Hamileyim.Aldırmalı mıyım?

çocuk bakımı büyütmesi doğurmayı istiyorken planlı bir şekilde çpcuğu yapmışken ve hatta maddi durumun gayet yerindeykem bile zor. cidden fiziken ve zihnen bitik bir haldeyim. 4 yıldır nefes alabildiğim bir gün olmadı. lütfen hem çocupa hem kendinize bunu yapmayın, emin değilseniz doğurmayın derdim

Hani korkunç durumlar oluyor . Onları hiç saymadan. Keyfi yaşayıp hamile kalıp sonra aldiracam demek yani.... banlanmak istemiyorum.

Ya hastanede spirali bedava takıyorlar. Sağlık ocağı bedava kondom veriyor. BEDAVA yani. Bu kadar BEDAVA kolay . Yani göz göre göre. Bide buna çanak tutanlar var.

İlla aldiracakmış. Bunlara da bişey desem banlanirim susuyorum.

TEKRAR YAZAYIM SPİRAL VE KONDOM BEDAVA

Biraz daha geniş bakın olaya o sadece bir örnek burda roman yazacak değiliz

Ben şunu farkettim ki kürtaj karşıtları sadece anne açısından bakıyor olaya. Annelik çok güzel, evlat çok tatlı, fedakarlık yapmak ve toplum içinde anne sıfatı almak kadın açısından inanılmaz tatmin edici ... bunları kimse reddetmiyor ki. Annelik kadın için süper bişey tabii ki de ama ya çocuk...sırf kürtaj günah diye veya kadın dogurmak istiyor diye sefillige yoksulluğa cahilliğe bencillige doğan çocukları kimse düşünmüyor. En başta da anneleri harcıyor bu yavruları.

Son düzenleme:
Sizin yorumunuz çok uçuk yani her an uykusuz olmaz çocuklarda uyuyor hatırlatırım onlarda insan ( bunu açıkladığıma inanamıyorum ).. verdiğim sadece bir örnek yani bunu aslında okul öncesi çocuk çağındaki kişilerde anlar .. ozelden özele akıl yürütme yapıyor gibisiniz

Şu kamu spotunu alintilayim da bende yazayım korunun bı zahmet kimse sizin zevkinizin bedelini ödemek zorunda değil . Oluşturduğunuz canlı üzerinde de böyle bir hakkınız yok . Spiral taktırın ,kondom kullanın ,doğum kontrol hapı var , iğneler var insanlar istemediginde HAMILE kalmaz .

Ayyy evet özelden birbirimize yaZıp şunları söyleyelim dedik

Aynen söylediğimin arkasındayım bu devirde 2 cocuk bile fazla. Giderleri , masrafları bir tarafa bırakıyorum . Kaç konu gördüm burada 2 çocukla delirme noktasına gelmiş üyeler akıl istiyor. Sizin bebekleriniz sakin , kolay bebekler olmuş olabilir fakat bu her bebek için böyle değil unutmayın.

Bir de yok 24 saat uyumam bakarım , yok lohusalık cennet falan laf bunlar ..

Dedigim gibi su anda Amerikada bunun cok büyük tartismasi yapiliyor cünkü kürtaji koruyan yasayi kaldirmaya planliyorlar. Bunu dünyada da büyük yanki uyandiracagini düsünüyorum. Kürtaji normallestirmek yerine cinsel- ve korunma egitimini normallestirmemiz lazim. O zaman hem kadinlar böyle durumlara kolay düsmez hem bir cok kürtaj engellenmis olur. Ben kadinlarimizin en iyi sekilde hayatlarini sürdürmelerini isterim. Bunun ama bir cok konuda daha egitim (heleki su sevgili/es secimi ve yasam alani konularda) de gerekli oldugunu bir cok konuda görüyoruz. Insallah konu sahibi kendine göre iyi bir cözüm bulur.

Ne hikmetse hamile kalınca adamın kusurları gözüne batmaya başlamış.
Neredeydin bunca zamandır. Hayır neyine güvenip korunmuyorlar cidden anlamıyorum.
Nikahlı kocamla çocuk istemediğim için tüplerimi bağlattım,tedbir üstüne tedbir aldım.
Bu ne cesaret böyle insanlarda, anlayan beri gelsin.
Aldırsın aldırmasın bize ne ama bu toplum sağlıklı cinsellik nasıl olur artık öğrenmeli.
Şu sitenin ana sayfasına bile büyük punto ile yazmak lazım,
Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir!

Ah tatlım ya sen anlamışsın bile ama özelden özele akıl yürütme ...okul öncesi çocuklarda görülen bir durum..sende onu yapıyorsun şu anda dedim neyse biraz araştır kitap oku çocuk gelişimi kitapları anlarsın o zaman

“Aklın yolu birdir.” Siz bunun bile farkında değilsiniz.

Yok 11 cocuga da bakarım da nerde bakıyorsunuz hanımefendi , nasıl bakıyorsunuz?

Son düzenleme:
Madem emin değilsiniz evlenmeyin o zaman.kürtaj da bir seçenek.ilerde belki daha çok pişman olursunuz.bir bebeğin sorumluluğunu almak kolay değil.ben olsam bu durumda doğurmazdım.

Aldır demek büyük külfet ama sırf bebek yüzünden sorumsuz ipsiz sapsız bir adamla evlenip baba yapma zorunluluğu bana mantıklı gelmedi. Bu zamanda çocuk büyütmek meşakkatli bir iş. Herkes baba olmak zorunda değil, herkes anne olmak zorunda da değil. Herkes çocuk sevmek zorunda değil. Evet keşke olmasaydı böyle bir vebal alınmasaydı ama oldu. İlerde çer çöp bir aileye doğup ellerinde meze olmaktansa böylesi daha hayırlı gibi.
Birde onlarca korunma yöntemi olduğu halde hiç birinin %100 koruması yok. Herkes doğurmak istemek zorunda değil ki niye bu baskı anlamıyorum.

Ya çok zor bir karar olmuş Allah kolaylık versin gerçekten aldırmak çok zor psikolojik olarak da kötü olabilir sizin için aranızdaki süreci nasıl etkiler bilmiyorum O saatten sonra devam ettirmek daha zor olabilir sizin için ilişkiyi yaşınız da aslında evlenmeye müsait çok da olmayacağını düşünüyorsanız vakit kaybetmek mantıklı gelmiyor bu kisiyle çünkü zaman çok çabuk geçiyor ben 35 yaşındayım sizin yaşınızdayeken acele etmiyordum bulurum birini diyodum ama sonra da istediğ birine denk gelemedim ve halen bekarım Bir çocuğum olsun çok istiyorum ama gönlüme göre biri olmadığı için olmayınca olmuyor evet her şey maddiyat değil o da önemli ama bir iş bulur çalışır eğer kalbi güzel biriyse bir şekilde ekmeğini taştan çıkarır güzel bir yuva kurarsınız diye düşünüyorum yani şimdi tam da kişiyi tanımadığımız için ne kadar yorum yapsak da dediklerimiz havada kalıyor en doğru kararı siz vereceksiniz hayırlısı olsun

Dedigim gibi su anda Amerikada bunun cok büyük tartismasi yapiliyor cünkü kürtaji koruyan yasayi kaldirmaya planliyorlar.
Yorumun kalanına katılıyorum ama insan hayatına verilen değer baz alındığında Amerika'nın aldığı kararların örnek gösterilmesi de ne bileyim...?

Yani ayrılırsınız daha hayırlı bir sevgiliniz kısmetiniz çıkar onunla evlenir mutlu bir yuva kurar bir çocuk doğurursunuz bu da bir ihtimal ya da ben çok seçiciyim hayatıma kolay kimseyi alamam bu saatten sonra ben de kolay kolay kimseyle olmam diyorsanız hamile kalmışsınız madem doğurun derim çünkü ben çocuğum olsun çok isterdim hala öyle bir ihtimal var ama insanın gönlüne göre olmayınca olmuyor dediğim gibi düşünün taşının kararınızı verin

Yorumun kalanına katılıyorum ama insan hayatına verilen değer baz alındığında Amerika'nın aldığı kararların örnek gösterilmesi de ne bileyim...?

Amerika bu konuda örnek alinacak son ülke. Ama Amerika tutup o yasalari ortadan kaldirsa bunu baska ülkelerin örnek alma riski maalesef yüksek.

Amerika bu konuda örnek alinacak son ülke. Ama Amerika tutup o yasalari ortadan kaldirsa bunu baska ülkelerin örnek alma riski maalesef yüksek.
Siz burada Amerika'da taslak bile olmayan kürtaj karşıtı yasa hakkında yapılan kulisleri anlattiginizda , burdaki eğitimsiz üyeler de bunu kendi temelsiz argumanlarina destek olarak yorumluyorlar maalesef. Biz ne dersek diyelim olan çocuklara oluyor.

Dünyaya bir çocuk getirmek üzerinde kumar oynanacak bir şey değil. Bir cana kıymak cinayettir eyvallah da maddi manevi hazır olmayan ebeveynlerin arasında bir çocuk getirmek nedir! en sakin insan bile ki ben de olabilirim o kategoride çocuğa karşı bazen cinnet haline gelebiliyor.ki ben 35 yaşımda doğurdum. maddi manevi hazırdım kendimce. ama sinirler o kadar yıpranıyor ki insan pişman da olsa bazen öfke nöbetleri yaşayabiliyor mesela. tüm bunları düşünmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…