ortak kararları. Noterde onaylatmislarBabada zaten kusur yok ki, annenin böyle yapacağını bilse kesinlikle pay edilsin isterdi
Benim babam kanser olduğunu öğrendiği ilk zamanlar hemen "x evli diye ona payını vermemezlik yapmayın, hakkı neyse verin dedi" biz kardeşler hakkımızı annemize verdik. Annem de asla tek kişiye harcamasdı. Ki annemle ben kalıyorum ama tek kurusu bende değil. Her ay babamın kartik 3 kız kardeşte el değiştiriyor. İşte bunu diyorum ben. Ya hiç birine yapmayacak yada hepsine eşit davranacak.
neden yapayacaksin ki pek anlamadim ortada pek bir aile goremedim onun icin bu sebebiniz bahane gibi geldiDaha önce konu açmıştım. Kocamı ailem istemedi. Düğünümde hiç bir yardımları olmadı. Yaş yeri gibi bir düğünle evlendim. Ilk doğumumu yapana kadar eşimle konuşmadılar. Doğum yaptığım gün eşimle kavga ettik onlar var Die içeri giremedi. Çocuğunu bile fazla göremedi. Eve geldim yanımda kimse kalmadı. Sezeryanliyim üstelik bir iki gün yemek falan getirdiler. Gel bizimi evde bakalım dedi annem oraya da eşim gelemeyecegi için kabul etmedim. Sonra neyse bir ara barışır gibi oldular birlikte çalıştılar. Sonra kardeşimin eşi istemiyor diye bir de eşim iyi calismiyormus işten çıkardılar. Eşim bunu kabullenemedi. Şimdi ikinciye hamileyim. Önce çocuklarımı gösterme onlara diyordu şimdi sen de gorusmeyeceksin diyor. Sırf evliligimi kurtarmak için Tamam dedim. Tabi bu zamana gelene kadar da çok çok yıprandım üstelik hamileyim. Benden yapamayacağım bir şey istiyor. Boşanmak istemiyorum ama artık bu işin oluru yok gibi
Laf Arasında bile bir sürü şey söyleyip psikolojik açıdan cokertiyorlar zaten
Dediğin doğru miras bırakılan iktisadi kiymet el degiştirse bile yani bir başkasina satilsa dahi o satışın iptali mümkün fakat başka yollardan da kolaylıkla o paranın üstüne oturabilirler neticede iktisap hakkı annede ve o da şimdiden kayırdığı damadı ortak bile yapmış ortak olurken acaba sermaye kiymuşmu muhtemelen koymamıştir ve hiç bir hukuk kuralı da bu ortaklığı geçersiz sayamaz.yani arkadaşım anlayacağın her türlü kılıfına uydururlarArtık onu önleyen yasalar var miras davaları bunun için. Olan her şey yarıya bölünür istedikleri kadar üzerlerine alsınlar öyle şey olur mu o zaman nerede kaldı kanunlar.
KoymAdı tabikiDediğin doğru miras bırakılan iktisadi kiymet el degiştirse bile yani bir başkasina satilsa dahi o satışın iptali mümkün fakat başka yollardan da kolaylıkla o paranın üstüne oturabilirler neticede iktisap hakkı annede ve o da şimdiden kayırdığı damadı ortak bile yapmış ortak olurken acaba sermaye kiymuşmu muhtemelen koymamıştir ve hiç bir hukuk kuralı da bu ortaklığı geçersiz sayamaz.yani arkadaşım anlayacağın her türlü kılıfına uydururlar
Örnek süperKaç sene sonra? Beni yok sayıp ablamla yedikten sonra kalanlarladan mı ? Bu hazmedilemez! Anne olmak evlat ayirmamaktir! Bu noktaya kızıyorum. Gerekirse ikisinde yedirmeyeceksin eğer "anne" isen! Bu bi annenin iki bebekten birinden meme kaçırıp süt vermemesinden ne farkı var söyler misin?
Ayyyy bu kadar açıklamaya hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz bende dayanamayıp cevap yazmaya karar verdim. Mirası falan unutun mesele şu bir anne iki Kızı arasında bariz bir ayrım yapıyor maddi yada manevi hiç farketmez ortada bir adaletsizlik var ve asla kabul edilemez annelerimizin bizim üzerimizde hakkı olduğu gibi evlatlarinda anne ve babaları üzerinde haklari vardır ve evlatları arasında adaletsizlik yapanlara Allah hesabını sorar. Konu sahibinin takıldığı asıl nokta buElbette bölerim. Ama o elmayı tamamen vermiş değil vermesi için her şeyi kardeşin üstüne yapması lazım ki hukuken olamaz..
Yani ufak tefek oluyor sıkıntılar ama genel olarak iyi. Eşimin ailesiyle de ne iyi ne kötü geçinip gidiyoruz işte. En büyük sıkıntı buEsinle ikinizin arasi nasil? Sana nasil davraniyor? Baska bi sorun var mi? Esinin ailesiyle nasilsin?
Benim için seçim yapmaktan başka çözüm yok. Bugün bitsin dedik ama bilmiyorum düzelir miBiraz da senin ailende hata. Hadi istemediler ama olan olmuş yani ara bulmalari lazimken onlarinda ters gitmesi ne bileyim olmamalı.. 2.ye hanileymişsin zordur evlat sahibi olmak.. Onları ayrı büyütmek daha zordur diye düsünüyorum. Kocan tamam isteyemez böyle bişeyi onların ne problemi varsa kendileri halletsin seni arada neden bırakıyo.. Ay ne bileyim cok zor vallahi allah yardimcin olsun ama ailenle konus bence önce
Ben evlatlarin icin söylüyorum sonucta bosanırsanız esinle ailen devam edecekler düsmanlığa ve cocugunuz büyüdükce ya babasindan ya sizin taraftan bıkacaktır illallah edecektirBenim için seçim yapmaktan başka çözüm yok. Bugün bitsin dedik ama bilmiyorum düzelir mi
Evet aynen. Eşimin de derdi para değil onu da anlatamadım. Zaten sözleşmemiz varAyyyy bu kadar açıklamaya hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz bende dayanamayıp cevap yazmaya karar verdim. Mirası falan unutun mesele şu bir anne iki Kızı arasında bariz bir ayrım yapıyor maddi yada manevi hiç farketmez ortada bir adaletsizlik var ve asla kabul edilemez annelerimizin bizim üzerimizde hakkı olduğu gibi evlatlarinda anne ve babaları üzerinde haklari vardır ve evlatları arasında adaletsizlik yapanlara Allah hesabını sorar. Konu sahibinin takıldığı asıl nokta bu
Biliyorum en çok onlara üzülüyorum zatenBen evlatlarin icin söylüyorum sonucta bosanırsanız esinle ailen devam edecekler düsmanlığa ve cocugunuz büyüdükce ya babasindan ya sizin taraftan bıkacaktır illallah edecektir
Bence sen yorumları bir oku. Bizim evlilik sözleşmemiz var. Derdi para olsaydı o sözleşmeyi imzalamaz benimle de evlenmezdi. Ki yapılanları ben de çekemiyorum. Çok kırgınım o konudaKusura bakma canim ama senin esin tam bi para avcisi onlari cekememezliginin sebebi de bu.
Elifcim kaç yasında sın bilmiyorum terazi burcuyum ve adaletsizliğe gelemiyorum. Eşinin de mutlaka eksi tarafları vardır ama en büyük yanlış annende bence. Seni çok iyi anlıyorum 6 kız kardeşiz en büyük benim ve diğerleri nerdeyse elimde büyüdü annemin 3 numaraya karşı bi zaafı vardı hep bu yüzdende 2 numaraya haksızlık olurdu bende oldum olası hep çatır çatır kavga etmişim dir 2 numara anneme kahvaltı hazırlarken o çok sevdiği kızı toplumda rencide ederdi annemi yinede annem hala en çok ona değer verir ve haliyle en iyi onun eşi. Adam kalkıp bizimkilere bi hoşgeldin bile demedigi olur ama annem asla ona laf söylemez neden kızı kıymetli çünki annemle 3 ay konuşmadım bu yüzden gerçi bir kaç yıldır hatasının farkında her nedadar öyle olmadığını bana ispatlamaya calişsada ben kalbinde olana bakarım... bunu sana niye anlattım çünki hayatta en değer verdiğim varlıktı annem(çocuklarım hariç ) peki o bana hak ettiğim değeri verdimi? Hayır. Peki neden onu rencide eden en egoist kızına en çok değer veriyor? Çünki sen kendine ne kadar değer verirsen başkalarida o kadar değer verir. Ve ben artık annem dahil hiç kimse için kendimden ödün verip aşırı fedakâr davranmiyorum netice güzel şimdi yeni yeni kiymetim biliniyor Sanada bunu tavsiye ediyorum ister annen ister eşin olsun önce sen ve çocukların önemli. Eşine de kızdım hemile halinde boşanmak tan bahsediyorum seni bu psikolojiye sokuyor emin ol blöf yapıyor. Annene gelince kusura bakma seni üzmek istemem ama bu konuda çok katiyim eğer eşinin sana olan sevgisinden ve derdinin para olmadığından emin isen (ben biraz killandim) eşinin yanında dur gerekirse annenle bile görüşme ben olsam eşimin demesine bile gerek kalmaz ya neyse. Son sözüm hamilesin kendini üzme kimin ne düşündüğünü de boşver herkese koy tavrını içinden geldiği gibi en onemli sen ve çocukların seni seven yanında olur zatenEvet aynen. Eşimin de derdi para değil onu da anlatamadım. Zaten sözleşmemiz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?