• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte yoğun üzüntü stres öfke krizi

Zaten hamile kalmak için bayaa zor zamanlar geçirmişsin ne güzelki duaların bak kabul olmuş allah o güzel duyguyu tatmanı nasip etmiş nekadar negatif olursan okadar negatifi çekersin herşeye pozitif tarafından bak tadini çıkar hamileliginden de böyle hiç birşey anlamazsın pişman olursun sonra bebeğini düşün onu kucağına alacağın günü düşün onu daha iyi karnımda nasıl beslerim bunlara yor kafanı olumsuz olan şeylere de iyi tarafından bak olduğu gibi kabullen herşeyi ani kararlar verme derim ben şuan senin yerinde olmak o güzel duyguyu tatmak isteyen binlerce insan var emin ol akışına bırak herşeyi bence herşey gönlünce olsun rahat ol mutlu ol 😊😊
Çok teşekkür ederim
bu duyguyu isteyen herkese rabbim nasip etsin
Hep hamile kalırsam asla üzülmem diyordum büyük konuşmamak lazımmış

haklısınız madem o gelemiyor ben gideyim dedim
Hasta(demans) anneanneme bakıyor kardeşlerinede veremedi günah olur diye
O süreçte annesine öfkelendikçe bana kötü davrandı bağırdı çağırdı dertlerini kustu
Ben zaten kötüyüm anne buraya kafa dinlemeye yemek yapamadığım için desteğini almaya geldim dedikçe kötü davrandı baya
O yaptıklarını unutamıyorum hala
Ama haklısınız
Şimdiden pişmanım bebeğimi önemsemeyip saçma sapan insanların yapmadıklarına yaptıklarına bu kadar kafa taktığım için.. inşallah zamanında doğar sağlıklı olur
Geçti gitti derim amin

Çok teşekkür ederim
bu duyguyu isteyen herkese rabbim nasip etsin
Hep hamile kalırsam asla üzülmem diyordum büyük konuşmamak lazımmış
Bu biraz sizin elinizde bukadar cok beklentiye girerseniz bu kadar çokta üzülürsünüz üzülecek bir durumda yok ortada aslında sanırım duygusal bir süreçten geciyorsunuz emin olun bu birazda sizin hassasiyetinizden kaynaklı bence çoğu çoğu eşiniz size söylüyorsa sizde ona söyleyin içiniz rahat edecekse yada cevap vermeyin arkayı dönünce amaan diyip umursamayın bukadar uğraş üzerine hamile kalmışsnz ben olsam yani amaaan yansın dünya umrumda olmaz 😊 tam tersi size bir rahatlık gelmeli ama bilmiyorum hamilelik hormonlarındanmi biraz rahat bırakın bence kendinizi

5.5 aylık hamileyim. Aslında bu hamileliği yıllarca hayal ettim, tüp bebek sürecinden geçtim. Herkes hamileliğin tadını çıkar dedi ama ben aylardır kendimi yalnız, değersiz ve sürekli kırılmış hissediyorum.

Eşimi defalarca karşıma alıp ‘nolur bu süreçte beni alttan al, beni üzme, ben eskisi gibi kaldıramıyorum’ diye konuştum. Her seferinde tamam dedi ama sonra yine aynı şeyleri yaşadık. Tartışmalar, anlayışsızlık, en hassas olduğum dönemde yalnız hissetmek…beni o kadar üzdü ki onu görmeye tahammülüm bile yok . Artık en ufak bir şeyde bile tetiklenir hale geldim. Bugün onu görünce bile içim daraldı, ağlama krizine girdim. Kendime hakim olamayıp evde eşya fırlattım. Tek düşündüğüm ondan derhal boşanmak

Sadece eşim de değil… Annemden de bu süreçte destek göremedim. Zor bir hamilelikti mide bulantısı düşük tehlikesi, bana dediği tek şey dünya senin etrafında dönmüyor bi senin derdin yok. İçimde aylardır biriken şeyler varmış meğer. Bugün o kadar doldum ki anneme bile çok ağır şeyler yazdım. Şimdi hem çok kırgınım hem de söylediğim şeylerden dolayı vicdan azabı çekiyorum. İkisinede kötü dualar ettim. Hayatımda ilk defa. Bir müslüman olarak böyle özel bir dönemde bebeğimi manen kötü anlamda etkilediğimide düşünüyorum

En çok da buna üzülüyorum; hayatımın en özel dönemini böyle hatırlayacak olmak çok canımı yakıyor. Sürekli stresli olmak, ağlamak, öfkelenmek istemiyorum. Bebeğimin hareketi azalsa korkuyorum, karnım sızlasa suçluluk hissediyorum. Ağlama krizilerim bacaklarımı uyuşturacak kadar güçlü oluyor artık. Kendimi psikolojik olarak çok çökmüş hissediyorum.

Bir de merak ediyorum… Hamileliğinde çok yoğun stres, ağlama, aile/eş problemleri yaşayıp sonunda bebeğini sağlıkla kucağına alanlar var mı? Şu an çok korkuyorum ve iyi hikâyeler duymaya ihtiyacım var.
Profosyonel destek al. Simdiden boyleyse lohusalikta hic saglikli dusunemezsin.

Benim saglik sorunlari nedeniyle stresli bir hamilelik surecim ve oldu ve kaygili bir cocugum var. onun disinda cok sukur bir saglik skntimiz yok.

Hemen bi uzman destegi alin
Daha 6 aylik bile degilsiniz
Cabuk pes ediyorsunuz
Esas maraton bebek dogduktan sonra
Ama Allah oyle bi guc veriyor ki annelik yukleniyor vucuduna
Ilahi bi guc geliyor hamdolsun
Esini bilemem ama annene beddua etme derim
Cok hassas bi konu bu
Hamilelerin cogu esini bosamak ister zaten
hele lohusalikta daha fena
Ben esime diyordum lohusalarin isledigi suclar affedilcekmis bana ters gitmeyin falan filan😃
Geciyor oyle boyle duzene giriyor
Sosyal medyaya kapilma derim
Ordaki cogu sey dizi
Sen paylasiyor musun kocanla kavgalarini mesela orda? Neden paylasasin dimi ama
Iste kimse kotu olani paylasmiyor
Sacmasapan insanlari takip etmemekle basla ise
Prim verme
Senin benim gibiler takip ederek o luksu yasamalarini sagliyorlar zaten
Kocalari bile ise gitmiyor evdeler surekli
Ee onlari izliyorsun isten yorgun gelmis kocadan ilgi bekliyorsun aynisi olmuyor sinirleniyorsun vs vs biraz genis acili dusun🥴

Hemen bi uzman destegi alin
Daha 6 aylik bile degilsiniz
Cabuk pes ediyorsunuz
Esas maraton bebek dogduktan sonra
Ama Allah oyle bi guc veriyor ki annelik yukleniyor vucuduna
Ilahi bi guc geliyor hamdolsun
Esini bilemem ama annene beddua etme derim
Cok hassas bi konu bu
Hamilelerin cogu esini bosamak ister zaten
hele lohusalikta daha fena
Ben esime diyordum lohusalarin isledigi suclar affedilcekmis bana ters gitmeyin falan filan😃
Geciyor oyle boyle duzene giriyor
Sosyal medyaya kapilma derim
Ordaki cogu sey dizi
Sen paylasiyor musun kocanla kavgalarini mesela orda? Neden paylasasin dimi ama
Iste kimse kotu olani paylasmiyor
Sacmasapan insanlari takip etmemekle basla ise
Prim verme
Senin benim gibiler takip ederek o luksu yasamalarini sagliyorlar zaten
Kocalari bile ise gitmiyor evdeler surekli
Ee onlari izliyorsun isten yorgun gelmis kocadan ilgi bekliyorsun aynisi olmuyor sinirleniyorsun vs vs biraz genis acili dusun🥴
Profosyonel destek al. Simdiden boyleyse lohusalikta hic saglikli dusunemezsin.

Benim saglik sorunlari nedeniyle stresli bir hamilelik surecim ve oldu ve kaygili bir cocugum var. onun disinda cok sukur bir saglik skntimiz yok.
Ğs
Bu biraz sizin elinizde bukadar cok beklentiye girerseniz bu kadar çokta üzülürsünüz üzülecek bir durumda yok ortada aslında sanırım duygusal bir süreçten geciyorsunuz emin olun bu birazda sizin hassasiyetinizden kaynaklı bence çoğu çoğu eşiniz size söylüyorsa sizde ona söyleyin içiniz rahat edecekse yada cevap vermeyin arkayı dönünce amaan diyip umursamayın bukadar uğraş üzerine hamile kalmışsnz ben olsam yani amaaan yansın dünya umrumda olmaz 😊 tam tersi size bir rahatlık gelmeli ama bilmiyorum hamilelik hormonlarındanmi biraz rahat bırakın bence kendinizi
Psikolojik destek almaya karar verdim
Randevumu pazartesiye aldım şimdi rahatladım konuşmalarınız sayesinde ama ileriye dönük aynı şey yaşanmaması için tedbir alıcam evde sevdiğim eşyaların yarısını kırdım sinir kriziyle
Böyle öfkeli bir anne olmak istemiyorum
Normalde relaks bir insandım en fazla abdest alır namaz kılar allaha derdimi anlatırdım şu an kendimi tanıyamıyorum hormonlardan demekki
Hepinizin desteği ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim

Haklısınız teşekkür ederim
İnşallah son 3 ayım güzel geçer sağlıkla alırım kucağıma

ızkz
İnşallah. Hiç geç kaldım vs düşünme. Bebeğinle yolculugun yeni başlıyor. Eşine kırılmakta kızmakta haklı oldugun yerler var ama buna odaklanıp bebeğine de kendine de zehir etme hayatı.
Unutma şuan sen ve bebegin en önemlisisin. Kendini ve bebegini kimse öncelemiyorsa da sen önceleyeceksin. Karnında gerçekten bir mucize var. Senin mucizen. Sen neden hoşlanıyorsan onu yap yalnız oldugunu dusunme bebegin sana eşlik ediyor :)

İnşallah. Hiç geç kaldım vs düşünme. Bebeğinle yolculugun yeni başlıyor. Eşine kırılmakta kızmakta haklı oldugun yerler var ama buna odaklanıp bebeğine de kendine de zehir etme hayatı.
Unutma şuan sen ve bebegin en önemlisisin. Kendini ve bebegini kimse öncelemiyorsa da sen önceleyeceksin. Karnında gerçekten bir mucize var. Senin mucizen. Sen neden hoşlanıyorsan onu yap yalnız oldugunu dusunme bebegin sana eşlik ediyor :)
Tam üstüne bastınız çok geç kaldım olan oldu vesvesesi insanı bırakmıyor
Belki gelecek geçmişten daha hayırlı olacaktır ümitvar konuşmanız için teşekkür ederim☺️☺️☺️

Ğs

Psikolojik destek almaya karar verdim
Randevumu pazartesiye aldım şimdi rahatladım konuşmalarınız sayesinde ama ileriye dönük aynı şey yaşanmaması için tedbir alıcam evde sevdiğim eşyaların yarısını kırdım sinir kriziyle
Böyle öfkeli bir anne olmak istemiyorum
Normalde relaks bir insandım en fazla abdest alır namaz kılar allaha derdimi anlatırdım şu an kendimi tanıyamıyorum hormonlardan demekki
Hepinizin desteği ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim
Cok dogru bir karar verdiniz . Cocuk dogduktan sonra da zaten birbirinizin anne ve babaligina ilk defa sahit olacaksiniz. Ister istemez sevdiginiz veya sevmediginiz seyler olacaktir. Iliskiler asiri sarsiliyor ilk bir kac sene dogumdan sonra bu nedenle lutfen dogumdan sonra da belirli araliklarla psikolog ile gorusmeye devam edin.

Cok dogru bir karar verdiniz . Cocuk dogduktan sonra da zaten birbirinizin anne ve babaligina ilk defa sahit olacaksiniz. Ister istemez sevdiginiz veya sevmediginiz seyler olacaktir. Iliskiler asiri sarsiliyor ilk bir kac sene dogumdan sonra bu nedenle lutfen dogumdan sonra da belirli araliklarla psikolog ile gorusmeye devam edin.
Hiç bu açıdan düşünmemiştim
Pahalı diye sürekli erteliyordum ama sağlık paradan daha önemliymiş
Mutlaka gideceğim iyi hissetsem bile

Hiç bu açıdan düşünmemiştim
Pahalı diye sürekli erteliyordum ama sağlık paradan daha önemliymiş
Mutlaka gideceğim iyi hissetsem bile
Daha o asamaya gelmediginiz icin dusunmemeniz cok normal.
Sk sk gorusmesiniz de ihtiyac halinde irtibat kurarsiniz. Her zaman dis bir gozun gormesi ve yorumlamasi daha iyi oluyor. Arada esinizi de gormek isteyebilir doktorunuz. Daha saglikli bir iliski yurutmus olursunuz

Daha o asamaya gelmediginiz icin dusunmemeniz cok normal.
Sk sk gorusmesiniz de ihtiyac halinde irtibat kurarsiniz. Her zaman dis bir gozun gormesi ve yorumlamasi daha iyi oluyor. Arada esinizi de gormek isteyebilir doktorunuz. Daha saglikli bir iliski yurutmus olursunuz
Evet yarın ilk görüşmem inşallah faydası olur♥️

5.5 aylık hamileyim. Aslında bu hamileliği yıllarca hayal ettim, tüp bebek sürecinden geçtim. Herkes hamileliğin tadını çıkar dedi ama ben aylardır kendimi yalnız, değersiz ve sürekli kırılmış hissediyorum.

Eşimi defalarca karşıma alıp ‘nolur bu süreçte beni alttan al, beni üzme, ben eskisi gibi kaldıramıyorum’ diye konuştum. Her seferinde tamam dedi ama sonra yine aynı şeyleri yaşadık. Tartışmalar, anlayışsızlık, en hassas olduğum dönemde yalnız hissetmek…beni o kadar üzdü ki onu görmeye tahammülüm bile yok . Artık en ufak bir şeyde bile tetiklenir hale geldim. Bugün onu görünce bile içim daraldı, ağlama krizine girdim. Kendime hakim olamayıp evde eşya fırlattım. Tek düşündüğüm ondan derhal boşanmak

Sadece eşim de değil… Annemden de bu süreçte destek göremedim. Zor bir hamilelikti mide bulantısı düşük tehlikesi, bana dediği tek şey dünya senin etrafında dönmüyor bi senin derdin yok. İçimde aylardır biriken şeyler varmış meğer. Bugün o kadar doldum ki anneme bile çok ağır şeyler yazdım. Şimdi hem çok kırgınım hem de söylediğim şeylerden dolayı vicdan azabı çekiyorum. İkisinede kötü dualar ettim. Hayatımda ilk defa. Bir müslüman olarak böyle özel bir dönemde bebeğimi manen kötü anlamda etkilediğimide düşünüyorum

En çok da buna üzülüyorum; hayatımın en özel dönemini böyle hatırlayacak olmak çok canımı yakıyor. Sürekli stresli olmak, ağlamak, öfkelenmek istemiyorum. Bebeğimin hareketi azalsa korkuyorum, karnım sızlasa suçluluk hissediyorum. Ağlama krizilerim bacaklarımı uyuşturacak kadar güçlü oluyor artık. Kendimi psikolojik olarak çok çökmüş hissediyorum.

Bir de merak ediyorum… Hamileliğinde çok yoğun stres, ağlama, aile/eş problemleri yaşayıp sonunda bebeğini sağlıkla kucağına alanlar var mı? Şu an çok korkuyorum ve iyi hikâyeler duymaya ihtiyacım var.
Canım benim hamilelikte hepimizde oluyor bunu kafanda büyütme sakın daha sakin olmaya çalış çevrene anlayışlı olmaları için uyarılarda bulun boşanmak kolay alınabilecek karar verir verdiğin kararlardan şuan pişman olmazsın çünkü herşey düşündüğün gibi zannediyorsun bence hamileleigini atlar çocuğunu kucağına al lohusaligini gecer ondan sonra sağlıklı bir karar ver ben boşanmış bir kadınım çocuğum 10 aylıktı bosandigimda

Destek alın doğumdan sonra da devam edin, lohusalık daha da zor olabiliyor (işin içine bebek giriyor iyice sabır selamet kalmıyor)

Eşiniz de destek alsın.

Ah canım aynı şekilde bende senin gibi 5 aylık hamileyim şuan ilk bebeğim senin hissettiğin herşeyi aynısını hissediyorum yanlızlık ilgisizlik resmen ilgiye aç hissediyorum kendimi yanlız kalınca sürekli ağlamak geliyor içimden eşime sorsan o bunların tam tersini söyler kime derdimi anlatsam hamilesin bunlar olur diyor ama Hamileğim diye bunlar olmak zorunda değil ki ben kendi hayatımı bu kadar kısıtlarken ailemiz büyüsün diye o neden hiç bir şey yapmıyor diye bile sinirleniyorum ve üstüne bunları dile getirirken sürekli kavga ediyor benimle şiddetli hemde günlerce de konuşmuyor bazen anlaşılmadığımı hissediyorum hep şuan bile bunları yazarken içimde bi his var ağlamamak için tutuyorum kendimi

Back
X