Hamileyim.Aldırmalı mıyım?

Çocuk illa doğurmak doğru karar değildir. O sizin doğrunuz diye başkalarının kesin doğrusu olacak diye yargılayamazsıniz. Siz uygun görmezsiniz dogurursunuz başkası uygun görmez kürtaj olur. Ikiside doğru karardır yerine göre...

gerçekten bunun kararını bize mi bırakıyorsunuz sorduğunuz soru öyle birşey kii
ne korunmayı biliyorsunuz ne de hayatınızla ilgili ne karar vermeniz gerektiğine
siz kendiniz için fazla büyük oynuyorsunuz madem ciddi konularda kararlar verebilen biri değilsiniz ona göre dikkat edin bari ne diyelim ay

Öyle bir şey yok yapmayın nolur.

Bahsedilen görüntüleri bende biliyorum. Görüntülerde bebek aci cekip aletlerden kacmaya calistigi görünüyor. Kadin haklari savunculari ama o görüntülerin ona göre montaj edildigini iddia ediyor. Su anda Amerikada kürtaj yasanin degistirilmesinin bekleniyor. Ordaki tartismalar8 izlerken o görüntüleri de verdiler

Cinsellik yaşadığımız insanın illa baba vasıfları taşımasına gerek yok sayın nesrin
Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da kadin mağdur.baba vasfını taşımasına gerek yok nede olsa..erkek çekip gider.erkek alkol almaya ,kumara,eğlenceye devam eder.hatta kolaylıkla aldır bile diyebilir.zaten toplum önünde de erkektir,yapar olur.simdi doğursa,toplumun ne diyecegi ortada.aldirsa,hem manevi anlamda kadın daha çok zarar görüyor.hem de kürtaj esnasında bir sıkıntı olabilir,hiç çocuğu olmayabilir.ben böyle birisini biliyorum.kadin kürtaj oldu ve sonrasında bu sebeple bir daha hamile kalamadı.yani olaya eğlence olarak bakarken bir bakmışsın kocaman sorunlarla uğraşıyorsun.iste böyle hamile kalınca da ,ben güvenemiyorum, napacagim diyorsun.hayatta güvendiğin birisiyle ol.

Gerçekten mükemmel bir yorum olmuş .

Evliliği yaşanmadan küt diye bebek sorumluluğu, ailelerin bakışları, bebek için evlenerek oluşacak gerginlik sorumluluğun sabiye yüklenmesi, üstüne lohusalık, işten uzak kalma, süreçte destek alamayacağınızdan şüphelendiğiniz eş adayı. Zor

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edin, polemiğe girmeyin ve lütfen rica ediyorum kürtajın detaylarını anlatmayın zira sağlık sebepleriyle zorunlu kürtaj olanlar var, zaten kürtaj olmak onları üzerken tüm detayları bilmek psikolojilerini iyice bozuyor.

Son düzenleme:
Kadın doğum uzmanı anlatmıştı. Prensip olarak canlı bebeğe kürtaj yapmıyorum diye eklemişti.
Düşününce 9 ay kontrol muayeneleri ve doğum (özellikle sezeryan) Dr. icin kürtajdan daha kârlı değil mi? Ben de kadın dogumcu olsam benim tavsiyem de kürtaj değil doğum olurdu şahsen... nasılsa doğumdan sonra bı daha görmüyorum, bana ne? Hem pediatristler taş mı yiyecek?

Ya size kolay çocuk denk gelmiş ya çocuk umrunuzda değil kendi kendine büyüyor ya da trolluyorsunuz. 3 uz demiş birde o zaman gidin 11 tane çocuğa koruyucu annelik falan yapın.
Zaten kendimi gerceklestirdikten sonra onu düşünüyorum

sdfssfds arkadaşlar çok dert değil ama kurtajda blastomerin doktordan kaçtığına canı gönülden inanıyorsunuz da spermin ağladığını yazınca niye beğenmedime abanıyorsunuz? Sperm de canlı yav. Kımıl kımıl koşuyor , yarışıyor.. filmleri bile var... yanılıyor muyum?

Yan yana dizip gırtlaklarına bir çorba kaşığı soktu muydu bitti işte. Al sana annelik.
Sen beni taniyormusunda konuşuyorsun ben öğretmenim hemde hemsireyim çocuk nasıl bakılır gelişim psikolojisi aşamalarını gayet iyi biliyorum hem fiziksel hemde duygusal açıdan onlara yetebiliyorum elhamdülillah ..sen bakamiyorsun diye herkesi bir sanma... Ben hiç uyumam yine bakarım ve bundan zevk alırım...sen lohusa döneminde depresyon yasamissindir ben ise hayatımın en güzel günü ve en aşk dolu günlerini yaşadım ...lohusayken yaşadığım huzur ve mutluluğu bana dunyalari verseler değişmem ...bir arkadaş demiş evet bebeklerim ikiside uysaldi çok şükür öyle sorunlu bir bebeğim olmadı bu düşüncelerim belki ondandır ..ama dediğim gibi uykusuz kalmak beni yormaz ben hemsireyim 24 saat üstü hiç uyumadan yemek yemeden dahi bebek yoğun bakımda koşturarak calismisligim var yani güçlüyüm elhamdülillah...onlara bakmak beni mutlu ediyor

Maşallah yazdıklarınızla nickiniz cok uyumlu

Artık maddiyatı da geçtim hadi , bir annenin o kadar cocuga ne enerjisi yeter ne gücü yeter.
Gerekirse 24 saat uyumam diyorsunuz da siz anne olarak uyumadan nasıl bakacaksınız ?

Son düzenleme:
Böyle bir şey tıbben mümkün değil. Gerçekten değil. Kolu bacağı doğru düzgün oluşmamışken nasıl hareket etsin. Sinir sistemi bile tam oluşmamışken nasıl küreti algılayıp korkup kaçsın? siz bana güvenin. Gerçekten bu dediğiniz imkansız.

Zaten genel sorun böyle konularda bence insanlarin ne yaptiklarini sorgulamadan öylece yasayip ondan sonra böyle bir durum ortaya ciksa "aboo" diye kalakalmamasi. Kim kiminle ne zaman sevisir zerre umrunda degil, herkesin kendi bilecegi is. Ama bebek istemiyorsa bir cift iki kat korunucak. Hem dogru dürüst korunmuyorlar, hamilelik olunca da "hayatimiza uymuyor...sartlar uygun degil" diye seyler sunuluyor. Insanlar hayatlarinin sorumlulugunu dogru dürüst alamazken kürtaji da sonradan dogum kontrol mekanizmasi olarak kullaniyorlar. Bi arkadas burda kürtaj böyle hatalar icin var diye yazmis, ama sahsen buna katilmiyorum. Bir sürü kürtaj engellenebilir insanlar su cinsel hayatlarinin sorumlulugunu dogru dürüst alsalar. Cocuk oyuncagi degil bunlar. Ama biz burda daha hala geri cekilmenin dogum kontrol metodu olmadigini anlatmak zorunda kaldik kac sefer. Ha cocugu aldirsa bile bu adamla devam etmesi matiksiz bana göre. Onun büyümesini beklemesine de gerek yok

Arkadaşım senin çocuk büyütmekten anladığın tek şey lohusalık ve uykusuzluğa dayanıklılık mı? E o zaman sen 2 yaşına geleni yetişmiş kabul ediyorsun zaten, sana göre anneliğin bitiyor. Böyle bakınca doğurmak çok kolay sahiden. Ama mesela bana göre annelik 40 -45 yıllik çok ciddi bir planlama ve süreç. Tavuk değil insan yetistiriyorum çünkü.

Hahahahaha! Hahahahahah! İddia ettiğiniz gibi 11 tane çocuğa bakarken -ki bakamazsınız- gırtlağına ancak yemek sokarsınız. Olay meslek, uykusuz kalmak ve sabırsa kaç gece sabahladım, uykusuz kaldım, satırlarca kod yazdım, saatlerce bu niye loopa giriyor diye hata aradım. Yapın 11 tane bakın o zaman, aylık geliriniz de 200 300 binse maddi olarak da yetersiniz(!) hem. Hemşireyim ve öğretmenim diyor, sen bakamıyorsun diye herkesi bir sanma, ben bakarım; uykusuz kalırım, benim sıfatımda güller açıyor diyor, uykusuzum ama huzurluyum diyor hajdjajajaja. Tamam en çok siz anasınız.

Ben gırtlağına ekmek, makarna sokunca çocuk baktığını sanan annelerden olmayacağım. Doğuracağım çocuğun geleceğini santim santim hesaplıyorum, bildiğiniz risk yönetimi yapıyorum beslenmesine günlük proteinine kadar. Eğitimine ne kadar gider, ne kadarlık birikim reşit olana kadar gerekir, özel bir çocuk olursa ne yaparım, yurt dışında eğitimini aldırabilir miyim her ayrıntıyı düşünüyorum. Doğurmak marifet değil, kimse de o kadar çocuğa yetemez; manevi ve maddi olarak mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…