonra lohusalık döneminde zaten bebeğin rehavetine kapılıyorsun.
Uykusuzluk, bebeğin ihtiyaçları, anneye olan bağımlılığı derken kadın olarak sen kocanı bir süre unutacaksın.
Yani unutacaksın derken, aklına cinsellik gelmeyecek (40 gün senin için böyle olacak).
Fakat eşin tabii ki istek ve taleplerde bulunacak. Malesef erkekler böyle ve bende cinselliğin evliliği ayakta tutan en önemli unsurlardan biri olduğuna inanıyorum.
40 gün sonunda, eşim "şimdi serbest miyiz" dedi.
Tamam dedim, bende süslendim püslendim, artık o kilo ile ne kadar süs oluyorsa.
Fakat doğumdan sonra ilk cinsellik zor bence, rahmin daralıyor (ben sezeryan olmuştum) sanki ilk gece yaşıyorsun.
Canım yanmıştı, katlanılmayacak birşey değil ama rahatsız ediyor. Fakat sonraki günler düzeldi.
Doğumdan sonra ilk 1 sene bocalayacaksın, bazen gün olacak canın istemeyecek, gün olacak yorgunluktan halin olmayacak.
Ama inan bana, eşin eğer anlayış gösterebilen birisi ise, ilk bir seneyi atlattıktan sonra birşeyler düzene giriyor.
Sen bebeğinle daha iyi vakit geçirmeyi öğreniyorsun, huyuna suyuna alıştığın için vaktini ona göre ayarlayabiliyorsun.
Eşine bunu açıkla bence.
Ne ile karşılaşacağını bilsin.
Ben şimdi 2. ye hamileyim ve bu süpriz bir bebek oldu bizim için.
Risksiz güzel geçen bir hamileliğim var, hamd olsun ve benim iç karnım olmadığı için hemen karnım cıkıyor.
Görsen 7 aylık hamile dersin o derece. Daha 4. ayım bitti.
Buna rağmen eşimin kurduğu cümle "kadın kadındır, sende helalimsin kızma bana ama ne yapayım seni seviyorum" diyor.
Bende karşı koymuyorum, uzaklaştırmıyorum kendimden.
Zaten uzaklaştırmam da yersiz, sağlık problemim olmadığı sürece doktorum sakınca yok demişti.
Çok şükür ki sağlıklı geçiyor hamileliğim, ilk hamileliğimde onun bana gösterdiği anlayışı ve özveriyi şimdi ben ona gösteriyorum sanırım.
Diyeceğim, sağlıklı olduğun sürece problem yaşamazsınız.
Son aylar biraz sorunlu olacaktır, çünkü senin artık belinin ağrıları rahatsız edecek, kendini kaldırmakta güçlük çekeceksin vs. bir sürü fizyolojik durumlar senin isteklerine engel olacak, bu muhakkak hepimiz yaşadık.
Ama geçici bir süreç öyle düşünmek gerek...
Hayırlısı ile bebeğini kucağına al inşallah...
Yatak odası dekorasyonu ile ilgili sandım başlığı okuyunca
Atladım hemen, çok severim dekorasyonu
Yatak odası dekorasyonu ile ilgili sandım başlığı okuyunca
Atladım hemen, çok severim dekorasyonu
yoo düşük riskim yok doktor çok iyi gidiyor ama risk almaya değmez dedi ilişki olmasın seninle uğraşılmıyor dedi banadenerken adamın başını çok yedik heralde bişey olur diye koydu yasagı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?