- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.785
- 388
- 45
- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Hangi uzman kadın doğum doktoru? İsmini paylaşırsanız ben de dinlemek isterim. Bu konuda yaptığı akademik çalışmaları görmek okumak isterim. Elinde ceninin kaçtığı ve korku benzeri davranışlar sergilediği video kaydı veya fotoğraf vardır mutlaka.Uzman kadın doğum doktorundan dinlemiştim. Ama siz kaçmıyor diyorsanız, öyle inanabilirsiniz. Kimsenin hayal gücüyle uğraşmak istemiyorum
Hangi uzman kadın doğum doktoru? İsmini paylaşırsanız ben de dinlemek isterim. Bu konuda yaptığı akademik çalışmaları görmek okumak isterim. Elinde ceninin kaçtığı ve korku benzeri davranışlar sergilediği video kaydı veya fotoğraf vardır mutlaka.
Canlının kutsallığını savunuyorsunuz mantarlar bakteriler de canlı. Mahalleden duyduklarınızı gelip burada akademik bilgi diye paylaşmamanız gerek. Yasaların izin verdiği süre içinde bir kadın kürtaj olabilmelidir. Her kadın sevgilisinden kocasından hamile kalmıyor. Daha dün okudum öz babasından hamile kalan kızı. Korunmayı gevşek tutup bişey olmaz ya aldırırım diyenlere ben de karşıyım. Kürtaj önleme yöntemi değildir.Çürük elmada yaşayan bakterileri mantarlari embrio ile bir tutyorsaniz. Cevap vermeme gerek bile
Canlı kardeşim o bebek. Kalbi atıyor. Bu gerçeği değiştirmez sizin söylediğiniz hicbirsey.
Zaten okuduysaniz daha önce, kötü durumlar oluyor onların haricinde, demişim zaten. Sizin bahsettiğiniz konu kastımin dışında. Mahalle bilgisi değil, bu kişi diplomasi olan aktif Dr. Neyse bunu yaristiracak değilim.Canlının kutsallığını savunuyorsunuz mantarlar bakteriler de canlı. Mahalleden duyduklarınızı gelip burada akademik bilgi diye paylaşmamanız gerek. Yasaların izin verdiği süre içinde bir kadın kürtaj olabilmelidir. Her kadın sevgilisinden kocasından hamile kalmıyor. Daha dün okudum öz babasından hamile kalan kızı. Korunmayı gevşek tutup bişey olmaz ya aldırırım diyenlere ben de karşıyım. Kürtaj önleme yöntemi değildir.
Kalbin atması acı çekeceği anlamına gelmez. Acıyı beyin çeker. Birkaç haftalık embriyonun beyin gelişimi acıyı ağrıyı hissetmez. Kaçamaz da.Çürük elmada yaşayan bakterileri mantarlari embrio ile bir tutyorsaniz. Cevap vermeme gerek bile
Canlı kardeşim o bebek. Kalbi atıyor. Bu gerçeği değiştirmez sizin söylediğiniz hicbirsey.
Cumhurbaşkanımızı en çok seven, onun açıklamalarından sonra hemen röportaj veren bir doktorumuzmuş uzman dediğiniz. İlgili kişilerden yeterince dikkati çekmiştir umarım. Ben yine de bir akademik çalışmasını göremedim. Video falan da yok.
Ben bı eşiyle katıldığı bı TV programında, kürtaj hakkında daha detaylı dinlemiştim. Ama bu röportajda o konuya yakın şeyler söylemiş yine. Program kanal 7 de idi yanlış hatırlamıyorsam
Anladığım kadarıyla bilimi ideolojik TV kanallarının sabah programlarında anlatıldığı kadar biliyorsunuz da ona bilim değil " ben bu kadar biliim " deniyor.Ben bilimsel bir bilgi paylaştım. Uzman doktorun anlattığı. Hakkında araştırmalar yapılan.engin
Hayal gücünüzü ikna etmemi mi bekliyorsunuz?
Keşke tam emin olmadığınız insanla bu denli ciddi bir birliktelik yaşamasaydınız. Çocuğa üzüldüm hiçbir günahı yok ama aldırılıp aldırılmama arasında gidip geliyor. Daha da yazardım da neyse lütfen doğru kararı verin.Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Siz kimsiniz hangi sıfatla bize burada dert anlatmaya çalışıyorsunuz? Doktor var doktor var. Bahsettiğiniz hanımefendi kendi kişisel düşüncelerini paylaşmış. Böyle olmalı şöyle olmalı demiş. Ben akademik çalışmasını okumayı bekliyorum hala. Bu bahsettiğiniz videolar nerede ben bulamadım ve siz de ısrarla paylaşmıyorsunuz.Zaten okuduysaniz daha önce, kötü durumlar oluyor onların haricinde, demişim zaten. Sizin bahsettiğiniz konu kastımin dışında. Mahalle bilgisi değil, bu kişi diplomasi olan aktif Dr. Neyse bunu yaristiracak değilim.
"Kedi yavrusunu yemek için fareye benzetirmis."
Ancak sizin tavrıniz bu sözle açıklanabilir. "Korunmayı gevşek tutanlar" kürtajı çıkış kapısı görenler zaten. Neyse. Dünyada tıp camiası ikiye bölünmüş, ben burda insanlara dert anlatmaya uğraşıyorum. Saçma geldi.
Şunu söylemeden edemeyeceğim, ( zorunlu durumlar hariç)
SPİRAL DEVLET HASTANESİNDE BEDAVA TAKILIYOR, KONDOM SAGLİK OCAĞINDA BEDAVA VERİLİYOR. İKİ YONTEMİ BERABER KULLANİRSANİZ OLUŞMUŞ, İZİN VERİLSE CANLI KANLI İNSAN OLACAK GEBELİĞİ SONLANDİRMAZSİNİZ.
Bu fikrinizi doğru bulmuyorum, ben de yıllarca tedavilerle bile çocuğu olmamış, en son 39 yaşında bebeğine kavuşmuş bir insan olarak, regl düzenim başladıktan sonra spiral taktırdım. Nasılsa çocuğum olmuyor diye korunmamak doğru bi davranış değil.Belki benim gibi çok zor hamile kalan bir kadınsa nasıl olsa olmaz diye gevşek davranmış olabilir.mesela senin maşallahın var 3 kere olmuş.senin yerinde olsam ben de çift korunurdum ama kendime göre uyarlıyorum yani. Sizin ladar diklat etmeme gerek yok.bu tarz birşey olabilir.
Bu hassas bir konu olmakla beraber, kürtaja karşı değilim. Normal koşullarda evlenmeyeceğim adamla hamileyim diye evlenmezdim. Ama zaten evleneceğim bir insansa ve şartlar da çok olgun olmasa da hızla olgunlaştırılabilecek gibiyse, evlenip o çocuğu doğururdum.Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben bı eşiyle katıldığı bı TV programında, kürtaj hakkında daha detaylı dinlemiştim. Ama bu röportajda o konuya yakın şeyler söylemiş yine. Program kanal 7 de idi yanlış hatırlamıyorsam
Bu fikrinizi doğru bulmuyorum, ben de yıllarca tedavilerle bile çocuğu olmamış, en son 39 yaşında bebeğine kavuşmuş bir insan olarak, regl düzenim başladıktan sonra spiral taktırdım. Nasılsa çocuğum olmuyor diye korunmamak doğru bi davranış değil.
Yalnız ben de bir bilgi vereyim.benim gibi bazı kadınlar mekanik yöntemlerden başka yöntemler kullanamıyor.spiral aşırı kanama ve enfeksiyon yapıyor, doğum kontrol hapı aşırı yan etki yapıyor ve her hafta 10 gün kanama yapıyor. Aylık iğneler zaten doğum kontrol haplarının farklı versiyonu. Insanlara dünya kadar yöntem var demeden önce bu yöntemleri kullanabiliyor mu onu da düşünmek lâzım. Haa bu arada prezevartifi de kullanamayanlar var.bazı kadınlarda alerji ve aşırı kuruluk yapıyor.ilişkiye girmen mümkün olmuyor.kexa alerjisi olan ya da prezervatifle boşalamayan erkekler de çok.yani bir sürü yöntem var deyince iş bitmiyor.bazı insanlara hâlâ çok seçenek yok bu konuda.Zaten okuduysaniz daha önce, kötü durumlar oluyor onların haricinde, demişim zaten. Sizin bahsettiğiniz konu kastımin dışında. Mahalle bilgisi değil, bu kişi diplomasi olan aktif Dr. Neyse bunu yaristiracak değilim.
"Kedi yavrusunu yemek için fareye benzetirmis."
Ancak sizin tavrıniz bu sözle açıklanabilir. "Korunmayı gevşek tutanlar" kürtajı çıkış kapısı görenler zaten. Neyse. Dünyada tıp camiası ikiye bölünmüş, ben burda insanlara dert anlatmaya uğraşıyorum. Saçma geldi.
Şunu söylemeden edemeyeceğim, ( zorunlu durumlar hariç)
SPİRAL DEVLET HASTANESİNDE BEDAVA TAKILIYOR, KONDOM SAGLİK OCAĞINDA BEDAVA VERİLİYOR. İKİ YONTEMİ BERABER KULLANİRSANİZ OLUŞMUŞ, İZİN VERİLSE CANLI KANLI İNSAN OLACAK GEBELİĞİ SONLANDİRMAZSİNİZ.
O bahsettiğiniz alerjik insanlardan biri de benim. Lateks alerjim var normal prezervatif kullanamıyorum, ama lateks içermeyen prezervatifler internette satılıyor. D.kontrol hapı hormonal dengemi bozduğu için aşırı gerginlik sinir ve kıllanma yapıyor kullanamıyorum. 1 yıldır hormonsuz RİA taktırdım ayın 10-12 günü kanamam oluyor ayrıca ilişki sonrası da bazen kanamam olabiliyor, doktor vücudumun RİA yı kabul etmediğini söylüyor diğer ay hormonlu taktırıp bir de öyle deneyeceğim. Eğer o da olmazsa doktorlar koruma saymasa da geri çekilme yöntemine geçiş yapacağım. Ama gördüğünüz gibi bu çok fazla korunma yönteminin neredeyse hepsini denemiş oluyorum. Konu sahibine neden korunmadın vs. demedim çünkü zaten olan olmuş geçmişi değiştiremeyiz, ama bu tarz bir problemi olduğunu yazsa zaten kimse ona neden korunmadın vs. demezdi bence (öylemiymiş)Yalnız ben de bir bilgi vereyim.benim gibi bazı kadınlar mekanik yöntemlerden başka yöntemler kullanamıyor.spiral aşırı kanama ve enfeksiyon yapıyor, doğum kontrol hapı aşırı yan etki yapıyor ve her hafta 10 gün kanama yapıyor. Aylık iğneler zaten doğum kontrol haplarının farklı versiyonu. Insanlara dünya kadar yöntem var demeden önce bu yöntemleri kullanabiliyor mu onu da düşünmek lâzım. Haa bu arada prezevartifi de kullanamayanlar var.bazı kadınlarda alerji ve aşırı kuruluk yapıyor.ilişkiye girmen mümkün olmuyor.kexa alerjisi olan ya da prezervatifle boşalamayan erkekler de çok.yani bir sürü yöntem var deyince iş bitmiyor.
Sadece sizi hedef alarak yazmadım.insanlar bu konularda hemen yapıştırıyorlar ya yok spiral sağlık ocaklarında takılıyor, yok doğum kontrol hapı 60 lira yok, prezervatif sağlık ocağında var ,yok bir sürü yöntem var, yok ikisini aynı anda kullanın diye ona cevaben yazdım.ben de senin kopyanım.geri çekilmekten başka yöntemim yok benim valla.elimden de birşey gelmiyor.ne yapayım yani cinsel hayatımdan mı vazgeçeyim?O bahsettiğiniz alerjik insanlardan biri de benim. Lateks alerjim var normal prezervatif kullanamıyorum, ama lateks içermeyen prezervatifler internette satılıyor. D.kontrol hapı hormonal dengemi bozduğu için aşırı gerginlik sinir ve kıllanma yapıyor kullanamıyorum. 1 yıldır hormonsuz RİA taktırdım ayın 10-12 günü kanamam oluyor ayrıca ilişki sonrası da bazen kanamam olabiliyor, doktor vücudumun RİA yı kabul etmediğini söylüyor diğer ay hormonlu taktırıp bir de öyle deneyeceğim. Eğer o da olmazsa doktorlar koruma saymasa da geri çekilme yöntemine geçiş yapacağım. Ama gördüğünüz gibi bu çok fazla korunma yönteminin neredeyse hepsini denemiş oluyorum. Konu sahibine neden korunmadın vs. demedim çünkü zaten olan olmuş geçmişi değiştiremeyiz, ama bu tarz bir problemi olduğunu yazsa zaten kimse ona neden korunmadın vs. demezdi bence (öylemiymiş)
Yani tabiki hayır ama herkes bizim gibi değil bizim gibi insanlar nadir yani o yüzden genele bakarak cevap veriliyor. Ben de doğru bulmuyorum geçmiş olmuş bişey için böyle yorum yapılmasını ama burada bir nevi bir farkındalık da oluşturuyor bu yorumlar. Özellikle korunma yöntemlerini gerçekten bilmeyen insanlar var. En azından burada okuduklarında, belki başka bir kürtaj gerekliliği durumu ortaya çıkmıyorSadece sizi hedef alarak yazmadım.insanlar bu konularda hemen yapıştırıyorlar ya yok spiral sağlık ocaklarında takılıyor, yok doğum kontrol hapı 60 lira yok, prezervatif sağlık ocağında var ,yok bir sürü yöntem var, yok ikisini aynı anda kullanın diye ona cevaben yazdım.ben de senin kopyanım.geri çekilmekten başka yöntemim yok benim valla.elimden de birşey gelmiyor.ne yapayım yani cinsel hayatımdan mı vazgeçeyim?
Evet beni de bilen bilir, uzun süredir sevgilimle birlikteyim. Sevdiğim sevildiğim sonuna kadar güvendiğim bir ilişkinin içindeyim. 6 senedir doğum kontrol hapıyla korunuyorduk, rahmimde incelme olmuş bir ay boyunca her gün kanama yaşadım. O yüzden hapı bıraktım ve prezervatifle korunduk. O bir aylık süreçte bir kez yırtıldı bir kez de benim içimde kaldı. Bu küçük kazalarla hamile kalabilirdim. Kalsaydım tereddütsüz aldırırdım. Daha evli değiliz, aynı şehirde yaşamamıza 2 sene var. Ne tek başıma hem çalışıp hem küçücük bebeğe bakabilecek bir durumum var ne de bu durum yüzünden hemen evlenmek isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?