- 15 Ağustos 2021
- 252
- 352
- 33
- 45
- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Hani korkunç durumlar oluyor . Onları hiç saymadan. Keyfi yaşayıp hamile kalıp sonra aldiracam demek yani.... banlanmak istemiyorum.Zaten genel sorun böyle konularda bence insanlarin ne yaptiklarini sorgulamadan öylece yasayip ondan sonra böyle bir durum ortaya ciksa "aboo" diye kalakalmamasi. Kim kiminle ne zaman sevisir zerre umrunda degil, herkesin kendi bilecegi is. Ama bebek istemiyorsa bir cift iki kat korunucak. Hem dogru dürüst korunmuyorlar, hamilelik olunca da "hayatimiza uymuyor...sartlar uygun degil" diye seyler sunuluyor. Insanlar hayatlarinin sorumlulugunu dogru dürüst alamazken kürtaji da sonradan dogum kontrol mekanizmasi olarak kullaniyorlar. Bi arkadas burda kürtaj böyle hatalar icin var diye yazmis, ama sahsen buna katilmiyorum. Bir sürü kürtaj engellenebilir insanlar su cinsel hayatlarinin sorumlulugunu dogru dürüst alsalar. Cocuk oyuncagi degil bunlar. Ama biz burda daha hala geri cekilmenin dogum kontrol metodu olmadigini anlatmak zorunda kaldik kac sefer.Ha cocugu aldirsa bile bu adamla devam etmesi matiksiz bana göre. Onun büyümesini beklemesine de gerek yok
Biraz daha geniş bakın olaya o sadece bir örnekArkadaşım senin çocuk büyütmekten anladığın tek şey lohusalık ve uykusuzluğa dayanıklılık mı? E o zaman sen 2 yaşına geleni yetişmiş kabul ediyorsun zaten, sana göre anneliğin bitiyor. Böyle bakınca doğurmak çok kolay sahiden. Ama mesela bana göre annelik 40 -45 yıllik çok ciddi bir planlama ve süreç. Tavuk değil insan yetistiriyorum çünkü.
Ben şunu farkettim ki kürtaj karşıtları sadece anne açısından bakıyor olaya. Annelik çok güzel, evlat çok tatlı, fedakarlık yapmak ve toplum içinde anne sıfatı almak kadın açısından inanılmaz tatmin edici ... bunları kimse reddetmiyor ki. Annelik kadın için süper bişey tabii ki de ama ya çocuk...sırf kürtaj günah diye veya kadın dogurmak istiyor diye sefillige yoksulluğa cahilliğe bencillige doğan çocukları kimse düşünmüyor. En başta da anneleri harcıyor bu yavruları.Hahahahaha! Hahahahahah! İddia ettiğiniz gibi 11 tane çocuğa bakarken -ki bakamazsınız- gırtlağına ancak yemek sokarsınız. Olay meslek, uykusuz kalmak ve sabırsa kaç gece sabahladım, uykusuz kaldım, satırlarca kod yazdım, saatlerce bu niye loopa giriyor diye hata aradım. Yapın 11 tane bakın o zaman, aylık geliriniz de 200 300 binse maddi olarak da yetersiniz(!) hem. Hemşireyim ve öğretmenim diyor, sen bakamıyorsun diye herkesi bir sanma, ben bakarım; uykusuz kalırım, benim sıfatımda güller açıyor diyor, uykusuzum ama huzurluyum diyor hajdjajajaja. Tamam en çok siz anasınız.
Ben gırtlağına ekmek, makarna sokunca çocuk baktığını sanan annelerden olmayacağım. Doğuracağım çocuğun geleceğini santim santim hesaplıyorum, bildiğiniz risk yönetimi yapıyorum beslenmesine günlük proteinine kadar. Eğitimine ne kadar gider, ne kadarlık birikim reşit olana kadar gerekir, özel bir çocuk olursa ne yaparım, yurt dışında eğitimini aldırabilir miyim her ayrıntıyı düşünüyorum. Doğurmak marifet değil, kimse de o kadar çocuğa yetemez; manevi ve maddi olarak mümkün değil.
Sizin yorumunuz çok uçuk yani her an uykusuz olmaz çocuklarda uyuyor hatırlatırım onlarda insan ( bunu açıkladığıma inanamıyorumMaşallah yazdıklarınızla nickiniz cok uyumlu
Artık maddiyatı da geçtim hadi , bir annenin o kadar cocuga ne enerjisi yeter ne gücü yeter.
Gerekirse 24 saat uyumam diyorsunuz da siz anne olarak uyumadan nasıl bakacaksınız ?
Hemşire maaşıyla bu ülkede roman değil anca fıkra yazabilirsiniz o çocuklar için ama neyse...inandık, biz dar bakıyoruz, en süper anne sizsiniz.Biraz daha geniş bakın olaya o sadece bir örnekburda roman yazacak değiliz
Şu kamu spotunu alintilayim da bende yazayım korunun bı zahmet kimse sizin zevkinizin bedelini ödemek zorunda değil . Oluşturduğunuz canlı üzerinde de böyle bir hakkınız yok . Spiral taktırın ,kondom kullanın ,doğum kontrol hapı var , iğneler var insanlar istemediginde HAMILE kalmaz .Hani korkunç durumlar oluyor . Onları hiç saymadan. Keyfi yaşayıp hamile kalıp sonra aldiracam demek yani.... banlanmak istemiyorum.
Ya hastanede spirali bedava takıyorlar. Sağlık ocağı bedava kondom veriyor. BEDAVA yani. Bu kadar BEDAVA kolay . Yani göz göre göre. Bide buna çanak tutanlar var.
İlla aldiracakmış. Bunlara da bişey desem banlanirim susuyorum.
TEKRAR YAZAYIM SPİRAL VE KONDOM BEDAVA
Ayyy evet özelden birbirimize yaZıp şunları söyleyelim dedikSizin yorumunuz çok uçuk yani her an uykusuz olmaz çocuklarda uyuyor hatırlatırım onlarda insan ( bunu açıkladığıma inanamıyorum).. verdiğim sadece bir örnek yani bunu aslında okul öncesi çocuk çağındaki kişilerde anlar .. ozelden özele akıl yürütme yapıyor gibisiniz
Hani korkunç durumlar oluyor . Onları hiç saymadan. Keyfi yaşayıp hamile kalıp sonra aldiracam demek yani.... banlanmak istemiyorum.
Ya hastanede spirali bedava takıyorlar. Sağlık ocağı bedava kondom veriyor. BEDAVA yani. Bu kadar BEDAVA kolay . Yani göz göre göre. Bide buna çanak tutanlar var.
İlla aldiracakmış. Bunlara da bişey desem banlanirim susuyorum.
TEKRAR YAZAYIM SPİRAL VE KONDOM BEDAVA
Ne hikmetse hamile kalınca adamın kusurları gözüne batmaya başlamış.Zaten genel sorun böyle konularda bence insanlarin ne yaptiklarini sorgulamadan öylece yasayip ondan sonra böyle bir durum ortaya ciksa "aboo" diye kalakalmamasi. Kim kiminle ne zaman sevisir zerre umrunda degil, herkesin kendi bilecegi is. Ama bebek istemiyorsa bir cift iki kat korunucak. Hem dogru dürüst korunmuyorlar, hamilelik olunca da "hayatimiza uymuyor...sartlar uygun degil" diye seyler sunuluyor. Insanlar hayatlarinin sorumlulugunu dogru dürüst alamazken kürtaji da sonradan dogum kontrol mekanizmasi olarak kullaniyorlar. Bi arkadas burda kürtaj böyle hatalar icin var diye yazmis, ama sahsen buna katilmiyorum. Bir sürü kürtaj engellenebilir insanlar su cinsel hayatlarinin sorumlulugunu dogru dürüst alsalar. Cocuk oyuncagi degil bunlar. Ama biz burda daha hala geri cekilmenin dogum kontrol metodu olmadigini anlatmak zorunda kaldik kac sefer.Ha cocugu aldirsa bile bu adamla devam etmesi matiksiz bana göre. Onun büyümesini beklemesine de gerek yok
Ah tatlım ya sen anlamışsın bile ama özelden özele akıl yürütme ...okul öncesi çocuklarda görülen bir durum..sende onu yapıyorsun şu anda dedim neyse biraz araştır kitap oku çocuk gelişimi kitapları anlarsın o zamanAyyy evet özelden birbirimize yaZıp şunları söyleyelim dedik
Aynen söylediğimin arkasındayım bu devirde 2 cocuk bile fazla. Giderleri , masrafları bir tarafa bırakıyorum . Kaç konu gördüm burada 2 çocukla delirme noktasına gelmiş üyeler akıl istiyor. Sizin bebekleriniz sakin , kolay bebekler olmuş olabilir fakat bu her bebek için böyle değil unutmayın.
Bir de yok 24 saat uyumam bakarım , yok lohusalık cennet falan laf bunlar ..
“Aklın yolu birdir.” Siz bunun bile farkında değilsiniz.Ah tatlım ya sen anlamışsın bile ama özelden özele akıl yürütme ...okul öncesi çocuklarda görülen bir durum..sende onu yapıyorsun şu anda dedim neyse biraz araştır kitap oku çocuk gelişimi kitapları anlarsın o zaman
Ya çok zor bir karar olmuş Allah kolaylık versin gerçekten aldırmak çok zor psikolojik olarak da kötü olabilir sizin için aranızdaki süreci nasıl etkiler bilmiyorum O saatten sonra devam ettirmek daha zor olabilir sizin için ilişkiyi yaşınız da aslında evlenmeye müsait çok da olmayacağını düşünüyorsanız vakit kaybetmek mantıklı gelmiyor bu kisiyle çünkü zaman çok çabuk geçiyor ben 35 yaşındayım sizin yaşınızdayeken acele etmiyordum bulurum birini diyodum ama sonra da istediğ birine denk gelemedim ve halen bekarım Bir çocuğum olsun çok istiyorum ama gönlüme göre biri olmadığı için olmayınca olmuyor evet her şey maddiyat değil o da önemli ama bir iş bulur çalışır eğer kalbi güzel biriyse bir şekilde ekmeğini taştan çıkarır güzel bir yuva kurarsınız diye düşünüyorum yani şimdi tam da kişiyi tanımadığımız için ne kadar yorum yapsak da dediklerimiz havada kalıyor en doğru kararı siz vereceksiniz hayırlısı olsunHerkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Yorumun kalanına katılıyorum ama insan hayatına verilen değer baz alındığında Amerika'nın aldığı kararların örnek gösterilmesi de ne bileyim...?Dedigim gibi su anda Amerikada bunun cok büyük tartismasi yapiliyor cünkü kürtaji koruyan yasayi kaldirmaya planliyorlar.
Yorumun kalanına katılıyorum ama insan hayatına verilen değer baz alındığında Amerika'nın aldığı kararların örnek gösterilmesi de ne bileyim...?
Siz burada Amerika'da taslak bile olmayan kürtaj karşıtı yasa hakkında yapılan kulisleri anlattiginizda , burdaki eğitimsiz üyeler de bunu kendi temelsiz argumanlarina destek olarak yorumluyorlar maalesef. Biz ne dersek diyelim olan çocuklara oluyor.Amerika bu konuda örnek alinacak son ülke. Ama Amerika tutup o yasalari ortadan kaldirsa bunu baska ülkelerin örnek alma riski maalesef yüksek.
Dünyaya bir çocuk getirmek üzerinde kumar oynanacak bir şey değil. Bir cana kıymak cinayettir eyvallah da maddi manevi hazır olmayan ebeveynlerin arasında bir çocuk getirmek nedir! en sakin insan bile ki ben de olabilirim o kategoride çocuğa karşı bazen cinnet haline gelebiliyor.ki ben 35 yaşımda doğurdum. maddi manevi hazırdım kendimce. ama sinirler o kadar yıpranıyor ki insan pişman da olsa bazen öfke nöbetleri yaşayabiliyor mesela. tüm bunları düşünmeniz gerekiyor.Aileden çekinmekten ziyade zaten %100 emin olsam ailemi de karşıma alırdım.İşimiz var ikimizin de ama onun maddi bencillikleri olduğunu görüyorum şu günlerde.Elini taşın altına koymadığını farkediyorum gerektiği zamanlarda.Bu da ister istemez beni düşündürüyor.Şimdi böyle yapan ilerde neler yapar diyorum.Çocuk güzel şey ama bir o kadar zor.Ciddi maddi sorumluluk ister.O bunu alabilecek gibi değil.Sorumluluk sahibi bir adam değilmiş yani bunu bu süreçte farkediyorum.O yüzden de çok düşündürüyor bu beni.İlerde değişir mi onu bilemem ama böyle bir kumar oynayabilir miyim emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?