- 29 Ağustos 2014
- 5.724
- 18.111
- 448
- 33
- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Beni kürtaj konusunda en çok irrite eden: bebek o alet onu parçalamak için yaklaştığında kaçiyormuş. Korkuyor yani.
Bir çürük elma, yada küflenmiş ekmek değil. Bir canlı bir insan.
Gerisi vicdan meselesi...
Ay evet ben de duydum! Prezervatifin veya spiralin içinde kalan spermler de ağlıyormuş...Niye ben değil de o sperm yumurtayı dölledi diye üzüntüden intihar eden milyarlarca sperm....günah değil mi? Onlar da can.... Hepsini dogurmaliyiz aslında.
Ohh ne güzel dünya. Dikkat etmeyelim 5 dakikalık zevk için bir can i getirip öldürelim yazık....Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
En mantıklı çözüm ailelere gerçeği anlatıp evliliği öne çekmeniz. Bir anlık zevk uğruna günahsız bir meleğin yaşam hakkını elinden almak bana etik gelmiyor.Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Öyle bir şey anca Abd gibi 24 haftaya kadar kürtajı onaylayan ülkelerde olur. Burada izin verilen 8-10 haftada daha beyni yok, sinir sistemi yok. Nasıl korksun, nasıl kaçsın? Vakumlama yöntemiyle tek parçada alınıyor, parçalanmıyor.Beni kürtaj konusunda en çok irrite eden: bebek o alet onu parçalamak için yaklaştığında kaçiyormuş. Korkuyor yani.
Bir çürük elma, yada küflenmiş ekmek değil. Bir canlı bir insan.
Gerisi vicdan meselesi...
Konu tam olarak bu aslında. Partneriniz için evin sorumluluğunu alamaz diyorsunuz ama 28 yaşında biri olarak sizin de çok sorumlu olduğunuz söylenemez. O bebeğin ne suçu var ? Ne yazık ki ultrasonda görmek için 7 veya 8 hafta bekleniyor a a Şimdi görebilsenşz ultrasonda o teknoloji olsa oynayan eli ayağı görseniz bu kadar rahat konuşamazdjnız. Bir canı parçalayıp öldürmek kolay mı sanıyorsunuz? Sorumsuz olduğunu biliyordunuz en başında yapmayacaktınız bu hatayı
Ağzınıza yüreğinize sağlık buranın boş bir platform olmadığını göstermiş oldunuzHanımlar uyarılara rağmen hala aranızdaki tartışmaları uzattığınıza inanamıyorum diyeceğim yalan olacak, sizin meseleniz bu, hiçbir şeyi tadında bırakmamak.
İsteyen boy boy çocuk doğurur, isteyen tek çocuklu olur, isteyen hiç doğurmaz, kimse kimseye çocuk hesabı vermek zorunda değil ama kimse kimseye de çok çocuk seviyor diye veya hiç çocuk sevmiyor diye kendi fikrini dayatamaz.
Anneliklerinize laf ediyorsunuz ki bu kimsenin haddi değil, hemcinslerinizin doğurup doğurmayacağına karar veriyorsunuz bu da kimsenin haddi değil.
Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir bunda herkes hemfikir ama kürtaj konuları açılınca devletin tanıdığı hakkı yasal sınırlar dahilinde uygulayacak kimseyi de katil diye yaftalayamazsınız, ki belirteyim zira mesajlar altından çıkarım yapma hobiniz var çoğunlukla, hayatımda hiç kürtaj olmadım, tek gebelik tek sağlıklı doğum yapmış bir kadınım, doğru yöntemler kullanılırsa gebelik olmuyor ama bunları yaşamamış olmam kimseyi yargılama hakkı vermiyor bana.
Kimseye aldır veya aldırma diyemeyiz, herkes kendi hayatından sorumludur çünkü, lakin asla mutlu olamayacağı, maddi manevi doyuma ulaştırılamayacak, anne babası ayrılmaya karar verdiğinde tehdit etmek için kullanılacak bir bebek dünyaya getirmek mi bencilliktir yoksa getirmemek mi bunu da iyi düşünmek gerekir.
Daha birkaç gün önce adamın tekinin bebekleri açlıktan ağlarken bir mama parasını bile çok gördüğünü, bebeklere konu komşunun mama aldığını okuduk.
Anne babasının sevgisizliği yüzünden kaç yaşına gelmiş olursa olsun acı çeken kadınların konularını okuduk, anne babası boşanırken sırf sorumluluğunu atmak için bu çocuk benden değil diyen babalar okuduk, çocuğuyla tehdit edenleri okuduk.
Allah bütün bebeklere sağlıklı mutlu ömürler versin inşaallah ama konu komşu, siz bizle bu bebekler ne kadar nereye kadar idare edebilir?
Aslolan o bebeklere ebeveynlerinin bakmasıdır, ebeveynlik ömür boyudur ve sorumsuzluk yapacaksak o bebekler ömür boyu acı çekeceğine, eğer acı çekiyorlarsa bir kere acı çekerler.
Benim dinimde dediğiniz günah yok. O yüzden uymama gerek yok. Ayrıca eskiden bebek hareketi duyulmadığı sürece canlı kabul edilmezmiş ama artık teknoloji ilerledi. Çok küçükken bile hareketi görülebiliyor. Eskiden bu kadarlık çocuğu hissedilmiyor o zaman yaşamıyor diye alırlardı. Teknoloji daha da gelişsin o sperm dediğiniz aslında embriyo olan şeyin bile sesi duyulur hareketi görülür. Şu anki teknoloji bu kadarını duyabilşyor sadece. Çok uzak olmayan geçmişte atoma da parçalanamaz derlerdi. Herkes uçkurunu sıkı tutsun o halde ya da yaptığının sorumluluğunu üstlensin10. Haftada bile böyle görünen bir yapısı var. El ayağı yok ki bir canı falan yok direk hücre. Spremle aynı yani. Boşa sperm akıtmak bazı dinlerde günah mesela. Bu kadar duyarlısınız o zaman her seferinde içe boşalmanız gerekiyor
Eki Görüntüle 3071323
sperm embriyo değil erkek üreme hücresidir. spermle yumurta birleşince zigot yani ilk hücremiz oluşur .ardından gelişen zigot embriyoya dönüşür. sperm zaten hareketlidir ve bu gözlenebilmektedir. neyse bu mesleki deformasyon kısmıydı. yanlış gördüm mü düzeltmek zorunluğu oluyor.sperm dediğiniz aslında embriyo olan şeyin bile sesi duyulur hareketi görülür. Şu anki teknoloji bu kadarını duyabilşyor sadece. Çok uzak olmayan geçmişte atoma da parçalanamaz derlerdi. Herkes uçkurunu sıkı tutsun o halde ya da yaptığının sorumluluğunu üstlensin
Ben onu bana yorum yazan hanımefendi için yazmıştım, çünkü o bayan bu ifadeyi kullanmıştı. Bebek bekleyen ve her adımını takip eden, biyokimyadan yüksek notlar almış biri olarak spermi de embriyoru da zigotu da biliyorum içiniz rahat olsun.sperm embriyo değil erkek üreme hücresidir. spermle yumurta birleşince zigot yani ilk hücremiz oluşur .ardından gelişen zigot embriyoya dönüşür. sperm zaten hareketlidir ve bu gözlenebilmektedir. neyse bu mesleki deformasyon kısmıydı. yanlış gördüm mü düzeltmek zorunluğu oluyor.
kıssadan hisse bakamayacak kimse çocuk yapmasın.
Dediğiniz mantıklı geliyor mu size? Yumurtada kırmayın o zaman. Yumurtadan civciv sesi duyamazsanız bunda da duyamazsınız.Benim dinimde dediğiniz günah yok. O yüzden uymama gerek yok. Ayrıca eskiden bebek hareketi duyulmadığı sürece canlı kabul edilmezmiş ama artık teknoloji ilerledi. Çok küçükken bile hareketi görülebiliyor. Eskiden bu kadarlık çocuğu hissedilmiyor o zaman yaşamıyor diye alırlardı. Teknoloji daha da gelişsin o sperm dediğiniz aslında embriyo olan şeyin bile sesi duyulur hareketi görülür. Şu anki teknoloji bu kadarını duyabilşyor sadece. Çok uzak olmayan geçmişte atoma da parçalanamaz derlerdi. Herkes uçkurunu sıkı tutsun o halde ya da yaptığının sorumluluğunu üstlensin
Ben üç ay önce üç aylık hamileyken bebeğimi düşürdüm maalesef. Ama size sormak istediğim madem maddi sorumluluk alabileceğinden emin değilsiniz neden hamile kaldınız ? O bebeğe yazık değil mi ? Kendi canınıza nasıl kıyacaksınız? O bebeğin kalp atışını duysanız bu düşünceyi silersiniz aklınızdan. Ayrıca bir bebeğin nasibi yoksa siz hamileliği isteseniz bile doğmuyor Allah size annelik nasip etmiş bunu isteyen binlerce insan var o maddi sorumluluk alamazsa bebek büyüyünce siz destek olursunuz, aileler destek olurHerkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?