- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Çocuk illa doğurmak doğru karar değildir. O sizin doğrunuz diye başkalarının kesin doğrusu olacak diye yargılayamazsıniz. Siz uygun görmezsiniz dogurursunuz başkası uygun görmez kürtaj olur. Ikiside doğru karardır yerine göre...Bahaneleriniz aileniz ve sevgiliniz ama bebeği istemeyen onlar değil sizsiniz? Bu kadar kararsız olacaktısanız önleminizi baştan alsaydınız keşke. Ergen değilsiniz. Koskoca 28 yaşında kadınsınız! Saydığınız bahanelerinizin hiç biri bebeğinizi aldırmayı haklı kılmaz. Bence.. Artık ne kadar kolay keyfi cana kıymak ya? Neyse, umarım doğru kararı verirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun :)
Öyle bir şey yok yapmayın nolur.
Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da kadin mağdur.baba vasfını taşımasına gerek yok nede olsa..erkek çekip gider.erkek alkol almaya ,kumara,eğlenceye devam eder.hatta kolaylıkla aldır bile diyebilir.zaten toplum önünde de erkektir,yapar olur.simdi doğursa,toplumun ne diyecegi ortada.aldirsa,hem manevi anlamda kadın daha çok zarar görüyor.hem de kürtaj esnasında bir sıkıntı olabilir,hiç çocuğu olmayabilir.ben böyle birisini biliyorum.kadin kürtaj oldu ve sonrasında bu sebeple bir daha hamile kalamadı.yani olaya eğlence olarak bakarken bir bakmışsın kocaman sorunlarla uğraşıyorsun.iste böyle hamile kalınca da ,ben güvenemiyorum, napacagim diyorsun.hayatta güvendiğin birisiyle ol.Cinsellik yaşadığımız insanın illa baba vasıfları taşımasına gerek yok sayın nesrin
Gerçekten mükemmel bir yorum olmuş .gerçekten bunun kararını bize mi bırakıyorsunuz sorduğunuz soru öyle birşey kii
ne korunmayı biliyorsunuz ne de hayatınızla ilgili ne karar vermeniz gerektiğine
siz kendiniz için fazla büyük oynuyorsunuz madem ciddi konularda kararlar verebilen biri değilsiniz ona göre dikkat edin bari ne diyelim ay
Uzman kadın doğum doktorundan dinlemiştim. Ama siz kaçmıyor diyorsanız, öyle inanabilirsiniz. Kimsenin hayal gücüyle uğraşmak istemiyorumHıı kesin kaçıyordur.
Kadın doğum uzmanı anlatmıştı. Prensip olarak canlı bebeğe kürtaj yapmıyorum diye eklemişti.Öyle bir şey yok yapmayın nolur.
Düşününce 9 ay kontrol muayeneleri ve doğum (özellikle sezeryan) Dr. icin kürtajdan daha kârlı değil mi? Ben de kadın dogumcu olsam benim tavsiyem de kürtaj değil doğum olurdu şahsen... nasılsa doğumdan sonra bı daha görmüyorum, bana ne? Hem pediatristler taş mı yiyecek?Kadın doğum uzmanı anlatmıştı. Prensip olarak canlı bebeğe kürtaj yapmıyorum diye eklemişti.
Zaten kendimi gerceklestirdikten sonra onu düşünüyorumYa size kolay çocuk denk gelmiş ya çocuk umrunuzda değil kendi kendine büyüyor ya da trolluyorsunuz. 3 uz demiş birdeo zaman gidin 11 tane çocuğa koruyucu annelik falan yapın.
sdfssfds arkadaşlar çok dert değil ama kurtajda blastomerin doktordan kaçtığına canı gönülden inanıyorsunuz da spermin ağladığını yazınca niye beğenmedime abanıyorsunuz? Sperm de canlı yav. Kımıl kımıl koşuyor , yarışıyor.. filmleri bile var... yanılıyor muyum?Ay evet ben de duydum! Prezervatifin veya spiralin içinde kalan spermler de ağlıyormuş...Niye ben değil de o sperm yumurtayı dölledi diye üzüntüden intihar eden milyarlarca sperm....günah değil mi? Onlar da can.... Hepsini dogurmaliyiz aslında.
Sen beni taniyormusunda konuşuyorsun ben öğretmenim hemde hemsireyim çocuk nasıl bakılır gelişim psikolojisi aşamalarını gayet iyi biliyorum hem fiziksel hemde duygusal açıdan onlara yetebiliyorum elhamdülillah ..sen bakamiyorsun diye herkesi bir sanma... Ben hiç uyumam yine bakarım ve bundan zevk alırım...sen lohusa döneminde depresyon yasamissindir ben ise hayatımın en güzel günü ve en aşk dolu günlerini yaşadım ...lohusayken yaşadığım huzur ve mutluluğu bana dunyalari verseler değişmem ...bir arkadaş demiş evet bebeklerim ikiside uysaldi çok şükür öyle sorunlu bir bebeğim olmadı bu düşüncelerim belki ondandır ..ama dediğim gibi uykusuz kalmak beni yormaz ben hemsireyim 24 saat üstü hiç uyumadan yemek yemeden dahi bebek yoğun bakımda koşturarak calismisligim var yani güçlüyüm elhamdülillah...onlara bakmak beni mutlu ediyorYan yana dizip gırtlaklarına bir çorba kaşığı soktu muydu bitti işte. Al sana annelik.
Maşallah yazdıklarınızla nickiniz cok uyumluSen beni taniyormusunda konuşuyorsun ben öğretmenim hemde hemsireyim çocuk nasıl bakılır gelişim psikolojisi aşamalarını gayet iyi biliyorum hem fiziksel hemde duygusal açıdan onlara yetebiliyorum elhamdülillah ..sen bakamiyorsun diye herkesi bir sanma... Ben hiç uyumam yine bakarım ve bundan zevk alırım...sen lohusa döneminde depresyon yasamissindir ben ise hayatımın en güzel günü ve en aşk dolu günlerini yaşadım ...lohusayken yaşadığım huzur ve mutluluğu bana dunyalari verseler değişmem ...bir arkadaş demiş evet bebeklerim ikiside uysaldi çok şükür öyle sorunlu bir bebeğim olmadı bu düşüncelerim belki ondandır ..ama dediğim gibi uykusuz kalmak beni yormaz ben hemsireyim 24 saat üstü hiç uyumadan yemek yemeden dahi bebek yoğun bakımda koşturarak calismisligim var yani güçlüyüm elhamdülillah...onlara bakmak beni mutlu ediyor
Böyle bir şey tıbben mümkün değil. Gerçekten değil. Kolu bacağı doğru düzgün oluşmamışken nasıl hareket etsin. Sinir sistemi bile tam oluşmamışken nasıl küreti algılayıp korkup kaçsın?Beni kürtaj konusunda en çok irrite eden: bebek o alet onu parçalamak için yaklaştığında kaçiyormuş. Korkuyor yani.
Bir çürük elma, yada küflenmiş ekmek değil. Bir canlı bir insan.
Gerisi vicdan meselesi...
Pff böyle konular da...
İster aldır ister aldırma ne diyelim????
Yapmasaydın!
Yaptın madem korunsaydın!
Korunmuşsundur kesin, korunurken olmuştur
Herkesin inancı yaşayışı başka. Kim ne desin?
Yaptığı şeyin arkasında duramayan vasat insanlardan fenalık geldi.
Arkadaşım senin çocuk büyütmekten anladığın tek şey lohusalık ve uykusuzluğa dayanıklılık mı? E o zaman sen 2 yaşına geleni yetişmiş kabul ediyorsun zaten, sana göre anneliğin bitiyor. Böyle bakınca doğurmak çok kolay sahiden. Ama mesela bana göre annelik 40 -45 yıllik çok ciddi bir planlama ve süreç. Tavuk değil insan yetistiriyorum çünkü.Sen beni taniyormusunda konuşuyorsun ben öğretmenim hemde hemsireyim çocuk nasıl bakılır gelişim psikolojisi aşamalarını gayet iyi biliyorum hem fiziksel hemde duygusal açıdan onlara yetebiliyorum elhamdülillah ..sen bakamiyorsun diye herkesi bir sanma... Ben hiç uyumam yine bakarım ve bundan zevk alırım...sen lohusa döneminde depresyon yasamissindir ben ise hayatımın en güzel günü ve en aşk dolu günlerini yaşadım ...lohusayken yaşadığım huzur ve mutluluğu bana dunyalari verseler değişmem ...bir arkadaş demiş evet bebeklerim ikiside uysaldi çok şükür öyle sorunlu bir bebeğim olmadı bu düşüncelerim belki ondandır ..ama dediğim gibi uykusuz kalmak beni yormaz ben hemsireyim 24 saat üstü hiç uyumadan yemek yemeden dahi bebek yoğun bakımda koşturarak calismisligim var yani güçlüyüm elhamdülillah...onlara bakmak beni mutlu ediyor
Hahahahaha! Hahahahahah! İddia ettiğiniz gibi 11 tane çocuğa bakarken -ki bakamazsınız- gırtlağına ancak yemek sokarsınız. Olay meslek, uykusuz kalmak ve sabırsa kaç gece sabahladım, uykusuz kaldım, satırlarca kod yazdım, saatlerce bu niye loopa giriyor diye hata aradım. Yapın 11 tane bakın o zaman, aylık geliriniz de 200 300 binse maddi olarak da yetersiniz(!) hem. Hemşireyim ve öğretmenim diyor, sen bakamıyorsun diye herkesi bir sanma, ben bakarım; uykusuz kalırım, benim sıfatımda güller açıyor diyor, uykusuzum ama huzurluyum diyor hajdjajajaja. Tamam en çok siz anasınız.Sen beni taniyormusunda konuşuyorsun ben öğretmenim hemde hemsireyim çocuk nasıl bakılır gelişim psikolojisi aşamalarını gayet iyi biliyorum hem fiziksel hemde duygusal açıdan onlara yetebiliyorum elhamdülillah ..sen bakamiyorsun diye herkesi bir sanma... Ben hiç uyumam yine bakarım ve bundan zevk alırım...sen lohusa döneminde depresyon yasamissindir ben ise hayatımın en güzel günü ve en aşk dolu günlerini yaşadım ...lohusayken yaşadığım huzur ve mutluluğu bana dunyalari verseler değişmem ...bir arkadaş demiş evet bebeklerim ikiside uysaldi çok şükür öyle sorunlu bir bebeğim olmadı bu düşüncelerim belki ondandır ..ama dediğim gibi uykusuz kalmak beni yormaz ben hemsireyim 24 saat üstü hiç uyumadan yemek yemeden dahi bebek yoğun bakımda koşturarak calismisligim var yani güçlüyüm elhamdülillah...onlara bakmak beni mutlu ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?