Hamileyim.Aldırmalı mıyım?

Böyle bilgileri buraya nasil yazabiliyorsunuz yahu? Zorunlu olarak kurtaj olan uzulecek olan bir suru insan da olabilir. Ustelik cahilce ve yanlis bilgiler.

Ay bosluguma geldi akaiiaiajaj

Hanımlar uyarılara rağmen hala aranızdaki tartışmaları uzattığınıza inanamıyorum diyeceğim yalan olacak, sizin meseleniz bu, hiçbir şeyi tadında bırakmamak.

İsteyen boy boy çocuk doğurur, isteyen tek çocuklu olur, isteyen hiç doğurmaz, kimse kimseye çocuk hesabı vermek zorunda değil ama kimse kimseye de çok çocuk seviyor diye veya hiç çocuk sevmiyor diye kendi fikrini dayatamaz.

Anneliklerinize laf ediyorsunuz ki bu kimsenin haddi değil, hemcinslerinizin doğurup doğurmayacağına karar veriyorsunuz bu da kimsenin haddi değil.

Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir bunda herkes hemfikir ama kürtaj konuları açılınca devletin tanıdığı hakkı yasal sınırlar dahilinde uygulayacak kimseyi de katil diye yaftalayamazsınız, ki belirteyim zira mesajlar altından çıkarım yapma hobiniz var çoğunlukla, hayatımda hiç kürtaj olmadım, tek gebelik tek sağlıklı doğum yapmış bir kadınım, doğru yöntemler kullanılırsa gebelik olmuyor ama bunları yaşamamış olmam kimseyi yargılama hakkı vermiyor bana.

Kimseye aldır veya aldırma diyemeyiz, herkes kendi hayatından sorumludur çünkü, lakin asla mutlu olamayacağı, maddi manevi doyuma ulaştırılamayacak, anne babası ayrılmaya karar verdiğinde tehdit etmek için kullanılacak bir bebek dünyaya getirmek mi bencilliktir yoksa getirmemek mi bunu da iyi düşünmek gerekir.

Daha birkaç gün önce adamın tekinin bebekleri açlıktan ağlarken bir mama parasını bile çok gördüğünü, bebeklere konu komşunun mama aldığını okuduk.

Anne babasının sevgisizliği yüzünden kaç yaşına gelmiş olursa olsun acı çeken kadınların konularını okuduk, anne babası boşanırken sırf sorumluluğunu atmak için bu çocuk benden değil diyen babalar okuduk, çocuğuyla tehdit edenleri okuduk.

Allah bütün bebeklere sağlıklı mutlu ömürler versin inşaallah ama konu komşu, siz bizle bu bebekler ne kadar nereye kadar idare edebilir?
Aslolan o bebeklere ebeveynlerinin bakmasıdır, ebeveynlik ömür boyudur ve sorumsuzluk yapacaksak o bebekler ömür boyu acı çekeceğine, eğer acı çekiyorlarsa bir kere acı çekerler.

Ohh ne güzel dünya. Dikkat etmeyelim 5 dakikalık zevk için bir can i getirip öldürelim yazık....

En mantıklı çözüm ailelere gerçeği anlatıp evliliği öne çekmeniz. Bir anlık zevk uğruna günahsız bir meleğin yaşam hakkını elinden almak bana etik gelmiyor.

Öyle bir şey anca Abd gibi 24 haftaya kadar kürtajı onaylayan ülkelerde olur. Burada izin verilen 8-10 haftada daha beyni yok, sinir sistemi yok. Nasıl korksun, nasıl kaçsın? Vakumlama yöntemiyle tek parçada alınıyor, parçalanmıyor.

10. Haftada bile böyle görünen bir yapısı var. El ayağı yok ki bir canı falan yok direk hücre. Spremle aynı yani. Boşa sperm akıtmak bazı dinlerde günah mesela. Bu kadar duyarlısınız o zaman her seferinde içe boşalmanız gerekiyor

Ağzınıza yüreğinize sağlık buranın boş bir platform olmadığını göstermiş oldunuz

Bu karar tamamen size ait olmalı. Ben çocuk istemiyorum mesela ve aldırırdım. Şimdi size aldırın derim, aldırırsınız, pişman olursunuz, ben evde tv izlerken siz oturur ağlarsınız pişmanlığınızdan dolayı. Tam tersi de olabilir. Zamanında ben aldırdım ve hiç pişman olmadım. Bir kere bile acaba demedim, kimsenin düşüncesi umrumda olmadı ve olmaz, hele konu dine bağlanırsa dinim yok kısaca der geçerim. Ama bu benim ve eşimin kararıydı. İçinizden geleni yapın bu yüzden siz. Doğurmak istiyorsanız doğurun.

Son düzenleme:
o kadar cok bebek hasretı ıle yanıp tutuşan ınsanlar varki Rabbım sızden alsın onlara versın bu sorumlulugu sızın deyişiniizle ne isteyıp ne ıstemedıgını bılmıyorsan hakim olmak gerek nefsinize

Benim dinimde dediğiniz günah yok. O yüzden uymama gerek yok. Ayrıca eskiden bebek hareketi duyulmadığı sürece canlı kabul edilmezmiş ama artık teknoloji ilerledi. Çok küçükken bile hareketi görülebiliyor. Eskiden bu kadarlık çocuğu hissedilmiyor o zaman yaşamıyor diye alırlardı. Teknoloji daha da gelişsin o sperm dediğiniz aslında embriyo olan şeyin bile sesi duyulur hareketi görülür. Şu anki teknoloji bu kadarını duyabilşyor sadece. Çok uzak olmayan geçmişte atoma da parçalanamaz derlerdi. Herkes uçkurunu sıkı tutsun o halde ya da yaptığının sorumluluğunu üstlensin

sperm embriyo değil erkek üreme hücresidir. spermle yumurta birleşince zigot yani ilk hücremiz oluşur .ardından gelişen zigot embriyoya dönüşür. sperm zaten hareketlidir ve bu gözlenebilmektedir. neyse bu mesleki deformasyon kısmıydı. yanlış gördüm mü düzeltmek zorunluğu oluyor.
kıssadan hisse bakamayacak kimse çocuk yapmasın.

bn tüp bebek ile deneyip 8 kere cocuk sahibi olamamış bi bayan tanıdım çok üzüldüm
insanlar neler yapıyor cocuk için gencecikti
siz bilirsiniz gercekten zor karar
ekonomik özgürlüğnüz varsa o adam destek olmasada ben büyütürüm diosanız bnce dogurun
ilerde belki allah nasip etmez
birisi anlatmıştı ilk çocuktan hemen sonra bi çocuga daha hamile kalınmış bakamayız diye aldırmışlar, sonra bilaç yıl sonra tekrar hamile kalınmış ve çocuk özel bi bebekmiş ve çok üzülmüşşer ötekini aldırmasaydık dye , bu bebeğe okdr çok emek verilmişki ..

Ben onu bana yorum yazan hanımefendi için yazmıştım, çünkü o bayan bu ifadeyi kullanmıştı. Bebek bekleyen ve her adımını takip eden, biyokimyadan yüksek notlar almış biri olarak spermi de embriyoru da zigotu da biliyorum içiniz rahat olsun.

Dediğiniz mantıklı geliyor mu size? Yumurtada kırmayın o zaman. Yumurtadan civciv sesi duyamazsanız bunda da duyamazsınız.

Bir canlının sesinin çıkması, hareket etmesi için sinir sistemi oluşmalı. Yani görüntüleme yapan aletler sebebiyle değil duymadıklarımız falan öyle bir şey olmadığından. Böyle sperm yumurta birleşti toplu mini bebek oldu o büyür de embriyo olur gibi sığ bir mantık kuruyorsunuz. Öyle birleştiği an can oldu gibi bir durum yok.

Biz burda yargı mercii değiliz fikirlerimizi söyleriz geçer gideriz. Konu sahibinin üstüne ne kadar gitsek ne kadar olayın dini ve bilimsel yönünden bahsetsek bu dakikadan sonra boş. Bu saatten sonra ne yapilmali bence makul bi şekilde ifade etmek konu sahibine daha faydalı olacaktir.Ben 11 yıl sonunda yoğun tedavi sonucu maddi ve manevi türlü fedakarliklar yaparak anne olabildim.Evet bir canin oluşması olağanüstü güzel ve mucizevi bi olay bana göre ama konu sahibine apar topar evlen ille de çocuğu aldırma diyemem çünkü önemli olan o can dünyaya geldikten sonra ona ne verebilecegimiz yani o çocuk bu olaylar arkasindan huzur ortamina doğabilecek mi?saglikli bir aile ortaminda büyüyebilecek mi?bu da çok onemli bir faktör olaylara körü körüne bakmamak lazım. Bebek kaç haftalik bilemiyorum ama bazi yorumlarda bebegin herşeyi,duyacağı hissedeceği yazılmış bu konunda net cevabi bir uzman verebilir ama bana kalirsa belli bir haftaya kadar böyle bir durum söz konusu değildir. Bana embriyo transferi yapıldı ultrasonda ilk konulduğu an dr um gösterdi koyduğu embryo abartisiz bir nokta boyutundaydı. Bu nokta 4 haftalık gebelik anlamina geliyor

normal olarak bu durumu savunmaya çalışıyosunuz ama madem bebeği dert olarak tanımlıyosunuz hayatınızda hiçmi cinsel eğitim almadınız? karsınızdaki insandan emin değilseniz bırakın sevişmeyi insan evlenmeyi 3kez düşünmeli. oyuncak değil bu işler. herşey yolundaymış gibi birde korunmasız ilişkiden sonrada basınıza gelen olayı buraya tanımadıgınız insanlara anlatıp oy cogunlugu ile doğmamış cana kıymak çok zalimce. uzun zamandır gebelik tedavisi gören biri olarak istemeyenlerin bu kadar kolay ulaşmasına artık dayanamıyorum... ayrıca dedigim gibi erkek arkadasınızdan emin değilseniz neden evlilik düşünüyorsunuz. Eminsenizde herkese durumu açıklayın kimse yargılayamaz hemen nikah düğün ile olması gerektigi gibi eviniz kurulur bu düşük bir seçenek çünkü sizin kendinizde dahil eminsizliğiniz o bebeğe büyük haksızlık. bu şekilde sağlıklı bir eş anne ilişkisi zaten kuramazsınız kafanızda... yaşanmaması gereken bir olay ancak benim dilim varmıyor aldırmalısın demeye

Ben üç ay önce üç aylık hamileyken bebeğimi düşürdüm maalesef. Ama size sormak istediğim madem maddi sorumluluk alabileceğinden emin değilsiniz neden hamile kaldınız ? O bebeğe yazık değil mi ? Kendi canınıza nasıl kıyacaksınız? O bebeğin kalp atışını duysanız bu düşünceyi silersiniz aklınızdan. Ayrıca bir bebeğin nasibi yoksa siz hamileliği isteseniz bile doğmuyor Allah size annelik nasip etmiş bunu isteyen binlerce insan var o maddi sorumluluk alamazsa bebek büyüyünce siz destek olursunuz, aileler destek olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…