• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelyim ve depresyondayım

kurtulmak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2013
31
0
6
35
Ankara
ben bu konuyu gebelik bolumune actım ama 1 kişi cevap yazdı. 11 hafalık hamileyim ve depreyona girdim. doktor cipralex kullanmamı söyledi ama bebege zarar verır dusuncesıyle kullanmıyorum. ama bu halimde bebege zarar veriyorum galiba. ne yapaagımı bılemıyorum lütfen bılgısı olan varsa bana yardımcı olabılır mı?

Merhaba geçmiş olsun Allah sabır ve şifa versin canım.
Söylediğin ilacı bilmiyorum ama zarar vermeyecek ilaçların olduğunu duymuştum. Başka bir doktorla göruşmelisin bence. Hatta durumun ciddiyse seni 5 dk dinleyip 2 sn. de ilaç yazacak bir doktora değil de imkanın varsa özele gitmeni tavvsiye ediyorum.
Ayrıca psikoloji bölümünde panikatak anksiyeteli hamileler bölmümü var orayı okuyup çözüm ve destek arayabilirsin. Geçirmiş olanları tespit edip özel mesaj göndererek yaşayanlara danışabilirsin. Böyle bir durumun varsa eşine herşeyi anlat sevdiklerin ve eşin her zaman yanında olsunlar.

ilginiz için gerçekten çok teşekkürler. Allah razı olsun. psikolojik rahatsızlıklar fizyolojik rahatsızlıklardan daha beter çünkü sizi anlamayan insanlara derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz. üstelik hamileyken ...

Söylediğin ilacı bilmiyorum ama zarar vermeyecek ilaçların olduğunu duymuştum. Başka bir doktorla göruşmelisin bence. Hatta durumun ciddiyse seni 5 dk dinleyip 2 sn. de ilaç yazacak bir doktora değil de imkanın varsa özele gitmeni tavvsiye ediyorum.
Ayrıca psikoloji bölümünde panikatak anksiyeteli hamileler bölmümü var orayı okuyup çözüm ve destek arayabilirsin. Geçirmiş olanları tespit edip özel mesaj göndererek yaşayanlara danışabilirsin. Böyle bir durumun varsa eşine herşeyi anlat sevdiklerin ve eşin her zaman yanında olsunlar.

yenıden s.a
kusura bakmayın ama ben psıkolojı bolumunde panıkatak ve anksıyeteli hamileler hastalar bolumunu bulmadım. evet panik ataklar falan varda hamilelerin oldugu bolumu bulamadım...tekrar yardım edersenız cok sewınırım.

yenıden s.a
kusura bakmayın ama ben psıkolojı bolumunde panıkatak ve anksıyeteli hamileler hastalar bolumunu bulmadım. evet panik ataklar falan varda hamilelerin oldugu bolumu bulamadım...tekrar yardım edersenız cok sewınırım.

Merhaba. Bulmaya çalışacağım buldukça da gönderirim.

Şimdilik:http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/569469-gebelik-korkusu-anksiyete-oyle-kotuyum.html

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...ik-ge231irenlerin-payla351305m-alan305-4.html

Ama asıl aradıklarım bunlar değildi. Bulabilirsem gönderiri.
Allah şifa versin

Bir kere hamile iken depresyonda olman çocuk için okadar zararlı ki. Hamile bayanın tam aksine son derece rahat ve huzurlu bir hamilelik dönemi geçirmesi gerekiyor çok yanlış bunlar.

Depresyondan;içine girilen bir oda gibi bahsetmişsiniz bu çok yanlış. Ayrıca hamilelik döneminin stresli geçmesi çok normal birçok hanımda görüelblir.Önemli olan bununla başetmeyeçalışmak ve sevdiklerinin sana destek olması.

hıc kımse kotu bır hamılelık gecırmek ıstemez. ama depresyon ole bıseykı etrafınızı bır toz bulutu gıbı kaplar hıcbısey goremezsınız sadece o kotu hısle basbasa kalırsınız. ıste doktorlar bu yuzden ılac kullanmalısın dıyolar. bebek ıcınterddut etmesem avuc avuc ıcerım ama elım kolum baglı. hangısı daha zararlı bılemıyorum.

geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin. seni çok iyi anlıyorum aynı dertten muzdaribiz. bence ilaç içmellisin içen bir sürü insan var hamileyken. senin bu durumun bebeği etkiliyor emin ol korma ama depresyona yatkınlığı artıyor bebeklerin bu durumda. kullandığın ilacın yarar ve zararını dr. karar ver için rahat bir şekilde başla

11 haftalık hamileyim daha öncesinde anksiyete geçmişim vardı. 1 sene tedavi gördüm önce ağır haplarla başladık ve en sonunda bitiriyorduk son ay hamile kaldım ve hapı bıraktım doğal olaraka ama hergün zehir gibi geçiyor. sürekli kaygıyılım ama belli bi nedeni yok, evden çıkmak istemiyorum bunalırsam dışarıda ne yapacağımı bilemem diye, doğru düzgün işe bile gitmiyorum geceleri uyuyamıyorum bu gece 1 saat ancak uyumusumdur. ne yapacağımı bilemez durumdayım. yalnız kalamıyorum annem sürekli yanımda bunaltılar geldiğinde yalnız olmak istemiyorum. psikologla görüşmeye devam ediyorum ona göre sadece geçmişimimde böyle bi rahatsızlık oldugu için biçok hamilenin yaşadığını daha ağır yaşıyorum ilk başlarda buna inanmıştım ama gergin geçen günler geceler artık buna beni ikna edwemiyor. pasiflora vermişti sadece o da çok etki etmedi. belki başkaları uykusuz kalınca sorun etmeyebilir ama ben de direk panik yapıyor ve fiziksel olarak kendini hissettiriyor. bugun tekrar doktora gideceğim ve ilaç kullanabilir miyim soracağım çünkü bu halimle de bebeğe çok zarar verdiğimi düşünüyorum. kendi kendime halletmeye çalıştım ama bi gün olsa bigün sonra yine aşırı anksiyete yaşıyorum. doğru düzgün bişi yiyemiyorum. kafam rahat oldugunda iştahım da açılıyor ama çok nadır anlarda. netten bakıyorum hamileyken ilaç kullananlar var. demek ki sadece ben değilim aslında ilaca sığınmak da beni üzüyor. ama başedemiyorum napim panik bi insanım. aranızda hamileylen ilaç kullanan var mı durum nedir ne diyor doktorlarınız
işim gücüm forumda dolanmak oldu

bende hamile kalmadan önce depresyon ilaçları kullanıyordum.ki bahsettiğin ilaç benim en düşük doz ilacımdı.4-5 antidepresan birlikte alıp zor duruyordum. ama doktorum kesinlikle tavsiye etmedi. kendini toparlamaya çalış. normal insanı bile nasıl etkiliyor gebelikte çok tehlikeli buluyorum ben. depresyon ilaçları bi yere doktorun verdiği mide bulantı ilaçlarını bile içmemiştim ben.
maalesef şimdiden fedakarlığa başlaman gerekiyor. çok kötüysen psikologa gitmeni öneririm

11 haftalık hamileyim daha öncesinde anksiyete geçmişim vardı. 1 sene tedavi gördüm önce ağır haplarla başladık ve en sonunda bitiriyorduk son ay hamile kaldım ve hapı bıraktım doğal olaraka ama hergün zehir gibi geçiyor. sürekli kaygıyılım ama belli bi nedeni yok, evden çıkmak istemiyorum bunalırsam dışarıda ne yapacağımı bilemem diye, doğru düzgün işe bile gitmiyorum geceleri uyuyamıyorum bu gece 1 saat ancak uyumusumdur. ne yapacağımı bilemez durumdayım. yalnız kalamıyorum annem sürekli yanımda bunaltılar geldiğinde yalnız olmak istemiyorum. psikologla görüşmeye devam ediyorum ona göre sadece geçmişimimde böyle bi rahatsızlık oldugu için biçok hamilenin yaşadığını daha ağır yaşıyorum ilk başlarda buna inanmıştım ama gergin geçen günler geceler artık buna beni ikna edwemiyor. pasiflora vermişti sadece o da çok etki etmedi. belki başkaları uykusuz kalınca sorun etmeyebilir ama ben de direk panik yapıyor ve fiziksel olarak kendini hissettiriyor. bugun tekrar doktora gideceğim ve ilaç kullanabilir miyim soracağım çünkü bu halimle de bebeğe çok zarar verdiğimi düşünüyorum. kendi kendime halletmeye çalıştım ama bi gün olsa bigün sonra yine aşırı anksiyete yaşıyorum. doğru düzgün bişi yiyemiyorum. kafam rahat oldugunda iştahım da açılıyor ama çok nadır anlarda. netten bakıyorum hamileyken ilaç kullananlar var. demek ki sadece ben değilim aslında ilaca sığınmak da beni üzüyor. ama başedemiyorum napim panik bi insanım. aranızda hamileylen ilaç kullanan var mı durum nedir ne diyor doktorlarınız

Simdi çoktan bebeginiz olmuştur umarinda çok sagliklidir.bende ayni problemi yaşıyorum henüz hamile kalmadim ama dusunuyoruz .psikiyatrim hamileyken depresyonun bebege verdigi zararla ilaci karsilastirirsak ilac daha azmıs.bende uyuyamadgim zaman rahatsizlaniyorum çok sacma ama öyle.hem psikolok hende psikiyatri tedavim var...cok sukur iyiyim ama hamile kalırsam ne yapicam diyorum

...ziyaret ederseniz memnun oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin yaşadıklarınızi şu an ben yaşıyorum henüz 23 haftalık gebeyim.bu süreci nasıl atlattiniz yardımcı olursanız sevinirim

Back
X