• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim diye şutlandım !

Sizin, boş yere rapor alandan kime ne adlı mesajiniza istinaden yazdım .Milletin keyfi rapor almasindan neden diğer insanlar sorumlu olsun .Ayrıca o doktor raporları çok kolay alınıyor.Doktor tanı kısmına istediğini yazmakta özgür .Keyfe keder de veriliyor yani konu sahibi için bir şey diyemem çok anlamadım durumunu .

Diger insanlar neden sorumlu olsun? Yapamiyorum, yetistiremiyorum iki eleman iken bir oldum. Raporu alan kisi sorumludur. Bu kadar basit.

Esasen sıkıntı son cümle çalışamayacak durumda ise gezemez gezebilecek durumda ise çalışabilir

Hem çalışamaz hem de gezebilir denilince diğer çalışanlar neden ekstra iş yapıyor diyoruz

Raporlar gerçekten hasta olanlara verilse kimse iş arkadaşı rapor aldı diye laf etmez ama hep keyfi raporları görünce insanlar da tereddütle yaklaşıyor

Bir de çok var X şehrinde çalışıp Y şehrine her gittiğinde hasta olup rapor alan

Bu da gerçek rapor değil de orada tanıdık var kanısını doğuruyor

Ama buna siz karar veremezsiniz ki, yoksa doktor musunuz? Psikolojik rahatsizligi vardir, calisamiyor ama gezebiliyor hatta sagligi icin iyi gelebiliyor olabilir...bunu kimse bilemez. Simdi hasta birini markette veya carsida gördeniz „aaa geziyor, hasta degil demek ki“ mi diceksiniz? Eczaneye gitmistir, ihtiyaclarini almistir, hava almak istemistir vs vs, kusura bakmayin ama hersey sizin düsündügünüz gibi olmamali

Özel kurum çalışanıyım.
Şuan ağır bi bronşit geçiriyorum.
Ve mecburen işteyim.
İş aksamasın ve yöneticimle ters düşmeyeyim diye.
Gebelik zamanımda da düşük riskim olduğunda sadece 1 hafta rapor almıştım sonra hiç izinsiz hamileliğimi tamamladım.
Yani velhasıl kelam konu sahibi ; o kadar da abartmayın sonuçta hepimiz doğurduk.
Üzerine ekstradan iş yıkılan insanları da düşünmek lazım.
Biraz vicdan biraz da iş sorumluluğu lütfen!

Yanlış anlamayın, kişisel bi eleştiri değil, fakat bunun için size teşekkür mü edildi ya da ediliyor?

Velasil her hamilelik farklı geçer, kiminin bünyesi kaldırır, kiminin ki kaldırmaz. Sizin ki kaldırmış ki hamileliginiz boyunca çalışmışsıniz. Maalesef herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor.

Şuan is yerinde sırf işler yürüsün diye bronşitli bi şekilde oturmak ne kadar doğru olabilir? Size göre fedakarlık ama
Kendinizle birlikte kaç kişiyi hasta edebileceğinizi düşünmüyor musunuz?

Bir gün nezle belirtilerimle işe gitmiştim, patronum beni görür görmez 'neden rapor almadın, bu şekilde bizi de biraz tehlikeye sokuyorsun' diye çok haklı bir ima da bulunmuştu. Hemen çıktım rapor aldım, İşler aksadı. ama saglik açısından kimseyi de riske atmadım.

Bazılarınız ağır ithamlarda bulunmuşsunuz. Kim keyfi böyle bişey yapmak ister ki. Hamile düşük riskli kadına demediğinizi bırakmamışsınız. Umarım eleştirdiğiniz durumu yaşamak zorunda kalmazsınız ne diyim. Kim ister hayatına devam etmek dururken sağlık sorunlarıyla uğraşmayı

Bazılarınız ağır ithamlarda bulunmuşsunuz. Kim keyfi böyle bişey yapmak ister ki. Hamile düşük riskli kadına demediğinizi bırakmamışsınız. Umarım eleştirdiğiniz durumu yaşamak zorunda kalmazsınız ne diyim. Kim ister hayatına devam etmek dururken sağlık sorunlarıyla uğraşmayı

Hadi yaşamayanlar belki anlayamayabilir ama benim de düşük riskim vardı, şöyle çalıştım böyle çalıştım diyenler bile olmuş. Biz bir kadın olarak, anne olarak hemcinsimizi anlamazken işyerinde amirimizin, çalışma arkadaşımızın bizi anlamasını beklemek sanırım imkansız...

Hadi yaşamayanlar belki anlayamayabilir ama benim de düşük riskim vardı, şöyle çalıştım böyle çalıştım diyenler bile olmuş. Biz bir kadın olarak, anne olarak hemcinsimizi anlamazken işyerinde amirimizin, çalışma arkadaşımızın bizi anlamasını beklemek sanırım imkansız...
Kesinlikle öyle. Bide yani çalışabildiyse demek ki ayağa kalkabilmiş. Kendi çalışabildi diye herkes mi çalışabilecek. Sürekli kusan baygınlık geçiren biri nasıl çalışsın. Yani rahat gebeliği olanlar diğerlerini anlamasa bile empati yapmaları lazım. Erkekler hayli hayli keyfine diye düşünür. Kadınların birbirine destek olması lazım yorumlardan utandım. Herkes hayatına devam etmek ister bide bu devirde rapor almak zor. Aldıysa demek ki gerçekten kötü diye düşünmek lazım

İnsanların rapor alana önyargıyla bakması normal çünkü boştan yere rapor alan çok kişi var. Mesela ücretli doğum izni bitiyor doktordan rapor istiyor ödemelerim var diye. Suistimal edilmiyor değil. Ben şuanki kurumuma yeni geldim başından beri kanamalı ve sıkıntılı gebelik geçiyorum on gün rapor verildi sonra geçmeyince heyet verildi ultrasonda yumru yumru kasılmalar vardı ne oturtabiliyor ne kalkabiliyordum banada inanmadılar hatta ne nazlısın şu bu yorumlar raporum bitiyor hala iyi değilim derdimi kime kanıtlayabilirimki? Bir sıkıntı olmasa kim heyet verip o riske girer. Gelde anlat. Gebelik bambaşka bir dünya. Yasal hakları ihlal etmedikçe sorun yok. Sizi daha az yoğun olan bir yere vermeleride sizin için daha iyidir bence.
Evet eskiden insanlar belki gerekli gereksiz rapor alabiliyordu. Ama o devir yok artık. Bir de bizde hasta olana inanmama durumu var.

Kesinlikle öyle. Bide yani çalışabildiyse demek ki ayağa kalkabilmiş. Kendi çalışabildi diye herkes mi çalışabilecek. Sürekli kusan baygınlık geçiren biri nasıl çalışsın. Yani rahat gebeliği olanlar diğerlerini anlamasa bile empati yapmaları lazım. Erkekler hayli hayli keyfine diye düşünür. Kadınların birbirine destek olması lazım yorumlardan utandım. Herkes hayatına devam etmek ister bide bu devirde rapor almak zor. Aldıysa demek ki gerçekten kötü diye düşünmek lazım

Bunu suistimal edenler, kulağı çınlasa rapor alan insanlar tabiki var. Ama şuanda kaygılı olan ve düşük riski olan hamile bir kadına bu kadar acımasızca yaklaşmak ne kadar doğru bilemiyorum. Ya da ben de aynı süreçlerden geçtiğim için bu kadar hassasım sanırım.

Ah devlette keyfi rapor alan o kadar çok insan biliyorum ki fozgeb .Milletin hakkına giriyorlar.Bugun yazdım buraya da başka birimden bir arkadaş bu haftayı raporla kapatmış ,sosyal medyada keyifli durum paylaşmış ,üstelik il dışında.Bunun gibi bir çok kişi var ,aralarında hamilelerde var tabi ki sırf evde dinlenebilmek için ha bunu da açıkca söylüyorlar oda ayrı pişkinlik .

Eminseniz şikayet edin amirine.

Tabi yersiz. Milletin sırtından ücretli rapor alınmasımı yerli? Heyet raporu alınır çalışanayacağına dair, dairedekilerinde durumu ayarlanır. Hamile kalanın yolumu gözlenecek?

Gerçekten sizi anlamıyorum. Kadın sağlık problemi sebebiyle niye ücretsiz izine çıksın. Süreçleri bilemiyorum heyet raporu herhalde belli bir günün üstünde rapor ihtiyacı olduğu zaman veriliyordur.

Ben hayatım boyunca keyfi rapor veren doktor görmedim. Ben de hayatım boyunca hiç istemedim. Üstüne çevremde de görmedim. Hamileliğim ara ara sıkıntılı geçen bir insandım. Ama çalışmıyordum o dönem o yüzden doktor istirahat verdiği zaman devirdim kicimi yattım. Istirahat vermedigi zaman da gezdim tozdum.

Hamileliklerde kanama çok olur doktorda genelde 1 hafta kanama geçene kadar hareket etme sadece tuvalet- yemek -yatak der. 2 kere oldu bana ve ben evde biraz iş yapsam kanama artıyordu. O yüzden kanama olduğu zaman yerimden kalkmadım

Şimdi bu yorumları okudukça ne fena insanlar varmış diyorum.

Ben de kamuda memurum ve hamileyim gerekmedikce rapor alinmasina ben de karsiyim cunku alinan rapor bana is yuku olarak geri donuyor....kendinz soylemissinz 20 gun iznin ardindan 18 gun rapor almissinz ve dusuk riski olmasina ragmen memlekete gitmisinz yani insanlat suphe etmekte haklilar,ben de istemem surekli rapor alan biriyle ayni birimde calismayi

Konu sahibi için üzüldüm şu anda konusu nerelere gitti. Kadın izin almış önce. İzni sırasında memleketine gitmiş. Zaten daha 9 haftalık hamileymiş. Orada da problem yaşamış ve rahimde perde var demişler. Şimdi bu hamilelik zaten riskli hamilelik sınıfına girmiş. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Kadın rahimde perde diye başlık açsa bunları anlatsa altına da bir de bugün aradılar isyerinde dairesi değiştirdiler dese hiç birinizin böyle yazacağını sanmıyorum

Diger insanlar neden sorumlu olsun? Yapamiyorum, yetistiremiyorum iki eleman iken bir oldum. Raporu alan kisi sorumludur. Bu kadar basit.

Anlatamıyorum sanırım.Keyfi alandan bahsediyorum .Gerçekten hasta olandan değil ..Ve siz keyfi rapor alınca ustunuzdeki iş başka birine yıkılmış oluyor ve bir kesim haksız kazanç elde ediyor

Ben de kamuda memurum ve hamileyim gerekmedikce rapor alinmasina ben de karsiyim cunku alinan rapor bana is yuku olarak geri donuyor....kendinz soylemissinz 20 gun iznin ardindan 18 gun rapor almissinz ve dusuk riski olmasina ragmen memlekete gitmisinz yani insanlat suphe etmekte haklilar,ben de istemem surekli rapor alan biriyle ayni birimde calismayi
Anlatamadım galiba ya da iyi okumamışsınız düşük riskim izinde oldu yAnğ önceden düşük riski yaşayıp izne çıkmadım ben izinde iken yaşadım onu çünkü hala düşük riskin var niye memlekete gittin diye gittiğimizin üçüncü günü kanamam geldi Zaten

Yani beni hemcinslerim anlamıyor iş yerindekilerin anlamasını beklememem lazım . İlk gebelik korku düşük riski doktorun pat diye rahiminde perde var demesi afallamak ömrümde duymadığım bişi araştırdıkça riskli bişi olduğunu öğrenmem bunlar zor şeylerdi benim için gerçekten . Keyfi rapor değil hastaneye yoğun bi kanama ile gittim az avuç içi kdr falan değildi . O kanamaya düşmemesi mucize idi. Daha sonra perde olayı psikolojik olarak çökmüştüm ben

Bu konuda üstüme gelinmiş ben sekiz gün yıllık izne çıktım 3 gün rahatsızlandı iznim bitmesine yakın doktor risk devam ediyor hala bi bölgede kanama var deDi ıstirahat et keyfi değil . Bugüne kdr grip vs ne rahatsızlığım olursa gittim ben işe ama grip olup rapor alan da var yAni .

Anlatamıyorum sanırım.Keyfi alandan bahsediyorum .Gerçekten hasta olandan değil ..Ve siz keyfi rapor alınca ustunuzdeki iş başka birine yıkılmış oluyor ve bir kesim haksız kazanç elde ediyor

Haksiz kazanc derken? Fazla mesai yapip, fazla para aldigi icin mi? Anlamadim. Ise gelmiyorda raporlu ayni maasi aliyor ki, ne az ne fazla.

Kimsenin haddine degil birinin raporunu veya hastaligini sorgulamak. Ben de bunu anlatamiyorum galiba. Illa gözleri kizarmis, burnu sümüklü olmasi gerekmiyor raporlu olmasi icin, belki feci basagrisi cekiyordur ve ya dötü agriyordur yani kime ne

Haksiz kazanc derken? Fazla mesai yapip, fazla para aldigi icin mi? Anlamadim. Ise gelmiyorda raporlu ayni maasi aliyor ki, ne az ne fazla.

Kimsenin haddine degil birinin raporunu veya hastaligini sorgulamak. Ben de bunu anlatamiyorum galiba. Illa gözleri kizarmis, burnu sümüklü olmasi gerekmiyor raporlu olmasi icin, belki feci basagrisi cekiyordur ve ya dötü agriyordur yani kime ne

İnanın deveye hendek atlatmak daha kolay benim için.

Ben özel sektörde hamılelıgım boyunca yaklaşık 25 gun raporluydum ,oyle bır denk geldıkı yıllık ızınden hemen sonra ,doğum ıznınden hemen once.
Benım nısanım gelıyordu her ıse geldıgımde ,kotu nıyet olmasın dıye hıc dayanacak gucum yokken 32 de ızne ayrılmak yerıne ıse dondum.35 te ızne çıktım .
Bana raporu verdıler yalnız ben almadım onuda belırteyım

Back
X