Hamileyim ama annemin tavrı ???

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba kızlar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim daha çok yeni kese bile yok. Annem zaten test sonucunun fotosunu atmıştım aramadı bile ben aradım hayırlı olsun dedi. Annem çocuk sevmez, düşkün değildir yeğenimle de çok ilgilenmez zaten. Annem erkke kardeşimle tek yaşıyor, ama beni haftada 2 görür, ablam karşıda en az ayda 2 gelir . Ama ona ragmen ablama çocuk olunca bizi unuttun der. Babam gittiğinden beri yıprandı ve hayatımızın merkezinde olmak istiyor. 2 gündür aşırı mutsuz anne bebeğim olcak diye üzülüyormusun dedim yoo sen haber vermeden de ben böyleydim diyor. Bebekle ilgili yorum yapmıyor mesela soruyorum üstten cevap veriyor. Babamla az görüşüyorum, erkek kardeşim babama haber vermiş babamda neden kendi haber vermedi demiş. Bana diyorki babamla ilgili adam da utanma kalmamış , nasıl haber veresin çok ayıp. Bende dedim anne neden ayıp olsunki güzel birşeyi paylaşıyorum, siz çok garipsiniz, ben bu dünyaya ait değilim diyor. Diyorum neden mutsuzsun bak bebek olunca gezeriz uyuyunca cay içeriz hiç yalnız kalmazsın, yok ya ağrılarım var ondan diyor. Yani şuan ağrısı olan benim hamilelik başında normalmiş ama ne arıyor ne soruyor bebekle ilgili... Halbuki normalde arar, sorar. He birde ben 32 yaşındayım ve doktorlar bebeğin normal yolla olmayabilir diyordu ve benim çocuk doğrumakla ilgili korkularım vardı. Annem de hep evet çocuk çok zor diyordu ama son zamanlarda deneyin falan diyordu. şuan resmen depresyonda gibi, sanki tavırlı gibi ve ben çok hassas biriyim. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum

Anneler bole ama bliyomsuun yani bi tuhaf oluyorlar hemen sevinemiyorlar sonra sonra alısıyorlar bu brz yalnız kalcam korkusu brzda evladım buyumuste cocukmu yapmıs olayı babadan da ayrıysa anlıycan tepki brz bole olmus benm kayınvalidem ble daha guzel daha buyuk tepki verdi anmeme gore gayet olagan normal bisi basımıza gelen ki bende cok zor gebelk elde ettim bu benmde zoruna gitti ama nabablrizki

annenizin bir sıkıntısı var
sizle igili sorun değil
biraz yalnız kalmak istiyor olabilir
sizde ilgi istiyorsun doğal olarak
ama bazen her şey istediğimiz olmayabilir
annenize biraz zaman verin sonra belli olur

Aýyyy ne yapsın bu insanlar hop hop zıp zıp mı ?daha kese bile yok parti mi versin kadin ben ilk 3 ay paylasmadim babamla bile...Abartarak hic de anlamli olmuyor hicbir sey..Kese gormeden tüm isyerine yaydi bir arkadas ayrilicam bile dedi işten:)kese de goremedi devam etti işe..

Neden bilmiyorum çok net bilmeden çok garip şeyler yazan arkadaşlar var ben hoplama zıplama beklemiyorum. Zaten ben endişelendim ilk gördüğümde testi çünkü hep korkularım vardı hamilelik ile ilgili. Babamla kardeşim paylaşmış ben zaten ilk 3 ay paylaşmayacaktım. Yani gerçekten çok düşüncesiz şeyler yazılıyor burda.

şuan resmen depresyonda gibi

Gibi değil basbayağı depresyonda anneniz.
Üstünüze alınmayın, kendinizi üzmeyin.
Tebrik ederim, harika bir haber.
Siz de tadını çıkarın.
Annenizi böyle kabul edin. Tedavi olmak isterse destek olun, istemezse beklentilerinizi azaltın.

Annem çocuk sevmez, düşkün değildir yeğenimle de çok ilgilenmez zaten.

Babam gittiğinden beri yıprandı ve hayatımızın merkezinde olmak istiyor.

e sorunun cevabı burada zaten. şaşırmanıza lüzum yok.

ayrıca bence anne için psikolojik destek şart. nasıl ki grip olan insana grip olduğu için kızamıyorsak depresyonda olan insana da depresyonda olduğu için kızamayız.

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz. Anneniz kendisini yalnız hissediyor olabilir ablanızın çocugu var sizinde olacak iyice yalnız kalırım düşüncesinde sanırım. Ablanız için çocuk oldu bizi unuttu dediği için böyle düşündüm. Bu dönemde bol bol arayın sorun kendisini iyice kapatmasın bazen anneler çocuk gibi oluyo ilgi bekliyor evlatlarından umarım geçici bir dönemdir

Gibi değil basbayağı depresyonda anneniz.
Üstünüze alınmayın, kendinizi üzmeyin.
Tebrik ederim, harika bir haber.
Siz de tadını çıkarın.
Annenizi böyle kabul edin. Tedavi olmak isterse destek olun, istemezse beklentilerinizi azaltın.
Malesef senelerdir uğraşıyorum ama kabul etmiyor, yapısı böyle zaten. Ama evlenirken de evden gidicem dye üzüntüsünden çok canımı acıtacak şeyler söyledi ve hamileyken çok üzülürüm diye endişe duyuyorum. Umarım zamanla alışır.

aile hayatını bilmiyorum ama yazdıklarından annenin seninle veya bebeğinle ilgili değil tamamen kendisiyle ilgili aşamadıkları şeyleri olduğunu düşünüyorum..şuan bir aile yaşantısı yok sonuçta..kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyordur..ondan çok şey bekleme bence..
sağlıkla kucağına al inşallah bebeğini..

Benim annem de ilk bi donuktu. Hatta tavırlı. Sanki gayrimeşru çocuk doğurcakmışım gibi hissetmiştim. Sonradan alıştı. Ne hazırlıklar yaptı. Şimdi birgün bile seslerini duymadan yapamaz. Her ziyaret dönüşü ardımızdan ağlar..

Yani kız annelerinde olabiliyo böyle duygusallıklar.. Siz annenizi ihmal etmeyin yeter.

Bu kadar abartacak durum yok ki

Daha çok yeni hamilelik kadın sürekli sizi mi arayıp sorsun

Siz ilgi bekliyor endişeleriniz dindirilsin istiyor olabilirsiniz ama anneniz istemiyor hatta haberi bile sevmemiş gibi

Bu eşiniz ve sizin çocuğunuz sağlıkla kucağa alın sevinci de üzüntüsü de sadece ikinize ait olacak şekilde düşünün ki daha az üzülün

Merhaba kızlar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim daha çok yeni kese bile yok. Annem zaten test sonucunun fotosunu atmıştım aramadı bile ben aradım hayırlı olsun dedi. Annem çocuk sevmez, düşkün değildir yeğenimle de çok ilgilenmez zaten. Annem erkke kardeşimle tek yaşıyor, ama beni haftada 2 görür, ablam karşıda en az ayda 2 gelir . Ama ona ragmen ablama çocuk olunca bizi unuttun der. Babam gittiğinden beri yıprandı ve hayatımızın merkezinde olmak istiyor. 2 gündür aşırı mutsuz anne bebeğim olcak diye üzülüyormusun dedim yoo sen haber vermeden de ben böyleydim diyor. Bebekle ilgili yorum yapmıyor mesela soruyorum üstten cevap veriyor. Babamla az görüşüyorum, erkek kardeşim babama haber vermiş babamda neden kendi haber vermedi demiş. Bana diyorki babamla ilgili adam da utanma kalmamış , nasıl haber veresin çok ayıp. Bende dedim anne neden ayıp olsunki güzel birşeyi paylaşıyorum, siz çok garipsiniz, ben bu dünyaya ait değilim diyor. Diyorum neden mutsuzsun bak bebek olunca gezeriz uyuyunca cay içeriz hiç yalnız kalmazsın, yok ya ağrılarım var ondan diyor. Yani şuan ağrısı olan benim hamilelik başında normalmiş ama ne arıyor ne soruyor bebekle ilgili... Halbuki normalde arar, sorar. He birde ben 32 yaşındayım ve doktorlar bebeğin normal yolla olmayabilir diyordu ve benim çocuk doğrumakla ilgili korkularım vardı. Annem de hep evet çocuk çok zor diyordu ama son zamanlarda deneyin falan diyordu. şuan resmen depresyonda gibi, sanki tavırlı gibi ve ben çok hassas biriyim. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum
İnanamıyorum annenizin tavrına benim de anne babam ayrı tek cocugum dayım teyzem yok ananem de ben evlendiğim sene vefat etti... ama cocugumuz iki sene olmadı eşimdeki sıkıntılardan, annem hergün ağlayıp yalvarıyordu Allaha hatta istanbuldan kalktı Hacıbayrama gidip kurban kesip dağıttı duası icin, ağla ağla şeker hastası olacaktı artık ben teskin ettim... şimdi tüpbebekle hamile kaldım elimin önünde cocuk gibi dönüyor kendimi yormayayım bebek rahat etsin diye hamileliğimi söyledim mutluluktan hüngür hüngür ağladı... size tavsiyem bir psikologa gitsin anneniz bence atlatamadıgı seyler olabilir

Bence annenizin tavrının sizinle ve gebeliğinizle hiç alakası yok, gerçekten depresyonda ya da sıkıntılı bir dönemde sanki.

Bence çok üstüne gitmeyin, hatta ağrılarım var falan demiş doktora gitmeyi teklif edin biraz annenizle ilgilenin, sonrasında kendine gelince gerçek duygularını görürsünüz.

Hafta sonu konuştum kızlar annemle. Çünkü çok ağrılarım oluyor şuan değerim 2535 4 gün önce 238 di. Aslında perşembe kese için randevum var ama ctesi gece aglayarak uyandım öyle bir ağrı ki düşük yapıyorum kesin dedim. alt vücudumu hissedemiyordum 2-3 dk sürdü ve geçti. kanama yoktu. Annemi aradım o panikle dış gebeliktir bu normal değil dedi. ama doktor değerlere bakınca her şey yolunda dedi. Annem sürekli ramazana denk gelecek çok zor olucak diyor ve annem bir şey istemezse olmaz kızlar belki güleceksiniz ama daha önce çok örneği var. Bende onunla konuştum nelere kırıldığımı, böyle demesinin beni iyice endişelendirdiğini konuştuk. Her şey yoluna girecektir umarım.

anneniz yapi olarak sevgisini belli eden biri degil belki de. ilgi acligi da eklenince sizi uzecek tepkiler vermis olabilir.

kendinizde o gucu buluyorsaniz ben olsam annemi hamilelik surecinde heyecanima dahil etmeye calisirim, bi kac kez hastaneye birlikte gidebilirsiniz bi bahaneyle, sonrasinda alisveris yemek beraber vakit gecirirsiniz. sanirim bu yastan sonra annenizi de cocuk kabul etmeniz gerekecek.. dedigim gibi gucunuz varsa ve buna engel olabilecek sebepleriniz yoksa.

Bebeginiz hayirli olsun. Ben de anneniz gibiyim sanirim,birinden bebek haberi gelsin ayyy allah sabir versin diyorum
Ama icimden tabii ;) belli etmiyorum.
Dunyadaki en zor sey cocuk sahibi olmak. İnsanlar deli gibi seviniyor,abuk subuk hazirliklara girisiyorlar mesela bana garip geliyor. Annem de benim gibi,bebek haberine kolay gelsin diye cevap vermisti gulmustum cok ;)

Bebeginiz hayirli olsun. Ben de anneniz gibiyim sanirim,birinden bebek haberi gelsin ayyy allah sabir versin diyorum
Ama icimden tabii :KK66: belli etmiyorum.
Dunyadaki en zor sey cocuk sahibi olmak. İnsanlar deli gibi seviniyor,abuk subuk hazirliklara girisiyorlar mesela bana garip geliyor. Annem de benim gibi,bebek haberine kolay gelsin diye cevap vermisti gulmustum cok :KK66:

ahahah aynen bende sizin gibiydim zaten :)))))))))))))))))))) 32 yaşındayım ve çikolata kistin var hamile kalamazsın elini çabuk tut diyen doktorlarda geçti ömrüm. Şuan hazır değilim dedim ve korundum. Sonra amh de düşük çıkınca 5 aydır deneyelim dedik ama olabileceğine ihtimal vermemiştik tabi :)))) Ama Allah nasip etti hep hayırlısı diye dua ederdim. Eğer mutlu olucaksak bebeğimiz olsun derdim çünkü çok endişelerim vardı hala da var zaman zaman. Çocuk çok zor katılıyorum ama sanırım okdr seviyor ki insan zorluklara katlanıyor .

ahahah aynen bende sizin gibiydim zaten :)))))))))))))))))))) 32 yaşındayım ve çikolata kistin var hamile kalamazsın elini çabuk tut diyen doktorlarda geçti ömrüm. Şuan hazır değilim dedim ve korundum. Sonra amh de düşük çıkınca 5 aydır deneyelim dedik ama olabileceğine ihtimal vermemiştik tabi :)))) Ama Allah nasip etti hep hayırlısı diye dua ederdim. Eğer mutlu olucaksak bebeğimiz olsun derdim çünkü çok endişelerim vardı hala da var zaman zaman. Çocuk çok zor katılıyorum ama sanırım okdr seviyor ki insan zorluklara katlanıyor .
Hah iste beni en iyi siz anlarsiniz ;) zor bir cocugum var su anda,annemin odu patliyor goturup ona baktiririm diye ;) anneniz psikolojik olarak rahat olmayabilir,onu da mazur gorun,dert etmeyin

Daha komigini de soyleyeyim,cinsiyeti belli oldugunda aramistim. Erkek olacak dedim,”ayyy eh mecbur bir tane daha yaparsin arti” demisti hahahaha erkegi insan yerine koymadigindan;) boyle komik bir kadin. Sizin annenizden de ayni performansi bekliyorum;)

Back
X