Hamileyim eşim benden ayrılmak istiyor

Kürtajla cana kıymayı bir tutmak nasıl bir zihiniyet gerçekten aklım almıyor. Sadece bir hücreden bahsediyoruz. Doğurup doğurmamak da sizin kararınız ve iradeniz. Siz istemezseniz bu hücre büyüyüp bebek olmaz. İsterseniz olur. Basit. Lütfen cana kıymak gibi dramatize etmeyin olayları ya. Buna karar vermek sizin en doğal hakkınız. Eğer doğurursanız sizi çok ama çok daha kötü günler bekliyor iyi düşünün. Buradan ahkam kesmek kolay. Yok evlat kokusu vs diye romantize etmek kolay. Siz doğurunca kadınlar klübünde yorum yapanlar bakmayacak çocuğunuza. Siz o çocukla bir başınıza kalacaksınız. Çocuğu istemeyen kocanız da cabası. O zaman böyle romantize edemeyeceksiniz. Lütfen biraz aklıselim davranın. Hormonlarınız mantıklı davranmanızın önüne geçmesin. Yoksa çok acı çekersiniz. Demedi demeyin
Bu kadar güzel ifade edilemezdi +1.

Annem diyor ki hayatına devam etmek istiyorsan aldır yazık olur çocuğuna ben desteklerim seni ama nereye kadar ilerde evlenmek istesen kimse seni çocukla istemez diyor . Babam da bu adamın çocuğunu mu dpğurucan dedi ona kızdı ama hiçbiri yaparsan da burda durma demiyor ya da yanında olmayız demiyor sadece bana böyle davranan adamdan çocuk doğurmamı istemiyorlar . Bana bu çocuğu aldırır da gider bir de barışırsan bizi sil dediler sadece . Bir de herkes bana psikolojisi bozuk demiş ama ben saatlerce hakaret işitiyorum herşeyim kötüye yoruluyor bi ton laf kısıylama en sonund abağırıyorum benı kışkırtıyor aşırı şekilde öyle canını yakasım geliyor yoksa ben şiddete meyilli biri değilim
Eğer ileride bosanip tekrar evlenecek olursanız o çocuğu annenize bırakma ihtimaliniz var. Kadının söylediklerini ciddiye alın bence.

Okumama gerek yok çünkü bebek aldırmanın sebebi olacağını düşünmüyorum. Hele ki bir evlilik birliği içerisinde olan bebeği. Anası belli, babası belli. Kötü şeyler yaşandı diye niye bunun faturası doğmamış çocuğa kesilsin ?
Karı-koca birbirlerini dövüyorlar,siz kötü şeyler yaşandı diyorsunuz. O kötü şeyler bunların alışkanlığı,yaşam tarzı. Böyle bir evde büyümek ister miydiniz evlat olarak?

Annem diyor ki hayatına devam etmek istiyorsan aldır yazık olur çocuğuna ben desteklerim seni ama nereye kadar ilerde evlenmek istesen kimse seni çocukla istemez diyor . Babam da bu adamın çocuğunu mu dpğurucan dedi ona kızdı ama hiçbiri yaparsan da burda durma demiyor ya da yanında olmayız demiyor sadece bana böyle davranan adamdan çocuk doğurmamı istemiyorlar . Bana bu çocuğu aldırır da gider bir de barışırsan bizi sil dediler sadece . Bir de herkes bana psikolojisi bozuk demiş ama ben saatlerce hakaret işitiyorum herşeyim kötüye yoruluyor bi ton laf kısıylama en sonund abağırıyorum benı kışkırtıyor aşırı şekilde öyle canını yakasım geliyor yoksa ben şiddete meyilli biri değilim

Bak zaten bu evlilik biticek, bu net. İkinizden biri gidecek. Anne olduğun için çocuk seninle olur, adamın alacağını pek düşünmüyorum. Çok net söylüyorum, daha yaşın genç, aile desteğin işin var, 3-4 yıl sonra belki aşık olacaksın, birilerinden hoşlanacaksın çocuk yüzünden sorun yaşayacaksın, kendine itiraf edemesen de bu birikmişliklerin tüm faturasını çocuğunun varlığına kesmeye başlayacaksın. Kendi yaşanmamışlıkların içinde kalıcak, öfke dolu bu halinle de ne kendine ne çocuğuna faydan olacak. Anneni dinle.

İşte herkes sana diyor ki hakaret işitiyorsan kötü muamele görüyorsan neden günlerce aylarca adamın yanındasın?
İşin var gücün var ailen arkanda ee daha nolsun, adamın yanında durman için bir sebep göster?

Hayır bu forumda da konu açmışsın önce orada sana çocuk yapma etme kesin yazılmıştır.

Aferin nasıl güzel yapmışsınız bir barzoya çocuk doğurarak. Adam nasılsa yaşlılığımda kıyamaz bakar diye totoyu sallaya sallaya geziyor şimdi. Bakmaz benim çocuğum falan demeyin, gözümüzün önünde kimlere kimlere bakılıyor. Eşimin deccal babaannesi bile yere düşmemiş.
Off katip çok fenasın ahahahajasksj deccal babaanne nedir yav 😂🤣akşama kadar gülerim ben buna

Konu sahibinin ben evli olduğunu zaten biliyorum.Konuyu siz başka bir yere doğru saptırmişsınız.Siz sevgilisinden çocuk yapan birini ornek verdiginiz icin yazdim.Nikahsız veya nikahlı o kişiyi ilgilendiren bir durum..Ben ayrıca nikahsız doğacak çocuk p*ç doğar diye de bir ifade kullandığımı hatırlamıyorum.Evli olup da başka birinden cocuk dunyaya getiren insanlar da olabiliyor.Bu tamamıyla kişinin kendi karakteriyle ilgili bir durum.Bekar, evli, boşanmiş vs.Siz sevgilisinden çocuk dünyaya getirdi deyince ben de bu konudan bahsettim.Bu benim kişisel fikrim degil.Toplumumuzun ahlaki değerlerine ters olduğunu ifade ettim sadece.Kadın almansa bilemem tabi.Konu sahibi eşini seviyor anladığım kadarıyla.Bebeğini aldırması veya aldırmaması tamamıyla kendi bileceği bir durum..İnsanlar saygılı bir şekilde birbirini kırmadan da anlaşamadığı için ayrılabiliyor.Çocugunu da doğurabiliyor.Ilerde tekrar muahttap oluyor o eski eşle.Saygili bir adamsa sorun olmuyor ama konu sahibinin eşi gaddar, merhametsiz , saygısız birine benziyor anlattıği kadarıyla.O çocuk doğduktan sonra surekli muhattap olacak böyle bir adamla.Bunu düşündüğüm için aldırmasinin mantıklı olduğunu belirtmek istedim.

Her sart da cocugu dogurup dogurmamak kadinin verecegi karar. Konu da tek sorunlu kisi konu sahibinin esi degil, konu sahibi de siddet uygulamis. Bastan böyle bir evlilikte 2-3 ay iyidik diye hamile kalmak hata, ama olan olmuş. Cocuk aldirmak da öyle basit bir karar degil. Bir cok kadin aslinda istemedigi halde aldirip sonra da psikolojik sorunlar yasiyor. Etraflica düsünülmesi lazim dediginiz gibi. Türkiyede nasil bilmiyorum, ama Almanyada (almanyada yasiyorum) bu yüzden kürtajdan önce psikolojik görüsme de yapilmasi sart kosuluyor. Kadinlar ona göre kararlarini veriyor. Konu sahibinin de psikolojik destek almasi taraftariyim. Hem bebek konusunda hem iliskisinde yasandigi siddetten dolayi. Maksadim sizi kirmak degildi. Öyle algilandiysa özür dilerim. Internetten yüz yüze konusmak gibi olmuyor malesef.

Arkadaşlar eskiden de burda konu açmıştım eşimle kavgalarımızı vs eşimle evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüp böyle bir durum yaşadık ve hamile kaldım

Eşim ilk ay duygusallığım ve en ufak bi gerginliğimi çekemedi ve benden ayrılmak istediğini çocuğu aldırmamı istedi

Diyeceksiniz bu kadar kötüydünüz neden çocuk yaptınız evet kavgalarımız oluyordu ama birbirimize hep sıkı sarılıp affediyorduk ve 2-3 ay çok iyi olduğumuz için böyle bi karar almıştık .
Şimdi moralim çok bozuk soyuma sopuma şahsıma hakaret iftira yalan dolan konuşuyor ben bağırdım diye de annesi ve kendi bana edepsiz dedi

Şimdi ben küretajdan maddi manevi çok korkuyorum ayrılık zaten nası olcak bilmiyorum onu seviyorum ama illa beni istemiyor

Çocuk varken neden böyle yaptı bilmiyorum

Lütfen bana ağır eleştiri de bulunmadan çünkü hamileyim ve çok hassasım ağlıyorum günlerdir yardımcı olabilir misiniz ?

Şuan ailemin yanındayım ailem arkamda ve memurum
Şu KK' da kadınların illaki kocaları artık istemediğini söyleyene kadar ite kaka evlilik sürdürmesini anlamıyorum. Hem aileniz yanınızda hem işiniz var, kendi ayakları üzerinde durabiliyorsunuz. Onu seviyorum ama beni istemiyor diyebilecek kadar zayıf, özgüvensiz olmayı aklım almıyor. Babasız çocuk büyütmek zor ama yarın öbür gün başka bir erkeğe karşı da bu kadar zafiyeti olan anneyle sorun yaşaması da ihtimal. Ne diyeceğimi bilemedim.

Arkadaşlar eskiden de burda konu açmıştım eşimle kavgalarımızı vs eşimle evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüp böyle bir durum yaşadık ve hamile kaldım

Eşim ilk ay duygusallığım ve en ufak bi gerginliğimi çekemedi ve benden ayrılmak istediğini çocuğu aldırmamı istedi

Diyeceksiniz bu kadar kötüydünüz neden çocuk yaptınız evet kavgalarımız oluyordu ama birbirimize hep sıkı sarılıp affediyorduk ve 2-3 ay çok iyi olduğumuz için böyle bi karar almıştık .
Şimdi moralim çok bozuk soyuma sopuma şahsıma hakaret iftira yalan dolan konuşuyor ben bağırdım diye de annesi ve kendi bana edepsiz dedi

Şimdi ben küretajdan maddi manevi çok korkuyorum ayrılık zaten nası olcak bilmiyorum onu seviyorum ama illa beni istemiyor

Lütfen bana ağır eleştiri de bulunmadan çünkü hamileyim ve çok hassasım ağlıyorum günlerdir yardımcı olabilir misiniz ?

Çok aciz bı kadinin satırları gibi okudum, ama işi gücü olan bir kadınmışsiniz. Böyle pislik herif sevilir mi? Sizi istemiyormuş dahası var mı? Bırakın sakin seni seviyorum,yapma etme demeyin. Böyle saygisz, seviyesiz insanla işim olmaz bende boşanmak istiyorum diyin

Ben herkes çocuk yapsın demiyorum. Soru sahibi gebelik planlamalı mıyım diye sorsaydı kesinlikle hayır derdim. İnan her ailenin çocuk sahibi olması gerektiğini düşünmüyorum. Hatta aksine, keşke öncesinde anne babalık sınavı falan olsa… ama şu an zaten var olan bir gebelikten bahsediyoruz. Ben hamile kaldıktan sonra aldırılmasını doğru bulmuyorum. Annenin ya da babanın varolan bir problemini neden bir bebek canıyla ödesin ? Öncesi kötü olabilir ama belki kadın da kendini toparlayacak. Çok iyi bir birey, çok iyi bir ebeveyn olacak. Bilemezsin ki. Zannediyor musun her birimiz çok iyi ailelerde, çok iyi psikolojilerde olan insanlarız evlatlarıydık ? Hepimiz anadolu insanınız evlatlarıyız yani dinleyince kadınları neler neler yaşayıp geçirmişler diyoruz. Ama şimdi baksan senden benden iyiler, çocukları senden benden daha sağlıklıdır belki… bu sürecin sonrası tamamen kadının elinde. Ya kendisiyle birlikte çocuğu da yakacak. Ya da aksine kendini toparlayıp, hatta çocuğundan güç alıp güzel bir yol çizecek kendine… yapılabilir mi ? Evet bu da yapılabilir
Belki düzelir diye çocuk mu yetiştirilir. Aile evinde öyle pembe bir tablo çizmişsiniz ki yediği önünde yemediği arkasında. Konu sahibi şiddete meyilli, senelerdir psikolojik destek alan biri. Yani o toz pembe anlattığınız aile ortamında yetişmiş biri. Bu hayata kendi gibi yine sorunlu bir birey gelsin istiyorsunuz. Öfke sorunu olan, şiddete meyilli birinin çocuğuna tahammül edebileceğine nasıl garanti verebilirsiniz. Yaşananlar ortada, asıl böyle hayali pembe bir tablo çizerek o çocuğun vebaline ortak oluyorsunuz.

Karı-koca birbirlerini dövüyorlar,siz kötü şeyler yaşandı diyorsunuz. O kötü şeyler bunların alışkanlığı,yaşam tarzı. Böyle bir evde büyümek ister miydiniz evlat olarak?
Bir de nedense herkesin de tanıdığı bir kadın bu durumlara düşmüş ve sonradan hayatı süper olmuş. Bu kadına da o garantiyi veriyorlar mı merak ediyorum. Konu sahibinin de şiddet problemi var, kocasıyla karşılıklı üst baş yırtıp surat tırnaklayıp geri barışıyorlarmış. Olsun o çocuk doğsun, dayak mı yer anne baba kavga ederken o da mı nasibini alır, ilgisiz bakımsız sevgisiz mi büyür önemli değil. Önemli olan uzaktan ahkam kesip günah, cana kıyma, öldürme ne olursa olsun doğur, rızkıyla gelir, ileride sana destek olur... demek. Nasıl olsa kimse gelip de, ya sen doğur dedin ama bakamıyorum al bak demeyecek.

Kadın bir nefes alsın, belki uzun terapi tedavi görecek iyileşecek, hatalarını fark edip düzeltmeye çalışacak, maddi manevi tekrar güçlenecek, sağlıklı bir ilişki yaşayıp öyle anne olacak. Ama yok, bu çocuğu doğursun da gerisinden bize ne.

ne yapmış olursanız olun keşke bir can dunyaya gelmeye calısırken eşin bıraz daha anlayıslı olsaymıs annesını karıstırtmasaymıs konunuza. üzüldüm ama sadece o hıc bıseyden haberı olmayan masum yavruya

Bakın burada bu cocugu doğur demek size günah, aldır demek Allah karsısında günah
Ama ben kendi hayatımı mahvetmektense cocugu aldırıp, Allah a günah islemis olmayı tercih ederim. Ki Allah kulunu affeder süphesiz
Bir babanın istemediği cocuk olmak ömür boyu travmalara yol açacak.
Gidin boşanın bu isten kız gibi cıkın gidin
Dul cocuklu olunca hayatınız mahvolacak
Hic bi erkek dul cocuklu kadını istemiyor öncelikle, ki bence bekar kadınlarımızda akıllı olup dul cocuklu adam almamalı.
Ayrıca bundan sonraki her bi erkekle tanışmalarınız hep adamların yaklasım odağı cinsellik olacak cünkü “dulsun” onların igrenc düşüncesine göre
Hadi erkeği gectim;
Cocugun okula başlayacak veli toplantısında sadece sen, hastalanacak hastanede tek sen, cocucunun okuldaki arkadaşlarının babaları ile olan iliskisi cocugu da üzecek seni de .
O cocuk ne anlatacak ben istenmeyen bi çocuktum?
O cocuk pedagog desteği alacak yine sen üstleneceksin bu görevi
Burada sana doğur cocugu diyenler yalnız ve istenmeyen cocuk yetiştirmenin psikolojik boyutunu bilmeyenlerdir
Benim basıma gelmedi, ama okudugum bölümden sebep sizinle cok iyi empati yaptıgımda cocuga da cok yazık olacağını, size de olacağını biliyorum

Bakın burada bu cocugu doğur demek size günah, aldır demek Allah karsısında günah
Ama ben kendi hayatımı mahvetmektense cocugu aldırıp, Allah a günah islemis olmayı tercih ederim. Ki Allah kulunu affeder süphesiz
Bir babanın istemediği cocuk olmak ömür boyu travmalara yol açacak.
Gidin boşanın bu isten kız gibi cıkın gidin
Dul cocuklu olunca hayatınız mahvolacak
Hic bi erkek dul cocuklu kadını istemiyor öncelikle, ki bence bekar kadınlarımızda akıllı olup dul cocuklu adam almamalı.
Ayrıca bundan sonraki her bi erkekle tanışmalarınız hep adamların yaklasım odağı cinsellik olacak cünkü “dulsun” onların igrenc düşüncesine göre
Hadi erkeği gectim;
Cocugun okula başlayacak veli toplantısında sadece sen, hastalanacak hastanede tek sen, cocucunun okuldaki arkadaşlarının babaları ile olan iliskisi cocugu da üzecek seni de .
O cocuk ne anlatacak ben istenmeyen bi çocuktum?
O cocuk pedagog desteği alacak yine sen üstleneceksin bu görevi
Burada sana doğur cocugu diyenler yalnız ve istenmeyen cocuk yetiştirmenin psikolojik boyutunu bilmeyenlerdir
Benim basıma gelmedi, ama okudugum bölümden sebep sizinle cok iyi empati yaptıgımda cocuga da cok yazık olacağını, size de olacağını biliyorum
Teşekkür ederim ben de aldırma kararındayım

ne yapmış olursanız olun keşke bir can dunyaya gelmeye calısırken eşin bıraz daha anlayıslı olsaymıs annesını karıstırtmasaymıs konunuza. üzüldüm ama sadece o hıc bıseyden haberı olmayan masum yavruya
Bana diyor ki tek hamile sen misin yer yüzünde yok işte öğrendikten sonra duygusaldın öğrenmeden önce neden değildin duygusalsın diye bana gergin mi konuşcan sen bunların arkasına sığınıyorsun sen hamile bile sayılmazsın felan

kizima hamileydim .soysuz babası beni dövdü ama bayilana kadar .bayıldım da..sonra banyoda açtım gözümü ayilayim diye yıkıyor beni .sonra bir daha dövdü ailem yetismese öldürecekti .
Ve siz daha sonra bu adamdan bir de ikinci çocuğu yaptiniz, oyle mi?

Back
X