Hamileyim eşim beni çok üzüyor

Umuthepvar_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2020
441
93
53
30
Merhabalar yeni üye oldum çok mutsuzum bi yandan da mutluyum tabi Rabbim hamilelik duygusunu bana yaşattığı için. 25 yaşında 5 ay evli, çalışan ve 7 haftalık hamile bir kadınım.
Bebek düşünmuyoduk uzun Bi süre ama nasipten ötesi yok tabi. Evliligimin başlarında eşimle kavgalarımız başladı severek evlendik bu arada. Bu yüzden de bebek istemiyordum. Öğrendiğimde buruk Bi sevinç yaşadım sonra Allahım zoruna gider diye gerçekten sevindim.
Çok uzatmadan dün yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Belki saçma gelcek size ama gerçekten saçma bir sebepten çıktı kavgamız. Akşam disaridaydik eve gidiyorduk bi an da kaldırımdan giderken Bi örtülü citin arkasında köpek havladı ama ben anlayamadım başta nereden geldiğini aşırı korktum ve geri kaçıp dondum kaldım. Eşim bağırdı birden gelsene diye tabi ben o an bambaşka Bi haldeydim hareket bile edemiyodum. Bağırmaya başladı ne duruyorsun öyle gel diyorum yüzüme bakiyosun dedi sert şekilde. Bende bağırdım korktum dedim. Sonra keşke bu bebek olmasa ne günahı var ki gelcek dedim. Git aldır o zaman sonra nereye gidiyorsan git dedi küfür ederek. Aşırı sınırlı biri ama ben her seferinde bu kılıfı uydurmaktan yoruldum
Eve geldik banyoya gidip ağladım baya. Geldi Bi hışımla sana çok yüz verdim ben ondan şımardın sen falan dedi. Nasıl zoruma gidiyo anlatamam. Sen babandan tek ağır söz duyma oku büyü neşe saçan biri ol sonra biri gelip senin tüm bu sevincini alsın.
Ben napmaliyim bu durumda inanın Allahtan korkmasam ve rahat biri olsam bebeğimi aldırırım ama sonra nasıl yaşarım bilmiyorum :(

Ayrılmak kolay mı o kadar, ailemi dahil ettim bi ara bu konuya annem kapımız sana açık sen karar ver dedi. Ama daha 5 aylık evliyim nasıl böyle bir şey yapabilirim düzelir zamanla dedim. Annem bak ben 25 yıllık evliyim şimdiki aklım olsa sadece sen varken giderdim yazık etme kendine dedi. Aslında eşimi herkes sever iyi bir insan ama işte ailem beni ağlarken gördüğü için hazmedemediler. Değişken ve sinirli yapısı beni de dengesiz yaptı iyice

Onlar nasıl söz öyle yakışmamış yani her ne kadar kızgın olunsa bile öyle sözler edilmemeli bence. Ve daha yeni evlisiniz şimdiden böyleyseniz ilerde tahmin edemiyorum bide bunun çocuktan doğduktan sonrasi var.

Ayrılmak kolay mı o kadar, ailemi dahil ettim bi ara bu konuya annem kapımız sana açık sen karar ver dedi. Ama daha 5 aylık evliyim nasıl böyle bir şey yapabilirim düzelir zamanla dedim. Annem bak ben 25 yıllık evliyim şimdiki aklım olsa sadece sen varken giderdim yazık etme kendine dedi. Aslında eşimi herkes sever iyi bir insan ama işte ailem beni ağlarken gördüğü için hazmedemediler. Değişken ve sinirli yapısı beni de dengesiz yaptı iyice
Sabrettikçe kendin yorulucaksın ve bebeğine de bir faydan olmayacak. Bu kadar stresli sekilde 9 ay sürmez. Eşinle konuş olmayacaksa ayrıl. İlerleyen zamanlarda çocuk olduğunda hiç ayrılamazsın çocuk şçin kalırım dersin ama seninde bir hayatın var malesef ki o hayat bir daha hiç birimize gelmeyecek. Sen altyan aldıkça karşı taraf üstüne gelecek sağlıklı bi gebelik olmaz. Mutlu huzurlu be stressiz olmalısın.

çok üzüldüm. hamileyken bu sekilde davranan, bu sözleri söyleyen bir adamdan hayır gelmez malesef. Ailen arkanda ise hiç bekleme. Zaten çalışıp paranı da kazanıyorsun. Ama çocugun da dogar dogmaz babasız kalmasına da gönlum razı olmadı.

Evlenmek için ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alınması lazım. Öfke kontrolü olmayan adamlar evlenmesin yazık ya sağlam insanın psikolojisini bozuyorlar.

Bu erkeklere noluyorsa hamilelik döneminde destek olması gerekirken köstek oluyorlar .Benim eşimde bende n daha stresliydi. Canını sıkmamaya çalış eşinde uyum sürecinde yeni evlisiniz hep böyle kalmaz bazı huylar gitmesede yumuşuyor esniyor vakit geçtikçe . Benim eşimde kızan bağıran sinirlenen biriydi iyiden anlamıyordu malesef anladığı ona onun gibi cevap vermek öyle olunca hemen u dönüyor hiç bişe dememiş gibi sohbete devam ediyor.

Onlar nasıl söz öyle yakışmamış yani her ne kadar kızgın olunsa bile öyle sözler edilmemeli bence. Ve daha yeni evlisiniz şimdiden böyleyseniz ilerde tahmin edemiyorum bide bunun çocuktan doğduktan sonrasi var.
Bende ondan korkuyorum :(

Ailende destekci madem daha cok sartları zorlamadan dön babanın evine kendine ziyan etme balam kendine acımıyorsan bebegine acı
Bu adam bes ayda böyle olduysa bes senede nasıl olur düsünmek dahi istemiyorum yazık.

İşte bazı şeyleri düşündükçe duruyorum. Mesela ben mutlu olıyım diye eski evi sıfırladı dört dörtlük oldu fikrime danisti her konuda. Şimdi de bana kaba davrandığında sesimi yukseltince sen köpeksin sana yüz verdim diyo o kadar ağrıma gidiyo ki anlatamam. Ayrılmayı hiç düşünmedim ders vermek istedim çoğu kez ama ayrılığı yapamam. Dua ediyorum ama sanki hiç degismicek gibi. Asagilamasi küçük görmesi benim kendime olan güvenimi de zedeledi resmen.

Evlenmek için ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alınması lazım. Öfke kontrolü olmayan adamlar evlenmesin yazık ya sağlam insanın psikolojisini bozuyorlar.
Katılıyorum. O kadar neşeli biriydim ki şimdi sürekli düşünen yüzü asık birine döndüm. Bi de laf söylediğinde yüz astigimda şunun yüzüne bak demesi en zoru. İnsan senin yüzünden de diyemiyor anca içime atıyorum

Ama kuzum o sözün karsianda kim olsa daha beterini soyler. Keske bu bebek olmasa demekte agir bence . Bnde bunu duysam.daha agrini karsi tarafa soylerdm. Bunun yerine ona niye bagirdn neden biyle yapiyosun gibi sorular sormaliydn

Katılıyorum. O kadar neşeli biriydim ki şimdi sürekli düşünen yüzü asık birine döndüm. Bi de laf söylediğinde yüz astigimda şunun yüzüne bak demesi en zoru. İnsan senin yüzünden de diyemiyor anca içime atıyorum
Ah be canim madem ailen de yaninda ne diye hic cevap vermiyorsun sende bu egoist bencil kişinin karsisinda kendini ezdiriyorsun? Ayrilmak istemiyosan da blof yap o zaman. Annenlere git kal bi sure ozur dileyip hatasini anlayana kadar da donme. Git aldir demis demek istemiyor bebegi. Bebegini de seni de istemeyen bu kişiden ne yarar gelir sana? Iyice dusun tart boyle bi omurle kendine yazik etme.

Ama kuzum o sözün karsianda kim olsa daha beterini soyler. Keske bu bebek olmasa demekte agir bence . Bnde bunu duysam.daha agrini karsi tarafa soylerdm. Bunun yerine ona niye bagirdn neden biyle yapiyosun gibi sorular sormaliydn
Ama başta 'çok korktum niye bağırıyorsun' dedim. Sende durmuş yüzüme bakiyosun boş boş gülüyorsun dedi delirdim ne gülmesi ya sen ne kadar yalan söyler oldun dedim. Kolumu sıkıp çekti beni canım yanıyor bırak dedim. Eve geldik tuttu çenemden nasıl sıktı anlatamam hatta sabah işe geldim arkadaşım söyledi cenendeki çizik ne dedi. Allah mutsuz evlilik olacaksa kimseye nasip etmesin evlenmeyi bence

Ah be canim madem ailen de yaninda ne diye hic cevap vermiyorsun sende bu egoist bencil kişinin karsisinda kendini ezdiriyorsun? Ayrilmak istemiyosan da blof yap o zaman. Annenlere git kal bi sure ozur dileyip hatasini anlayana kadar da donme. Git aldir demis demek istemiyor bebegi. Bebegini de seni de istemeyen bu kişiden ne yarar gelir sana? Iyice dusun tart boyle bi omurle kendine yazik etme.
Bizde adettir aile kızını evine götürür 1 haftalığına falan geçen hafta gittim evimiz Bi dolmuşla 25 dk falan. Eşim işten geç çıkıyor yani 2 kez 9 gibi evde oldu gerçi ama. Bi kere bile yanıma beni görmeye gelmedi bu yüzden de kavga ettik ailem bile yüzüme vurdu niye hiç gelmedi diye. Niye hiç yanıma gelmedin dedim beni özle, kavgalarımız azalsın diye dedi sanki bu bana özgü bu duygular

Eşinizde öfke kontrolü sorunu mu var .Her zaman böyle küçük bir şeye bağırıp sinirleniyor mu ? Bu normal değil çünkü.Belki destek alarak atlatabilir .Siz de “keşke bu bebek olmasaydı” dediğiniz için daha da sinirlenmiş olabilir.Bence hemen boşanmayı düşünmeyin , güzelce konuşun bu durumu .Ki eşiniz hala böyle giderse şiddete kadar gidebilir Allah korusun .Severek evlendiyseniz , bebeğiniz olacakken size Daha ılımlı davranması gerekiyordu .Önce bi oturup konuşun , baktınız hala aynı , ailenizde destekçinizde ki zaten çalışıyormuşsunuz yollarını ayırmayı düşünürsünüz

Bizde adettir aile kızını evine götürür 1 haftalığına falan geçen hafta gittim evimiz Bi dolmuşla 25 dk falan. Eşim işten geç çıkıyor yani 2 kez 9 gibi evde oldu gerçi ama. Bi kere bile yanıma beni görmeye gelmedi bu yüzden de kavga ettik ailem bile yüzüme vurdu niye hiç gelmedi diye. Niye hiç yanıma gelmedin dedim beni özle, kavgalarımız azalsın diye dedi sanki bu bana özgü bu duygular
Cidden hayret biri esiniz ya hic kendini gormuyor kendi sucunu size yukluyor. Ayrilmayi dusundugunuzu soylemeyi denediniz mi? Belki hatasini anlar korkar ayrilcaksiniz diye.

Back
X